ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שוויץ בסוף ספטמבר

פורום אירופה
    שוויץ
    5
    10
    279
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • K.Amit
      K.Amit נערך לאחרונה על ידי K.Amit

שוקלת נסיעה לשוויץ, טיול רכבות כולל רכבות נופיות.

התאריכים יהיו, בגדול, בין 20/9-5/10 (תקופת החגים), כלומר שבוע וחצי אחרונים בספטמבר וימים בודדים בתחילת אוקטובר.

מה בטיול? נופים, עיירות, רכבלים, מסלולי הליכה רגילים (לא מיטיבי לכת) - כל מה שיפה ומיוחד בנופים של שוויץ.

רוצה לשאול את מי שהיה בתאריכים אלה - תקופה שהיא כבר לא קיץ ומצד שני עדיין לא חורף - האם ניתקל ב"עיירות רפאים"? האם סגור משהו, ואם כן - מה סגור? ישנם מקומות ש"ננטשים" וכאלה שממשיכים כרגיל?

ערים גדולות מתנהלות כרגיל כל השנה אך הן פחות רלוונטיות בטיול זה ואני לא יודעת איך נראים החיים בעיירות/כפרים בתקופה הספציפית הזו.

תודה מראש למי שהיה ויודע מה קורה 🙂

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שמחת הפרטים הקטנים
        שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

השנה במסגרת טיול באלזס קפצנו ליומיים באזור הזה באמצע ספטמבר. הרכבלים עובדים כמעט כולם עד אמצע אוקטובר, וזה המיטב של שוויץ. בפסגות היה קצת פחות ירוק ממה שחווינו בקיץ הקודם, אבל מנגד זכינו לטייל אחרי שלג ראשון שירד באזור, וזה היה מיוחד מאוד. בכללי, זה זמן מעולה לדעתי, כי לא עמוס, אבל לגמרי לא "רפאים". רק כן זה עניין של מזל. אם תפלו על הרבה ימים מעוננים או גשומים , זה קצת מבאס.. מנגד, זה קורה לא מעט גם בקיץ ( לנו למשל דווקא ביולי נפלנו על שבוע עם המון גשם, וביומיים של הגיחה בספטמבר בשנה לאחר מכן היה שמשי בצורה מדהימה)

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • K.Amit
          K.Amit @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

תודה על התשובה המעודדת 🙂 נראה לי שבאמת זה יכול להצליח.

דרך אגב - יש "צבעי סתיו" במקומות מסוימים/גבהים מסוימים?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שמחת הפרטים הקטנים
            שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

כן, אבל לא כשאנחנו היינו. יותר באוקטובר לפי מה שהבנתי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • nuritd
              nuritd @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@k-amit

כמעט כל הרכבלים ועד כמה שאני יודעת כל הרכבות הנופיות פועלים בתקופה הזו. החיסרון מבחינתי-כמעט ואין פריחה, אבל הפיצוי בפחות תיירים. גם חלק גדול ממסלולי ההליכה התיירותיים זמינים.

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

תמיד (חוץ מפעם אחת) טיילתי בשוויץ בסתיו. צריך לאהוב את האווירה, את התחושה, את ההתרוקנות, את השלכת. כן--יש קצת סיכוני מזג אוויר אבל מול הסיכון להידרס על ידי ההמון (אני צוחקת) ,בעיניי זה חודש קסום. המינוס- שאם השנה הייתה שחונה , ויש פחות מים, אז גם מפלים פחות שוצפים אבל גם מה שלא שוצף בשוויצרית, מספיק שוצף בישראלית. וכן-ככל שהכפר או העיירה קטן יותר, יש יותר תחושה של "מחוץ לעונה"- אני אוהבת אותה. לא כולם.

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • K.Amit
                  K.Amit @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

נורית ויונית - תודה רבה, שכנעתן אותי.

שוויץ - אני מגיעה בסתיו! 🙂

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • nuritd
                    nuritd @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@k-amit

עוד משהו:

מקצת גלישה באתרים שונים, דווקא מתברר שאמנם הטמפרטורות קצת צונחות לעומת הקיץ, וגם שעות האור מתקצרות, אבל דווקא גשמים יש בממוצע -פחות בספטמבר. כמובן שמזג האוויר לאחרונה בלתי צפוי, אבל נודה על חסדים קטנים של הסטטיסטיקה.

עוד יתרון של התקופה-פסטיבלי הירידה מהאלפים של העדרים. אישית-הייתי עושה מאמצים להגיע ללפחות אחד-...

וגם יש את בציר הענבים וטעימות היין , באזורי גידול הגפנים בשוויץ. למשל באזור Lavaux ליד אגם ז'נבה שנמצא ברשימת אתרי אונסקו, בvalais וגם ליד ברן.

מבחינת הרכבות הנופיות-בדקתי וכולן פעילות במהלך המחצית הראשונה של אוקטובר (למעט ה.Furka Steam Railway שפעילה עד 24/9). אישית נסעתי בברנינה אקספרס , ברכבת השיניים בצרמט, ובגליישר אקספרס ויכולה להמליץ עליהן. פשוט תענוג צרוף

ועם קצת מזל אולי תזכו לראות קצת שלכת...

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • K.Amit
                      K.Amit @nuritd נערך לאחרונה על ידי

@nuritd

תודה רבה על ההשקעה ועל הקישורים 🙏 😊

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • יונה וקשת
                        יונה וקשת @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@k-amit מוסיפה עוד חיזוק על שוויץ בסוף ספטמבר: היינו שבוע שלם בגרינדלוולד וזכינו ב-6 מתוך 7 ימים לשמים בצבע תכלת עז. רק ביום האחרון התחיל טיפטוף באמצע היום, שתפס אותנו בסוף מסלול הגמדים, ממנו המשכנו לנקיק ארה-שלוכט הנהדר (נקיקים הם פתרון מעולה למזג אויר אפור עד גשם קל), ובערב האחרון שלנו כבר החל גשם שוטף שהמשיך גם למחרת ליום המעבר שלנו ליער השחור.

כמובן שזה עניין של מזל, אבל אין ספק שמזג אויר יפה הוא אפשרי באיזור הזה גם בסוף ספטמבר.

לגבי תחושת נטישה בכפרים - לא חשנו בכך בכלל.

כל הרכבלים והרכבות (והאוטובוסים המקומיים) עבדו, כולל הרכבות ליונגפראיוך.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון