קונקשן בניו-יורק (בדרך לאורלנדו) - האם אפשר לצאת משד"ת?
-
שלום!
יש לנו טיסה מישראל לאורלנדו עם קונקשן ארוך מאוד ב-JFK (כ-7 שעות). חשבנו לנצל את הזמן לצאת לטייל קצת בקווינס הסמוכה, ורצינו לדעת אם בכלל זה אפשרי..
- האם מותר בכלל לצאת מהשד"ת בין הטיסות? מתי אמורים לעבור ב-Imigration במצב של קונקשן כזה בכלל?
- קראתי איפשהו שהמזווודת לא עוברות אוטומטית בין הטיסות בתוך ארה"ב, ושאנחנו נצטרך לעשות להן צ'ק אין בעצמנו לטיסה הפנימית. זה נכון? זה אומר שאם נרצה לצאת לטייל נאלץ לקחת את המזוודות איתנו? או שאפשר קודם לעשות להן צ'ק אין לטיסת הפנים ואז לצאת לטייל?
תודה!
-
מותר ואין בעיה לצאת - את ההגירה אתם עושים עם הנחיתה לאחר מכן לוקחים את המזוודות ועוברים את עמדת מכס אם טיסת המשך על אותו כרטיס אז כבר שמו לכם תג של אורלנדו. אז אתם רק צריכים לחפש את מסוע של טיסות המשך (בד"כ דיי קרוב ליציאה) ולשים שם את מזוודה. אם טיסת המשך לא באותו כרטיס אז תצטרכו לעשות מחדש ציק אין וכמובן אין סיכוי שתספיקו לצאת ולחזור.
בכל מקרה צריכים לחזור כשעתיים לפני טיסה פנימית בשביל לעבור את בטחון
-
על איזו יום ושעה מדובר? מה התוכנית בקווינס?
אם אכן אפשר למסור את המזוודות ישר, הרי שצריך להניח כשעה מהנחיתה ועד שיוצאים מהשדה, ושוב שעתיים לפחות של התייצבות מוקדמת לפי הטיסה. ובהחלט יכול להיות שייקח גם שעתיים לצאת מהשדה.
האם אתם מוסרים אם כל המזוודות? אין לכם טרולי או תיקי גב? ואם יש משהו - אתם בסדר עם להסתובב איתן עליכם בקווינס? תיק גב זה עוד חצי צרה, אבל טרולי זה כבר פחות סימפטי. וכמה טרולים כי מדובר על טיול משפחתי, עוד פחות. כי אם צריך גם שמירת חפצים זה לא טרייואלי וגם לוקח זמן וכמובן כסף, גם ביציאה מהשדה ושוב בחזרה. ולפי חוקי מרפי תמיד יהיה לפניך תור ארוך, בייחוד בחזור, ואז צריך גם "ספייר".
JFK זה לא מרחק הליכה מקווינס. אם מדובר על מונית, ונסיעה לא בשעות העומס אז סדר גודל של חצי שעה לכל כיוון יכול להיות סביר (תלוי איפה בקווינס ומפרטים כמובן). בשעות העומס זה גם שעה כל כיוון. לא במונית יותר מורכב ויותר יקר.
כל שמה-7 שעות נשארות לכם בין שעה ל-3 כתלות בפרטים הקטנים. לא בטוח עד כמה זה שווה את המאמץ, או העלויות
-
תודה רבה על התגובות!
קנינו את הכרטיס המשולב מאותה החברה (דלתא) אז אני מניח שאמור להיות תג של אורלנדו. השאלה האם מסוע המזוודות של טיסת ההמשך שתיארת נפתח מיד לאחר נחיתת הטיסה הראשונה (ואז אפשר לשים את המזוודות מיד, לצאת לטייל ולחזור שעתיים לפני לבידוק) או רק בסמיכות לטיסת ההמשך(ואז תקועים עם המזוודות וכנראה נצטרך לוותר)?
-
המסוע פתוח כל הזמן באופן כללי כי מיועד לכל הטיסות. אם הכרטיס משולב אז מזוודות אמורות לעבור מיד עם הנחיתה. אם רוצה להיות בטוח מציע לשאול את חברת דלתא
-
אם מדובר על טיסת הלילה מישראל שנוחתת לפני 6 בבוקר ולטיסת המשך בסביבות 12 בצהריים - אז כן, המסלוע צפוי להית פתוח, ולא צפויה בעיה. אני לא יודע האם זה נכון לטיסות שנוחתות בערב/לילה.
הסתכלתי על טיסות של דלתא והכי קרוב למה שתארת זו הטיסה שנוחתת ב 5:30 בבוקר וממריאה הלאה ב 12:10, אם זו (או משהו דומה) הטיסה, אני מציע שתחשבו שוב על התוכנית. בייחוד אם מדובר על טיול בחורף שזה משהו שהוזכר ובייחוד אם מדובר על טיול עם ילדים (אולדנו רומזת על זה), ועוד יותר אם מדובר על יום ראשון.
נניח שהכל זורם חלק - מה תעשו בקווינס מ-7 בבוקר עד 9 בבוקר? (אלא אם כן מדובר על מפגש משפחתי או משהו בסגנון או אתר מסויים שאין דרך אחרת)ץ יתכן שאני לא מבין מספיק את הצרכים שלכם, אבל מהצד השני נראה לי שאתם לא מבינים מספיק את הקשיים הלוגיסטיים.
כן, זה פרק זמן ארוך לבלות בשדה התעופה ובסביבתו. אבל הרבה יותר מעשי להישאר בשדה. אתם לא רוצים לקחת את הסיכון שתפספסו את טיסת ההמשך.
בהחלט שמעתי כל מקרים שלקח לאנשים שעתיים ויותר לצאת מהשדה.
-
טסנו בטיסה הזאת של דלתא לפני כחודשיים. לאימיגריישן לקח זמן להתעורר ולהתארגן ליום עבודה. כשהגענו היה פקיד הגירה אחד לזרים והתור היה מאוד מאוד ארוך. לאט לאט הגיעו עוד אבל לקח להם זמן לפתוח את הדלפקים. לקח הרבה מאוד זמן עד שעברנו הגירה והלכנו לכיוון המזוודות. עד כדי כך שכבר הורידו את המזוודות של ההטיסה הזאת מהמסוע והניחו אותן בצד (ואת זה הבנו אחרי הרבה זמן שהתבוננו במסוע וחיכינו למזוודות שלנו).