קולומביה- כמה תמונות
-

חייבים כמה מילים להכניס
אז היינו וחזרנו... תהנו מהתמונות -
יופי של תמונות מיופי של מדינה. תודה.
-
תודה, מקסים, אפשר עוד כמה מילים?
-
¡Bienvenido! פרגן בעוד תמונות(לא חייבים תוכי מדבר)

-
חזרנו משבועיים של טיול משפחתי בצפון קולומביה. כרגיל אצלנו סגנון תרמילאי משופר. לקחנו את הספרים של מרקס שהכי מתאימים לאווירה ( אזור הולדתו ומחייתו), קצת הליכה בשמורת טיירונה ( יומיים טרק סביר), טיול 3 ימים במדבר, , קצת חלק עירוני של קרטחנה וביקור ביערות סביב מינקה לצפות בציפורים בעיקר. היה חם מאוד ולח. והרבה קירבה לים ( לפעמים גם בריזות איווררו אותנו)

-
איך האוירה? הבטחון האישי?
-
לא הרגשנו חשש לביטחון האישי. התכוננו לאור סיפורים שנקראו שיהיה מצב שנכויס או נישדד מתי שהוא, ונערכנו בהתאם בכל מקום שהגענו אליו, לצמצום נזקים באם יקרו. כמו שניתן להבין לא קרה כלום, אבל התנהלנו בזהירות-פחות להסתובב בלילה, אנחנו ממילא עם נוער..., לא לשלוף טלפונים הרבה החוצה בעיקר לא במקומות הומים, בשוק או צפיפות תיק גב קדימה או עם יד עליו על הצד וכו'- דברים שאני תמיד אתנהל על פיהם בעולם השלישי. אנחנו בד"כ גם מתנהלים קצת מחוץ לגלי התיירות המסיבים, גם אם אנחנו במקומות מתוירים, שגם עוזר.
מבחינת אוירה כלפי תיירים אני מניח? בסה"כ בסדר. לא מצאתי את הקולומביאנים כציבור הכי נכון לעזור, ונותני שירות לא אחת נותנים הרגשה- שצריך להתפרנס אבל ממש לא בא לי העבודה הזאת, אבל יש גם כאלו שמאוד חביבים וכאלו שיעזרו- אין לי פה אמירה חד משמעית של - העם נחמד או לא נחמד- תלוי על מי נופלים...

-
תמיד כיף לראות מראות טיולים. עוד נגיע גם לשם.
-
קולומביה נמצאת ברשימת היעדים שלי ולגמרי נשמע שזה ניתן לביצוע, מקומיים נחמדים או לא זה פחות שיקול אצלי. מחכה כבר להיות חופשייה לטייל בחודשים שאינם יולי אוגוסט....
-
נכון, רק לא הייתי יוצא מישראל רק לקולומביה אלא משולבת עם יעדים נוספים.
-
@רוני-סופר כמו שאני תמיד אומר לכל אחד יש את הזמן, העניין והתקציב שלו והוא צריך לעשות איתו את המיטב. תכל'ס קולומביה ענקית ובקלות אפשר יותר מחודש ( במיוחד למי שגם מחפש דברים פחות מהמרכזיים) אז עושים מה שאפשר...
-
@גדליהו-מהגרעין ביקרנו בקולומביה באוגוסט 2018 למשך מספר שבועות - ללא טראקים!
מבקש להוסיף לטובת מטיילים פוטנציאליים בקולומביה - אטרקציות אשר לא הוזכרו בפוסט המרשים (יישר כח!).
היינו בטיול , כאמור, בסוף יולי/עד אמצע אוגוסט בקולומביה (מספר שבועות , וזאת לאחר מספר שבועות ב צ'ילה - לא כל כך עונה עבור צ'ילה. עבור קולומביה - עונה בהחלט מתאימה).
בקולומביה היה זה לנו הביקור השני (הראשון היה קצר - רק BOGOTA ).
ב בוגוטה - יש מוזיאון הזהב המרשים (להערכתי - מוזיאון הזהב היפה מכולם , אולי להוציא את המוזיאון בצפון פרו - TUMBAS REALES SIPAN MUSEUM LAMBAYEQUE NEAR CHICLAYO). יש גם בבוגוטה מוזיאון של הצייר/פסל הלאומי של קולומביה FERDINAND BOTERO (מצייר/ מפסל דמויות "מלאות גוף"). על יד בוגוטה יש מכרה מלח ובתוכו קאתדרלה ZIPAQUIRA. יש גם סיורי עיר בבוגוטה בנושא המאבק בין השלטונות לבין המחתרת FARC.
CANIO CRISTALES - נהר חמשת הצבעים באזור LA MACARENA - נהר בו המים זורמים בחמשת צבעי הקשת .
(הערה סגנונית/לשונית - האיות שלי ב זיפאקירה&קאניו איננו מדוייק! אינני יודע כיצד לבצע קופי/פאסט ולהטמיע באתר).
CARTAGENA - עיר הבילויים של קולומביה : יש אוטובוס לילי עם מוזיקה רועשת/"בלאגן" ושתייה חופשית העובר במרכז העיר. בקרבת העיר יש אתר וולקאני עם באר - יורדים בסולם לעומק מספר מטרים ומתפלשים בבוץ וולקאני/חמים.
בים הקאריבי יש אי SAN ANDRES אשר שייך לקולומביה אך קרוב מאד דווקא אל NICARAGUA. אף הוא נחשב לאי שעשועים. יש בנמל ספינות עליהן בערב יש מסיבות עם אוכל&ריקודים. כמו כן ניתן לצאת להפלגות ביום למשך מספר שעות אל איים סמוכים בעלי נוף אטרקטיבי. כמו כן ניתן לצאת לסיור יומי ברחבי האי עם רכבי שטח BUGGI.
העיר MEDELLIN - העיר השנייה בגודלה בקולומביה. האטרקציה הגדולה במדיין הינה פסטיבל הפרחים הנערך בחודש אוגוסט במשך מספר ימים ואשר שיאו - המצעד!. ניתן לנסוע בקרבת מדיין אל עיירה בה מכינים את הזרים הענקיים של הפרחים - זרים אותם נושאים הצועדים במצעד.כמו כן מדיין הינה העיר של BOTERO (הצייר/פסל אשר הוזכר מקודם) . פסלים של בוטרו מוצבים במקומות פומביים שונים בעיר. כמו כן יש בעיר המוזיאון של BOTERO. אגב , המוזיאון של בוטרו ב בוגוטה - ללא תשלום , ואילו המוזיאון של בוטרו ב מדיין (עיר הולדתו והעיר בה פעל) - כאן דווקא בתשלום.
מדיין הינה גם העיר של ברון הסמים (המפורסם מכולם) PABLO ESCOBAR . על שמו נקרא הקארטל של מדיין. אסקובאר פעל במדיין ובקרב רבים מתושבי מדיין הוא נחשב לדמות נערצת - תמך בשכבות חלשות (בניגוד כמובן לשלטונות הקולומביאניים). במדיין יש סיור מאורגן "בעקבות פבלו אסקור" - עוברים במספר נקודות ציון בחייו של אסקובר , יש מדריךה (דובר אנגלית) ואילו הנהג הינו אחד משני הנהגים המקוריים של אסקובר (בשם JAIME חיים).
הגענו אל הטיול עם הנהג של אסקובר דרך מדריך ישראלי (אשר חי במדיין) בשם יקי YAKI טל'/ווטסאפ 573186299958+.
מקווה שעזרתי
אלי.
-
תודה על הפירוט, מעניין ושימושי.