ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתיכנון טיול- מערב קנדה

פורום צפון אמריקה
    קנדה ונקובר הרי הרוקי הקנדיים ילדים מסלול תכנון
    6
    12
    608
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Naomi_3852554
      Naomi_3852554 נערך לאחרונה על ידי

אשמח לעזרתכם ודעתכם. אנחנו משפחה עם 4 ילדים קטנים (9,7,4,1), מתכננים את חודש אוגוסט בקנדה.

מכאן שההספק היומי שלנו יהיה קטן יותר ולא ארצה להעמיס יותר מידיי טיולים ביום אחד. בינתיים בניתי את המסלול הזה:

4.08- טיסה ישירות לקלגרי

5.08- קלגרי וקבלת קרוואן. לינה בבאנף

6.08- באנף- רכבל/lake minnewanka/ vermillion lake/Johanson lake. לינה בבאנף

7.08 cascade ponds/ Johnston canyon/ hector lake לינה בלייק לואיז

8.08 lake louise + lake morine

9.08 Emerald lake+ takakkaw falls+ fairview lookout loop?

10.08 Bow lake+ Peyto lake האם אפשר ללון במקום שמזמינים מראש ליד Icefield center?

11.08: Icefield center+ athabasca falls/ sunwapta falls/ stanley falls לינה ג'ספר

12.08: ג'ספר יום מנוחה (כביסה/ רכיבה על סוסים/ פלנטריום/ מעיינות חמים

13.08: valley of 5 lakes+ pyramid lake+ lake annette

14.08: Maligne canyon trail+ medicine lake+ maligne lake כולל שייט

15.08: נסיעה לונקוובר. דרך איפה הכי כדאי לנסוע? בשלב הזה הייתי רוצה לשלב יותר אטרקציות לילדים

25.08 טיסה לטורנטו

כלומר יש לנו 10 ימים לנסיעה לונקוובר ובילוי באזור. ראיתי הרבה המלצות על טופינו אבל זה ידרוש יומיים נסיעות (4 שעות מויקטוריה). כך שאני לא יודעת איך לשלב את זה והאם יש גם אטרקציות נחמדות בנסיעה לונקוובר שמתאימות לילדים קטנים. אולי עדיף להוריד יום מהרוקיז?

אשמח לדעתכם 🙏

יובל-ש 2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יובל-ש 2
        יובל-ש 2 @Naomi_3852554 נערך לאחרונה על ידי יובל-ש 2

@naomi_3852554

היי, להלן כמה הערות:

1. שימי לב שההזמנות לחניונים ברוקיז נפתחות ב-23.3 (בשעה 17:00 שעון ישראל) והמקומות הולכים לאזול במהירות. כדאי מאד להירשם לאתר ההזמנות מראש ולנסות להזמין באותו רגע שההזמנות נפתחות אם רוצים להשיג מקומות טובים ועם חיבורים לפחות בחלק מהמקומות (כמו באנף). מידע נוסף כאן: https://parks.canada.ca/voyage-travel/reserve
        2. חלוקת הימים ברוקיז נראית הגיונית בסך הכל (מבחינת כמה לילות לבלות בכל אזור). מבחינת האתרים הספציפיים שמכניסים כל יום - אין הכרח לתכנן בכזו דקדקנות כל אגם וכל נקודת תצפית קטנה. בסך הכל, מכיוון שאין כמעט כבישים בתוך הרוקיז, אתם בסופו של דבר תיסעו באותו מסלול שכולם נוסעים ותעצרו בכל המקומות החשובים (אתם כבר תדעו איפה צריך לעצור - לפי כמות המכוניות...). המלצות ספציפיות למסלולים אפשר לקבל גם מהריינג'רים בתוך הפארק, או סתם לזרום לפי השילוט (המצוין) בכל מקום. בדרך כלל ילדים מפסיקים להבדיל בין אגם אחד למשנהו אחרי כמה ימים - זה מכונה אצלנו "רעלת אגמים"...
        3. המקומות היחידים שבאמת דורשים תכנון מוקדם הם האגמים לואיז ומוריין, שצריך להזמין שאטל כדי להגיע אליהם. ההזמנות לשאטל הזה ייפתחו ב-13.4, אבל בערך חצי מהמקומות על כל אוטובוס מוצעים למכירה רק יומיים מראש.
        4. אי אפשר להגיע ל-Takakkaw Falls בשמורת יוהו עם קרוואן, יש שם 2 עיקולים חדים מדי ולכן הכניסה לקרוואנים אסורה (ראיתי במו עיני אנשים נתקעים שם ומשפשפים את התחתית של הקרוואן בניסיון להיחלץ).
        5. לא ניתן להזמין מראש מקומות בחניונים על ה-Icefields Parkway, צריך לבוא ולקוות שיהיה מקום פנוי (סיכוי לא גבוה).
        6. לגבי הנסיעה לונקובר - מג'ספר עד קמלופס יש רק דרך אחת (אלא אם חוזרים אחורה עד לייק לואיז ויוצאים משם - יכול להיות רעיון לא רע במקרה שבנסיעה הראשונה על כביש 93 מזג האוויר התפקשש לכם ולא הצלחתם לראות את ההרים כמו שצריך). מקמלופס לונקובר, בדרך כלל אנשים מעדיפים לנסוע בדרך היותר-יפה - כביש 99 דרך וויסלר. וויסלר עצמה היא אחד המקומות היותר-מעניינים למשפחות במערב קנדה, הרבה עוצרים שם ל-2-3 לילות, ויש המון אפשרויות לאטרקציות. אזור אחר שיכול להיות מעניין עבורכם הוא עמק Okanagan, למרות שזה יוצר מסלול קצת "מזגזג". בסה"כ יהיה הגיוני להקדיש משהו כמו 4-5 ימים לנסיעה עד ונקובר (כולל העצירה בוויסלר), ועוד כמה ימים לעיר עצמה. לא חייבים להגיע עד טופינו, למרות שאני מת עליה. אבל בסוג הטיול הזה, להכניס את הנסיעה הזו יכול לצאת קצת לחוץ. אם לפחות מגיעים לויקטוריה, אפשר לעשות טיול לאזור Sooke וזה ייתן לכם נופים יחסית דומים במרחק נסיעה קצר יותר.

Naomi_3852554 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לא מבין בכלל באיזור או בטיול קראוונים. אבל משהו בתוכנית שלכם עדיין לא מסתדר לי.

קודם כל - הוזכרה טיסה לטורונטו בסוף. זה כי אתם גרים בטורונטו? או שיש עוד שלב בטיל בדרך חזרה ארצה? אני לא אוהב להסתכל על חלק מטיול בלי לראות את התמונה כולה. בקיצוניות - אם מטורונטו ממשיכים לעוד חודש קראוון בצפון מזרח, ומשם יורדים לחודש טיול אוטו מוטלים עד פלורידה, זה משפיע גם על החודש הראשון של הטיול.

יותר מזה, טיול טוב עם ילדים צריך להיות במגמת עליה. הזכרת יותר אטרקציות לילדים בחלק השני של הטיול. נהדר. אבל אם קיים חלק שלישי (טורונטו) אז אולי זו לא מגמת עליה?

בכללי החלק הראשון של הטיול שלכם מרגיש לי קצת דחוס. אתם יוצאים לדרך בסוף שבוע. אני מניח שאתם ההורים עובדים בשבוע שקודם לזה, ולילדים (לפחות הקטנים יותר) יש מסגרות כאלה או אחרות (קייטנות/צהרונים/גנים פרטיים). כלומר מתחילים את הטיול כבר עם עייפות של שבוע.
          הזכרתם את שבת שאחרי כיום יחסית מנוחה. כלומר אתם מכירים בחשיבות המנוחה.אבל האם הבאתם בחשבון שהיא בעצם לא אחרי שבוע אלא אחרי שבועיים?

הזכרתם כביסות באותו יום מנוחה. אתם חושבים שתצליחו להחזיק שבוע ויותר בלי כביסה? נראה לי בעייתי משהו. זה לא שאי אפשר לכבס בימים קודמים. אבל היות והזכרתם במפורש ביום הזה, יתכן שהתוכנית לדחות את הכביסה כל השבוע. תחשבו אם זה ריאלי

למרות שהזכרתי טיול במגמת עליה, אני תוהה אם לא כדאי לקחת עוד יום רגוע יותר ביום הראשון של הטיול. אולי בלי לשכור עדיין את הקראוון. קלגרי עיר גדולה,ואני בטוח שאפשר בכיף להנות בה יום אחד ויותר. כולל אולי המסעדה על המגדל, גינת משחקים ציבורית עם מתקנים שמשפריצים מים, אולי רכבת קיטור או גן חיות ועוד דברים. יום רגוע. גם להתאושש טיפה מהטיסה הארוכה, וגם קצת להנות נטו, לפני הלחץ של היום הראשון בקראוון.

מוני Naomi_3852554 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • מוני
            מוני @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

שלום

אני מסכים עם יובל על כל סעיפיו

החלוקה שלכם ברוקיס היא מרווחת ביותר, ויש לכם גם די והותר ימים לדרך לוונקובר, ולונקובר עצמה.

ההצעה שלי לגבי לגבי ימי הנסיעה מג'אספר לוונקובר מתיישבת עם הרעיון של יובל לחזור על כביש הקרחונים דרומה,

ולקבל זוויות אפילו יותר יפות של הפסגות בכביש הזה, וכמו שכתב יובל אם החמצתם אתר כזה או אחר קודם תוכלו לקיים,

ובהמשך על כביש מס 1 הקנדי לקמלופס תיהנו יותר מאשר על כביש 5 .

גם עמק הגפנים באוקנגן כפי שרשם יובל נחמד !

במידה ויחסר לכם יום בתיכנון הסופי בהחלט ניתן כפי שרשמת להחסיר יום מהרוקיס!

מוני

• יובל-ש 2
              יובל-ש 2 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני מה נשמע?

אני לא ממש בטוח שכביש 1 עד קמלופס עדיף על כביש 5. המפלים בשמורת Wells Gray מאד מאד מרשימים בעיני (גם לעומת המפלים ברוקיז), וגם הר רובסון הוא אחד היפים ברוקיז (אם אין עננים ומצליחים לראות...).

חוץ מזה, החזרה עד לייק לואיז והנסיעה דרך רבלסטוק דורשת לפחות עוד יום-יומיים לעומת הנסיעה הישירה מג'ספר. אז זה גם עניין של תוספת זמן נהיגה.

מצד שני, הנסיעה דרך גולדן מאפשרת גישה נוחה למפלי Wapta ולפארק הגשרים החדש Golden Skybridge שהילדים בוודאי יאהבו. אבל אפשר גם לנסוע לשם במיוחד מלייק לואיז ולחזור. היתרון היותר גדול הוא באמת הנסיעה החוזרת על ה-Icefields Parkway.

אז יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהאופציות.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • מוני
                מוני @יובל-ש 2 נערך לאחרונה על ידי מוני

@יובל-ש-2

היי יובל ,גם בחלוף שנים, עבורי עדין איש הרוקיס!

טוב לראות אותך שב להגיב בדף הפורום 👍

לדעתי יש להם די זמן לתוספת הזאת שתידרש אם יבחרו באופציה הזאת

וכמו כן גם בתוואי הזה עדיין מתאפשר להם לשלב בהמשך כביש 99 whistler ו-קטע כביש הפיורד sea to sky

ואגב גם נסיעה מג'אספר להר רובסון שעה וקצת לכיוון בימים שאור יום עד 22:00 אין בעיה "לתת קפיצה"

מוני

• יובל-ש 2
                  יובל-ש 2 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

חן חן... גם אני לא מאמין שאני עדיין פה. סוג של התמכרות אני משער.

אתה צודק לגבי הר רובסון, אבל לא יודע אם הייתי במקומם נוסע לשם במיוחד שעה לכל כיוון. אולי אם עושים את המסלול לאגם Kinney (אבל עם תינוק זה נראה לי מוגזם).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • גדליהו מהגרעין
                    גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

אם אחרי הרוקיז אתם רוצים לעשות פעילויות ילדים במרווח הזמן, ופחות טבע,

אז הנה כמה הצעות- אבל כדי להגיע אליהן הכי טוב באמת יהיה לחזור על כביש הקרחונים.

לפני הכל- באזור ג'ספר לא הכללתם את אדית קאוול- לא יודע אם ניתן להגיע לשם בקראוון ( אולי בגלל זה הורדתם אותו)- אבל מקום מאוד יפה ולא הרבה הליכה

אם אתם חוזרים בכביש הקרחונים- אולי תרצו לעשות שינוי ימים ואת ה 9.8 לעשות ביום הזה- ככה שלא תסעו הרבה לאותו יום

בכל מקרה- לילדים קטנים מגולדן והלאה- יש לכם ברוולסטוק את פארק החבלים וצמוד לו את היער הקסום- זה לא יער זה כמו בנייה של יער פיות- בת ה-5 שלי חגגה פה , בזמן שהאחים הגדולים יותר היו בפארק החבלים ( בהנחה שפיצול מתאים לכם), משם לכיוון קלונה דרך סיקמוס- יש שם גלידה ומוצרי חלב שמייצרים בחווה של הולנדים- עצירה טובה וטעימה להפוגה

בקלונה יש חווה של קנגורו ( תבררו שעות פתיחה כי הן לא ארוכות)- מאכילים גורים,מלטפים וכו'- תלוי בעומס גם מאוד מוצלח ( אני חושב שהבאנו לשם בת 9-10)

לקלונה יש חופים נחמדים סביב האגמים- וסוף סוף הילדים יוכלו להיות במים פחות קפואים.

אתם מגיעים טיפה אחרי עונת קטיף הדובדבנים- אבל אם החורף התארך ( כמו שנה שעברה)- אולי עוד תצליחו למצוא משהו או אולי קטיף אחר ( יש אוכמניות- אבל לא יודע אם באזור הזה- יתכן שרק יותר מערבית )

משם אתם יכולים לרדת לאוסויוס- יש שם כל מיני פעילויות "מדבר" ואגם יחסית חמים ( ואתר קמפינג מתאים על לשון יבשה באגם- קשה מאוד לתפוס מקום)

משם אפשר להמשיך להדלי- ביקור במכרות הוא לא ממש פעילות ילדים, אבל היינו שם עם ילדים ואנחנו מאוד נהננו מהסיור שם ( יוצא רק פעם או פעמיים ביום וצריך להזמין מראש. אנחנו הזמנו יום מראש- וזה כבר היה לפני כמה שנים- לא יודע איך זה עובד היום). בפארק מנינג- ליד החנות יש בד"כ מרמיטות שמתרוצצות. משם אתם כמעט במטרופולין ונקובר- יש לכם אפשרות לסטות להריסון הוט ספרינגס- יש שם מעיינות חמים ( רובם לא כ"כ לקהל הרחב), חוף יפה . יש גם תחרות בנייה בחול- אולי זה יתאים בזמן שלכם.

אם אתם כן מגיעים לונקובר איילנד ולויקטוריה- ממליץ על מוזיאון החרקים - קטן וחמוד ( תצטרכו לתרגם את כל ההסברים של המדריך)

תהנו!

Naomi_3852554 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • Naomi_3852554
                      Naomi_3852554 @יובל-ש 2 נערך לאחרונה על ידי

@יובל-ש-2

תודה רבה! ההמלצה על Sooke נהדרת

אני אכן מתכננת להזמין מקומות מראש ולסגור את הזמנת הקרוואן שבוע הבא. ב3.3 פותחים אפשרות לפתיחת משתמש באתר כך שאני מתכוונת להכיר את האתר קודם

• Naomi_3852554
                        Naomi_3852554 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

היי 🙂

התמונה הגדולה היא כזאת: נוחתים בקלגרי ב 4.08. מתכננת עד ה 25.08 לטייל במערב קנדה ואז טסים לבקר חברים בטורנטו. ב 29.08 חוזרים לארץ. כך שנהיה בטורנטו 3-4 ימים לפני הטיסה חזרה לארץ. גרים בארץ..

אנחנו יוצאים לטיול בסופש כי ב 4.08 היו כרטיסי הטיסה הזולים יותר...אדאג שבעלי יקח חופש מהעבודה (אני בחופשת לידה)

לגבי כביסות, בטוח שלא נסתדר שבוע בלי (בבית אני צריכה להפעיל 3 מכונות כביסה כל יומיים שלושה) ובדקתי שבבית המלון בלייק לואיז יש שירותי כביסה

כנראה ששווה לקחת לנו את הקרוואן יום למחרת כדי לפחות להתקדם קרוב לאטרקציות בשביל יום המחרת..התיכנון ליום אחרי הנחיתה זה בעיקר שופינג ולקיחת קרוואן

• Naomi_3852554
                          Naomi_3852554 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה רבה על הטיפים הנהדרים!

אעשה סידור מחדש של המסלול לפי הטיפים שלכם ואעדכן אותכם איך בסוף החלטנו לנסוע 🙂

rinisco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • rinisco
                            rinisco @Naomi_3852554 נערך לאחרונה על ידי

@naomi_3852554

היי נעמי,

מצרפת לך את הבלוג שלנו עם פירוט הימים, נסענו גם בקרוואן. (טיול של 2018, מה שרלוונטי עבורכם חלק ג, ד, ופוסט סיכומים)

איזה קרוואן הזמנתם? אנחנו היינו עם 31-33 פיט.

1. Takakkaw Falls- עלינו עם הקרוואן, הכול עיניין של מיומנות הנהג, בעיני חבל להפסיד אותם בגלל שאתם עם קרוואן וזה לגמרי אפשרי. אם תרצי דברי איתי בפרטי ואסביר לך איך עשינו את זה.
                            2. אידית קאבל- גספר- לא ניתן להעלות עם קרוואן
                            3. לינה Icefield center- אין חניונים עם הזמנה מראש, אנחנו הזמנו שם את המלון שצופה על הקרחון וזאת היתה חוויה טובה- שווה בדיקה.
                            4. אנחנו מאוד נהננו בפארק וולס גרי בדרך מגספר לוונקובר

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון