8 ימים באלפים הצרפתים
-
אנחנו זוג וילדה שתהיה בת שנה וחצי, מתכננים חופשה של 8 ימים באלפים הצרפתים באוגוסט.
המטרה היא לינת כוכב, נופים יפים וטיולים רגליים כל יום, עם כמה שפחות נסיעות.
בגלל שהקטנה הולכת לישון מוקדם, היינו רוצים דירה שאפשר לבשל בה ארוחת ערב קלה ונעים לשהות בה בערב.
איפה מומלץ לישון?
האם עדיף לשלב שני כוכבים?
נשמח להמלצות.
-
אמנם זו היתה חופשה שנקטעה באמצע בנסיבות מצערות, אבל ישנו במיקום מעולה לדעתי, בכפר לז אוש ליד שאמוני, בדירה עם מטבח, חצר ענקית וג'קוזי בחוץ, שהיה בהחלט פינוק שווה אחרי יום טיול https://he.airbnb.com/rooms/1938693/reviews?adults=2&check_in=2023-05-21&check_out=2023-05-24&federated_search_id=221ea0a9-e4d3-4d41-af3b-19286bb964d5&source_impression_id=p3_1680643309_y%2FG3Uzk4R6MmEZrv
-
כמה ימים הייתם שם?
אני מתלבטת אם עדיף מקום לינה אחד או שניים ל8 ימים (בעצם 7 וחצי).
-
היינו אמורים להיות שם 4 לילות. אנחנו זוג ומבחינתי גיוון לינה הוא חלק מטיול. אתם עם ילדה קטנה, אז זה אחרת. אני כן הייתי מגוונת עם שניים שלושה לילות באזור אנסי, אם כי יש בכך סיכון מבחינת חום באזור אנסי, באזור שאמוני יש לפחות 5-7 מעלות פחות
-
אישית-הייתי מחליפה לינה. 4 -5 ימים באזור שאמוני והיתר באזור האגמים, למרות החום שעלול להיות. תקראו קצת ותבדקו מה לעשות באזור שאמוני עם ילדה קטנה. חלק מהרכבלים והסלולים אולי לא יבואו בחשבון...אישית אוהבת גם סתם לשבת מול הנוף האפיני, לא מתאים לכולם.
-
תלוי מה התכניות.. אם רוב התכנית באזור שאמוני, לא רואה סיבה להחליף האב אם אתם מתכננים למשל אנסי, ובצירוף עם כמה שפחות נסיעות, אז שווה לשקול לעשות את זה "בדרך" לגנבה או ממנה (כולל או לא כולל לינה) בהנחה ששם אתם נוחתים
-
בעצם השאלה שלי אם יש בשאמוני מספיק כדי למלא 8 ימים? או כדאי להוסיף יעד?
-
לשאמוני יש המון מה להציע-מסלולי הליכה בכל הרמות, קצת אגמים בסביבה, מפלים...רכבלים. העיניין הוא שחלק מהנ"ל לא מתאימים לטיול עם ילדה קטנה-לא כל כך מומלץ לעלות לפסגות עם ילדים ממש קטנים, חלק מהמסלולים קשים...חלק מהנקודות העיניין נמצאים במרחק מעל שעה....לכן הייתי שוקלת להיות כמה ימים ליד אחד האגמים אנסי או בורז'ה ..
-
למה לא מומלץ לעלות לפסגות עם ילדים קטנים?
מסלולים קשים- עד כמה? השאלה אם יש מספיק אופציות ברמת קושי בינונית?
נקודות שנמצאות מעל שעה של מה? נסיעה? הליכה?
המטרה שלנו לנסוע כמה שפחות אבל שעה הליכה זה בקטנה, היא כמובן תהיה במנשא על הגב.
-
לגבי עלייה לפסגות גבוהות עם ילדים, היו מספר דיונים בפורומים . עיקרי הדברים:-ילדים קטנים מתקשים להסביר את ההרגשה שלהם ולכן לא תמיד יורדים מהפסגה כשמרגישים לא טוב. הפסגה הכי גבוהה באזור-האגי דו מידי מדהימה, לי באופן אישי היה קר בטירוף ומהר מאד הרגשתי לא טוב, וירדנו לתחנה האמצעית. ילדה בת שנה וחצי לא תמיד תדע להסביר מה היא מרגישה וזה מקשה על האבחנה. מעבר לזה, באתר של הרכבל כתוב שאסור לעלות עם ילדים קטנים מ3 ומומלץ לא לעלות עם ילדים קטנים מ5. יש עוד מגבלות ברכבל לברוונט-עד גיל שנתיים רק התחנה האמצעית מותרת. וגם אז כתוב-על אחריות ההורים. מידע על כל הרכבלים ניתן למצוא באתר: https://www.montblancnaturalresort.com/en/
יש הרבה מאד מסלולים בכל הרמות, גם קלים ובינוניים. לעיתים, מה שכתוב בינוני-במושגים שלנו זה די קשה. אם אתם רגילים לטייל בהרי הנגב עם מנשא-אז תסתדרו מצויין גם באלפים.
ובמרחק שעה-התכוונתי נקודות עיניין שנמצאות מעל שעה נסיעה לכיוון ובטיול עם ילדים גדולים או כזוג נוסעים בלי בעיה. המסלולים המפורסמים מתוארים כאן: https://www.chamonix.net/english/summer-activities/hiking . עשינו את רובם במספר טיולים באזור.
אז כמובן שניתן להיות 8 ימים ולהנות באור שאמוני. אבל אם רוצים לגוון אז אפשר לשקול מספר לילות במקום אחר. לגמרי אישי-מה עדיף לכם הגיוון או מעבר לינה.
-
התגובות פה מדברות בעיקר על נושא גבהים - בטווח של 2700-3000 זה הגבהים שצריך להתחיל לשים לב לסימפטומים של מחלת גבהים. האגיל דו מידי זה בערך 3800 וכשעולים את זה 'בבת אחת' באותו יום, זה טיפה מגביר את הסיכון לסימפטומים. כאבי ראש, חוסר תיאבון, חוסר אוריינטציה. הפתרון כשמופיע כזה הוא לרדת בגובה (כמו שהזכירו בהודעות קודמות).
-
אגב, מסלולים משפחתיים רבים יש באזור les houches. אפשר לטייל שם הרבה.
זה אתר נחמד עם תאורים מפורטים ורעיונות באזור שאמוני.
-
@נטע1 לגבי עליה לפסגות (או ליתר דיוק גבהים של מעל 2000 מטר) - הבנתי שישנה התוויה לגבי תינוקות מגיל שנתיים ומטה לפיה זה לא מומלץ עבורם, עניין של דלילות חמצן. אנחנו חווינו סחרחורות ובחילות קלות, דווקא המבוגרים הרגישו את זה יותר מהילדים, כשהיינו ביונגפראויוך בשוויץ, תחושה שעברה אחרי זמן מה של הסתגלות הגוף (משהו כמו רבע-חצי שעה למיטב זכרוני). לגבי תינוקות הכי טוב להתייעץ עם רופא הילדים שלך (אני מניחה שגם במרפאות המטיילים ידעו לענות על זה).
אבל באיזור שאמוני ישנם אינספור מסלולים מרהיבים באינספור טווחי גובה ודרגת קושי. רק מהרכבל מלזוש שנורית הזכירה אלתרנו לנו מסלול בו עברנו כל כך הרבה התפצלויות שהיו מובילות אותנו לשבילים שונים, וזה רק ברכבל אחד מתוך כתריסר בעמק הזה, מלזוש ועד ואלורסין. כמובן שהנוף דומה בכולם, אבל אני באופן אישי לא שבעתי ממנו גם אחרי שני ביקורים שונים באיזור.
ב-8 ימים מתבקש לכאורה לפצל את הטיול ל-2 מוקדים, נניח שאמוני ואנסי (עם יותר ימים לשאמוני), אבל קחי בחשבון שאפשר גם ליפול על רצף של יומיים-שלושה גשומים. זה לא אסון, המשמעות היא שבימים האלה במקום לעלות לפסגות (שזה חד-משמעית השיא של האיזור) תבקרו במוזיאונים, נקיקים (כשהגשם לא חזק ממש), עיירות ציוריות וכו'. ואולי תצטרכו לסוע קצת יותר כדי להגיע אליהם. אבל יהיה קצת חבל אם תשנו נניח 4 לילות בשאמוני ומתוכם יהיו לכם 3 ימי גשם. פיצול הוא גם פחות נוח מבחינת בזבוז זמן יקר על אריזה ומנהלות, ומכיוון שהמרחק בין אנסי לשאמוני הוא כשעה וחצי (אולי פחות) אני לא בטוחה שזה מוצדק. לשיקולכם.
-
היי, ראי את סיכום הטיול שלנו https://www.lametayel.co.il/posts/n01p47
קובי
-
לאור זה שאתם עם תינוקת ומוגבלים בסוג הטיולים בשאמוני, אני הייתי מפצלת לכוכב באנסי ( המקסימה ) ושאמוני. זה גם גיוון רצוי בכל מקרה.
היינו שם שנה שעברה מוזמנים לבלוג שלנו. https://backontheway.com/%d7%94%d7%90%d7%9c%d7%a4%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%a6%d7%a8%d7%a4%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/
-
מצרפת גם את הטיול שלנו. כל המסלול בהשראת הפורום הזה.אנחנו היינו שבועיים ופיצלנו ל2 כוכבים. לצערי כנראה שהצימר הראשון שלנו של נואל כבר לא פעיל. שוה לנסות.שאמוני נהדרת ואפשר להיות בה שבועות. כמובן לבדוק את עניין הגבהים מראש
-
תודה על התגובות, בסוף החלטנו לנסוע לשוויץ. נשמור את ההמלצות לטיול הבא.