ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול להודו אחרי הלימודים

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    אסיה
    7
    10
    480
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Oded.H
      Oded.H נערך לאחרונה על ידי

שבוע טוב,

יכול להיות שפספסתי את הרכבת, אבל מעניין לשמוע כאלו שיותר מבינים ממני.

אני בן 27 ועוד מעט מסיים לימודים, אחרי הצבא זכיתי לטייל חצי שנה בדרום אמריקה (אז אולי לא ממש פספסתי את הרכבת..) , אבל הרצון לטוס למזרח להודו עדיין קיים.

רציתי לשאול אם זה כדאי לטוס להודו לתקופה מסוימת בגיל 27 אחרי לימודים?.. או שכדאי להיכנס למירוץ החיים ולא לחפש הרפתקאות?..

במידה וארצה.. אין לי עם מי לטוס ואני לא מתלהב מלטוס לבד. חושבים שיהיו כאלו שירצו?

תודה מראש לעונים 🙂

IO. imeshy2 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

בוודאי שכדאי. אני נסעתי אחרי הצבא לטיול ארוך וגם אחד אחרי האוניברסיטה ( ארוך, אבל קצת פחות), וגם משהו בינוני באמצע. אם אתה נהנה מטיולים כאלו- תהנה גם עכשיו. זה גם טיול בראש אחר, כי עכשיו הרווחת משהו ( תואר) וההסתכלות שלך על דברים גם השתנתה, וגם לא תחפש בדיוק את אותם דברים שחיפשת פעם ( כמובן שזה לא מכליל ויש מכל הסוגים). אל תשכח שיש מטיילים לא ישראלים, והם בד"כ הרבה יותר מגוונים גילאית ואין לי ספק שבלינה בהוסטלים נכונים תמיד תמצא חברה- או להשמך משותף או להעביר את סוף היום שטיילת לבד. תהנה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • IO.
          IO. @Oded.H נערך לאחרונה על ידי IO.

יכול להיות שפספסתי את הרכבת

😂 😂 😂

עודד ! חחח הרגת אותי !

אתה ילדון ! לא פספסת כלום !

בניגוד לאימרה, העולם לא שייך *רק* לצעירים ! (ושוב: אתה צעירררררר נורא)

בכל שלב בחיים כשזה בוער בך, אם אתה מצליח לאפשר לעצמך - צא וטייל ! בהודו, בסין, באמריקה, בישראל - כל הרפתקאה כזו תעשיר את חייך באופן שאי אפשר להסביר. אתה לא עוצר את ה״מירוץ״ - זה חלק ממנו !

צא מהראש המוגבל/מגביל של ״טיול של אחרי הצבא״ (מה גם שעשית כבר כזה). אפשר ורצוי לצבור הרפתקאות ת מ י ד. אתה רק תרוויח !

ואם יצאת מהראש המצומצם הזה - אתה תגלה שהעולם נפתח לפניך פי כמה וכמה. אתה חופשי לטייל בכל מקום ולכל פרק של זמן. זה לא חייב להיות טיול של חצי שנה ומעלה כדי שזה יהיה משמעותי !

הדבר היחיד שלא כדאי - זה לחיות בהרגשה ש״רציתי ויכולתי אבל לא הרשתי לעצמי״. זה הפספוס היחיד.

אני לא מתעלמת מ״דרישות החיים״. ממש לא! להפך - אני עצמי נכנעתי להם רוב חיי. אני מאוד משתדלת להיות מודעת לכך ולשנות את ההתנהגות הזו - ככל שאני יכולה, מ״מרום גילי״.

מצא את פרק הזמן שאתה כן יכול לאפשר לעצמך - ועשה זאת. קשה לי להאמין שתצטער.

בהצלחה !!! 😎

נב - לגבי שותפים אינני יכולה להגיב, אני נהנת לטייל לבד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • imeshy2
            imeshy2 @Oded.H נערך לאחרונה על ידי

@oded-h

שלום עודד,

החיים הם, לרוב, סדרה של מחוייבויות. לעיתים, יש גליץ' במטריקס שמזמן לך תקופה שאתה נטול מחוייבות.

תקופה קלאסית כזו - היא אחרי הצבא, שבה אתה עדיין ללא מקצוע, הזוגיות לרוב היא ראשונית, אתה לא מממן את החיים עצמם - ורבים מנצלים את הזמן הזה לטיול גדול שלאחר הצבא.

עבורך, יש גליץ' נוסף - והוא עכשיו. תקופה שבה אין לך מחוייבות משמעותית שמונעת ממך לעשות דברים שרוב האנשים לא יכולים / לא רוצים / לא מסוגלים.

אין כאן לאחר את הרכבת, כלל וכלל. יתר על כן, רבים "עולים על הרכבת" סביב גיל 40 במה שמכונה משבר גיל ה -40 ועושים כל מיני דברים דומים. אחרים עושים זאת כשהם יוצאים לפנסיה. אין גיל נכון ללכת אחרי החלומות שלך.

כך שלטייל בגיל 27 יכולה להיות חוויה נפלאה - אתה כבר מבושל יותר, מכיר את עצמך יותר ומצד שני, גם ככל הנראה תוכל לאסוף קצת יותר תקציב מאשר חייל משוחרר. וגם אם לא - הכול טוב.

לגבי הודו - אני חייב לומר שאינה כוס התה שלי. אבל היא כן כוס התה של רבים אחרים, ואם זה החלום - לך על זה.

גילוי נאות נוסף הוא שגם אני ממש בסדר עם לטייל לבד. כלומר גם אני הייתי מעדיף לטייל עם אנשים נוספים, אבל החלטה שעשיתי לעצמי היא שאם אין "אחרים" - אז יש אותי לעצמי.

אני מניח שיש כל מיני מקומות אפשר למצוא שותפים לטיולים. ויכול , בסבירות גבוהה, ש"שם" תוכל למצוא בקלות אנשים בראש שלך ולבלות יחד איתם. יתר על כן, אולי גם תגלה, שלטייל לבד, זה אולי קצת מפחיד, אבל יכול לתת תחושת שחרור וחופש מאוד גדולה.

בהצלחה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • Oded.H
              Oded.H נערך לאחרונה על ידי

וואו.. התגובות שלכם מחממות את הלב. תודה לכם. אתם נותנים לי להסתכל על הדברים ועל החיים באור אחר ממה שאני לרוב מסתכל עליהם. מירוץ. אז באמת יש את התקופה הזו בחיים שלי שאני עדיין ללא מחויבות שיכולה למנוע ממני לטייל ואני חושב שדרום אמריקה עשתה לי טוב, החופשיות והחוסר דאגות.. יש את הפחד הזה המנקר שאחרי הלימודים צריך למצוא עבודה ולמצוא את המקום שלך בחיים, ופתאום שוב לטוס זה כמו.. בריחה. או אולי חוסר יציבות? אני פשוט אקרא לזה חיפוש.

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • IO.
                IO. @Oded.H נערך לאחרונה על ידי

@oded-h

זה מובן, ה״מרוץ״ עבור רובינו, כל אחד.ת בדרכו שלו, קיים. אני יכולה להעיד על עצמי שנוהלתי במשך הרבה שנים ע״י הפחד הזה של להרשות לעצמי עצירות שכאלו.

אני מוכנה לחלוק שבאופן אישי, מה שלימד אותי שאפשר לשלב ב״מירוץ״ גם ״שוברי שיגרה״ היה איזשהו משבר מקצועי. איבדתי מקום עבודה בתקופה שהשוק היה מת (ממש מת. אין עבודה. אין ראיונות עבודה. חברות נסגרות זו אחר זו - כולל שלי). זה היה מפחיד אבל אני החלטתי (בצעד שהיה אז לא טריוויאלי בכלל עבורי) לנצל את התקופה המתה לטיול של כמעט חצי שנה.

ואז ״נפל האסימון״. אם זה יכול לקרות לי שלא מתוך בחירה (והינה - התמודדתי, השוק התאושש ואני חזרתי ״למירוץ״ חזקה מתמיד) - אז... למה שלא אשלב אני מיוזמתי (וכשהשוק הוא דווקא לטובתי) הפוגות שכאלו?!?!?!

אני מציעה לך בתור התחלה לנסות להסתכל על זה כ*בחירה* ולא בריחה!

מבחינתי היום - זה ה״מקום שלי בחיים״ בדיוק כמו שהשיגרה שלי היא המקום שלי בחיים. לא פחות.

וכן, גם להתפשר. על משך הטיול למשל. אנחנו כולנו עמוסי מגבלות - הן לא דימיוניות וצריך לקחת גם אותן בחשבון. אבל חשוב, לדעתי, למצוא את האיזון. או לפחות לנסות לחפש את ההזדמנויות האלו ולא לפסלו על הסף כי הרכבת עברה... 🚋

בהצלחה בחיפוש שלך אחרי הדרך שלך !!! 😄

Oded.H תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • תומר
                  תומר נערך לאחרונה על ידי

אני מכיר זוג בני 60+ עצמאיים (לא שכירים או פנסיונרים) המטיילים כרגע חודשיים בהודו, וסחבו איתם זוג בני 50+- לחודש מתוך זה, וכל זה למדינות הודו שמחוץ למסלול החומוס, כי את השאר הם מיצו...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • Oded.H
                    Oded.H @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io מדהים..תודה רבה על השיתוף והעזרה! 😊

• dregev03
                      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

אני דווקא נסעתי לדרום אמריקה אחרי הלימודים ואפילו אחרי שנת העבודה הראשונה. הצלחתי במאבק בלתי מתפשר לקבל חל״ת של שנה אחרי שעבדתי רק שנה. זה הצליח רק בגלל שהיה ברור לכל הצדדים שאני עוזב את העבודה אם לא יאשרו לי חל״ת. בפעם השניה הגעתי לדרום אמריקה לחודש וחצי עם כל המשפחה ועם ילדים שכבר התחילו לחשוש לציוני הבגרות שלהם ואיימו לא להצטרף. היום הם כמובן מודים לי. גם זה קרה אחרי שנה בלבד במקום עבודה חדש בלא מעט מאמץ וחוצפה שלי. להודו (יותר לדאק) הגעתי בפעם הראשונה בגיל 56. המשכתי לנסוע להודו ועוד יעדים רבים נוספים למרות כרטיסים צהובים שהוציאו לי בעבודה. לי אין ספק שהייתי מצליח פחות בעבודה בלי הגיחות האלו. התוכניות לטיול/ים גדול/ים נוספ/ים רצות לי כל הזמן בראש ולכל מיני כיוונים. לדעתי אין דמיון בין טיולים קצרים של עד שבועיים לטיולים ארוכים של מעל מספר חודשים למרות שאני עושה את שניהם בהתאם למגבלות.

• Sandeep_Narang_Travel_Agent_in_India
                        Sandeep_Narang_Travel_Agent_in_India נערך לאחרונה על ידי

Hello Oded

Thank you for choosing India as your travel destination.

India is bit different from other countries, everyone have different views and find something new everytime on each visit.

There is no boundation of Age to visit India, India consists a very legendry collection of different Languages, Cultures, living style. Every state has its own beauty and history.

As you have mentioned that you are travelling alone.. if you are about to travel like an backpacker then no issues but if you want to travelling like leisurely so you should have to get a partner to travelling in car & staying in hotel will be without any extra cost. You only have to pay for Monument entry charges and meals .. as you are already paying for hotels & transport.

There are many places to visit in India: Delhi - Mathura - Vrindavan - Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur - Ajmer/Pushkar - Udaipur - Jodhpur- Jaisalmer - Varanasi - Amritsar - Dalhousie - Dharamshala - Manali - Kullu - Shimla - Chandigarh - Mussoorie - Rishikesh - Haridwar - Corbett- Nainital - Kausani -Binsar - Auli - Srinagar - Gulmarg - Pahalgam - Leh Ladakh - Kerala - Mumbai - Gangtok - Darjeeling & lots more...

It depends on your choice that what you want to visit: Hills, Plains, Nature.. Every destination has its own different food, traditions & culture.

Feel free to visit India, you will surely discover it in your own way & you will surely find something newer than others.

I am Sandeep Narang from Muskan Holiday - Travel Agent in India, I am here just to assist you to make tour to visit Incredible India. I am available on call & Whatsapp on +919911802491, email: [email protected] , website: www.travelagentinindia.com

Consultation & exchange of Suggestions/views is completely FREE, Feel Free to share your suggestions. we will be happy to assist.

We provides services like Hotels, Transfers, Sightseeing, Guide, Tour Packages, Air Tickets, Train Tickets etc..

We provides FREE English Speaking Guide in Delhi, Agra & Jaipur.

Feel Free to get in touch with us regarding any kind of assistance, lots of friends travelled & about to travel India with us.

Thanks & Regards, Sandeep Narang +91-9911802491 (24x7 Helpline, available on call/whatsapp) [email protected]

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון