התייעצות לגבי שוויץ - השכרת רכב + בקשה לטיפים
-
שלום לכולם,
טיול לשוויץ בחודש הבא. משפחה עם שלושה ילדים, הקטן בן שנה.
- אנחנו משכירים רכב בג'נבה בצד הצרפתי. הבנתי שחייבים מדבקה לכביש מהיר בשוויץ. איפה משיגים כזאת עם תחילת הטיול בשביל לא להתברבר?
- האם נדרש בוסטר בשוויץ לילד בן 8?
- אשמח לטיפים לאזור אגם ג'נבה
תודה רבה וחג שמח!
-
אנחנו השכרנו בצד הצרפתי וביקשנו מהפקיד אם הוא יכול להביא לנו רכב שכבר יש לו מדבקה. הוא עבר בין הרכבים ומצא, והביא לנו אותו. הלוואי שגם תתקלו במישהו כל כך נחמד. אם לא, מן הסתם יש בתחנות דלק
-
אם אין ברכב-אכן בתחנות הדלק בדרך אל הגבול וגם במעבר הגבול עצמו, במידה ועוברים בכביש ישירות לאוטוסטראדה השוויצרית. אם לא קונים לפני המעבר או במעבר עצמו, בתחנת הדלק הראשונה שפוגשים בצד השוויצרי.
לגבי המלצותת באגם ז'נבה-עיירות חמודות סביב האגם בצד הצרפתי- Yvoire, T, T, Thonon les bains ו evian, , בצד השוויצרי- תצפית נהדרת, גן בוטני, אפשרויות למסלולים גם קליליvevey, montreux,- Rochers de Naye, לוזאן ועוד.
-
תודה רבה למגיבים!
-
שוכרים
-
לתשומת לב, המדבקה השוויצרית (בניגוד לאוסטרית) הינה לשנה שלמה, מכאן יוצאת די יקרה
לפיכך, ממליץ כמו שנרשם קודם לבקש בהשכרה רכב עם מדבקה
בהצלחה
-
כמה הפער בין הצד הצרפתי לשוויצרי, אני זוכר במזנו שהיה לנו משהו כמו 100 יורו, השאלה אם זה עדיין כך, ואם לא, אם זה שווה את הפער בתוספת עלות קיזוז הויגנטה (40 יורו?)
-
אם הפער אכן 100 אירו אז לא שווה לדעתי. בכל הפעמים שנסענו בעבר היה הרבה יותר. תמיד כדאי לבדוק ולשקול.
-
מכיוון שאין סימנים שהשואל חזר לקרוא תשובות אני אתייחס רק באופן כללי. אין הגדרה של פער של 100 יורו לטובת הצד הצרפתי. אם האיכות היתה דומה וכל ההבדל היה הצד השוויצרי שיקר יותר ב 100 יור הרי שהצד השוויצרי היה נסגר מזמן, אנשים משווים עסקאות ורוב האנשים רוב הזמן לא מטומטמים. כשיצא לי לשכור תמיד בדקתי את שני הצדדים, נכון שרוב הפעמים הצרפתי יצא כדאי יותר אבל לפעמים השוויצרי היה כדאי יותר.
ממליץ לכולם להשקיע עוד קצת בבדיקה לפני שסוגרים עסקה. -
שלום, השואל חזר לקרוא תשובות
במקרה שלי הפער בין הצד השוויצרי לצרפתי הינו הרבה יותר מ 100 יורו
תודה
-
לצועד בנעליו העובדות מראות אחרות, ולא חייבים להגיע לכך שאה, זה בכלל לא אותו המוצר נכון, עצם זה שזה בצד השוויצרי וזה בצד הצרפתי כבר מייצר מוצר אחר
-
@הצועד-בנעליו
שלום, השואל חזר לקרוא תשובות
>>>מעולה, מקווה שאתה מוצא אותן מועילות
במקרה שלי הפער בין הצד השוויצרי לצרפתי הינו הרבה יותר מ 100 יורו
>>>אז לא נראה לי שיש בכלל שאלה, במקומך הייתי הולך על זה גם אם צריך לרכוש אישור לאוטוסטרדות
תודה
>>>בכייף -
לצועד בנעליו העובדות מראות אחרות, ולא חייבים להגיע לכך שאה, זה בכלל לא אותו המוצר נכון, עצם זה שזה בצד השוויצרי וזה בצד הצרפתי כבר מייצר מוצר אחר.
עוד גורמים שיכולים להשפיע על ההחלטה
שעות פתיחת התחנה, בצד השוויצרי יותר ארוכות ובתלות בשעות נחיתה/המראה של הטיסה יכולות להפוך את השוויצרי לכדאי יותר
בחורף (לא רלוונטי לבני מישראל) בצד השוויצרי תמיד מקבלים צמיגי חורף, בצד הצרפתי יכולה להיות הזמנה מיוחדת (אם בכלל אפשרית, ואז עם עלות)
הסדרי ביטוח, קרה לי שבצד הצרפתי לא ניתן היה לרכוש הרחבות שבצד השוויצרי היו זמינות, למשל כיסוי מלא לצמיגים מרכב תחתון מראות שמשות איבוד מפתח וכו'
לפעמים הפרשי העלויות זניחים ולפעמים העלות טובהיותר בצד השוויצרי
ונושאים שלא בדקתי אישית אבל לאחרים יכולים להיות רלוונטים כמו נהג נוסף, כיסא/בוסטר לפעוט/ילד וכו'.
בגדול גם לי בד"כ יצא כדאי יותר הצד הצרפתי אבל בד"כ זה לא תמיד, ומי שלא משווה בד"כ חוסך לעצמו עבודה אבל לפעמים מפסיד את העסקה המתאימה יותר