למטייל - השוואת הפורום מול קבוצות טיולים בפייסבוק
-
חזרתי מטיול שלכת בארה"ב (עליו דיווחתי און ליין תוך כדי תנועה בפורום צפון אמריקה). תוך כדי הטיול ראיתי את השרשור הזה והיום קראתי את כולו. העובדה שהשרשור נפתח לפני 21 ימים והנהלת האתר עדיין לא מצאה לנכון להשיב ולהתייחס לנאמר בו אומרת הכל. אני יודעת על המאמצים הכבירים של מוני ויונית להביא לתיקון התקלות. אני באופן אישי ניסיתי להביא את הנהלת האתר לפעול לתיקון התקלות הטכניות דרך היכרות של הבת שלי עם אחת מעובדות האתר. קיבלתי מאותה עובדת מסר שלהנהלת האתר יש עניין רב בתיקון התקלות, אך חצי שנה חלפה מאז התכתובת בינינו וכלום לא קרה. נראה לי שהגולשים הותיקים ואני בתוכם, ימשיכו לכתוב ולתרום. בשבילי האתר הוא בית. כאן התאהבתי בתכנון הטיולים העצמי ולמדתי מהחברים איך לעשות את זה נכון וטוב בשבילנו. לא נותר לי אלא לקוות שהנהלת האתר תרים את הכפפה ותשקיע בפתרון הבעיות הטכניות ובשימור ותחזוקה של האתר.
-
אם מוני ויונית לא הצליחו, ספק אם להנהלת האתר יש "עניין רב" בתיקון התקלות.
-
@יונה-וקשת אני יוצא לטרק הררי של 4 ימים בגווטמאלה. אחרי מיליון שנה אני אנסה לצעוד עם כל הציוד על הגב.. ימים יגידו ( אוטוטו) אם שרדתי...
-
מעבירה שוב את השרשור למישהו בלמטייל. לא מוני ולא אני יכולים לתת תשובות בשם האתר. נקווה לטוב.
-
@imeshy2 זו לא מקריות אלא הסקת מסקנות מה-TMB ותכנון מותאם יותר ליכולותי
-
כבר מחכה לשמוע את רשמייך

-
שלום לכולם,
אני אביב בצון, העורך הראשי ומנהל התוכן החדש של אתרי למטייל (עדיין תחת הפרופיל של קודמי בתפקיד באופן זמני).
אני כתב תיירות במקצועי, עבדתי כעצמאי במשך 5 שנים במגוון אתרים ובחודש שעבר נכנסתי לתפקיד בלמטייל.
מהשרשור כאן ומספר אנשים שפנו אלי באופן ישיר, נראה כי כבר תקופה ארוכה שאין התייחסות לפורומים נוסף על מספר בעיות טכניות שלא קיבלו מענה מצוות האתר. מבחינתי, קהילת הגולשים הנאמנים היא אחד הנכסים החשובים של למטייל. בימים אלו אני עובד על תוכנית עבודה ואסטרטגיית תוכן לקראת 2023 ובראש הרשימה נמצאת האינטראקציה עם הגולשים ושיקום הקהילתיות סביב האתר, בפורומים, בבלוגים, ברשתות החברתיות ובכל מקום בו מתקיימת תקשורת בין האתר לגולשים.
אשמח לשמוע מכם מה לא עובד, מה אפשר לשפר, מה היה טוב בעבר וכיום כבר לא קיים על מנת שאוכל לעשות את הטוב ביותר כדי להחזיר את הפורום לימיו היפים. זה המייל שלי: [email protected]
תודה.
-
תעשה חיפוש בפורום את השרירים על הפורומים עם חזרתם לאוויר אחרי ה'תקיפה'
-
*שרשורים
-
@אלעד-מערכת-אתר-למטייל
אביב, תודה על ההתייחסות!
-
@אלעד-מערכת-אתר-למטייל
שלום אביב, ברכות על התפקיד החדש.
אני מניחה שלאתר את הבעיות הטכניות לא תתקשה, ולא אתיימר לייעץ לך בתחומי השיווק או האסטרטגיה.
עצה אחת שבעיני היא החשובה ביותר אעניק לך מהלב:
בשנים האחרונות נוצר משבר אמון ממשי ועמוק בין קהילת "למטייל" לבין מנהלי האתר, שהסיבה העיקרית לו היא יחס שנחזה על-ידנו כזילזול בוטה מצד צוות האתר בנו ובתכנים האיכותיים שהעלינו לאתר.
בפורומים בהם אני הייתי משתתפת קבועה - אירופה ומשפחות, אני יכולה להעיד שאיבדתם את רובם הגדול של המשתתפים הקבועים והאיכותיים כתוצאה מהתנהלות מזלזלת ופוגענית.
אולי תצליח להחזיר את חלקם (מידיעה אישית - הם ממשיכים לטייל, ביתר שאת אחרי הקורונה - וגם לכתוב על זה ברשתות), אולי לא.
בכל מקרה, על בסיס ההנחה שאתה מכיר בערך העצום שנוצר פה בעבר, אני מציעה לך לא להמעיט בצורך, ולא לזלזל במאמץ, הנדרשים לרכוש מחדש את אמון המשתתפים הקבועים, ואולי אפילו, אתה יודע - לבקש את סליחתם.
אני מאחלת לך הצלחה רבה, כי כמו שאומרים - הצלחתך - הצלחתנו.
-
תודה אביב על הרמת הכפפה.
-
אביב שלום, ברכות על התפקיד החדש. כולנו כאן מקווים מאד שתצליח. אני מציע שתהיה בקשר ישיר, לא דרך הפורום, במייל ישיר או בטלפון, עם יונית ומוני. הם ריכזו כבר מספר פעמים את הרג'קטים בפורום. בעצם, האמון של כולנו התערער בגלל הבעיות הטכניות המרובות שלא זכו למענה או להתיחסות. בהצלחה!
-
ממש שמחה לשמוע שיש מי שמנסה לפחות להחזיר עטרה ליושנה. הייתי בקשר עם אלעד כשלא הצלחתי לכתוב בלוג והוא ממש ניסה לעזור עד שכתב לי שהוא עוזב. מקווה מאד שתשתדל כי האתר ממש זקוק לתחזוקה שוטפת טובה. בהצלחה!!!
-
@אלעד-מערכת-אתר-למטייל
שלום לך אביב
שיהיה לך בהצלחה בתפקידך.
לדעתי עדיף שנרשום לך כאן את כל התקלות שנתקלנו בהם עד היום, במקום שתקרא מיילים רבים,
אני מבינה שטרם התפנית לחפש בפורום שרשורים בנושא.
קבל שרשור תקלות שיונית המקסימה פתחה בחודש אפריל. בתקוה שאתה מצליח להגיע עליו בקישור .
- בטלפון אפשר, כאילו, לפתוח שרשור. מי שכבר התנסה לא יחזור לנסות כי אי אפשר לשלוח אותו. גם לא לענות להודעה קימת בתגובה רגילה אלא רק בתגובה מהירה מה שאומר שכשמטיילים אי אפשר לשתף בחויה. בתגובה מהירה ניתן להגיב להודעות קיימות ללא תוספת תמונה. (מנסיון, הקוראים מאבדים ענין).
2. כשאני נכנסת לפורום במחשב ווממשיכה לשרשור, קוראת הודעה. לחיצה על "בחזרה" בראש הדף זורקת אותי לדף החיפוש בגוגל.
בטלפון סמסונג אין לי בכלל תגובה לכפתור.
3.בעיה קשה -תגיות.
כל עוד אי אפשר לשלוח הודעה חדשה בטלפון לא צריך אותן אבל הן קיימות. מתסכל שלוקח זמן למצוא תגית מתאימה ואז מגלים שבכלל איא אפשר לשלוח את ההודעה.
במחשב יש גישה אליהן אבל הן בכלל לא ממוינות. אם בעבר יכולתי לרשום אות או 2 ולקבל רשימה קצרה יחסית כיום החיפוש מייגע.
אין מיון לפי א-ב .גם לפי יבשות מדינות ונושאים אחרים היה עוזר אבל כנראה מסובך יותר להכין.. אני לא צריכה שם של נהג במוסקבה כשאני מחפשת תגית לפורטוגל)
4.. קישור לבלוג ראיתי שמיכל בן אריה שלחה קישור. לא ניתן היה להנכס. בהמשך גם אני רשמתי בהודעה חדשה בפורום קישור לסיפור טיול חדש בבלוג שלי. הקישור לא נפתח. שמתי לב , בשני המקרים שרק כשמישהו אחר יצר קישור ניתן היה להגיע לסיפור.
5. אחרי הוספת תמונה לא הצלחתי להוסיף כתב או עוד תמונה עם רווח מקודמתה. אישית מצאתי לזה פתרון.לפני הוספת תמונות אני לוחצת אנטר כמה פעמים. אבל הייתי מצפה לפתרון ברור לכל.
-
לדעתי שווה לבחון את את המחיצות של פורומים מסוימים במצב הנוכחי - לאחד חזרה את תאילנד לפורום המזרח, ודיברו גם על מרכז/דרום אמריקה בהקשר דומה. מצד שני, אולי כדאי לפתוח פורום ייחודי למסלולי הליכה/טרקים
-
@אלעד-מערכת-אתר-למטייל
שלום לך אביב
ברוך כניסתך לתפקידך ב"למטייל"..
אני בלוגרית וותיקה ב"למטייל" מיום היווסדו של מוסד זה. (לפני כן, כתבתי כתבות שהועלו ע"י צוות למטייל.
מעולם לא ארע מצב כזה של כאוס, שנושאים מהותיים בנושאי מיחשוב שנפגעו ע"י האקרים
הן במערכת הפורומים והן במערכת הבלוגים לא טופלו מזה 11 חודשים.!!!
גם אני חושבת שכדאי אולי לפתוח אשכול ייעודי לתקלות
שיהיה איש קשר מטעמכם שיוכל לטפל בהם, ולבדוק און ליין שהתיקון אכן פועל.
לתת לכך עדיפות עליונה כי אחרת עוד אנשים יעזבו.
אני כבר הייתי לאחרונה על סף פרישה ומוני עידכן אותי
שיש את אביב ואולי סוף כל סוף יימצא פתרון לבעיות הרבות.
אני כמו קודמי גם חושבת שעדיף שנרכז כאן את הבעיות ולא שכל אחד יכתוב מייל אישי
אליך זה יהיה גם בזבוז זמנך כי מן הסתם הרבה אנשים יעלו אותה בעיה..
ממתינים לתשובתך.
בתודה
רחל לבון