התייעצות - מסלול אלסקה, קיץ 2023
-
היי לכולם!
נעדרתי מהפורום מספר שנים לא מבוטל, כי נסענו למקומות אחרים בגלובוס עד שהפסקנו לנסוע ״לטובת״ הקורונה

עכשיו אני רוקמת את ׳הקאמבק הגדול׳, את הגשמת ה-חלום, נסיעה לאלסקה בקיץ הקרוב.
כהרגלי, עשיתי תחקיר ובניתי מסלול של 20 ימי טיול (לא כולל טיסות) במרכז אלסקה, החל מהשבוע האחרון של יולי. עוד אין כרטיסי טיסה.
נכון, לא גיליתי את אמריקה, המסלול דומה לרבים שהיו לפניו, ועדיין, זה מרגיש כמו המסלול שלי.
בשלב זה אשמח לפידבק, הערות/הארות ממביני דבר, הצעות ליעדים ״מחוץ ללופ״.
...אז זה המסלול:
מאנקורג׳ צפונה - איגל ריבר, מירור לייק / מאטנוסקה לילה 1
מאטנוסקה - קרחון, ראפטינג?, מסלולים / מאטנוסקה לילה 2
האצ'ר פאס: Reed Lakes Trail מכרה,/ Gold Cord Lake טלקיטנה לילה 3
טלקיטנה - טיסה מעל דנאלי, נסיעה לפארק דאנלי / דאנלי לילה 4
פארק דנאלי - סיור חצי יום + מסלולים בכניסה לפארק / דאנלי לילה 5
יומיים נסיעהב דנאלי-הייוויי עד מקארת'י / לילה 6 בדרך ,מקארת'י לילה 7
מקארתי: קרחון ,ROOT קניקוט ,טיסה מעל רנגל סט. אליאס / מקארת'י לילות 9-8
נסיעה דרומה: קרחון וורת'ינגטון, מעבר תומפסון, ואלדז: שייט+קייאק לקרחון קולומביה, מסלולים / ואלדז לילות 11-10
מעבורת לוויטיאר, פורטאג' פאס, קרחון ביירון עד גירדווד / גירדווד לילה 12
נסיעה דרומה דרך מוס פאס, גריילינג לייק / סיווארד לילה 13
סיווארד: קרחון אקזיט, שייט לקינאי פיורדס/קרחון northwestern / סיווארד לילות 15-14
מסיווארד להומר: קופר לנדינג (רפטינג?), ראשן ריבר, דרך סקילאק לייק / לילה 16 בדרך
הומר: טיסה למפלי ברוקס/לייק קלארק/ Skyline Drive, Razdolna; Kechamak Bay , הומר לילות 19-17
נסיעה מהומר צפונה דרך סיווארד הייויי לאנקורג׳ / טיסה הביתה או לילה 20
בנוסף, עוד כמה שאלות/התלבטויות:
- מה קודם - הזמנת טיסות או הזמנת אטרקציות ?קצת טריקי, כי צריך לשלם מקדמות לאטרקציות ואם מועדי הטיסות ייאלצו אותי להזיז... בלגאן...
- האם ואיזה ספר קופונים מומלץ?
- חברת השכרת רכב מומלצת? מישראל / ארה״ב?
- מישהו יודע מתי מתפרסם לו״ז המעבורתל זדלאומ וויטיאר לחודשי הקיץ? כרגע מפורסם רק עד חודש מאי.
- כן/לא סיור מודרך על קרחון מטנוסקה?
ולבסוף, חברות מומלצות לפעילויות הבאות:
טלקיטנה: טיסה מעל דנאלי ללוכ נחיתה על קרחון קַהילְטְנׇה
מקארת'י: טיסה מעל רנגל סט. אליאס ,סיור 1/2 יום בקרחון ROOT
ואלדז: שיט + קייאק לקרחון קולומביה
סיווארד: שייט לקינאי פיורדס/קרחון northwestern
הומר: טיסה למפלי ברוקס/קטמאי או אתר דובים אחר (לייק קלארק?)
מקווה שלא הגזמתי
סופש מעולה והרבה תודה מראש!
-
- מה קודם - הזמנת טיסות או הזמנת אטרקציות ?קצת טריקי, כי צריך לשלם מקדמות לאטרקציות ואם מועדי הטיסות ייאלצו אותי להזיז... בלגאן...
לדעתי אין סיבה להזמין אטרקציות לפני טיסות. לא נתקלנו בקושי להזמין אטרקציות.
- האם ואיזה ספר קופונים מומלץ?
את צריכה לבדוק נקודתית אם זה חוסך לכם משהו, אני בשני טיולים מצאתי שזה לא משתלם לנו, אבל זה אישי כמובן.
- חברת השכרת רכב מומלצת? מישראל / ארה״ב?
צריך פשוט לבדוק ולהשוות, בנושא השכרת רכב כן כדאי להזדרז.
- מישהו יודע מתי מתפרסם לו״ז המעבורתל זדלאומ וויטיאר לחודשי הקיץ? כרגע מפורסם רק עד חודש מאי.
צריך לדגום את האתר מדי פעם.
- כן/לא סיור מודרך על קרחון מטנוסקה?
אנחנו עשינו עצמאית בעיקר כי חששתי שלא נספיק להגיע במועד (מקום הלינה לא היה ליד מטנוסקה). היה כיף, אבל גם המאורגן נראה לי כיף.
אני ממליצה לקרוא את הבלוג שלי על הטיול השני שלנו באלסקה, חלק מהמקומות חופפים ונראה לי שאולי הבלוג יכול להביא תועלת מסוימת. אני לא יכולה לצרף כאן קישור אבל חיפוש לפי שם משתמש יביא אותך לשם.
-
היי,
כמובןןן שקראתי את הבלוג שלך במסגרת ה״תחקיר״ שעשיתי ומצאתי בו מידע רב ומועיל.
תודה רבה על התשובות לשאלותיי וסופש נעים
-
היי לוז ההזמנות. הרכב הכי דחוף...לתקופה של 20 יום העלות תהיה מעל 2000 דולר דיי בוודאות. ממליצה לך לבדוק בחברת happy tourers USA על סמך הניסיון איתם באוגוסט 21. התשלום הוא באיסוף הרכב בשדה ישירות לחברת ההשכרה. כשהזמינו אטרקציות לנסיעה שלנו באוגוסט במרץ עדיין היה מספיק מקום להכל כולל המעבורת. תיכנסי לכל האתרים ולפעמים יש מבצעים והנחות ואם נירשמים לאתר גם מקבלים תזכורות ממליצה לך על הסיור המודרך במטונוסקה מגיעים איתם למקומות שאין אישור ללכת לבד. שתי חברות מפעילות סיורים ולשתיהן היו כאן המלצות בפורום אטרקציה שהיתה הכי מושלמת עבורי ו היתה מ Knick river logdge שם ישנו למחרת בבקר עלינו על מסוק נחתנו על קרחון ובנוסף היה שייט ב זודיאק בין קרחונים. הורדנו בתשלום את האפליקציה של מיילפוסט- היתה מיותרת לחלוטין. תהני.
-
ראשית, תודה רבה!
לא כ״כ הבנתי את מילות הפתיחה: ״היי לוז ההזמנות.״
תודה על האינפו׳ לגבי הרכב - אבדוק, ועל ההמלצה לסיור המודרך במאטנוסקה, ועל כל שאר המידע.
סוג של צפירת הרגעה

האם פרסמת את סיפור הטיול שלך? לא נתקלתי...
שבת שלום
-
@adi-raizman-chen_4030024 היי התכוונתי ללו״ז.
פירסמתי את הטיול
אני מקווה שזה אכן מוביל לסיפור. האתר מדי פעם מנתק לי את החיבור באמצע כתיבה....
-
הי,
- מכיוון שהזכרת את ה- Denali Highway - אני גם מאוד רציתי להכניס אותו למסלול אבל זה יוצר קושי בהשכרת הרכב כי רוב החברות הרגילות לא יסכימו לנסיעה עליו. לפני כמה שנים הצלחתי למצוא אחת מקומית אבל העלות היתה מאוד גבוהה אז החלטתי לוותר.
- Denali - אנחנו ישנו 3 ימים בתוך הפארק. אם יש לכם את הזמן אני חושב שזו חוויה אחרת ושווה את העלות
- סיור מודרך עשינו בקרחון ROOT ולמיטב זכרוני יש שם כמה וכמה אופציות שונות (תלוי ברמת הכושר), מה גם שהוא יותר מרשים לדעתי. היינו גם במאטנוסקה אבל הלכנו בעצמנו.
- בהתחלה גם חשבתי ללון במקראת'י ואני שמח שהקשבתי להמלצה ללון בקניקוט. ביקרנו גם במקארת'י אבל ככה הכל יחסית קרוב ולא צריך להסתמך על השאטל לכל דבר קטן.
- טיסות דובים מומלצת https://www.scenicbearviewing.com/. אני בספק אם הוא יקח למפלי בורקס אבל עדיין חוויה מעולה.
פוסט שלי עם תמונות וכמה תובנות כולל קישור לפוסט המקורי עם שאלות שלי ועזרה חשובה מכמה ממומחי אלסקה:
-
תודה רבה!
-
תודה לך על התשובה המפורטת
- כן, אני מודעת למגבלות האפשריות של השכרת רכב עם היתר לנסוע בדרכי עפר. עוד אבדוק את זה ונקווה לטוב.
- לגבי פארק דאנלי, בקיץ 2023 ניתן יהיה לנסוע בו מסלול מאד חלקי, רק עד מייל 43, בגלל כל מיני עבודות שנעשות בו, אז אני מעריכה ש-2 לילות יספיקו.
- בהחלט מתוכנן סיור מודרך בקרחון Root. ההתלבטות היא על מאטנוסקה.
- לינה בקניקוט ולא במקארת׳י - רעיון! ייבדק. זוכר איפה לנתם?
- טיסת דובים - כן, כבר הצצתי באתר של החברה שציינת. עוד לא החלטנו עם מי ולאן. גם התקציב ייקבע.
תודה על ההפנייה לפוסט - אקרא גם אקרא

שיהיה שבוע טוב!
-
אנחנו לנו בקניקוט גליישר לודג' והיה מצויין. היה לנו משתלם לרכוש את ספר הקופונים רק בשביל הלינה שם והטיסה מצ'יטינה למקארתי. אם אתם רוצים משהו קצת יותר אתגרי ב root אז ממליץ מאוד לעשות שם ice climbing. דעתי האישית היא שאם עושים סיור ב root אז לא ממש חייבים גם במטנוסקה.
-
alaska 4x4 rentals זו חברה שמשכירה רכבים לנסיעה על דרכי עפר, יש מקסימום עוד 2 חברות כאלו. לכן לדעתי אם רוצים, צריך להזדרז עם ההשכרה הזו.
-
היי תום וכמובן תודה על המידע, שוב

האם תוכל לעשות לי טיפה סדר בעירבוביית טיסה מצ׳יטינה, מקארת׳י, קניקוט...
אנחנו רוצים לנסוע מפארק דאנלי את כל דאנלי הייוויי ודרומה עד רנגל סט. אליאס (בהנחה שנמצא חב׳ השכרה מתאימה).
אם אני מבינה נכון, אפשר ללון במקארת׳י או בקניקוט. מה היתרונות של לינה בקניקוט?
והטיסה מצ׳יטינה למקארת׳י - היתה לצורך הגעה למקום כי לא נסעתם ברכב?
בקיצור, מי נגד מי ברנגל סט. אליאס???
תודה,
עדי
-
-
- לגבי מה קודם
אני לא יודעת מה קורה היום, בקייץ 21 הדבר הראשון שמחויב המציאות היה הרכב.
אני כמעט ביטלתי את הטיול בגלל הרכב. ( כי לא היו רכבים)
ממליצה גם לא לשכור את הרכב מייד עם ההגעה בגלל ששינויים בלוח טיסות ( אצלי היו עשרות כאלה - בלי הגזמה ממועד ההזמנה ועד הטיסה ) יכול לגרום לכך שצריך לשנות שעות בהזמנת הרכב. והם בהחלט לא איפשרו.
מציעה להזמין רכב 24 שעות אחרי ההגעה ולנצל יום אחד להרגעות והצטיידות באנקורג.
לא היה לי שום בעיות עם הזמנת אטרקציות בשלבים מאוחרים, בשום מקום. גם לא עם שינויי מועדים. ושיניתי בשלבים מאוד מאוחרים
- בספר קופונים כתוב בדיוק מה הדילים. אני בדקתי והגעתי למסקנה שלא כדאי לי. תלוי מה מתכננים ומה בדיוק הם נותנים
- אני כמו פירו ( ובזכותה ) השכרתי דרך HAPPY TOURS אז המחיר היה מדהים. ממש רבע מכל אופציה אחרת.
( בדקתי אותם שוב השנה למזרח קנדה ולא היה משהו ).
בגדול כל החברות המוכרות הן בסדר.
חשוב לעשות ביטוח שמשות ...קראתי לפני הטיול שהן נסדקות בגלל האבנים בשבילים , זלזלתי, וזה קרה לי ( למזלי היה ביטוח כזה בלי שהייתי מודעת )
- לוח המעבורות התפרסם בזמנו באיזור מרץ. ( בקייץ 21 )
- אנחנו עשינו את הטיול המודרך במטנוסקה ומאוד מאוד נהנינו. קבוצה קטנה הדרכה איכותית. היה נהדר. עשינו אותו עם חברת https://micaguides.com/
חברות מומלצות
ואלדז : עשינו קייקאים ( באגם ואלדז אומנם אבל היה להם גם שייט לקרחון ) עם https://anadyradventures.com/ הם היו ממש ממש בסדר. ממליצה.
- שייט לסיווארד עשינו עם https://majormarine.com/ ומאוד אהבנו
את שאר הדברים ששאלת לא עשינו
כן עשינו טיסה למסוק מעל קרחון KNICK עם חברת https://www.alaskahelicoptertours.com/ וזה היה אחת החוויות הכי מדהימות שעשיתי בחיי , לשיקולך.
מכירה את הבלוג שלי ( יש לו גירסה זהה בפורום ).
http://backontheway.com/%d7%90%d7%9c%d7%a1%d7%a7%d7%94-%d7%9b%d7%9c%d7%9c%d7%99/
-
רנגל סט. אליאס הוא אחד המקומות שהכי אהבנו באלסקה. כשביקרנו שם הדרך הסלולה לכיוון מקארתי נגמרה בעיירה צ'יטינה, שם יש מנחת מטוסים שאפשר לטוס ממנו למקארתי. הרכב ששכרנו לא היה מורשה לנסוע בדרכי עפר ולכן בחרנו בטיסה (פשוט חונים את הרכב במנחת). הטיסה גם מביאה אתכם למקארתי והיא גם טיסה נופית לכל דבר ועניין. פשוט מהמם. גם אם היה לי רכב שיכול לנסוע בדרכי עפר הייתי בוחר בטיסה. בחרנו בקניקוט גליישר לודג' בגלל הקרבה לקרחון רוט והקרבה למסלולים שעולים למכרות השונים ובגלל שמקום הלינה נראה לנו הכי טוב מכל האפשרויות שהיו אז במקארתי. הייתה הסעה של הלודג' שאספה אותנו מהמנחת במקארתי ולקחה אותנו לשם ביום הטיסה חזרה.
-
תודההההה רבה!
וואי, מרגיש כמו מסע אלונקות התכנון הזה...
קוראת בעיון, מעבדת ומפנימה את כל העיצות.
וברור שאקרא את הבלוג שלך - מכל מלמדיי השכלתי ונסעתי בלב שקט לאלסקה

-
-
חייבת להגיד... תענוג אתכם!
איזה פורום מעולה, כמה נכונות לעזור,
פשוט מרגשששש!!!