משדה התעופה לעיר - ניו יורק
-
יש דרך יעילה ( שאינה מונית בהון כסף ) להגיע מניוארק למנהטן?
וממנהטן ללה גרדיה
מנסה להוריד הוצאות, הכל נהיה כל כך יקר בטיולים -
-
-
הדרך המוצלחת (והזולה) ביותר להגיע מניארק למנהטן, לטעמי, היא ברכבת. ממשיכים באייר-טריין עד לתחנה האחרונה שלה ושם רוכשים כרטיס רכבת ב13$, לאחר נסיעה של כ 25 דק' מגיעים לתחנת פן סטיישן במנהטן. החיסרון היחיד הוא העובדה שמדובר ברכבת שאינה מיועדת מלכתחילה לבעלי מזוודות גדולות, עם זאת ההגעה לרכבת אינה כרוכה במדרגות, ובהחלט אפשר להסתרדר גם עם מזוודות גדולות (מניסיון). הנסיעה זולה, מהירה, אין סכנת התקעות בפקקים ומגיעים למרכז מנהטן.
-
תודה רבה.
הרעיון של הרכבת נראה לי מעולה. בתוך מנהטן כבר אקח מונית למלון.
יש אומנם מזוודה גדולה אחת אבל אחרי שנים של השקעה בגידולו יש לי בן בגיל 17 בגובה 1:88 וטונות של כוח
קטן עליו מזוודה ברכבת.
מי אמר שההשקעה לא משתלמת

-
מניסיון עבר, הגישה לרכבת לא מאוד נוחה. צריך לעלות בטרמינל עד המפלס של האיירטריין, לנסוע דרך ארוכה עד הרכבת ושוב לרדת למפלס הרכבת. בשעות עומס זו הדרך הכי מהירה אבל בשעות רגועות יותר מבחינת תנועה האוטובוס הרבה יותר נוח.
-
מודה שלא ברור לי. אני מתייחס לסוגיית העלויות והנוחות ולא לסוגיית הזמן
ממה שאני מתרשם מונית מניוארק תעלה 50-80 דולק. למשל על פי כרמל הם רוצים מתחת ל-50 דולר (לא כולל טיפ או אגרה). לעומת זאת על פי המחיר שצויין פה, רכבת למנהטן תעלה 15 דולר לאדם. אם אתם שניים זה 30 דולר. מונית בתוך מנהטן גם תעלה 20 דולר או משהו בסגנון (כולל טיפ), תלוי כמובן ביעד.
אז בעלויות אולי תחסכו 20 דולר ואולי גם זה לא (בהנחה שאתם שניים). בנוחות - ברור שהסעה מדלת לדלת יותר נוחה משתי רכבת (פנימית בשדה ועוד אחת למנהטן) ואז עוד מונית.
אני מסכים שהטיול נהיה מאד יקר וחשוב לחסוך. לא בטוח שהחסכון פה שוה את המאמץ.
-
בדצמבר האחרון שילמתי על מונית מניו ארק למלון ליד טיימס סקוור 115$ (כולל אגרה , לפני טיפ)
זמן הנסיעה של מונית ואוטובוס דומה. תלוי לאן בעיר צריך להגיע, כמה תעלה מונית בתוך העיר וכו'.
כל אחד והשיקולים שלו.
-
@אנשיםטובים אם זה עולה 50 דולר אתה צודק.
לפני 4 שנים ( הפעם אחרונה שייתי בניו יורק) המונית הזאת עלתה 110 דולר ומאז המחירים עלו בהרבה
-
מזמן לא נסעתי במונית בארה"ב וכנראה שאני לא מעודכן. אבל בדקתי בחסרות ההסעות (לא מונית צהובה).
כרמל רוצים 48 דולר ובתוספת טיפ ואגרה (למרכז מנהטן) dial7 רוצים 67 לא כולל הפרש גדול בינהם, אבל עדיין כולל הכל זה מתחת ל-100 דולר
אבל אני מודה שחברות אחרות מהותית יותר יקרות
סופרשאטל רוצים להסעה משותפת 42 דולר לאדם (לא כולל טיפ אבל אין צורך להוסיף אגרה)
אז מה? כרמל כלכך גרועים? משהו מוזר לי
-
יש עליהם ביקורות מעורבות. לנו אישית יצא לנו לנסוע עם כרמל מניוארק לאיזור טיימס סקוור והיה ממש סבבה.
-
@ayeletback מדובר באדם אחד שנוסע? או יותר?
-
אנחנו 2.
ומזוודה אחת.
אפשר לקבל לינקים לחברות שציינתם ( כרמל וכו ) או שם באנגלית
אין ספק שבמחיר של 60 דולר עדי, מונית וזהו
-
כרמל - https://www.carmellimo.com/ השתמשתי בהם כמה וכמה פעמים (לא בשנים האחרונות) והיה בסדר גמור. היה עליהם גם קצת ביקורות פחות טובות, אבל אני לא זוכר משהו קונקרטי. בזמנו הם היו פופולארים בקרב ישראלים, אפשר לקבל נקודת נוסע מתמיד של אלעל על נסיעה איתם, ויש להם איזה קופון של 4 דולר הנחה באינטרנט.
אבל -לנסיעה מהשדה לעיר - אם משום מה הם "הבריזו" אז פשוט ניגשים לתור הרגיל של המוניות. תבזבזו רבע שעה (עד שתתיאשו מכרמל) וגם את הפרש העלויות בין כרמל למונית רגילה. אבל אם אנחנו מניחים שב-95% יהיה בסדר זה מחיר שאני מוכן לשלם במקרה של תקלה. לנסיעה הפוכה (מהעיר לשדה) יש לנו סד לוחות זמנים אז הסכנה גדולה יותר.
https://www.dial7.com/ - לא השתמשתי אך פעם.
https://www.supershuttle.com/ - השתמשתי פעמיים לשאטל (נסיעה משותפת) ופעם אחת הזמנתי מהם נסיעה פרטית. נהיה בסדר גמור. בזמנו מצאתי להם קוד הנחה באינטרנט
לגבי נסיעה משותפת - ברור שזה פחות נוח ממונית פרטית. כי לפי חוקי מרפי נהיה התחנה האחרונה בהסעה. וגם אולי צריך לחכות כמה דקות ליציאת ההסעה (ממלא יוצא). אבל בשני המקרים זה לא נראה לי סוף העולם לעומת הסרבול של שתי רכבות ומונית שהזכרת, כי זה עדיין מדלת לדלת.
כמובן שזו רק הדעה שלי.
-
@אנשיםטובים תודה
-