ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חוזרים לפורום הסקי והסנובורד

פורום סקי וסנובורד
    סקי וסנובורד
    8
    25
    869
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • K M
      K M נערך לאחרונה על ידי

שלום, נשמח לשמוע על קורס המדריכים, ואחרי פורים גם על סן מוריץ.

מיכל ע תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מיכל ע
        מיכל ע @K M נערך לאחרונה על ידי

@k-m

כיוון שאין סיכוי שהבן שלי יכתוב כאן, אני אספר, אבל קחו בחשבון שזה מידע מיד שנייה (-:

אתחיל בזה שכבר לפני שנים חברה שלי ואני, שהילדים שלנו למדו לגלוש יחד, דיברנו על זה שנשלח אותם לקורס מדריכי סקי יחד. בינתיים הבן שלי בכלל עבר לסנובורד, היתה קורונה, הבת שלה כבר בצבא והבן שלי היה אמור להתגייס באוגוסט. אחרי שהוא דחה את הגיוס לדצמבר ואז למרץ, ונראה היה שזה לא מתנגש עם המיונים לצבא, פניתי בווטסאפ ל-SKI IL שמצאתי בשיטוט זריז באינטרנט ושאלתי אם יש עוד מקום פנוי. נשאלתי לגבי ניסיון הגלישה שלו, פרטתי קצת וענו לי שיש עוד מקום אחד ושנשלח טופס הרשמה. הצעתי לילד והוא התלהב מהרעיון (נו בטח, אמא מוכנה לממן לך חופשת סנובורד עם כמה חבר'ה, מה יכול להיות רע?). אז הוא מילא את הטופס (אחרי שהכנתי לו רשימה מפורטת של איפה הוא גלש, מתי ובאיזה מסגרת) והתקבל לקורס.

בשלב הראשון התרשמתי מאוד מרמת הארגון. מעבר למידע המפורט באינטרנט ולתשובות בווטסאפ, היתה להם פגישת זום מקיפה, עם המון מידע. ואיך אני יודעת? הילד בדיוק היה בגיבוש בצבא, קיבל את זה מוקלט ומי שישב לצפות בשעה של זום מוקלט היה אני... כבר בשלב הזה היה להם לו"ז מפורט לכל הימים, עד רמת היציאות בערבים.

יצאו לקורס 46 אנשים, בגילאי 18 עד 60, 26 מתוכם לסקי ו-20 לסנובורד. הם חולקו מראש ל-3 קבוצות סקי ו-2 קבוצות סנובורד. ממה שהבנתי מהילד ביום הראשון נבחנה רמת הגלישה שלהם ו-3 לא היו ברמה מספיקה ולא יכלו להמשיך בקורס. ממוצע הגיל בקבוצה של הבן שלי היה 28 (ממש לא רוב של חבר'ה מיד אחרי צבא, כמו שחשבנו לפני). מבחינת רמת הגלישה הוא אמר שהיו שניים בקבוצה שלו שגלשו הרבה יותר טוב ממנו (אחרי שהעבירו עונה באתר סקי), אבל לדבריו זה לא באמת שינה משהו, כי יותר חשוב היה לדעת איך להדגים ואיך להסביר. הם גם לא היו עם המדריך בסנואופארק או באופפיסט, כמו שהוא קיווה, אלא רק על המסלולים שבהם אמורים להדריך גולשים מתחילים ובינוניים. המדריך שלהם היה בריטי במקור והילד היה מאוד מרוצה ממנו. בכלל כל הקורס מתנהל באנגלית וגם הבחינות הן באנגלית.

יש 5 שעות גלישה עם המדריך כל יום, עם הפסקה באמצע. אח"כ אפשר להמשיך לגלוש לבד עוד כשעה או שעתיים. אחה"צ יש כשעה וחצי של לימוד תיאורטי עם אותם מדריכים במלון. בסיום יש כמה מבחנים: מבחן תיאורטית, הדגמת הדרכה באנגלית, הדגמת גלישה ועוד מבחן אני חושבת. לפי התוצאות אפשר לקבל מדריך רמה 1 או 2 (או לא לעבור בכלל).

המלון אולי נוח להעברת הקורסים, אבל לא מוצלח (גם לפי הביקורת בבוקינג וגם לפי מה שהילד אמר), אבל זה סביר בהתחשב במחיר.

לסיכום: הילד חזר ממש מבסוט. זה אומנם לא היה מה שהוא דמיין לעצמו, אבל הוא מאוד נהנה וגם הוסמך כמדריך סנובורד רמה 2. עכשיו רק נשאר 3 שנים צבא ואז הוא יכול לנסוע לעשות עונה איפה שהוא 😊

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מ. פולני
          מ. פולני @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

המלון בסיסי. מהמלונות האירופאים של פעם, שנבנו טלאים-טלאים וכל עשור או שניים הוסיפו אגף או חדר מדרגות. לוקח זמן להתרגל אליו.

האוכל לא משהו - זה נכון. וזה אנדרסטייטמנט.

מצד שני - יש לזכור שזה קורס, שמישהו מארגן ומצפה גם להרוויח. בראייה הכוללת, המחיר והשירותים הניתנים הם בגדר הסביר. (אני ויתרתי על הטיסה שאורגנה והגעתי עצמאית ברכבת ממינכן יומיים קודם להגעת הקורס. גם חזרתי יום אחרי שהקורס עזב. העדפתי לשלם יותר (בנקודות אל על) ולטוס בשעה סבירה, כולל שופינג)

עיקר הקורס הוא ללמד איך מלמדים גלישה. שיפור רמה הוא תוצאה אפשרית ולא מטרה. חבר שלי שהיה באותו קורס (סקי) כמעט ולא קיבל הערות על הגלישה שלו.

ליישור קו: מדריך רמה 2 בסקי מוסמך להעביר שיעורים ברמה הבסיסית ביותר (snow plough). לא יותר מכך.

מיכל ע תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מיכל ע
            מיכל ע @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

היית בקורס האחרון?

ממה ששמעתי מהבן שלי נראה לי שזה מצריך כושר גבוה - זה אכן ככה?

באופן אישי אני לא חושבת שאני מסוגלת לגלוש בסנואו פלאו יותר משעה-שעתיים...

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • מ. פולני
              מ. פולני @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

הייתי בקורס בנובמבר 2019 לפני הקורונה (וגם כתבתי על זה והעליתי בפורום).

חבר שלי היה בקורס האחרון.

אכן זמן לא מבוטל מושקע בסנו פלאו. לא כל כך פשוט לעשות את זה נכון....

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1
              • 2
              • 2 / 2
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון