ילוסטון בסוף אפריל?
-
שלום חברים,
רוב הזמן אני קוראת שקטה בפורום, אבל הפעם באתי עם שאלה: אני כנראה אהיה בכנס באזור סולט לייק סיטי באמצע אפריל. חשבתי להוסיף עוד כמה ימים לטיול, ושמתי עין על ילוסטון. אף פעם לא הייתי במערב ארה״ב, אבל כרגע אני גם לא מתכוונת להשקיע בטיול יותר מ-4-5 ימים. אני אשמח אם מישהו יוכל לחוות דעה על הרעיון, ובעיקר על הלוגיסטיקה.
כמה הנחות בסיס - אני יודעת שיכול להיות קר, כל זמן שזה מעל 10- אין לי בעיה, ואני מבינה שבשליש האחרון של אפריל זה פחות סביר שיהיה פחות מזה. עם זאת, אני לא מאוד מתורגלת בנהיגת חורף ממשית, אז זה כן דבר שיכול להרתיע אותי. תקציב - עדיף שלא יהיה מעל 1500$ לטיול עצמו, לא כולל הטיסה, אבל אפשר להתגמש קצת. אני כנראה אסע לבד. אפשר הליכות של עד שעה-שעתיים, רצוי ללא שינויי גובה משמעותיים.
התכנית הכללית שלי היא כזו: טיסה לסולט לייק סיטי בשבת, 15/4, לינה בעיר או באתר של הכנס בסנובירד. ראשון 16/4 עד רביעי 19/4 - כנס בסנובירד. 20/4 - טיסה לאזור ילוסטון. בהתאם לשעת הטיסה - השכרת רכב והתחלת טיול. טיול בילוסטון בערך 20/4-23/4, ואחרי זה טיסה חזרה עם עצירה בניו יורק לבקר חברים ליומיים-שלושה. ניו יורק יכולה גם להיות בהתחלה.
כאמור, אשמח לחוות דעת כללית, וגם יש לי שאלות ספציפיות:
טיסת פנים - ג׳קסון? בוזמן? שתיהן רלוונטיות בעונה הזו? אם מניחים ששתיהן אפשריות מבחינת כניסות פתוחות לפארק, יש לדעתכם עדיפות לאחת מהן? אני יודעת שבד״כ לא הכל פתוח בזמן הזה, אבל אני לא לגמרי מצליחה להבין אילו כניסות פתוחות ואילו כבישים פתוחים, ובעיקר מה המשמעות של זה מבחינת טיול. האם כשכביש פתוח זה אומר שלא ממש צריך לדאוג משלג וקרח על הכביש, או שזו עדיין יכולה להיות בעיה משמעותית שבגללה שווה לוותר ולשקול יעד אחר?
האם לדעתכם יש פה משהו שאני מפספסת בגדול?
ועוד שאלה - רישיון נהיגה. לאיזו מדינה בארה״ב אני צריכה להתייחס כשבודקת ענייני רישיון בינ״ל? זו שאני שוכרת בה את הרכב? האם זה משנה את התשובה של לאן לטוס? בואו נצא מנקודת הנחה שאין לי אפשרות מעשית להשיג רישיון בינלאומי לפני אפריל, אבל כן יש לי רישיון נהיגה בריטי בנוסף לישראלי, אני לא נהגת חדשה באף אחד מהם. השאלה היא עדיין אותה השאלה - חוקים של איזו מדינה אני צריכה לבדוק?
-
@שקד היי ,
אפריל מאד מאד גבולי .
יילוסטון פארק צפוני וגבוה והקור בהתאם.
רוב רובם של הדרכים מוגבלות לרכב מותאם לשלג עד סוף אפריל.
מה שאת מתכננת יכול להצליח ויכול להיות גם בעייתי מבחינת עבירות ומזג אוויר.
תעייני באתר הפארק.
בהצלחה!
-
אז זהו, שדווקא מעיון באתר של הפארק הם כותבים שאפריל זמן טוב מאוד לבקר, ושרוב הדרכים נפתחות בין אמצע אפריל להתחלת מאי, וככה גם הלודג׳ים. אני שואלת כי לא ברור לי מה בדיוק המשמעות של הדברים. כמו שציינתי, אין לי בעיה עם קור, אז זה לא שיקול מבחינתי בפני עצמו. להפך, זה אפילו יתרון.
-
״שופכת״ נקודות למחשבה, באופן לא מאוד מסודר ולא בדוק לעומק (הייתי שם בספטמבר).
עד כמה שידוע לי, הכניסה הדרומית נפתחת רק במאי - כך שטיסה לג׳קסון (וביקור בטיטון) לא רלוונטית בתאריך שלך. (ובעיני יש עדיפות ברורה לכניסה דרך ג׳קסון כשהיא פתוחה בדיוק מהסיבה הזו - ביקור בטיטון!)
חלקים של הפארק יהיו עדיין סגורים. כך שתצטרכי לוותר על חלק מנקודות העניין. תצטרכי להבין עם עצמך, אם ועד כמה זה משנה לך...
אני רוצה להדגיש משהו: יש את העניין של כניסה פתוחה/סגורה. זה יחסית קל להבנה. אבל יש גם מקטעי כביש. למשל: אם הכניסה מצפון מערב (גרדינר לממות׳) פתוחה - זה לא אומר שאפשר לרדת עם הכביש עד ל- old faithful! המקטע הזה נפתח מאוחר יותר, למיטב ידיעתי. תצטרכי למצוא מקור מידע טוב שמסביר עד היכן ניתן לסוע מכל כניסה פתוחה באפריל.
אפריל זה חודש מסובך מהבחינה שזה בדיוק התפר. כלומר: סביר מאוד להניח שלא תמצאי תאריך חד-משמעי שבו נפתח המקטע מ- x ל- y אלא תאריך משוער, ממוצע, אופייני - ע״פ השנים הקודמות. סביר להניח שזה יהיה תאריך שמאוד קרוב לעונה שלך... מה שמקשה מאוד לעשות תכניות מדוייקות. התאריכים האלו זזים (בדכ שבוע לפה או לשם ולא יותר) ע״פ כמות המשקעים בחורף נתון וקצב הפשרת השלגים.
אני לגמרי בטוחה שטיול בפארק באפריל הוא שווה במיוחד - אבל זה רק בתנאי שאת באה לראות מה שאפשר וזהו. וגם מבינה שכנראה לא לגמרי יהיה לך ברור הרבה זמן מראש מה באמת יהיה אפשרי, עד רמת הק״מ כביש זה או אחר... (בגלל שהתאריך הוא כאמור בדיוק בתפר).
לביקור ״מתקדם״ בפארק, אם אין לך בו רשימת ״נקודות עניין״ סגורה, ואת באמת מאוד גמישה - אני משוכנעת שזה מאוד מאוד מאוד כדאי והרווח יהיה עצום. ואז גרדינר (כלומר טיסה לבוזמן) היא *כנראה* האופציה הטובה ביותר (מחייב בדיקה מעמיקה יותר!).
אם זה ביקור ראשון ואת חולמת לראות אטראקציה זו או אחרת... זה סיכון די גדול. יכול להיות שתשקיעי זמן, כסף ומאמץ - ותחושי פספוס בסופו של דבר...
לגבי נהיגה ופרטים מדוייקים של כל הנ״ל - לא אוכל לעזור כי מעולם לא ביררתי.
במידה ואת מבינה שהלוגיסטיקה של טיול בעונה הזו ״כבדה״ עליך - תבדקי את הפארקים בדרום יוטה (ברייס מהמם!).
כמו כן - אם את רוצה לראות ביזונים ולא מגיעה בסופו של דבר לילוסטון, תוכלי לסוע ל- Antelope Island (קפיצה קצרה יחסית מ SLC). צריך לבדוק אבל אני מניחה שאפריל הוא חודש נוח מאוד שם.
שוב מדגישה שלא ביקרתי בפארק (או שקלתי לבקר בו) בעונה שלך... אז קחי את כל מה שכתבתי בערבון מוגבל
בהצלחה !!!
-
ההודעה של שקד נחשבת למאתגרת
היו בעבר הודעות בעניין החודשים הרגישים לביקור בילוסטון
אפשר להגדיר את התגובה של ענבר- לא פחות מנדירה ,שחובה לנצור, ולשמר!!!
כמה טוב לפורום שיש עוד כמה גולשים/ות ותיקים שממשיכים לגלות לו נאמנות.
מוני
-
@io היי ענבר, האמת שההתייחסות שלך דווקא ממש עזרה לי לארגן את המחשבות, ואולי גם למקד לעצמי מה בדיוק לא ברור לי. אני לא חוששת מטיול ״לא בעונה״, ודווקא קורץ לי הרעיון של מיעוט מבקרים לצד ריבוי חיות וגורים. אין משהו ספציפי שאני ממש חייבת לראות ובלעדיו אצא מאוכזבת. אם בסוף יהיו 3-4 ימים כמו השבוע האחרון עם הסופה ברברה, זה יהיה מבאס, אבל זה פשוט סיכון שאאלץ לקחת, והוא כנראה נכון לכל מקום. הדבר היחיד שמפחיד אותי, עד כדי ויתור על הרעיון, זה קרח על הכביש, וזה דבר שאני צריכה לחפור בו יותר כדי להבין מה הסיכוי לזה. בכל מקרה אני צריכה לעשות קצת ויתורים בגלל מגבלות הליכה, אז אם יהיו גם ויתורים בגלל כבישים סגורים, זה בסדר, זה פשוט המצב. אני צריכה רק לראות שנשאר מספיק מה לעשות גם אם חלק יהיה סגור, או שזה באמת יותר מדי ועדיף לנסוע למקום אחר.
תודה בכל מקרה!
-
אם יש לך חלום ישן לבקר בילוסטון, תביאי בחשבון שגם אחרי הביקור הזה לא תעשי V בגלל שאת רוב הדברים שבזכותם ילוסטון כל כך מפורסם לא תוכלי לראות.
אם את מחפשת הרפתקאה, סיפור טוב לספר, זה בהחלט יכול להיות מעניין. בעונה הזו יש הרבה פחות מבקרים, יש תופעות שאפשר לראות רק אז, ויש הרבה אילתורים שצריך לעשות...
בכל מקרה, בעונה הזו גם אם הכביש פתוח יש סיכוי גבוה מאוד להתפתחות של קרח על הכביש, בעיקר בשעות מוקדמות, וכמו כן אם יורד שלג קצב הפילוס הוא לא כמו בעיר. כמובן גם צריך לוותר על הרבה דברים שעדיין לא פתוחים.
מכיוון שזו פעם ראשונה במערב - ממליץ ללכת על בטוח. סעי לדרום יוטה \ אריזונה. או לחליפין לטקסס \ לואיזיאנה.
-
תודה על ההתייחסות, עמיחי. אני באמת מתלבטת, כי יש אתרים שאומרים שלדברים מסוימים, זה זמן אידיאלי. למשל, כל הנוגע לחיות בר אמור להיות מדהים בתקופה הזו, בגלל שילוב של מיעוט מבקרים עם עונת המלטות. אני מבינה שאמור להיות הרבה שלג מסביב, אבל שדווקא על הקרקע לא נורא, עם טמפרטורות ממוצעות של (1-) - 10. כמובן שאי אפשר לדעת מה יהיה בפועל. לכאורה, פתיחה משמעותית של כבישים וכניסות אמורה לקרות בדיוק בזמן שאני מתכננת לבקר, יום שישי השלישי של אפריל, אבל כאמור, זה ממש ממש גבולי. מה שגורם לי להתלבט זה שהרבה אתרים אמריקאים אומרים משהו כמו ״נכון שלא תוכלו לעשות את כל הדברים של ביקור בקיץ, אבל בתמורה אתם תרוויחו חוויות מיוחדות שאין בעונות אחרות בשנה״. כלומר, הם לא רואים בזה פשוט ביקור פחות טוב מאשר ביוני, אלא אומרים שמרוויחים דברים אחרים בשביל הויתור הזה. אני עוד לא מצליחה להחליט בינתיים.
-
לפי ההיכרות המועטה שלי אותך מעל דפי הפורומים - אני חושבת שטיול מיוחד שכזה מתאים לך בול.
היתרונות והחסרונות ברורים לך. את תדעי להפיק את המיטב. ואת תהני מאוד (!) מהעדר עומס אנושי, מהנוף ה״חורפי״ (תחילת אביב בעצם) הייחודי וממפגשים עם בע״ח (שהם משמעותיים בפארק הזה תמיד).
נשאר להתחיל לבדוק את פרטי הפרטים (טיסה, רכב, לינה וכו׳) כדי לוודא התכנות/כדאיות.
ויש לדעתי גם זווית ראייה אחרת להיות הנסיעה הזו ״הביקור הראשון״ שלך במערב:
כל ביקור שלא תיזמי בעצמך לחבל העולם העצום והמדהים הזה - את תכווני לעונה ״אידאלית״ יותר, ככל הנראה, תגדישי לו הרבה יותר מאשר כמה ימים, תרצי לראות ולהספיק הרבה יותר וכו׳ וכו׳
הפעם את מגיעה בשביל כנס, העונה היא מיוחדת ויש לך מעט מאוד ימים לטייל. כל מה שתספיקי לחוות - יהיה ״בסהכ״ בונוס. אז זו אולי הזדמנות חד פעמית לחוות את העונה הזו במקום המופלא הזה...
זיכרי: אין כאן החלטות רעות!...
-
תודה ענבר, זה מאוד מעודד.
-
@שקד מרחק הנסיעה מסולט לייק סיטי לילוסטון, ואפילו אם מדובר בגארדינר (אם הכניסה המערית ליד ווסט ילוסטון עדין סגורה) הוא של יום נסיעה. אני לא בטוח שכדאי לטוס כי מדובר בשדות תעופה קטנים ואני חושב שהטיסות יקרות יחסית. כמו כן, קשה יותר לשכור רכב בעירות הקטנות הללו לעומת שכירה בסולט לייק סיטי, שם יש שדה תעופה מרכזי, וכנראה שיהיה לך כבר רכב ממילא.
לגבי הפארקים, אין לי מה לחדש לעומת המגיבים הקודמים. חשוב מאד לבדוק באתר של ילוסטון לגבי תאריכי הפתיחה של הכבישים. החלק הצפוני של הפארק פתוח כל השנה. אינני יודע לגבי גרנד טטון, אבל הוא נמוך יותר מילוסטון (ושטוח) ולכן אני מניח שהוא פתוח בתקופת ביקורך, ככל הנראה. אישית, לא ביקרתי בילוסטון בתקופה הזאת. הוא יכול להיות יפה עם כיסוי לבן בחלקים של הפארק. כנ"ל לגבי גרנד טטון, שאז ההרים לפחות יהיו עדין מכוסים במעטה לבן. אני מניח שיהיה קל יותר למצוא מלונות המחירים נוחים יותר לעומת תקופת השיא, כאשר אז המלונות יקרים כמעט כמו במנהטן.
-
תודה רבה, אני אתחיל לבדוק לוגיסטיקה ספציפית ברגע שאדע אם אני עוצרת בניו יורק בהלוך או בחזור. אני נוטה לטוס מטעמי חיסכון בזמן. אני לא רוצה / יכולה לקחת יותר מדי חופש, ולא ממש יכולה להצדיק לעצמי יומיים נסיעה עבור 3 ימי טיול. אני לא אהיה עם רכב לפני היציאה לטיול, אז אני לא ממש רואה למה לי לשכור רכב בסולט לייק סיטי רק כדי לנהוג 600-700 ק״מ צפונה ואז דרומה שוב. אני לא בטוחה שבשקלול סך העלויות יהיה פער משמעותי בעלות, ומבחינתי אם זה לא פער עצום אז אני אלך עם הנוחות. אשמח לשמוע אם לדעתך אני מפספסת משהו או לא מבינה משהו.