פראג
-
שלום,
מתכננים טיול לפראג בתחילת אפריל. נשמח לשמוע המלצות על בתי מלון ועל מה כדאי לראות וביחוד על מה לא כדאי לראות או לעשות.
פתוחים לכל הרעיונות.
תודה
-
מי אתם ? כמה אתם ? מהם הגילאים ? כמה זמן אתם מתכננים לפראג ? מה אתם אוהבים לעשות ? מה התקציב ללינה ?
איך אתם מגדירים עצמכם אוהביי החיים הטובים או מסתדרים במסעדת פועלים ?
אחרי שתחלקו מידע בסיסי אפשר יהיה אולי להתקדם
-
אז אנחנו קבוצה משפחתית. טווח הגילאים בין 30 ל 70. מעדיפים מלונות בדירוג של 4 או 5 כוכבים. חלקנו צמחונים, אבל נסתדר בכל מסעדה בעלת תפריט מגוון (כלומר: לא רק המבורגר או רק סטייקים). אוהבים תרבות,אבל גם טבע.
-
קצת משעשע שאתם מבקשים המלצה על מה "לא" לעשות.
בדרך כלל עושים את מה שיש לעשות. יהיו כאלו שיתחברו יותר לאטרקציה כלשהיא ויהיו כאלו שפחות.
אגב, כגיוון, ניתן לצאת מפראג לטירת קרלשטיין. או לחילופין לפארק דיבוקה סארקה, כדי לחוש מעט טבע. אם רוצים גיחה ארוכה יותר, אז ניתן לשלב את הרי הענקים בצפון צכיה ליומיים שלושה ויותר
-
ראשית, תודה על התגובה. שנית, אני שמחה שאתה משועשע מה"לא" שלנו, אבל אנחנו מטיילים די הרבה ולמדנו לדעת שאם מטייל אומר לך לא, אז באמת עדיף לוותר ואם מטייל אומר כן אז רצוי לבקר. הרוב ממליץ על החיובי, אבל מתעלם מהשלילי.
-
גם אני מטייל הרבה ולמדתי שאם מישהו אומר לי "לא", זה מעיד אך ורק על החוויה האישית שלו.
למשל - בעיני, טקס חילופי המשמר בכל מקום על הגלובוס , זו חוויה מיותרת לחלוטין. בעוד שרבים אחרים יגידו שזה היה כיף, מעניין ומיוחד. לכן, מה עוזר לך שאני לא אהבתי את זה?
מצד שני, מישהו יגיד לך שחובה (בעיניו, כן) ללכת ל- 10 מוזיאונים ושכולם חובה חובה חובה. לכן, מה זה עוזר לך אם בעיניכם מספיק מוזיאון אחד לכל היותר בטיול?
אם אתם מטיילים מנוסים, קבלו את רשימת המקומות וחיקרו בעצמיכם.
אף אחד, בטח ובטח אנשים שאתם לא מכירים כאן באתר, לא ייתנו לכם חוות דעת שמתאימה "עבורכם", תוך כדי שימת דגש לאישיות ולרצונות האישיים שלכם.
ובהתאם לדוגמאות שנתתי מקודם -
לימדו שיש חילופי משמר, אבל לימדו גם שצריך להיות בשמש / בגשם במשך שעה ולהידחק יחד עם עוד הרבה אנשים. אלו העובדות. עכשיו אתם תחליטו אם זה מומלץ לכם או לא.
לימדו שיש שלל מוזיאונים - ותחליטו בעצמיכם מה תחומי העניין שלכם וכמה להקדיש לכל אחד, אם בכלל
-
דווקא אני מאד מתחבר לשאלה של מה לא לעשות, אם כי אני הייתי מנסח את זה אחרת "איזה דברים אתם חושבים בדיעבד שהיה מיותר עבורכם"
כי לרוב אנשים אוהבים לצייר את הטיול שלהם בצבעים ורודים. מכל מיני סיבות. ולא רואים מספיק המלצות לוותר (דיס-המלצה).
אם ניקח לדוגמה את חילופי המשמר שהזכרת - רוב הביקורות לא מציינות (או לא מדגישות) את הנושא של מזג אויר, דוחק, או להגיע מוקדם כדי לתפוס מקום. כלומר כן, אני זוכר שההמלצות על ארמון באקינגהם מתייחסות לצורך להגיע מוקדם לתפוס מקום, אבל לא מדגישים מספיק את הדוחק שיהיה סביבנו, ולא את זה שההמתנה עצמה (גם בלי קשר לחילופי המשמר) הם כפופים למזג האויר וזה יכול להיות מאד לא נעים.
ברור שכל אחד עושה את השיקול שלו - שווה או לא שווה (ולטעמי האישי - שווה). אבל כשכל/רוב הביקורות מתייחסות רק לדברים הטובים ולא לרעים אז קשה לנו לעשות שיקול נכון.
אני לא מסכים שאם מטייל אחד אמר לא אז זה לא. כמו שהזכרתי בעבר - ההנאה בטיול קשורה הרבה יותר למשבו נקודתי ואישי ולא למקום. אם רבתם בבוקר עם בן/בת הזוג, או אפילו היה משהו לא טוב בארץ שכרגע שמעתם עליו, ההנאה שלכם תפגם. ואם להיפך (היה משהו טוב בלי קשר ל"אטרקציה") ההנאה שלכם תגבר.
-
אנחנו חושבים בדיוק אותו דבר.... והניסוח של השאלה , או יותר נכון, התשובה הוא חשוב. לכן, הבקשה של המידע צריכה להיות מבוססת עובדתית ופחות רגשית. זה כל מה שניסיתי לומר במשפטים ארוכים מדי

-
רבותי, תודה על ההתייחסות ועל התשובות, אבל קבלו דוגמא ל"לא" שחבל שלא קיבלנו: היינו בבוקרשט וברוב המדריכים מצויין הגן הבוטני שבעיר. אמרתי כבר שאנחנו אוהבים טבע, אז לא הססנו ונסענו. בזבוז זמן מיותר. אין שם כלום ושום דבר, למעט מספר ורדים שפרחו (בחודש ספטמבר).
-
העתק מגוגל מפות - מישהיא שביקרה שם בספטמבר:
הגן הבוטני הוא ביקור מושלם לחובבי הטבע והפרחים. יש כאן מכל כיוון פרחים, עצים וצמחיות בכל צבעי הקשת. ראיני זוגות מתחתנים שמצטלמים כאן לתמונות חתונה
צמחייה מרגיעה. בכיף אפשר להעביר כאן שעתיים של הנאה. כניסה 10 ליי. מומלץ למחבקי עצים
️אז גם הגן הבוטני הוא סובייקטיבי. נהדר לאחד, לא מעניין לאחר.
-
היי,
קראתי עכשיו את הדיון המעניין. הכל כמובן מאד סובייקטיבי ותלוי טעם אישי.
הייתי בפראג לפני כמה שנים והדבר היחיד שהיה לי בדיעבד ממש מיותר -התיאטרון השחור. הרגיש לי ממוסחר ותיירותי. האמת גם חילופי המשמר לא היו משהו. לדעתי מי שראה בלונדון למשל-באמת לא חייב.
חוץ מזה אהבתי מאד את העיר וממליצה לשוטט ולהיכנס לאתרים המומלצים.
-
דווקא בגלל שאתם קבוצה-משפחה רב גילאית, כדאי להחליט מראש על עקרונות/העדפות. למשל- כולם תמיד כל הימים ביחד (גיבוש משפחתי וכו) ולכן דני יכנס לחנויות כי הרוב מתעניין ודבורה תכנס לכנסייה כי הרוב מתעניין. או- מתפצלים לימים שלמים, רק בערבים לבילוי שונה, רק חלקיקי יום.
והינה , בול הפוך מנורית-מאד אהבתי (מזמן, לא בטוחה שהיום הייתי גם אוהבת) את התיאטרון השחור...עכשיו שני אנשים שונים (ואתה גם לא מכיר אותנו, הטעם, הניסיון, ההעדפות) ושתי המלצות מנוגדות, וזה עוד לפני שבדקת בקבוצה שלך מה ההעדפות שלהם.
ראה כאן כמה דיס המלצות על פי דעתו של הכותב https://www.mako.co.il/travel-world/guides-prague/Article-63ef5d04bca9931006.htm?sCh=b1b325e732e7f110&pId=25483675
-
זו נחשבת שאלת חכם, מה לא,בדרך כלל המון עצות, לפי הקטלוג הרגיל אטרקציותועודועוד, מי ששואל מה לו הוא מטייל חכם. כי ישיבו אנשים שחוו חוויה לא טובה או פחותה ביחס להמלצות מה כן, שבדרך כלל כל אחד שנסע רוצה להגעד שהיה שם וכו' זה בערךכמו באינסטגראם, כולם יפים זוהרים נהנים בריאים ויפים 24/7, הרי כולנו יודעים שזה לא ככהאבל נוטים להאמין כי לא כיף לשמוע קריסות של המלצות, זה כלל גדול, לשאול, על מה לוותר, מה לא, יש הרבה אטרקציות כשם כולל שבפועל או מסיבה אוביקטיבית כמו עונה בשנה שלא כדאי, או שפשוט זו נפילה הרבה יחסי ציבור בתכלס נפילה, אחלה גישה, מה לא, על מה לוותר. זו גישה מאוד נכונה, אם כי צריך הצלבות, של יותר מלא אחד בעיקר בטיול ראשון לעיר גדולה למשל.
-
אנשי ה"מה לא" בעיני נחשבים למטייל החכם, העקרון הוא בדיוק מסננת הניפוי הכי חשובה בימינו, כאשר הרוב הוא עדר שהולך אחרי כוכבי המדריכים, האינסטגראם והטיקטוק, שזו הדרך הקלה, היינו ראינו הצטלמנו עשינו ווי. בפורום מטיילים מנוסים, הסינון בדרך," מה לא", ראשונית, מצוינת, זה דג את הלא בדרך של איסוף מידע מחוויות של, מה לא, ואז להפעיל שיקול דעת והרחבה נוספת ולראות האם זה נקודתי אישי בעייתי, או מגמת לא אמיתית, זה בול להגיע מהר למטרה, איתור יעדים שבפועל זה ביג נו, רק בעלי יחסי ציבור ושם. מה לא ,חכם זה מסננת מצוינת. דוגמא לכך, בקניית מוצר, או מלון, בדיקת חוות דעת אם זה בסטנדרט שאתה מחפש, לעבור לחוות דעת הגרועות, לפעמיים יש שם פנינים, מה באמת הבעיה, ואולי היא בעיה אישית לא רלוונטית, כמו -אין בידה בחדר במלון- שזה מאוד אישי ולרב זה מנטרל את הלא, כי זה לא רלווונטי לך,או שבמקרה קולע בול לחסרון שהוא בגי -נוו, בשבילך. ולפעמיים המעט "לא "הם באמת שמייצגים בעיה האמיתית. לסכום, הגישה הזאת מתאימה לאנשים בעלי טיול קצוב בזמן, או תחומי עניין מאוד ספציפים, ועוד הרבה נישות בתחום הטיול. בקצור, מטייל חכם מפעיל באופן חכם את גישת ה"מה לא". בעיקר בשלב השאלות הראשונות.
-
איך לבחור מה לראות ומה לא ?
תלוי באדם עצמו ולא בחברה הסובבת.
אני לדוגמא מחפש המלצות או אזהרות לאתרים ברשתות זרות ולא מישראל כי התייר העולמי בדרך כלל מותאם יותר לרצונותיי.
אני בעיקר היכן שיש " עדר " אני שובר 180 מעלות.
אולי יש פה פספוס אבל המחשה להידחף בתוך עדר תיירים צעקניים יוריד את ההנאה שלי מהאתר הטוב בעולם לדרגת "זבל".
רוב התיירים אוהבים את האתרים "הקונבנציונאליים" , לדעתי אלו אתרים פחות מעניינים היות והם נגישים יותר , שחוקים יותר, ומסביבם הכל תעשייתי ומזוייף.
כמו טיול ג'יפים בתאילנד למי שעשה מבין שהכל ממוסחר ואין באמת אותנתיות , ובשביל לראות את שבטים, הגונגלים התרבות צריך לשכור נהג פרטי ולערוך מחקר ולקבוע מסלול אחר לחלוטין, זה יוצא הרבה יותר טוב מנסיעה בשיירה של 15 גיפים עם ישראלים וישראליות רעשניים.
נושא נוסף זה עלויות, בשביל לראות את הדברים המובחרים לעתים יש לשלם והרבה, מעבר לעלות של תייר ממוצע ( מסעדת יוקרה, נגישות לאתר מרוחק המחייב לוגיסטיקה ונושאים נוספים כמו הגעה באמצעות יאכטה פרטית, וכד).
כמובן שמבחינת חווית הלינה אז התשובה היא לא מוחלט למלונות מתחת ל - 5 כוכבים , פשוט חבל על הכסף , תתרמו לשיפוץ הרכבת התחתית יותר טוב. חווית שהייה במלונות יוקרה היא משהו שונה וייחודי.
לעניין פראג - מי שלא ביקר וזו פעם ראשונה אז רצוי חצי יום לעקוץ את האתרים המרכזיים בעיר העתיקה והרובע היהודי ומשם לצאת מהעיר לאזורים קרובים ולמרחצאות היוקרה בקרלובי ווארי היכן שנוהגים חלק מעשירי אירופה לרחוץ ולנפוש.
אפשר להגיע עד לעיר דרזדן בגרמניה ולבקר באוצרות התרבות ובשחזורים של העיר שנמחקה.
למזלכם אתם מבקרים בתקופה שהתיירות ב"קנטים" אז לא צפויים פקקי תיירים ומצד שני תקופה זו היא גם חסרון למי שלא אוהב קור
-
אהבתי את הכל בפראג.
בפעם הראשונה שטיילנו בפראג הקדשנו יום לטיול בקרלו-ויווארי. זה היה מיותר לגמרי. לא חזרנו על השטות הזאת בטיולים הבאים שלנו. היה שם משעמם ומיותר.
בפעם הראשונה שלנו בפראג גם הלכנו לאופרה. שנינו נרדמנו באמצע. גם זה היה מיותר וחוויה שלא טרחנו לחזור עליה.
מבחינתי אפשר לוותר גם על מוזיאונים עם יצירות אומנות. זה משעמם אותי מאוד. דווקא מוזיאוני שעווה אני מאוד אוהבת. בפראג יש שניים. זה שהכרטיס שלו מאפשר גם ביקור במרתף עינויים יותר מוצלח בעיני. הילדים דווקא אהבו את השני (גארווין).
-
הורי ביקרו בפראג בעונת הפריחה - ואהבו את זה מאוד. כמו"כ הם מטיילים מעמיקים ולכן היו רק בעיר עצמה בפראג 4 ימים מלאים וגדושים. בעיניהם , מרכז העיר שווה אפילו יותר זמן. גם הם ציינו את קרלובי ווארי כמקום מיותר לחלוטין, אם הוריה של אשתי כן אהבו את העיירה.
-
לנסוע שעתיים לכל כיוון מפראג לקרלו וויוארי בשביל לטייל ברחוב הראשי זה באמת מיותר, לדעת עשירי אירופה, דווקא המקום מהנה ביותר.
הייחודיות היא אתרי ספא מפוארים על בסיס מעיינות חמים.
אפשר גם להיכנס לאחד ממלונות הפאר ולאכול צהריים או למסעדה טובה.
אפשר להתענג ולראות מכוניות על שועטות ברחוב או בחניונים סטייל מונטה קרלו או ניס..
להתפרע על מסע קניות בחנויות המותגים הנוצצות.
בקיצור הקרם דה לה קרם
-
שימו לב, גישת מה לא, עלתה לכותרות, האתר קארלו וויארי....ממש לא מומלץ לחלוטין...לא סתם לא מומלץ. לחלוטין. משה 22 כצ'כי בעל אזרחות צ'כית שמבקר בצכיה בלי עין רעה, זה אתר ממש מיותר לחלוטין? שמעתי ההקינוחים שם נהדרים, קצפות פירןת יער נהדרים, אה דבר אחד ברור שאין שם פאפאנאש רומני אצל הזקנה בכפר בחצי אירו.מומלץ.
-
חחחח
האמת ביקרתי שם עוד לפני שהוצאתי אזרחות צ'כית.
אבל יש בשורות טובות למי שמחפש שם פאפאנאש רומני בחצי יורו ? אז זהו שאין, אבל יש שם אפשרות לשתות מים מהמעיינות החמים בחינם מהמזרקות ברחוב, אומרים שזו סגולה לאריכות חיים. חחח