רוד טריפ מניו יורק דרומה
-
הי
מזמן לא קפצתי לכאן- כיף לחזור!
במרץ מתכננים 11 יום של רוד טריפ מניו יורק דרומה.
אנחנו זוג, מטיילים בלי ילדים. מתכננים לנסוע לכיוון דרום. מניחה שנגיע עד סוואנה או משהו דומה.
היינו כבר כמה פעמים בחוף המזרחי
נשמח לשמוע ממישהו שעשה מסלול דומה או המלצה לבלוג: מקומות קטנים ומיוחדים לעצור בהם, מסעדות מקומיות נחמדות וכו'.
נ.ב
לא מעוניינים לטוס, גם לא כיוון אחד, ויודעים שרוד טריפ זה הרבה שעות על הכביש.
שבת שלום לכולם ותודה על העזרה!
-
@ריקיriki אני עשיתי טיול שיצא מצפון וירג'יניה (נמל התעופה דאלס ליד וושינגטון) והגיע בדרום עד סיינט אוגוסטין בצפון פלורידה.
את מוזמנת להסתכל בסיכום הטיול שלי בפורום
בגדול, ביום הראשון טיילתי לאורך הפוטומק עד הבית של ג'ורג' וושינגטון ב- mount vernon, כאשר הלינה היתה בריצ'מונד.
למחרת, נסעתי לחלק הצפון מזרחי של צפון קרולינה ומשם ללינה בראלי. משם לקולומביה בדרום קרולינה, דרום מזרחית ל- Beaufort בדרום קרולינה (דילגתי על צ'רלסטון משום הקירבה להוריקן איין וחששתי שיהיו שם עוד תוצאות מהביקור של הסופה), משם לסוואנה, לברונסוויק, שגם היא על החוף של ג'ורג'יה, משם לסיינט אוגוסטין. הפרטים בסיכום הטיול. לקראת סוף הטיול ביקרתי בהרי האפאלצ'ים שגם הם עלולים אולי לעניין אותך. הפרטים בסיכום הטיול.
-
שלום
כדאי לציין מקומות שפקדתם בעבר במזרח ארה"ב
על מנת להשתדל למנוע המלצה לשלב אותם במסלול.
האם מדובר על 10 לילות וחזרה בסופו של ה-11?.
האם היציאה למסלול אחרי ימי ביקור במנהטן או ישירות עם הנחיתה ?
אם אפשר לשאול באיזה חלק של מרץ מדובר.?
מוני
-
רק כדי להבין מה המסגרת והמטרות (בהמשך לשאלות של מוני)
האם מדובר על טיול מעגלי?
האם זה כל הטיול (טסים לניו יורק וישר יוצאים לנסיעה, חוזרים לשדה כדי לטוס לארץ) או שזה חלק מהטיול גדול יותר?
יש איזשהו עוגן בטיול (למשל סאוונה) או ששום דבר, ואתם זורמים אם יהיו הצעות מעניינות?
הטיול חייב להיות לאורך החוף? מזרחית להרים? או ששוקלים גם את הרי האפלצ'ים ומערבה להם?
יש ריבוי גדול יחסית של אתרים לא הרבה דרומה לוושינגטון (אם בכלל) בפנסילבניה, צפון ורג'יניה ועוד. האם אתרים כאלה בכלל על הכוונת? או שהמטרה היא לדהור יחסית מהר דרומה ושהטיול עצמו יתחיל יותר מגבול ורג'יניה-צפון קרולינה?
-
-
@מוני @dhz @אנשיםטובים תודה על המענה וסליחה סליחה על העיכוב בתשובה.
בתשובה לשאלות: הטיול בן 13 ימים ברוטו. הזמנו לילה ראשון ואחרון בניו יורק.
אין לנו עוגן מיוחד, חשבנו להתקדם דרומה בגלל העונה: היינו בעבר בשננדואה, בלו רידג' וסמוקיס באמצע מרץ והיה נחמד אך קר מדי.
היינו גם באורלנדו והאזור.
אנחנו לא רוצים לטוס ומחפשים מסלול ל"רוד טריפ".
לכן חשבנו להדרים מעט לכיוון סוואנה ואנחנו פתוחים להצעות ורעיונות.
-
@ריקיriki היות ואתם כבר מכירים את ההרים, אפשר לעשות את הטיול לאורך החוף. את ניו ג'רזי אני פחות מכיר (ביקרתי בחלקה הצפוני בלבד), ולכן לא אדבר על החלק עד וושינגטון.
לגבי החלק הדרומע מוושינגטון, את מוזמנת לקרוא את סיכום הטיול שלי מאוקטובר האחרון: טיול בדרום מזרח ארה"ב
היות ובקרולינה הצפונית ובוירג'יניה כבר ביקרתי בעבר לא אחת, אני אזכיר כאן מקומות ראויים בהם לא טיילתי בפעם זו, אבל יכולים להיות מעניינים עבורכם:
- המשך דרומה מ- mount vernon ניתן לבקר בפרדריקסבורג, עירו של נשיא ארה"ב מונרו (אפשר לבקר בביתו). אפשר גם חעבור במקום הולדתו וגדילתו של ג'ורג' וושינגטון, שגם הוא ליד הפוטומק.
- לקראת הגבול עם קרולינה הצפונית ניתן לבקר באתרים שלאורך ה- Colonial Parkway. כביש זה מחבר שלושה אתרים היסטוריים: יורקטאון, שם היה הקרב האחרון במלחמת העצמאות האמריקאנית, וויליאמסבורג, העיר שהיתה בירתה הראשונה של וירג'יניה, וג'יימסטאון, מקום ההתישבות הראשונה האנגלית ששרדה בארה"ב.
- עוברים את הגבול לקרולינה הצפונית וניתן לבקר באתר הטיסה הראשונה של האחים רייט ליד Kitty Hawk. יש אתר נוסף קרוב ב- Manteo, של ההתישבות האנגלית הראשונה בארה"ב. התישבות זו לא שרדה. תכלס, אפשר גם לותר על המקום.
- ניתן להחליט לנסוע מערבה, כפי שאני עשיתי, או להמשיך דרומה לאורך ה- outer banks. מהקצה הדרומי (Ocaracocke) יש מעבורת חזרה ליבשת. אני מניח שבמרץ איזור ה- outer banks יהיה נטוש. עיקר חייו על תיירי הקיץ הבאים לבלות על החוף.
- אם מחליטים לנסוע לשם ועוברים במעבורת ליבשת, אפשר לבקר ב- New Bern, שהיתה במשך זמן מסוים הבירה הקולוניאלית של קרולינה הצפונית. במקום נמצא ארמון המושל, Tryon Palace.
- ממשיכים דרומה וקצת מערבה ומגיעים לווילמינגטון ולסביבתה. אני זוכר משם את ספינת המערכה North Carolina בה ניתן לבקר יש אתרים נוספים בעיר וסביבותיה..
- עוברים את הגבול לקרולינה הדרומית, וממשיכים דרומה על כביש 17. מגיעים תחילה ל- Myrtle Beach. לא עצרתי שם. אני חושב שעיקר התיירות היא לבילוי על החוף. ממשיכים עוד ומגיעים לצ'רלסטון. אני ממליץ בחום על ביקור בעיר.
- המשך דרומה ומגיעים ל- Beaufort. עוד עירה "עתיקה" מהמאה ה- 18 או אולי אפילו מסוף המאה ה- 17.
- משם מגיעים לסוואנה תוך שעה.
-
@dhz תודה רבה. אם יהיה מזג אוויר סביר אולי בכל זאת נבקר באאוטר בנקס. לפעמים נחמד דווקא לבקר במקומות נטושים
וכמובן אבדוק את שאר ההמלצות. -