ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ארצות הברית של אמריקה 2022 הפכה למאוד . . .

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית כביש מספר 1
    6
    7
    700
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • biliboy12
      biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

י-ק-ר-ה ! !

היה טיול מדהים, באמת. זה גם המקום לרשום שוב תודה גדולה על העזרה הרבה בשלל השאלות שתמיד כייף לחזור ולשאול פה לקראת טיול לארהב !

אבל , כיוון שעשינו טיולים דומים בשנת 2019 , בשנת 2020 ושוב השנה (חזרנו לפני מס ימים..) - קל לנו לעשות השוואה ולומר שארצות הברית פשוט נהייתה יקרה באופן קיצוני.

החל משכירות רכבים (שזה פחות קשור לארהב עצמה) וכלה בארוחות בוקר בדיינרים, אטרקציות וכו'.

רק אני מרגיש את זה?

reuben13 dhz עודד 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • reuben13
        reuben13 @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

לא עניין של הרגשה, המחירים של הכל עלו

לפני הקורונה הייתי שוכר רכב למשך כל הטיול, עכשיו שוכר רכב רק לתקופות קצובות ומנסה להשתמש יותר בתחבורה ציבורית, איפה שהדבר אפשרי

מנסה בעיקר לחסוך בטיסות כאשר יש מבצעים אלה או אחרים של חברות תעופה (יתרון למי שגמיש בתאריכים)

הדלק זה מרכיב קטן, מחירי בתי המלון, האוכל והשכרת רכב עלו משמעותית

נראה לי שהמחירים עלו בכל העולם, מדובר במדינה מדהימה ונמשיך לנסוע אליה ולטייל בה למרות שצריך להשקיע יותר

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dhz
          dhz @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12 אני נסעתי ב- 2019 לארה"ב. השנה חזרתי שוב, לאחר הקורונה. המחירים עלו, אבל לא באופן קיצוני, לדעתי. השכרת הרכב באלאמו עלתה כ- $1,450 לעומת פחות מ- $1,200 לפני 3 שנים. התייקרות לא קטנה, אבל לפני כן, ראיתי מחירים בערך פי 2 מהעלות ב- 2019 (באוויס והרץ. אלאמו באותה תקופה היתה מאד מאד יקרה). עלויות בתי המלון, שלא במקומות ביקוש גדולים מאד, עלו גם כן בכ- 20% - 25%, משהו כזה. לא לנתי באותם בתי מלון, כך שההשוואה איננה מדויקת. גם עלות ארוחות במסעדות עלו באותו סדר גודל, לדעתי. דווקא מחירי הדלק בדרום מזרח ארה"ב, שנעו בין $3.019 במקום הזול ביותר ל- 3.649 דולאר ביקר ביותר (בגטלינבורג, אגב) נראים לי יותר יקרים מאשר ב- 2019, אבל לא שונים בהרבה ממחירים שראיתי החל מהביקור שלי בארה"ב ב- 2005. כמובן שהם הרבה יותר נמוכים מהמחירים במערב, גם מאלו ששילמתי בעבר, שהיו מעל $4 לגלון (והיום אני מבים שגם נושקים או עוברים את ה- $5 לגלון).

אגב, הלינה היקרה ביותר היתה בגטלינבורג בהולידיי אין אקספרס. במקרה לנתי במלון אחר באותו רחוב לפני 3 שנים. המחיר אז היה אף מעט גבוה יותר מזה ששילמתי עכשיו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • עודד
            עודד @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

מטיול בקנדה מלפני חודשיים התרשמתי שהמחירים בצפון אמריקה עלו ריאלית ב- 25% לעומת לפני הקורונה.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • רוני סופר
              רוני סופר @עודד נערך לאחרונה על ידי

@עודד

זה פירושה של אינפלציה - עליית מחירים.

וכשהאינפלציה היא 10% בשנה, אז בשנתיים וחצי זה 25%.

אז מה הפלא שככה מרגישים.

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • עודד
                עודד @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

לא אמרתי שזה פלא

• rozmar
                  rozmar @reuben13 נערך לאחרונה על ידי

@reuben13

עכשיו חזרתי מסקי בקולורדו, בהלוך עצרתי יום וחצי בווגאס ובחזור עוד יומיים (שהפכו לשלושה בשל הסופה). ביום וחצי הראשונים לא שכרתי רכב כי הם ביקשו 380 דולר (!!!). הסתדרתי עם מוניות (למול הדרומי, ליד השדה). וחציתי את הכביש לרוס ולמרשל'ס שמול המ.ג.מ פארק. אפשר להסתדר מצויין גם בלי רכב. אני חושבת שהמחיר הזוי. בקולורדו, 7 ימים של SUV- שבי אקווינוקס, עלו לי 500 דולר. יחי ההבדל הקטן.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון