ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו אינגלנד, ספטמבר 2023

פורום צפון אמריקה
    טיול שלכת ניו אינגלנד מאסצ'וסטס קונטיקט ניו המפשיר ההרים הלבנים ילדים תכנון
    5
    17
    678
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ערן77
      ערן77 נערך לאחרונה על ידי

הי,

אנחנו משפחה עם 3 ילדים בגילאי 7, 12, 14.

בקיץ האחרון בילינו שלושה וחצי שבועות בצפון מערב ארה״ב.

בקיץ שלפני זה שלושה וחצי שבועות בקליפורניה.

למדנו שהמשפחה אוהבת פארקי שעשועים ונהנים מחופי ים, אבל (לצערי) פחות מתחברים לטיולים בטבע, ולא משנה כמה יפים. כל הליכה שהיא מעבר לקילומטר או שניים מתחילה לשעמם והילדים מנדנדים... היות ואני מאוד אוהב את הטבע אנחנו מנסים לפשר ולמצוא מקומות כאלה שאפשר להגיע קרוב יחסית עם הרכב, ללכת קצת ולחזור. הצלחנו להנות גם מהערים שבהם היינו.

סגנון הטיול הוא כוכב מתגלגל, עם נסיעות של לא יותר משעתיים ביום לכוכב ועד שלוש לדילוג (למעט מקרים חריגים). ישנים בבתים של איירבנב עם מטבח וכמה חדרי שינה - פינוק. לרוב ישנים כ- 2-3 ימים בכל מקום, אם אפשר 4 עדיף. לא מנסים לטרוף את הכל אלא בקצב יחסית רגוע - מעטות הפעמים בהם ישנו לילה אחד במקום רק כדי להספיק מרחק.

התחלנו לעבוד על הטיול הבא - אזור ניו אינגלנד בחגי תשרי 2023.

הטיסות הלוך וחזור כבר מוזמנות: אלעל הלוך-חזור ישיר לניו יורק בתאריכים 11/9-3/10. זוהי המסגרת. התאריכים לא אידיאליים (הייתי שמח לעשות שיפט ולהתחיל בסוף שבוע - הסבר בהמשך) וכנראה שטיפה מוקדם לשלכת - אבל אין מה לעשות, אלה התאריכים.

בתוך זה אני מנסה לצקת אג׳נדה. מנסה לשלב לפי המתכון למעלה שעובד עבורנו - טבע יפה אבל בלי הרבה הליכות, ערים, פארקי שעשועים וחופים. טיולי כוכב עם נסיעות ודילוגים לא מאוד ארוכים.

בספטמבר כבר רוב האטרקציות פועלות רק בסופי שבוע, או סגורות לגמרי. אבל כן חשוב לי לנסות ולהספיק לפחות כמה פארקים. בשנה שעברה בצפון מערב לא היו פארקים בכלל וזה היה מאוד חסר לילדים. כך שיש אילוץ לנסות ולהגיע בסופי שבוע לאטרקציות בסגנון פארקים, וזה מאוד מקשה על התכנון... יש כמה פארקים שנראים שווים באזור הארטפורד, קונטיקט (Compounce Lake, Quassy, Six Flags New England). יש גם קאנובי לייק ליד בוסטון אבל לפי קאלנדר 2022 הוא לא פעיל בתאריכים שלנו. יש גם כמה אטרקציות באזור נורת׳ קונווי שפעילות רק בסופש (Story Land, Cranmore, Clark's Bears).

בנוסף היינו רוצים לבלות כשבוע בניו יורק סיטי עצמה (ללא רכב) - גם להסתובב ולקבל מה שיש בעיר, וגם יש כמה פארקים באזור (לגולנד, ניקולודיון/דרימוורקס, קוני איילנד) שלהבנתי אפשר להגיע בתחבורה ציבורית.

אחרי ההקדמה - לתכנית עצמה:

התכנית המקורית היתה לנחות בניו יורק, לקחת רכב, ולהתחיל לנסוע לכיוון אקדיה, פחות או יותר צמוד לחוף, למעט ההרים הלבנים שניכנס קצת פנימה (לא נספיק להגיע לורמונט, אבל ממילא לא בטוח שיש למה להתאמץ בפרופיל שלנו). טיסה חזרה מאקדיה (באנגור) לניו יורק, ושבוע סיום בניו יורק.

אבל:

בגלל שאנחנו נוחתים ביום שני, וחוזרים לניו יורק ביום שלישי, ועם קצב התקדמות סביר, זה אומר שאת סוף השבוע הראשון עושים בסביבות בוסטון, ואת סוף השבוע השני באקדיה. כלומר מפספסים גם את הפארקים של קונטיקט, וגם את אלה של נורת׳ קונווי.

אם הופכים את המסלול, מתחילים באקדיה ויורדים לכיוון ניו יורק, זה מסתדר פיקס.

בדקתי אפשרות לטיסה ישירות מניו יורק אל באנגור/אקדיה (או פורטלנד או אפילו בוסטון!), אבל זה ממש לא מסתדר. אנחנו נוחתים בניו יורק ביום שני ב-15:20. יש טיסות רק בבוקר, צהרים או לילה. אז או שעושים קונקשן מהגיהנום ומגיעים מאוחר בלילה לבאנגור (לא רוצה), או שיוצאים משדה״ת, שורפים את יתרת היום בקרבת מקום, וחוזרים לשדה״ת למחרת כדי לטוס. נשמע בלאגן עם ילדים ומזוודות ואחרי טיסה ארוכה.

כך שנראה שנסיעה מסוייטת של כ-8 שעות זה הפתרון הכי קל לוגיסטית (עם עצירות והכל - לשרוף יום על הנסיעה הזו). אפשר גם להתחיל לקצר טווח ביום הנחיתה, נגיד עד ניו הייבן (כשעה וחצי) ואז יש ״רק״ עוד 6 שעות ביום למחרת.

אז הנה מה ששמתי על הנייר בינתיים - מאוד ראשוני אבל מתווה מסגרת. סימנתי בתכלת אטרקציות שפתוחות רק בסופ״ש.

undefinedundefined

אשמח להתייחסות:

1. האם אכן חייבים להפוך את הסדר, או שיש דרך הגיונית לנסוע בכיוון צפון ועדיין לתפוס את (רוב) האטרקציות שרצינו?
      2. האם יש דרך לקצר טווח לכיוון אקדיה שהיא נוחה יותר לוגיסטית מנסיעה?
      3. רעיונות כללים לגבי התכנית, אטרקציות, משך השהיה בכל מקום וכולי.

תודה,

ערן

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן77

ערן שלום

הרבה לפני שמנסים להציע חלוקה לימים ויעדים

תרשה לי להציע להתחיל קודם את הביקור בניו יורק (להוריד ל-6 ימים)

ולאחר מכן צאו למסלול רכוב רגוע שיכלול קווי החוף של קונטיקט ורוד איילנד

מפרצים דרומיים בחופי מיין ללא אכדיה >>הרים לבנים >>ורמונט פסטורלית>>ברקשיירס (מסצוסטס)>>

מערב קונטיקט>> ניו יורק

מוני

• מוני
          מוני @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

כמובן שכחתי להוסיף אחרי קווי החוף של קונטיקט ורוד איילנד -בוסטון

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ערן77

הי מוני,

תודה על התגובה. הסיבה שאני מחלק לימים וליעדים היא בדיוק כדי לוודא שאני מצליח להגיע למקומות שאני צריך בזמן שאני צריך (אטרקציות שפתוחות רק בסופש). כך הבנתי שטיול קווי לכיוון צפון יפספס את האטרקציות.

לגופה של הצעתך:

1. ניו יורק בהתחלה או בסוף לא ישנה מהותית את הבעיה שהיתה לי עם האטרקציות בסופש. אבל אני סקרן למה הצעת להתחיל ולא לסיים שם? אני מעריך שניו יורק יהיה שיא הטיול, מבחינת אינטסיביות ומבחינת מגניבות של אטרקציות לילדים. לכן חשבתי לסיים שם, שיהיה מה לחכות. עבור המשפחה שלי, להוריד הילוך ולצאת ״לטבע״ אחרי ניו יורק עלול להיות משעמם.
            2. אתה מציע להחליף את אקדיה בורמונט - למה? מקריאה שעשיתי נראה שאקדיה מקסימה ומיוחדת, עם הרבה אטרקציות ״חוף״, ורמונט אולי פסטורלית אבל מנסיוני עם המשפחה - נוף הררי עוצר נשימה לא ממש עושה להם את זה. מה אני מפספס?
            • מוני
              מוני @ערן77 נערך לאחרונה על ידי מוני

@ערן77

שוב שלום

ידועה החולשה שלי לסתיו בניו אינגלנד

וכשאני מביט בתאריכים שלכם אני מחפש איך לדחוף את לוח השנה

כך- שתהיו בדרכים לקראת השבוע האחרון ל ספטמבר וגם יומיים בתחילת אוקטובר מה שנותן

סיכוי לכך שתוכלו לסמן וי גם על הנאה משלכת ,ולא בימים האלו בניו יורק.

לגבי אכדיה או לא אכדיה זה כמובן נובע מכך שאם הכותרת היא ניו אינגלנד אז חשוב לממש

גם את מערבה כך שתכסו את רוב המדינות השייכות, ולוורמונט יש חשיבות משלה בפאזל.

יש לכם אפשרות לחופי ים גם ללא השקעה כה מרובה ביעד יחיד כאכדיה.

שורה תחתונה אני מבין את חששותיך מטיול מתגלגל יותר(רק להזכיר שאין המרחקים בצד הזה של היבשת כפי שהם בצד המערבי) ולכן פעל על פי צוו ליבך

בטוח שתיהנו בכל מסלול ימים שתבחר.

מוני

• ערן77

תודה מוני. לגבי הכותרת - סתם נטפלתי ל״ניו אינגלנד״. מבחינתי זה צפון מזרח 😀 ואין חשיבות מיוחד לסמן וי על יעד כזה או אחר, אלא בעיקר להגיע למקומות המומלצים ביותר, ושגם הכי מתאימים למשפחה שלי. ספציפית, מקריאה שטחית הבנתי שאקדיה זה ״לא להחמיץ״, עם נופים ייחודיים ומרשימים ביותר של חופים, מפרצים ובריכות גיאות (הולך חזק אצלנו). ורמונט זה... נוף פסטורלי אבל בסוף לא נורא שונה מההרים הלבנים של ניו המפשייר? נוף הררי (אבל לא אלפיני), נקיקים, מפלים, אבל... שום דבר שלא ראית קודם, או לפחות לא שונה מאוד? זה לפחות מה שהבנתי.

אשמח לשמוע את חוות דעתך על אקדיה - אחרי שעברנו את כל החוף המערבי של ארה״ב (ואהבנו מאוד), האם יש משהו שאפשר להשוות את אכדיה אליו? האם הוא מזכיר את הביג סר? מונטריי? חופי אורגון? פארק אולימפיק? או שזה משהו אחר? האם זה סתם ״חוף ים״ כמו שאתה כותב? וכנ״ל לגבי ורמונט, אם היית יכול לבחור אחד ולא היו שיקולים פרקטיים של מסלול, נהיגה וכו׳, מי מהם יותר בלתי נשכח וייחודי?

לגבי סדר הטיול, אתה מעלה נקודה טובה בהחלט לגבי הסיכוי לראות צבעי שלכת עזים. מודה שהתלבטתי, אבל בהתייעצות בפורום הזה לפני שנתיים לגבי טיול בקליפורניה, אנשיםטובים נתן לי טיפ שהפך לטיפ מנצח מבחינתי - טיול במגמת עליה. ומהיכרותי את המשפחה ואת האטרקציות הרלונטיות, לסיים בטבע יהיה חצי קלאצ׳.

יונה וקשת מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • יונה וקשת
                  יונה וקשת @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן77 מוסיפה את 2 הסנט שלי, עם ניסיון של טיול באיזור זה בחגי תשרי 2019 שכלל גם את ניו אינגלנד, אכדיה, ובסיומו שבוע בניו יורק, בהרכב משפחתי עם תאומים בני 15.

• ניו יורק בהתחלה או בסוף: בעיני בסוף עדיף, משני טעמים: 1. עקרון הגירוי המתגבר שהזכרת - גם אצלנו רלוונטי, וזה נכון שבעתיים לדעתי בקרב בני הנוער, שבהגדרה הטבע, יפה ככל שיהיה, פחות מסעיר את חושיהם. 2. ג'ט לג: אצלנו לפחות לקח לכולם כמה ימים טובים להתאושש ממנו, ועד אז נפלנו למיטה באיזור 18:00 והתעוררנו לבוקר חדש באמצע הלילה. בטבע מטיילים מוקדם: ברגע שמחשיך אין יותר מדי מה לעשות, ובעונה הזאת כבר מחשיך די מוקדם יחסית. בניו יורק לעומת זאת זה בדיוק הפוך: אין יותר מדי מה לעשות ב-7 בבוקר, ולעומת זאת יהיה חבל ממש לפספס את קסמי העיר בערב/לילה או להרדם באמצע מיוזיקל בברודוויי (רק כדוגמא).
                  • אכדיה - גם אנחנו מאוד אהבנו.
                  • שלכת - מהממת ביופיה, אבל נראה לי שבתאריכים שלכם ממילא רוב הסיכויים שדי תקדימו אותה, ולכן לדעתי לא אמורה להוות שיקול מכריע בסידור התוכנית.

• מוני

@ערן77

נתחיל מהסוף

בכל שנות גלישתי בפורום ידעתי על הרצון

להשאיר את האטרקטיביות עבור הנוער לסוף על מנת להשאיר אותם במתח בריא

אני מניח שכל משפחה הייתה חושבת כך, אבל יש יוצאים מהכלל כאשר מדובר על הסתיו

בצד הזה של היבשת, ראיתי לא פעם שגם אנשים טובים לא שלל ניו יורק תחילה(נגיד העברת הג'ט לג וכו')

ואני רוצה להוסיף שמשפחות רבות כאשר עושים צפון מזרח ומשלבות אורלנדו על פרקי השעשועים

אכן משאירות אותם לסוף.

כבר היו כאלה ששוכנעו ,אבל אין בכוונתי לעשות זאת הפעם, היות ואלו שכן שינו בדרך כלל נכנסו לשבועיים הראשונים של אוקטובר

שבהם הצבעים הם גולת הכותרת, וגם כללו אדירונדאק בצפון מדינת ניויורק וזה לא המקרה שלך.

רצונך כבודך ערן רק אין דין -ואני מצטט אותך -האם יש משהו שאפשר להשוות את אכדיה אליו? האם הוא מזכיר את הביג סר? מונטריי? חופי אורגון? פארק אולימפיק? או שזה משהו אחר?

אין מה להשוות ערן למרות שאני מחובבי צפון מזרח ,החוף הפסיפי הוא ללא מתחרים.

שורה תחתונה אם במקרה יהיה רלוונטי לגבי ההתחלה מוכן להציע חלוקה לימים ויעדים כולל אכדיה לבדיקת היתכנות מצידך.

מוני

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני לא מאשר שום דבר, ואני חושב שיש הרבה מן הצדק בדברי מוני. אני לא מבין בכלל בשלכת, אבל ברור לי שזו יכולה להיות חוויה מדהימה. היות ובהחלט הגדרת טבע כאחד היעדים של הטיול, אני חושב ששווה לקחת את השלכת בחשבון. אני לא יודע אם דחיה של שבוע תיתן מספיק. את זה אני אשאיר למוני. אבל אם כן - לך על זה.

עם ובלי קשר, אני לא חושב שניו יורק זה שיא הטיול. כמובן שמה שחשוב זה מה אתם חושבים על סמך ההכירות שלכם עם הילדים. ניו יורק מאד מרשימה, אבל לא הייתי מגדיר את החוויה הניו יורקית כ"שיא" בטח לא בהשוואה למשהו כמו דיסני. יותר מזה, מבחינות מסויימות ניו יורק היא אפילו מקודת שפל. בגלל שהלינה מאד יקרה, יש סיכוי שתתפשרו. הן על המרחב האישי, והן על המיקום. מה שאומר יותר צפיפות (ודווקא בסוף הטיול כולם עצבניים כבר ונמאס אחד מהשני), יותר בזבוז זמן על תחבורה ציבורית ועוד. וגם, ניו יורק זה המון הליכה ברגל מה שבהחלט מעייף.

דברים מסויימים בניו יורק (כמו הופעה, משחק כדורסל טרום עונה או משהו אחר) עשויים להיות שיא בהתאם לתחומי העניין שלכם, אבל לא בהכרח העיר עצמה.

ולא פחות חשוב - הילדים היום יותר גדולים ממה שהיו בטיול הקודם. יותר קל להם "להכיל" סיום לא בשיא.

אכן כבר הצעתי בעבר להתחיל בניו יורק כדי לספוג בה את הג'טלג. בהחלט יש הגיון במה שכתבו לפני שיש חיים בניו יורק גם בלילה. אבל יש גם חיים בבוקר מוקדם.ץ לא בהכרח ב-7 בבוקר (למרות שגם פה יש דברים מענייים) אבל מוקדם. טיול עירוני מאופיין לרוב בהרבה דברים קטנים. מאד קל לחתוך מוקדם אם עייפים, וליהפך למשוך עד מאוחר עם לא עייפים. להבדיל מטיול טבע/אוטו שיש מסלול יומי שקשה יותר לסטות ממנו. ולגבי 7 בבוקר - שיטוט ברוב הרחובות לא מעניין ב-7 בבוקר. פעם אחת שווה להיות בחוץ ולראות אנשים רצים לעבודה, עוצרים לקנות קפה וכו'. אבל לא מעבר. גם אתרים סגורים ב-8 בבוקר. אבל אתר כמו המטרופוליטן שלא נמצא במרכז העיר ונפתח ב-10 בבוקר, סביר שב-9 בבוקר כבר כדאי לצאת לכיוון אחרי ארוחת בוקר. וכך גם אתרים אחרים. אז לצאת ב-8 לכיוון ארוחת בוקר זה בהחלט סביר. ויש גם אתרים (כמו מגדלי התצפית או מוזיאונן אחרים) שכן נפתחים ב-9 בבוקר. ויש מקומות שיטוט שבהחלט ריאליים גם ב-7 בבוקר. למשל בגשר ברוקלין אין משמעות לשעה. יש משמעות לאור יום או חושך, אבל לא לשעה עצמה.

אני לא חושב שניו יורק זה בסיס טוב לפארק שעשועים. קודם כל כי הלינה בניו יורק מאד יקרה. זה מוצדק בשביל ביקור במנהטן, אבל הרבה פחות מוצדק לטיול ארוך שכולל יעדים אחרים. מעבר לכך נסיעה לוקחת הרבה זמן הסתכלתי למשל על לגולנד (שלא הכרתי קודם). על פי גוגל נסיעה בלי פקקים לוקחת שעה וחצי כל כיווןץ עם פקקים יותר כמובן. אם מדובר על ההסעה שלהם אז גם צריך להגיע לנקודת ההסעה שהיא לא בהכרח ליד המלון. אם מדובר על רכב שכור אז גם צריך לשכור רכב וזה גם לוקח זמן. בקיצור - מאד יקר בזמן.

• אנשיםטובים

אני לא בטוח שסטורילנד או לגולנד מתאימים לגילאים שלכם. לא הייתי באף אחד מהם (הייתי בלגולנד בלונדון) אבל לתחושתי הם מתאימים יותר לגילאים קטנים יותר. לא לגיל 14 וכנראה שגם לא לגיל 12. כמו תמיד זו החלטה שלכם. קוני איילנד (גם לא הייתי) יכול להיות נחמד דעתי כתוספת. אולי בשביל היום האחרון (אם בכל זאת מסיימים בניו יורק) בשביל "גרנד פינאלה". אולי אפילו ממש ביום האחרון ומשם לנסוע לשדה (עם רכב?) כתלות במה והאם פתוח

גם קניון אמריקן דרים יכול להיות אפשרות מעניינת לסוף הטיול (ואולי בעצתם לזה התכוונת עם לגולנד?). אבל זה לא חייב להיות מחובר למנהטם עצמה. כדי לפתור את נושא צמצום טווח לכיוון הטיסה חזרה, וגם את נושא השיא אפשר לשקול משהו מהאתרים בסגנון ליום האחרון של הטיול. לנסוע או אפילו לטוס לאיזור ניו יורק רבתי, ביום ראשון בערב או שני על הבוקר, לקחת מלון לא במנהטן, ולבלות את שני ורוב שלישי באתר כזה (הקניון או משהו אחר). בכזה מקרה אפשר להקדיש 3-4 ימים לניו יורק עצמה בתחילת הטיול, ויומיים לשעשועים בניו יורק רבתי בסוף הטיול, ויש לכם עד סוף ספטמבר לשלכת

• karnielr
                          karnielr נערך לאחרונה על ידי

שתי הערות קטנות- אכדיה יפה מאוד, לדעתי פארק אולימפיק יפה יותר. לגבי קוני איילנד- הייתי מתייחסת אליו כאתר ולא כפארק שעשועים. הופיע בהרבה סרטים, בספרים, נחמד לראות פארק של פעם, אבל צריך להתאים ציפיות.

• karnielr
                            karnielr נערך לאחרונה על ידי

שתי הערות קטנות- אכדיה יפה מאוד, לדעתי פארק אולימפיק יפה יותר. לגבי קוני איילנד- הייתי מתייחסת אליו כאתר ולא כפארק שעשועים. הופיע בהרבה סרטים, בספרים, נחמד לראות פארק של פעם, אבל צריך להתאים ציפיות.

• אנשיםטובים

ועוד כמה מחשבות / הערות

שים לב לתאריכי הועידה השנתית של האו"ם שדי חופפים לרוב הטיול שלך. זה אומר טיפה עומס בניו יורק, פה ושם רחובות סגורים (אבל לא אמור להיות דרמטי). אבל זה גם אומר מחירים יותר גבוהים למקומות לינה בגלל עומס המדינאים, הפמליות והעיתונאים. זה יכול להיות שיקול לתאריכי הביקור, וגם אם לא, זה אומר שכדאי לשריין לינות מוקדם

האם אפשר למתוח את הקונספט של "פארקי שעשועים" גם לעוד סוגי אטרקציות? כי למשל אני זוכר שבהרים הלבנים נתקלתי באטרקציות בסגנון סיורי טרקטורונים, פארקי חבלים ועוד. אני מניח שיש עוד מקומות. שוביתכן שיש עניין של ימי שבוע, אבל אולי דווקא אלו יכולים להסתדר? ו/או יש אפשרויות למשהו פרטי בתוספת תשלום? אף אחד לא יפתח בשבילך פארק שעשועים (אלא אם אתה משלם עשרות ומאות אלפי דולרים). אבל אולי סיור טרקטורונים פרטי או שייט באוקיינוס או משהו אחר יכול להיות אפשרות ריאלית? יש גם פארקי מים מקורים (חפש בגוגל מפס) שחלקם פתוחים כל יום. לא בהכרח זול, אבל אפשרי בהחלט.

אולי בעצם לשנות כיוון? לוותר על אכדיה ולעשות טיול דרומי יותר ומיושב יותר. לא, זה לא אותם נופים ולא אותה רמה. אבל להבנתי יש גם איזורים קרובים יותר לניו יורק (על גבול פנסילבניה/ניו יורק) של טבע ונופים. וזה איזור הרבה יותר מיושב כך שיש בו יותר "אטרקציות" כאלה או אחרות. פה בטוח שלא תראו שלכת בתקופה שלכם. בגלל שהאיזור יותר צפוף, קל יותר גם להתנחל בו לכמה ימים לטיול כוכב כזה או אחר.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • מוני
                                מוני @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

העצרת מתחילה ביום השלישי השלישי של חודש ספטמבר 19/9

מוני

• ערן77
                                  ערן77 נערך לאחרונה על ידי ערן77

תודה לכל המגיבים.

בעקבות הפידבקים החלטתי לקבל את ההצעה ולהפוך את סדר הטיול, וכן לוותר על אכדיה תמורת ורמונט. זה יביא אותנו לאזור סטואי בסוף ספטמבר.

נתחיל ב-5 לילות בלב מנהטן, משם ניקח את הרכב וניסע לאורך החוף עד בוסטון, צפונה להרים הלבנים, מערבה לסטואי, ודרומה לאזור ניוארק, שם נבלה בפארקים עד הטיסה חזרה.

משלב טיולי עיר (מנהטן, בוסטון), חופים (הדרך מקונטיק לבוסטון, ובוסטון עצמה), קצת טבע (ההרים הלבנים וההרים הירוקים) והרבה פארקי שעשועים ואטרקציות אחרות.

הנה השלד החדש (בכחול אטרקציות שפתוחות רק בסופ״ש):

undefined

יש לי עדיין כמה התלבטויות:

• החלק המאוחר של הטיול לא מרגיש לי מסודר נכון. בפרט היומיים של 29-30/9, בהם חוזרים מסטואי לכיוון ניוארק. זו נסיעה ארוכה, ואני לא כל כך יודע איפה כדאי לעבור ולעצור. אמור להיות אזור של נוף פסטורלי... זיהיתי פארק הרים אחד (Jiminy Peak) שנמצא בערך באמצע הדרך, אבל אשמח לעצתכם על איך לסדר את הימים הללו טוב יותר.
                                  • המעבר מנורת׳ קונווי לסטואי - יש למעשה 3 אזורי טיול: סמוך לנורת׳ קונווי, האזור של פרנקוניה נוטש (כשעה נסיעה מנורת׳ קונווי), והאזור של סטואי. כרגע סידרתי את פרנקוניה ליום אחד כחלק מטיול כוכב מנ״ק - מתלבט האם כדאי לשבור ולהוסיף לילה באזור לינקולן, ולעשות יותר באזור?

כמובן אודה גם להתייחסויות כלליות אחרות.

• אנשיםטובים

אין לי שום תובנות "חזקות" לגבי המסלול העדכני. אבל יש לי כמה מחשבות לא קריטיות בכלל

היות והדרך חזר דרומה "קצת סתמית" אז אפשר לשקול להחליף אותה/חלקה מטיסה. טיסות מברלינגוןן לניו ארק אפשר למצוא החל מ-700 דולר לכולכם. לכאורה המון כסף, אבל חוסף המון זמן שבתורו זה כסף. למשל טיסת יוניטד מברלינגטון לניו יורק בשעה 10:17 בבוקר. בסביבות 13:00 אתם כבר באוטו מסתובבים לאן שרוצים.

לחילופין אולי להפוך את הסדר - אחרי הביקור בניו יורק לטוס לבברלינגטון (או לכל שדה אחר) ומשם לעשות דרכם באוטו חזרה. היתרון פה הוא שטיסת הפנים גם ככה עומדת מפני עצמה, אחרי הפרק ללא רכב ולפני הפרק עם הרכב. כך שאין פה פיצול רכבים, ואין פה (באופן יחסי) עוגן שמקשה על הגמישות. כמובן שזה משפיע על איפה אתם בסופ"ש וצריך לבקק איך זה מסתדר. וכמובן כמו תמיד ההשפעה על עלוית רכב ואחרות ולא רק עלות הטיסה.

אני תוהה האם יש טעם לאחד את הלינות בניו המפשייר וואמונט ללינה אחת למשך שבוע, במקום שתי לינות. אולי באיזור St Johnsbury שממש באמצע בדרך או במקום אחר. פשוט יותר ימים - יותר גמישות. גם אם זה אומר מעט יותר נסיעות. צריך להעלות על מפה את כל היעדים ולספור זמנים מדוייקים יותר ולהבין אם זה שווה. יותר גמישות אןמר גם בהתאמה למזג האויר, אבל גם למצב הרוח והחשק.

בזמנו הוזכר מלון Hampton Inn & Suites North Conway שיש לו בריכה מקורה עם מגלשת מים. זה לא פארק מים גדול ומרשים, אבל יכול להיות חביב לביקור של שעה בערבים. כן, זה מהותית יותר יקר מדירה ו/או הרבה יותר צפוף.

לא לשכוח שבאטרקציות אפשר לכלול גם באולינג (אם זה מתאים לכם) שאין בו מגבלה של סופ"ש

• מוני

@ערן77

שלום

רוצה להעיר שבהודעה שפתחה את השרשור היה מדובר על כשבוע ניו יורק

אם הייתי מבין שרק על 4 ימים מלאים מדובר לא הייתי מציע אפשרות ואני מדגיש רק אפשרות ויתור על אכדיה

ובסופו של דבר גם לא פסלתי על בסיס שבוע בניו יורק לרשום הצעת חלוקה לימים ויעדים כולל אכדיה.

מודה שחסר לי חופי ומפרצי ים(מגדלורים) שיחסת להם חשיבות משפחתית.

והערות לרשימה הנוכחית

אפשר בהחלט במסגרת ימי ההרים הלבנים ללון לילה בצד של הפרנקוניה נוץ' בלינקולן או סביבתה

אגב תוסיף לרשימה בצד הזה עליה עם הגונדולה לתצפית מהר קנון , ואפשר להחליט רק על אחד מהשניים

שהם הפלום גורג'' והלוסט ריוור ,ובמקרה של ילדים(על פי הצהרתך) אולי עדיף השני, ואגב לשלב בקנקמגוס את ה-sabbaday falls

הייתי מוותר על הסיקס פלגס בניו ג'רסי,ולקראת סיום הייתי מסתפק ב-american dream, כך תוכל לרדת רגוע יותר מסטואי ,

כי שווה לקיים כמה ביקורים נוספים בדרך ל-ewr .

אם יש עניין בהרטפורד יש אפשרות לביקור בבית המימשל ,וכמו כן אם מעוניינים לבקר בביתו של מארק טווין.

מוני

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון