התייעצות בנוגע ליעד נחיתה באיטליה
-
שלום לחברי הפורום
מעונינים לטוס בתחילת ספטמבר לצפון איטליה (שם טיילנו בעבר). משם מתכוונים להצפין לאינסברוק לשבוע ולחזור לאיטליה, שם פוגשים לעוד 5 ימי טיול בן משפחה שאינו מעונין לשהות באוסטריה. מתלבטים מהיכן לנחות ולחזור - מילאנו או ונציה. הטיסות למילאנו יותר נוחות מבחינת מחיר ושעות ואולי יש יותר היצע מבחינת השכרת הרכב. כמו כן עלה בדעתי שאם תתבטל הטיסה (מה שקורה לפעמים בימינו) יהיו יותר טיסות חלופיות למילאנו מאשר לונציה. מעונינים לטוס ולחזור מאותו שדה'ת כדי לא לשלם קנס על החזרת הרכב בסניף אחר.אשמח לשמוע את דעתכם.
בתודה מראש
-
כדאי להוסיף לחיפושים גם טיסות לברגמו (בין מילאנו לגארדה) ולטרוויזו (חצי שעה מצפון לוונציה).
-
@מסייר נשמע שדי ענית על השאלה בעצמך
מצטרפת להמלצה על ברגמו (טיסות ריינאיר), אבל גם מלפנסה (איזיג'ט ועוד) יעבוד מצויין.
מציינת שגל ביטול הטיסות ואובדן המזוודות שהיה בתחילת הקיץ האחרון כבר הסתיים מזמן.
כמובן שתקלות כאלה עדיין יכולות לקרות, תמיד קרו ותמיד יקרו, אבל לא בתכיפות שאמורה להוות משקל בהחלטה יותר מהרגיל.
-
אם יש לך חשש שטיסות יתבטלו , אז אולי כדאי ללכת על ביטחון גדול יותר וצמצום סיכונים בהזמנת טיסות בחברות סדירות ושדות תעופה מרכזיים שם יש יותר אופציות להגיע ולחזור מ"ארגז החול " שלנו.
-
דרך אגב לא זכור לי ששילמתי "קנס" או עלות נוספת כשהחזרתי רכב ששכרתי בשדה תעופה אחד והחזרתי בשני ( ועוד באותה מדינה ???? ) זה יכול לקרות בחברות השכרת רכב "בננה" או " לימונדה".
השכרתי בפרנקפורט והחזרתי בברלין - ללא עלות
השכרתי בפרנקפורט והחזרתי בניס - ללא עלות.
השכרתי בבודפשט והחזרתי בפראג - ללא עלות.
השכרתי באמסטרדם והחזרתי בפריס - ללא עלות.
-
מתי זה היה?
היום הכל "עולה" - בחברות השכרה רבות גובים תוספת תשלום על מעבר בין מדינות, מה שפעם היה חינמי ומובן מאליו.
כנ"ל לגבי שרשראות שלג שבחברות רבות ניתנו על סמך בקשה והיום על בסיס תשלום
-
תודה רבה לכל המשיבים. (אכן קראנו מידע סותר בעניין החזרת הרכב בעיר אחרת)
-
אין כל כך מה להסתמך על דיווח כללי. והדרך לבדוק פשוטה. כנס לאתר חברת ההשכרה ותעשה "עסקה" מעגלית , זכור את הסכום ובצע את אותה עסקה עם תחנת סיום שונה.
לעיתים, כשתחנות אלו קרובות "יחסית" לא יגבו עלות החזרה שונה, או שתהיה עלות קטנה יחסית.
-
תודה על תשובתך. השאלה אם הסכום המצוין כולל את עמלת ההחזרה.
-
-
המידע לא סותר!!!
החזרת רכב במדינה אחרת- תמיד (חוץ כמובן מחברת השכרת הרכב היוקרתי, יחס VIP ויתר הערות של משה 22) --כמעט תמיד גוררת קנס.
באיטליה ספציפית גם השכרת רכב ביעד אחד (למשל מילאנו) והחזרתו ביעד אחר( למשל וונציה)- גוררת "קנס"
גם בחברות מסודרות כמו אוויס, הרץ, יורופקאר ולא בחברות קיקיוניות בכלל.
בהצעת המחיר לרכב- נכלל גם הקנס על ההחזר בנקודה שונה, אם קיים.
-
תודה רבה
-
לא יודע מתי עלה ומה עלה ?
באמת ראיתי עכשיו באתר של חברת השכרה שאני שוכר דרכה קבוע שיש עלות השכרה חד כיוונית. בכל מקרה ממני לא העיזו לחייב
יכול להיות שיונית צודקת ומכיוון שאני נוהג לשכור רכבי יוקרה אז בתוך המחיר מגולם הכל צמיגים , עלות החזרה , שירות אישי של סבל , וכד'.
אבל הכל עניין של מו"מ, ועוד טיפ בחברת ההשכרה שאתה מגיע אתה שואל עם יש להם רכב שצריך להגיע לשדה שממנו אתה ממריא , אם יש להם רכב כזה אז הם ישמחו לתת לך אותו וגם ללא תשלום קנס. כי אתה למעשה חוסך להם נהג ודלק.
יצא לי פעם בצעירותי שלא היה ביכולתי לשכור רכבים יקרים לנחות בפראג ושם הם ידעו שאני מחזיר בוינה והציעו לי רכב הרבה יותר יוקרתי באם אסכים לקחת אותו לוינה במקום הרכב שהזמנתי , זה היה במקום פאסאט מצ'עממת ופח קיבלתי ב.מ.וו 5 לא זוכר את הדגם הספציפי, לא הכי טוב שיש, אבל עדיף על הטנק, ברור שהסכמתי .....
-
בדקתי כעת מדגמית בהרץ ובסיקט על רכב בגודל בינוני על שבוע בתחילת ספטמבר. בשתי החברות, נראה שהקנס עבור השכרה חד כיוונית כלול במחיר. כמובן שהבדיקה שעשיתי לא מייצגת בוודאות אותך, את זמן ההשכרה, סוג הרכב וכו' (לא את כל רכב אפשר לעשות בסוג השכרה כזו) - אבל נראה שתחנות אלו (מילאנו, ונציה) נחשבות קרובות "מספיק" על מנת שהמחיר , גם אם אינו כלול בהשכרה, אינו מהותי במיוחד. לזה תוסיף גם את המרכיבים היקרים יותר - שהם הטיסות, מלונות וכדומה - וכך תגיע לbreakdown האמיתי של הסכומים. ואני מסייג את דבריי לכך שחובה לבדוק את הדברים לעומק מבעוד מועד.
-
תודה רבה!
-
שלום האם למיטב ידיעתכם בשבוע האחרון של אוגוסט באוסטריה\ איטליה, יש יותר סיכוי שהרבה אתרים\ עסקים סגורים עקב 'חופשה כללית'? בתודה מראש
-
החופשה הגדולה הרבה יותר משמעותית סביב 15.8 -מחצית החודש בכל מקרה יותר בצרפת ופחות באוסטריה עסקים כרגיל ובוודאי כשמתקדמים לקראת סוף אוגוסט, חוזרים לשגרה. אתרים לא סגורים בכל מקרה-שיא העונה, מסעדות, מרכזי קניות, בתי מלון,צימרים הכול פעיל. כן יתכן שגברת פאולינה שיש לה בית קפה של 4 שולחנות נוסעת לבקר את הבת שלה---אבל זה ממש בקטנה ולא משפיע על תיירים.
-
יונית תודה רבה על תשובתך