טיולי חורף - איפה אפשר
-
כמעט שבת שלום לכולם,
שאלה שחוזרת כאן בפורום אינספור פעמים - איפה אפשר לטייל בחורף.
אז נכון שההיצע בחורף הינו מוגבל, אבל בהחלט יש אפשרויות פה ושם לטיול חורף מיוחד ומעניין. ישנם אפילו מקומות שטיול חורף הוא הזמן הנכון לעשות אותו.
מוזמנים להוסיף רעיונות לטיולי חורף בתגובות להודעה הזו.
נראה לי שכל יעד ראוי להודעה נפרדת, אבל באמת שאין כללים.
יותר ממוזמנים גם להעיר על שגיאות / המלצות / דיס המלצות על יעדים שניתנו.
בסופו של דבר, אם השרשור "יתפוס", בכל פעם שמישהו ישאל על טיול חורף - יהיה אפשר לשלוח לו את השרשור הזה, במקום להתחיל בכל פעם מחדש.
-
אז בתור פותח השרשור אתן כמה אפשרויות שנראות לי - ואתחיל מהידועה מכולן - טיולי טרום חג מולד.
בתקופה שמסוף נובמבר ועד לסוף דצמבר (וישנם מקומות שגם קצת לתוך ינואר), המון מקומות באירופה מתכוננים לחגיגות חג המולד.
שווקי חג מולד מוארים, חלונות ראווה מתקשטים להם, תערוכות "אורות" נפתחות ועוד ועוד.
מסורתית, המקומות החוגגים את הפסטיבל הזה ביותר הינם המקומות בעלי האופי הגרמני - וינה, מינכן, ברלין ובעצם כלל הערים הגדולות בגרמניה.
אבל ניתן לראות את החגיגות הללו כמעט בכל מקום במרכז אירופה: בודפשט, פראג, מזרח אירופה וערים נוספות.
יעד ייחודי (ש"כולם" מכירים) שמאפשר לחוות את טרום החג - הוא איזור אלזס בגבול גרמניה וצרפת - כאן מדובר על ערים קטנות (שטרסבורג) וכפרים גדולים אשר מארחים את החגיגות הללו באופי כפרי יותר.
באנגליה, החגיגות מרשימות בעיקר בלונדון - כאשר רחובותיה הראשיים מתקשטים בצורה מרשימה, פסטיבל winter wonderland נפתח וסביב העיר, במספר מקומות ישנו פסטיבל אורות מרהיב (חובה להזמין כרטיסים מראש) - כגון בגני KEW והמפטון קורט (ואולי יש מקומות נוספים). אני אהבתי באופן אישי את Niels Yard ואת רחוב Carnaby . הנ"ל מצטרף כמובן לתקופת הסיילים בעיר, למתענייינים.
בדרום אירופה (ספרד, איטליה), גם מציינים את החג בהרבה מקומות, אולם החגיגות צנועות יותר.
שימו לב שלא מומלץ להיות באירופה בתקופת חג המולד עצמה וראש השנה הנוצרי הצמוד לו. אלו ימי שבתון באירופה ובמרבית המקרים , התחושה תרגיש כמו בימי חג משמעותיים בארץ - הרבה פחות פעילות ופחות מעניין לתיירים.
-
ימספר יעדים שאמנם שייכים למדינות אירופאיות, אולם נמצאים קצת רחוק מהן - האי מדירה והאיים הקנריים.
שני איים (או יותר נכון, שרשרת איים) - נמצאות מול חופיה של מרוקו ומזג האוויר בהן נוח באופן יחסי בכל השנה.
סקירת מזג אוויר מלאה על מדירה - מספרת שהטמפרטורות באי נוחות בכל השנה.
סקירת מזג אוויר מלאה על האיים הקנריים - מספרת שישנם איים שנוח יותר לטייל בהם בחורף וישנם כאלו שפחות. כדאי לקרוא על האי הספיציפי שלכם לפני הזמנת הכרטיסים/
יעדים אלו מאפשרים טיול הכולל "נופים" - שכל כך קשה למצוא בחורף.
מדיירה יפהפה והאיים הקנריים מספקים נופים ירחיים במקומות מסויימים שלא רואים בהרבה מקומות אחרים.
כך שיעדים אלו יכולים להיות אופציה מעניינת גם בתקופה הזו
-
לא ניסינו באמצע החורף , אבל יכולים להעיר מניסיון אישי שטיול באנדלוסיה בחודש מרץ יכול לצאת נהדר. מומלץ בעיניי לצאת רק אם אפשר להבטיח לפחות 8 ימים (אצלנו זה היה 11), כי היעד גדול וגם קצת רחוק וככל הידוע לי אין לשם בחורף טיסות ישירות.
-
פסטיבל המסכות בעיר ונציה מתקיים בחודש פברואר והוא צבעוני ומלהיב ושווה מאוד (לטעמי כמובן) את המוני האנשים שממלאים את הרחובות. מה גם שרבים מהמבקרים חובשים לפחות מסיכה או תחפושת חלקית כלשהי, מה שמוסיף לאווירה (מעבר לרבים שמשקיעים בתחפושות מרהיבות של ממש!).
העיר עצמה נפלאה בלי קשר לפסטיבל. בחורף צריך כמובן להתלבש היטב! אבל כיף להסתובב ברחובות, ולי לפחות הקור לא הפריע.
אנחנו הגענו בשישי בשעת בוקר מאוחרת ומבחינת עומס - היה נסבל לגמרי, אפילו הופתענו לטובה.
גם בשבת, בעיקר בשעות הבוקר - הרחובות לא היו עמוסים מידי.
עזבנו ביום ראשון בשעת צהריים ולמען האמת, למרות שזה נחשב לשיא הפסטיבל ומרבית הארועים מתרחשים ביום זה, הרגשנו שזה זמן טוב לברוח... משעות הבוקר המאוחרות של יום ראשון העיר נעשתה צפופה מאוד, במידה שלי (אינני חובבת ארועים המוניים בכלל!) כבר הפריע.
מומלץ!

-
מעבר לקרנבל המסיכות של וונציה זה עיתוי של הרבה מאד קרנבלים באיטליה- מהתפוזים של איוורה, תהלוכת הבובות בויראג'יו, הניוקי של ורונה וכו. בעיתוי מקביל כל חגיגות פאסט נאכט- קרנבלי החורף של שוויץ, ודרום גרמניה. בדרום צרפת- אזור ניס והרביירה, קרנבל ניס, פרחים, לימונים ועוד.
אם לנסוע בפברואר/מרץ (תלוי בשנה והעיתוי) אז נחמד יותר (ועמוס יותר) כשיש חגיגות.
-
טיול נוסף שחשבתי עליו בעקבות סדרה שראיתי לאחרונה.
אני לא גולש, ולא חובב גלישה בשום צורה, אבל הסדרה "גל של 30 מטר" שבתה דמיוני.
מדובר על הגילוי של עוצמת הגלים שבעיירה הקטנה Nazare שבמערב פורטוגל ועל הפיכתה למקום עלייה לרגל של גולשים מכל העולם.
כשהגלים מגיעים, הם עשויים להיות בעוצמות מדהימות. ומה שנחמד עוד יותר, הוא קיומו של צוק נוח מעל החוף שמאפשר צפייה נוחה בהם גם לאלו שלא נרטבים בקור.
כך שבעצם נזרה, יכולה להיות אפשרות מעניינת לטיול כוכב בפורטוגל.
המקום קרוב כ- 30 דקות נסיעה מהרבה אטרקציות פורטוגזיות - כגון הערים העתיקות ב Batalha, Fatima, Alcobaça עם הקתדרלות העצומות, ומאובידוש היפה מוקפת החומה
המקום קרוב גם כשעה נסיעה משלל אתרים אפשריים כגון - Mafra (העיר והמנזר), קוימברה האוניברסיטאי, יער בוסאקו ומטומאר הטמפלרית המרשימה.
מזג האוויר (לפחות מבדיקה שנעשתה כעת) הינו סביר (0-13 מעלות) שמאפשר טיול שאינו קר מדי.
שימו לב לגבי הגלים - הם אינם "שם" בכל החורף. הם בגדול נמצאים מאוקטובר (שהיא תקופה נפלאה לפורטוגל) ועד מאי. אבל חשוב מכך, אין וודאות שהם אכן יהיו שם בזמן שגם אתם תהיו. כלל אצבע באינטרנט אומר שכדאי להגיע לתקופה של 2-3 שבועות כדי לתת סיכוי סביר לחוות את הגלים (בדומה לסיכויים לצפות בזוהר הצפוני). אני מציע אפשרות אחרת - למי שיכול לטוס בהתראה של מהרגע להרגע, בדקו בתדירות גבוהה את אתרי תחזית הגלים בנזרה (יש כאלו שנותנים תחזית לשבוע) - וסעו בהתראה קצרה ברגע שתראו שיש תחזית לגלי ענק. אני לפחות מתכוון לעשות כך. בעוד 20 שנים. בפנסיה
-
@imeshy2 אז אני אמליץ על העיירה ארוזה שבשוויץ שהייתי בה שלוש פעמים בחורף. פעם אחת עם אשתי במלון ספא מפנק ופעמיים עם הילדים סתם להנות מהשלג.
ארוזה זו עיירה במזרח שווייץ מגיעים ברכבת שעתיים מציריך ונמצאת בגובה אלפיים מטר. מה אפשר לעשות שם?
- מסלולי מזחלות גם כאלו ארוכים ולא מהירים של כמה קילומטרים ביער וגם כאלו שעולים עם רכבל להר ומשם יש מסלול במהירות שיא עד למטה.
- הליכות כמו בקיץ רק בחורף במסלולים שמכינים אותם כל יום להליכה עם נופים מדהימים של הרים לבנים ולידכם אנשים שעושים סקי. באמצע עוצרים בכל מיני מסעדות קטנות עם אוכל חורפי טעים ויש בחוץ מיטות שיזוף חורף שאנשים שוכבים ופשוט שותים בירה ומסתכלים על הנוף
- מסלול מזחלת סוסים ביער - מאוד יפה למי שלא חווה.
- משחקים בשלג? בניית בובות שלג וכו
- רכבלים לכל מיני נקודות תצפית עם בתי קפה
- ספא ובריכות מחוממות - יש בריכות מקורות כמובן עם חלונות ענק לשלג אבל גם אפשר לצאת לבריכות החיצוניות שבפנים חם ובחוץ הכל מושלג
הייונ פעם אחת גם בסנט מוריץ שאפשר שם ללכת על אגם קפוא ולראות תחרות פולו עם סוסים בשלג ומסביב כולם מריעים. יש לפעמים גם תחרות מרוצי סוסים בשלג ולפני זה יש בקתות מפוזרות שאפשר לקנות מרקים חמים, מנות קטנות וכו. גם אפשר לקחת את רכבת ה ברנינה אקספרס שהיא רכבת נופית ולראות נופים יפים בדרך בטיול יומי
-
אם נוסעים אנשים בוגרים - כמעט כל מקום באירופה מתאים גם אם סקי הוא לא יעד הטיול:
מתחבשים היטב ונכון - שכבות, טרמי, נעליים אטומות למים - ואין בעייה. בעיקר מומלץ לחובבי מוזיאונים - זה זמן טוב לבלות במקומות סגורים ולא ברחובות.
אם רוצים לטייל עם ילדים זו יכולה להיות בעיה רצינית - גשם ירטיב אותם (כן, אני יודעת שהם לא עשויים סוכר, אבל הם פחות רגילים...), מקומות בילוי לקטנטנים לא פעילים לחלוטין ושהייה במלון - פחות מתאימה...
לכן, מקומות שמזג האוויר החורפי שלהם דומה לחורף שלנו - אידיאלית. לדוגמה - ליסבון.
גם אוכל טוב, גם רחובות מסקרנים, גם שפע מוזיאונים ואמנות רחוב - מומלץ
רבקה
-
@imeshy2 אמנם לא באירופה אבל טיול שלכת מדהים ביפן בחודש נובמבר הוא חוויה נפלאה. צבעי השלכת כל כך עזים שלעיתים נדמה שאינם אמיתיים אלא צבועים מראש...
-
-
@רבקה-ק תודה רבקה בדיוק בונה טיול לליסבון בחודש אפריל.