ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מערב ארצות הברית טיול קצת אחר

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית פארקי שעשועים יוסמיטי רוד טריפ
    13
    57
    1565
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • amirii
      amirii @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

שוב תודה רבה על התגובה המפורטת מאוד!
      אני אקח את כל מה שאמרת ואחזור לעשות קצת שיעורי בית עם טיסות פנים.
      גם התחלתי לבדוק עלויות של השכרת רכב ולכן אבדוק גם את עניין הפיצול.

אעדכן בקרוב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מטייל_4187368
        מטייל_4187368 נערך לאחרונה על ידי מטייל_4187368

פוסט זה נמחק!
        • amirii
          amirii נערך לאחרונה על ידי amirii

היי, חזרתי אחרי קצת שיעורי בית...

התחלתי לגבש את המסלול ויש לי כמובן כמה שאלות:

כמו שאמרתי 18 יום נטו(עכשיו אני חושב על אופציה להאריך) נחיתה ב 6 בבוקר בסן פרנסיקו.

24/09 - סן פרנסיקו

25/09 - סן פרנסיסקו אני מגיע לא מעט לעיר הזו ולדעתי יומיים מלאים די מספקים.

26/09 - כביש 1 עד ביג סיר(אולי קצת יותר דרומה??)

27/09 - כביש 1 עד לוס אנגלס 28/09 - לוס אנגלס דיסנילנד

29/09 - לוס אנגלס מוזיאון המדע + טיול בכמה איזורים בעיר

30/09 - לוס אנגלס יוניברסל סטודיו

01/10 - לוס אנגלס - יום פתוח להחלטה מאוחר יותר

02/10 - שוקל האם שווה לנוסע לסאן דיאגו עם יציאה מוקדמת בבוקר לעולם המים ולינה בסן דיאגו או לצאת כבר לכיוון לאס ווגאס??

03/10 - נסיעה ללס ווגאס (אולי אפשר לעצור ברדך בפארק גו'שוע טרי). על לאס ווגאס עצמה החלטנו לוותר(חוץ מערב ההגעה שאפשר לטייל קצת בסטריפ)

מכאן ועד ה 11/10 אני רוצה לשלב בעיקר טבע. אני מתלבט האם להקדיש את כל הזמן לאיזור אריזונה /נבאדה/יוטה בהנחנה שצריכים לחזור לטיסה בערב ה 11/10 מסן פרנסיסקו.????? ואם בכל מקרה אנחנו חוזרים ברכב לסן פרנסיסקו כדאי לעבור דרך יוסמיטי?

הפארקים שהייתי רוצה לבקר בהם הם:

פארק ציון

Antelope Canyon

Oljato-Monument Valley

Canyonlands National Park

Arches National Park

Grand Canyon

מה ריאלי להספיק? מה חוזר על עצמו ופחות כדאי להגיע? במה כדאי להתמקד?

אני יודע שבלתי אפשרי להספיק את הכל....

כמו שאמרתי צריך לקחת בחשבון חזרה ברכב לסן פרנסיסקו(אבדוק אופציה של החזרת הרכב בווגאס + טיסה פנימית)

אני בודק את האופציה להאריך את הטיול בעוד יומיים נטו, איך זה יכול לעזור לי?

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

"סן פרנסיסקו אני מגיע לא מעט לעיר הזו ולדעתי יומיים מלאים די מספקים." - אני לא מתווכח האם יומיים זה מספיק או לא. אבל זה לא יומיים מלאים.

הם לא מלאים כי עד שתצאו מהשדה, תגיעו למלון, תשאירו מזוודות ותצאו זה כבר 9, 10 או אפילו 11 בבוקר (9 זה עדיין יום מלא, אבל 11 זה כבר לא). זה לא מלא כי בערב סביר שתיפלו מוקדם לישון בגלל הג'טלג. הטיול שלנו לפני חודשיים זה היה ב-7 בערב. אולי לכם זה יהיה יותר מאוחר, אבל זה גם עשוי להיות קצת קודם. וגם היום הראשון מאופיין הרבה פעמים בקצת סידורים - אולי סופר, אולי לאסוף חבילה מאמזון לוקר או משהו אחר. אז צריך לחשוב על סן פרנסיסקו כיום וחצי. האם זה מספיק או לא - תחליט לבד.

26/09 - כביש 1 עד ביג סיר(אולי קצת יותר דרומה??) - לא יודע למה הכוונה בביג סר. האם הכוונה לישום במונטריי (בקצה הצפוני)? מורו ביי (הדרומי?) או באמצע? בכל מקרה, השאלה מה ההתוכנית שלכם. ממונטריי ועד מורו מדובר על 4 שעות נסיעה נטו, או 6 עם עצירות לצילומים בלבד (לא מסלולי הליכה ולא ארוחה). ככל שתוסיפו יותר עצירות, וככל שתוסיפו עצירות רציניות יותר כמו מסלולי הליכה הזמן יתארף כמובן. מעבר לזה אפשר לטייל באיזור מונטריי, כולל האקווריום, וגם בקצה הצפוני של מפרץ מונטריי (סנטה קרוז והאיזור). ולא לשכוח את שעות הפתיחה המוגבלות של הארקווריום אם הוא בתוכנית, השמש שוקעת בסביבות 5 בערב, ולא רצוי לעשות נסיעות בכבישים משניים בחושך (כלומר אחרי 6). אז ביום אחד להגיע עד מורו ביי זה נראה לי יומרני מדי. עד מונטריי זה בהחלט סביר. לישון באמצע זה בעייתי משתי בחינות. האחת - מקומות הלינה מוגבלים ויקרים, והשנניה - בגלל החשיכה המוקדמת זה אומר להיתכנס למלון מוקדם יחסית בערב. ואין הרבה מקומות "שוקקי חיים" לאורך ביג סר לעשות משהו בערב. ארוחת ערב במסעדה הכמעט יחידה בעיירה נראה לי יותר סביר.

לעומת זאת, ממונטריי עד דיסנילנד ביום אחד זה צפוף (אבל אפשרי). ממורו ביי לדיסנילנד יש על פי גוגל סדר גודל של 4-5 שעות נסיעה (כתלות בפקקים). כאמור ביג סר לבד זה החל מ-6 שעות. זה אומר שבהחלט אפשר לעשות את זה, אבל - זה יום ארוך באוטו, וגם אין זמן להרבה עצירות לאורך ביג סר (יש זמן לקצת) וגם הנסיעה בתוך לוס אנג'לס כבר בחושך (אבל זו לא בעיה כי זה בעיר).

יוניברסל יוצא ביום ראשון. זה קודם כל אומר שיותר עמוס. וגם מהנסיון בשנה הזו, בסופי שבוע בעונה הזו הפארק מסגר מוקדם יותר בגלל אירועי ליל כל הקדושים בסופי שבוע.

סי וורלד - קודם כל יש דעות חלוקות לכבי המוסריות של המקום. הם אומנם שיפרו את המצב אבל עדיין הדעות חלוקות. לשיקולכםץ בלי קשר, נראה לי בעייתי לנסוע מצפון לוס אנג'לס לסי וורלד. אפשרי אבל בעייתי. באמצע השבוע עם יציאה ב-8 בבוקר גוגל מעריך כ-3 שעות. מה שאומר להגיע לפארק אחרי הפתיחה.

amirii תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

ברשימת הפארקים חסר לך לדעתי אחד הפארקים היפים שיש, ברייס קניון.

• amirii

@אנשיםטובים

אקח בחשבון לרווח את כביש 1 ביום נוסף ולוותר על סן דיאגו.

מה לגבי החלק השני שכולל את הפארקים ביוטה?

• אנשיםטובים

הזכרתי בעבר את נושא הרצף. רוב נושא הערים שלכם מרוכז בשבוע הראשון, וגם כל פארקי השעשועים. ומנגד רוב הפרק של הטבע מרוכז בחצי השני של הטיול (למעט כביש 1).

אם אני מחבר את זה לג'טלג שהזכרתי בסן פרנסיסקו, אני תוהה האם שווה לשנות כיוון - להתחיל בכביש 1, ובסוף הטיול לקנח ביומיים בסן פרנסיסקו. הג'טלג בכלל לא מפריע בכביש 1 (אז תקומו מוקדם ותצאו לדרך מוקדם - מה יקרה?). וגם פיצלתם את הערים כך שלוס אנג'לס יחסית בהתחלה וסן פרנסיסקו בסוף.

ככה אם תרצו בכל זאת טיסה מוגאס,תוכלו להרשות לעצמכם לקחת טיסה מוגאס לאיזור סן פרנסיסקו בכל חברה שתרצו כי הטיסה הזו עומדת בפני עצמה ולא מתחברת לטיסה הבינלאומת (מן הסתם סאות ווסט יכולה להציע אפשרויות מעניינות, אבל הם עוד לא פתחו לסתיו). אגב, בכזה מקרה לא לשכוח לבדוק טיסות לסן חוזה או לאוקלנד ולא רק לסן פרנסיסקו. איו הבדל דרמטי בזמן הנסיעה (סן חוזה שדה קטן יותר אז לוקח פחות זמן לצאת, ובשקלול עם הנסיעה הארוכה יותר זה תוספת של חצי שעה בלבד). ועלות מונית זה בסך הכל עוד 50 דולר בקירוב. היתרון הוא שלשדות האלה יש יותר טיסות מאשר לסן פרנסיסקו "הגדול".

הרעיון של כביש 1 תחילה תסתדר טוב אם רוצים אכן את האקווריום או אתרים אחרים שצפונית למונטריי. כי לא הייתי נוסע עד מורו ביי ביום הטיסה, ומאידך, אם אתם לא מעוניינים באתרים צפוניים יותר אז זה יום מבוזבז. אבל אם רוצים את האקווריום או שייט לוויתנים זה יכול ללכת. האמת שנשמע לי נהדר שייט לוויתנים ביום הראשון (אם אתם בקטע) כסוג של פתיחה לטיול (גם אטרקציה, גם חיות)

אין לי תובנות על החלק המזרחי של הטיול. לא מבין בזה.

• amirii

@אנשיםטובים

רעיון מצויין להתחיל בכביש 1.

לגבי טיסות מווגאס לסן פרנסיסקו, אני בודק את עניין השכרת הרכב בחברה הזולה ביותר יש קנס של 450 דולר על החזרה בווגאס + טיסות מגיעים לסביבות 600-700 דולר.

אמשיך לבדוק.

• אנשיםטובים

לגבי החזרת רכב בלאס וגאס וטיסה - קודם כל, חשוב כמובן לבדוק בכל החברות את העלות הכוללת של החבילה לצרכים שלכם. דמי החזר אם יש, נהג נוסף (חינם אם שוכרים בקליפורניה, אבל לא בהכרח אם שוכרים בוגאס), וכל תוספת אחרת שרלוונטית לכם. יתכן שחברה אחת תהיה הכי זולה להשכרה מעגלית, ואחרת להשכרה חד כיוונית.

כמה שווה לשלם כדי להחליף נסיעה בטיסה? תלוי מאד בצרכים שלכם ומה מתאים לכם במסלול, אבל 600-700 דולר זה לא סכום שהייתי פוסל. הזכררתי בעבר שיום נסיעה זה דבר יקר. בטיול האחרון שלנו כל יום עלה לי במחייה מעל-700 דולר (לינה, אוכל, אוטו, ביטוח, וכדומה). אז אם הטיסה חוסכת לי יום שלם, זה יכול להיות משתלם. האם טיסה חוסכת יום שלם? מאד תלוי באיך בונים את המסלול. מעבר לזמן נסיעה / טיסה עצמו (ברוטו, כולל הגעה מוקדמת לשדה!), אפשר גם לחשוב מה זה עושה ללוח הזמנים היומי. הזכרנו כבר שלא נוהגים יותר מדי בחושך. אבל אין בעיה לטוס. למשל טיסה ב9-10 בלילה שמגיעים למלון אחרי חצות היא בהחלט טיסה סבירה ביותר. זה מאפשר לנו לטייל עד 5-6 בערב. לא בהכרח מתאים לעיר וגאס (שחייה בלילה), אבל כן אולי לטיולים באיזור.

בלי קשר, ולא חייבים להחליט עכשיו. אם תבחרו באמת להתחיל בכביש 1, אפשר לשקול לקחת מלון בבוקר אחרי הנחיתה ל-day use. יש מלונות כאלה זמינים כבר מ-7 בבוקר, והמחיר החל מ-80 דולר בקירוב. לא זול אבל לא מאד יקר. שעתיים של רענון בחדר, כולל אולי מקלחות, שירותים נורמאליים והחלפת בגדים עשויים לרענן מאד, ולהפוך את היום הראשון מיום "חצי אבוד" ליום שמנוצל טוב יותר. לא ניסיתי את זה באופן אישי מעולם. אבל הזכרת נסיעות בעצמך לסן פרנסיסקו. אני מניח שמדובר על נסיעות עבודה ואחרי הנחיתה עוד נסעת למשרד. תחשוב על הרענון בשדה (בשירותים או בטרקלין כתלות בכרטיס / מעמד שלך) ועכשיו תכפיל את זה לכל המשפחה. ואגב, יש גם כאלה עם בריכה. זה כבר הופך את זה אולי ל-3 שעות במקום שעתיים, אבל יכול עוד יותר לתרום לתחושה הטובה (של הילדים לפחות).

לא הזכרנו את זה, אבל אני מניח שלחגים העבריים אין שום חשיבות מבחינתכם. לא צום, לא ארוחה חגיגית בחג, וודאי שלא בית כנסת. אם משום מה יש להם איזושהי חשיבות ששכחת להזכיר אז שווה לחשוב על זה ולהבין איך זה משתלב בטיול.

• amirii

תודה רבה. אקח הכל בחשבון.
                        אני מנסה לקבל תמונת מצב לגבי החלק השני של הטיול ביוטה כדי לדעת האם להאריך את הטיול עוד קצת.

• amirii
                          amirii נערך לאחרונה על ידי

היי, שאלה נוספת. אקח לדוגמה את יוסמיטי, כמה הבדל יש בירוק ומים בין חודשי האביב לחודשי הסתיו?

• thomas757
                            thomas757 נערך לאחרונה על ידי

באביב יש הרבה יותר מים מאשר בסתיו אבל בסתיו יש צבעי שלכת שאין באביב. לגבי ירוק זה פחות משנה כי רוב הפארק הוא עצים מחטניים וצוקי גרניט עצומים כך שהוא יפה בכל עונה. בנוסף, באביב החלק העליון של הפארק ומעבר טיוגה עשוי עוד להיות סגור כך שבעיקר העמק יהיה זמין לטיול. אני אישית מעדיף את הסתיו בגלל האפשרות לטייל בחלק העליון.

• dhz
                              dhz @amirii נערך לאחרונה על ידי dhz

@amirii כאשר יש לך שבוע בלבד, הפארקים במזרח יוטה ישארו מחוץ לתוכנית, לדעתי (Arches, Canyonlands, Monument Valley). אפשר להספיק את ברייס קניון, הגרנד קניון, ברייס קניון ואת פייג', אם תוסיף טיסה מלאס וגאס לסן פרנסיסקו או שהטיסה חזרה לארץ תצא מלאס וגאס במקום מסן פרנסיסקו, על מנת לחסוך יומיים של נסיעות.

אגב, אם מאד רוצים לבקר בפארקים של מזרח יוטה, זה אפשרי בתוספת טיסה לסן פרנסיסקו או (איכשהו) חזרה לארץ מ- Grand Junction בקולוראדו, למשל. אני מניח שזה יהיה יותר יקר ואולי אפילו בלתי אפשרי. לא מכיר שדה תעופה גדול יותר מזה של גרנד ג'נקשיון באיזור מואב. סולט לייק סיטי או לאס וגאס הם במרחק של מספר שעות נסיעה או אפילו יום נסיעה.

• amirii
                                amirii @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

מהם לדעתך הפארקים המומלצים ביותר ביוטה?

מה אני צריך לעשות כדי בכל זאת להכניס את הפארקים במזרח לתוכנית? להוסיף יום נוסף לטיול? כי ממה שאני מבין הבעיה העיקרית היא הנסיעה לשם לא?

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • amirii
                                  amirii @thomas757 נערך לאחרונה על ידי

באביב יש הרבה יותר מים מאשר בסתיו אבל בסתיו יש צבעי שלכת שאין באביב. לגבי ירוק זה פחות משנה כי רוב הפארק הוא עצים מחטניים וצוקי גרניט עצומים כך שהוא יפה בכל עונה. בנוסף, באביב החלק העליון של הפארק ומעבר טיוגה עשוי עוד להיות סגור כך שבעיקר העמק יהיה זמין לטיול. אני אישית מעדיף את הסתיו בגלל האפשרות לטייל בחלק העליון.

השאלה האם המפלים לא ריקים ממים?

• thomas757

זה תלוי משקעים אבל במפלי נבאדה וורנאל תהיה זרימה יפה גם בסתיו. היוסמיטי פולס וה bridal עשויים להיות חלשים. לפעמים יש בקיץ וגם בסתיו כמה ימים עם כמות יפה של משקעים ואז הזרימות מתחזקות. זה תלוי בהרבה גורמים אבל אני מניח שלא תתאכזבו בשתי האפשרויות. כפי שציינתי, בסתיו אפשר לנסוע על כביש טיוגה בחלק הגבוה של הפארק שזו תוספת נפלאה לביקור. יש נקודות עניין רבות על הכביש גם בלי לעשות הליכות ממש ארוכות ולכן זה ממש שווה בעיניי.

• אנשיםטובים

לגבי צבעי שלכת - ככל הידוע לי בכל מקרה הצבעים לא דרמטיים באיזור, אבל בכל מקרה אתם יחסית מוקדם. הצבעים היפים הם לרוב בחצי השני של אוקטובר.

• thomas757

אינני יודע מה הכוונה בהגדרתך לדרמטיים, ואכן היעד אינו מהווה מוקד משיכה רק בשביל זה כמו ניו אינגלנד, אבל זו בהחלט תוספת נחמדה לביקור אם מגיעים בזמן הנכון. https://www.nps.gov/yose/learn/nature/fall-color.htm

אגב, גם בחלק המזרחי של הסיירה, באיזור בישופ, יש צבעי שלכת מהממים בשילוב עם ההרים הגבוהים שלא קיימים בחוף המזרחי זה מראה מיוחד.

• hil
                                          hil נערך לאחרונה על ידי

אין שום בעיה להכניס גם את הפארקים המזרחיים הכל תלוי בסגנון טיול שלך והילדים. אני כבר 19 שנה בפורום למטייל, בהתחלה בעיקר בפורום אירופה הבוןטון השולט הוא "למה למהר" "תעשה בטיול אחר" "זה יותר מדי" עכשו, כנראה שלרוב המטיילים זה מתאים, אבל אם אתה לא רוב האנשים, אז אני פה בשביל לעזור לך לטייל בקצב מהיר יותר. לכל אחד סגנון טיול משלו, והנחות שונות למשל, אני לא "מבזבז" זמן על אוכל בטיולים שלי. לאחרים זה חבל, בשבילי זה חוסך מלא זמן. וככה אני אוהב. שורה תחתונה, אני חושב שאין בעיה להכניס את המזרחיים, בתנאי שאתה מבין שזה מתאים לך ומסתדר עם האגנדה והסגנון שלכם

• dhz
                                            dhz @amirii נערך לאחרונה על ידי

@amirii לא יודע מה זה מומלצים, אבל אני יכול לספר לך את דעתי לגבי הפארקים בחצי הדרומי של יוטה.

מאד אהבתי את פארק Arches, שאיננו גדול בשטחו, יחסית, אבל מלא בהרבה קשתות. יש אפשרות שם למסלולי הליכה קצרים. אפשר גם להשתתף בסיורים עם ריינג'ר וכו'. יש גם מסלולים קצת יותר ארוכים, כמו הטיפוס ל- Delicate Arch, שמופיעה על לוחיות הזיהוי של יוטה. זה מסלול יחסית ארוך (לא יותר מדי), אבל הטיפוס איננו קשה.

בפארק Canyonlands יש שני אגפים בהם ניתן לבקר עם רכב רגיל (כלומר, דרכים סלולות ולא דרכי עפר). האגף הצפוני, Island in the sky, שם אותך למעלה, משקיף על הקניונים למטה ומכיל בתוכו חלק מהמראות המפורסמים ביותר באיזור, כמו Mesa Arch, שכיכבה באחת מתמונות הרקע של Windows 7. ביקור רגיל שם שמתמקד בתצפיות לא לוקח הרבה זמן. הכניסה קרובה יחסית לפארק Arches. האגף השני הוא Needles, שבשבילו צריך לנסוע דרומה על כביש 191. לטעמי פחות מרשים ודורש נסיעה יחסית ארוכה. אגב, בדרך אליו ממואב, ניתן לבצע סטיה מערבה ל- Needles Overlook ומשם לחזור לכביש 191. זוהי תצפית לא רק על איזור Needles, אלא גם על איזורים אחרים. שטח עצום מחורץ בקניונים.

אם אי אפשר לבקר בשני החלקים, אני ממליץ על Island in the sky.

דרומה מ- Needles אפשר לפנות על כביש אחר מערבה לפארק קטן של Natural Bridges, שבו יש 3 מהם. הכביש הוא למעלה, וניתן לרדת רגלית עד ל- natural bridge עצמו.

אם ממשיכים עוד דרומה על כביש 191 מגיעים ל- Monument Valley.

ואוסיף עוד נקודה באיזור מואב - כביש 128, מ- I-70 עד למואב. לאחר נסיעה ביציאה מ- I-70, הכביש חובר לנהר הקולוראדו וממשיך לאורכו. נסעתי על כביש זה מספר פעמים, ואני יכול להעיד שהוא פותח בצורה משמעותית וגם יש שם נקודות ליציאה לשיט על הקולוראדו.

סך הכל, אפשר לבלות מספר ימים באיזור מואב, ואם קצת מרחיבים את הטווח לדרום מערב קולוראדו, אז ניתן לבקר בשני פארקים נוספים, קרובים לגבול עם יוטה.

בצד המערבי יותר, ניתן למצוא את ברייס קניון ואת פרק ציון, ואם יש זמן נוסף, יש אתרים נוספים. לא בכולם ביקרתי. ברייס קניון הוא פארק יותר יחודי מציון, ואם צריך לבחור ביניהם, אני ממליץ עליו. הביקור בפרק ציון תלוי בכמות ההליכה שאתה מתכנן. אם מדובר רק בתציות וקטעי הליכה קלים, יספיק לך חצי יום לפרק (זה מה שעשיתי בביקור הראשון שלי בפארק). יש שם מסלולי הליכה מפורסמים כמו ה- Narrows, שבו הולכים בתוך הנהר ו- Angel's Landing, שם עולים לראש ההר לתצפית על הפארק. לא עשיתי מסלול זה, אבל הבנתי שיש בו סיכון מסוים. יש קטע הליכה צר עם תהום מכל צד, והיו מי שנפלו שם.

הפארקים הללו יותר קלים לשילוב עם פייג' (אגם פאול, קניון אנטילופ, פרסת הסוס, סכר Glenn Canyon) ועם הגרנד קניון (במיוחד עם גדתו הצפונית, שקרובה יותר לשני הפארקים ציון וברייס קניון). פארק ציון רחוק כ- 3 שעות נסיעה מלאס וגאס. אני חושב שברייס קניון רחוק עוד שעה וחצי עד שעתיים.

לסיור תצפיות בברייס קניון יספיקו כ- 3 שעות. אם יורדים למטה במסלול הליכה, ידרש זמן נוסף, כמובן.

לא הזכרתי את Capitol Reef שנמצא כשעה עד שעתיים (לא זוכר בדיוק) נסיעה מברייס קניון לכוון מזרח או צפון מזרח. זה פארק במיוחד להליכה רגלית. אין ממש טעם לבקר רק לתצפיות. פחות מעניין מהאחרים, לדעתי.

שים לב שבחלק מהפארקים יש מגבלות תפוסה ודורשים הזמנת כניסה מראש לתאריך מסוים. בדוק באתרים של הפארקים מה מתוכנן לתאריכי הביקור שלך.

amirii תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון