משפחה בפילה
-
שלום חברים,
מתכנון חופשת סקי ראשונה לילדים ושניה לאשה וקראתי על Pila שיכולה להתאים למשפחה מתחילה.
מבחינת טיסה והשכרת רכב, זה מתאים לי כמו כפפה. רק צריך לאתר צמיגי שלג, אבל זה נושא אחר.
חשוב לי לעטוף את הבנות ב:
- הדרכה (היה מגניב בעברית אבל לא חובה)
- אולי הבת הפחות ספורטיבית מביניהן לא תתחבר, אז פעילות אלטרנטיבית באזור חשובה
- כנראה שמלון כבר לא נמצא, אז חשבתי על דירה ולסגור את ארוחת הבוקר באחד המקומות במרחק הליכה
אשמח לטיפים ושתהייה לנו עונה מהנה ובטוחה!
-
בני כמה הילדים?
-
9 & 13
-
לעניין פילה- אחד האתרים האהובים עליי בעמק אאוסטה, ולדעתי אחד האתרים הלא מספיק מוערכים. אם אתם ישנים בעיירה אאוסטה, רוב הבילויים הם מסעדות ושופינג. ורוב השופינג הוא של בגדי סקי ומה שניתן למצוא בסופרמרקטים גדולים- יש מרכז גדול שנקרא autoporto ליד העיירה polein. יש שם גלידריה פופולרית, קרפור ענק, חנות ספורט שנקראת gal (יש אותה גם בגונדולה לפילה). כמו כן ליד הגונדולה לפילה יש סופרמרקט ענק שנקרא cidac כמדומני. גם שם יש בגדים בנוסף לכל השאר. אם תשנו בדירה, תהנו מאד לרכוש פרודוקטים סופר איכותיים במחירים מגוחכים.
מרחק כ 50 ק"מ משם יש את העיירה ivrea- שם יש גם שופינג נחמד- נ"צ סופרמרקט בשם bennet. יש מסביב לא מעט חנויות וגם בקניון הקטן עצמו. חנויות כמו ספורה ובגדיפ בנוסח איטלקי מאד. קניתי שם נעלי ספורט שוות לילדים (ויש גם למבוגרים).
לעניין האתר- הדרכה ניתן לקבל בבית הספר באתר, אני זוכרת שהמחירים שם נמוכים מאד יחסית למה שאני מכירה מארה"ב. כשלקחתי הדרכה לפני כ 10 שנים, שילמתי משהו כמו 60 ומשהו אירו לשעתיים. נראה כמה זה עולה היום (בארה"ב שיעור קבוצתי עולה קרוב ל 300 דולר, אבל מדובר ביום שלם).
האתר מתאים במיוחד לבינוניים. הירידה ממסלול 5 בתחילת היום מוחלקת היטב, בסוף היום יש מוגולים קטנים שיכולים להיות קשים למתחילים ממש. מסלול 15 מושלם למתחילים- עולים אליו במעלית גדולה שיכולה להיות דחוסה. פילה הופכת הומה אדם בסוף השבוע, ואז יכולים להיות תורים משמעותיים. לבינוניים יש שפע מסלולים בכל הרמות האדומות. כמו כן איכות השלג ברמה הכי טובה באאוסטה בגלל המפנה. בסוף עונת 22, הייתי בעמק. בצ'רביניה סבלתי סבל צרוף מהשלג הגרגרי והגרוע. בפילה היה שלג מושלם, אחרי עונה שחונה במיוחד. בהקשר זה אמור להיות לכם מצויין.
לא חייבים צמיגי שלג אם אתם ישנים בעמק. מעולם לא הצטרכתי צמיגים כאלה באאוסטה או בפילה (אם אתם ישנים למטה ועולים בגונדולה בוודאי). לכו על מכונית איכותית וקצת יותר גדולה. תוודאו שיש 5 דלתות לפחות עם הילדים. יש לי פוסט אחד בבלוג על עמק אאוסטה וקצת פרטים על פילה. אם יש לך שאלות נוספות- בשמחה.
-
אלופה! קראתי לא מעט פוסטים שלך בשבוע האחרון. אחלה טיפ על איכות השלג, לקחתי.
אני על בורד אבל החופשה הזו לא בשבילי, המטרה היא לזרוע את האהבה לבנות שלי, כדי לבלות איתן שנים קדימה בחופשות סקי. אני מציין את זה כי כשהייתי ב Les Arcs לבד וגם עם אשתי, הקלות הזו שאת לוקחת את הציוד ומגיעה תוך כמה דקות למעלית, שווה זהב. אני לא יודע איך זה היום במאירנהופן אבל בצעירותי לנתי שם באיזשהו מקום ולקחנו שאטל שכולם עומדים בו עם הציוד. זה היה נראה מקובל, אולי גם היום, אבל ברגע שיש נגישות טובה, בייחוד עם ילדים, פעם ראשונה, שלג, קר... זה יכול להכריע אם יש חיבור או פחות.
השאיפה היא לא להניע את הרכב ובינתיים מתקשה לאתר לינה במחיר שפוי. פוזל ל Passo del Tonale אבל גם שם לא פשוט. עובר ל local information ומתחיל לעבוד שם.
-
אם אתם עם רכב אולי לא חייבים את אאוסטה, אלא עיירות בסביבה כמו סינט וינסנט, שאטילון או עיירות הלווין סביב אאוסטה. אדוארדו שכר סוג של וילה עם החברים לפני כמה שנים- ביקרתי אותם בערב אחדונראה מאד מאד איטלקי ונעים (וודאי עם אווירת המילואים ששרתה במקום). אדוארדו הכין ארוחת ערב של אלופים- המטבח נראה מצוייד היטב.
האוטוסטרדה האיטלקית ממש נעימה, תמיד נגישה והכבישים באיכות גבוהה. עוד מקום שאתם יכולים לשקול למתחילים הוא צ'רביניה מהצד של ואלטורננש. רק בתקווה שהשלג עכשיו ברמה טובה. היתרון של פילה בעיניי הוא בנגישות- הכי קל להגיע אליה, הכי קל להגיע להר באמצעות הגונדולה. בשל עובדה זו, בסופי שבוע, כפי שציינתי, נהיה שם ברדק בנוסח איטלקי במעליות ובכל מקום.
אין מה לחשוש מנהיגה בחלק הזה של איטליה. הייתי בצד השני פעם עם רכב, אני זוכרת את זה לרעה. באאוסטה, גם בימים מושלגים וקרים במיוחד, באיזור העמק בד"כ אין בעיות של שלג עמוק ונהיגה בתנאי סופה.
-
לעניין צמיגי ה"שלג" כמו שקראת לזה.
אז אין צמיגי שלג, יש מה שנקרא winter tires . צמיגי חורף , וזה מה שאתה צריך.
אל תסמוך על "יהייה בסדר" לא ירד שלג. אתה עם משפחה.
שרשראות שלג שמקבלים בחברות השכרה.... שלא תיצטרך לשים אותן. כי הן לא שוות הרבה.
זה הניסיון שלי.
עכשו, איך משיגים בכל זאת באיטליה צמיגי חורף.
זה קשה, החברות מחזיקות רכבים בודדים במאגר שלהם עם צמיגי חורף.
אני השגתי בחברת Economy Booking שהיא כניראה חברת בת של בוקינג קום.
צריך לוודא שכתוב במפורש בהזמנה \ בוואוצ'ר שהרכב יצויד בצמיגי חורף - אז הם ממש שומרים לך אחד כזה
אחרת, זה עניין של מזל
-
נשמע תענוג, בטח עם פרודוקטים טובים.
במידה ואנחנו ישנים בעיירות סביב אאוסטה, צריך להניע את הרכב ואני מעדיף שלא מטעמי נוחות.
בכל מקרה, סקי השנה כנראה שלא יצא לפועל, נזכרתי ממש מאוחר, כמעט ולא נשארו טיסות במחירים שפויים, שלא נדבר על לינה.
גם חיפשתי ב Livigno שנראת כמקום מגניב ועונה על הדרישות המשפחתיות, אבל גם שם, ללא הצלחה במציאת B&B במחיר שפוי.
-
אכן winter tiers וברגע שנוהגים עם כאלו, קשה שלא לבקש סט כזה שוב. אחיזה נהדרת.
האמת שהצלחתי בקושי רב לטפס איתם במעלה ל Les Arcs 1800 ונסעתי על עקבות הג'יפ שנסע לפני.
הגעתי על הקשקש ועשיתי הכל כדי לא לעצור, כי אז הייתי נכנס לארוע שרשראות ולא היו לי כפפות עבודה. אה, גם היה שלג וקרררר.
-
מעדכן שהכותרת השתנתה, עברנו ל Aprica. נראה חמוד ל kickstart המשפחתי.