הר רושמור-איך מגיעים?
-
שלום. להיכן צריך לטוס כדי לטייל בהר רושמור?
האם יש עוד אתרים/ פארק טבע בסביבה ?
תודה?
-
מבחינת שדות תעופה אז הכי קרוב הוא ברפיד סיטי (אבל תדירות טיסות לא גבוהה מידי ותלוי מאיזה שדה)
השדה הגדול יותר הוא של דנבר - אבל מרוחק בערך 600 ק"מ -
@הייטה על השאלה לגבי שדות התעופה כבר התקבלה תשובה. באיזורים של צפון מרכז ארה"ב, הדלילה באוכלוסיה, אין ברירה אלא לשלם הרבה כדי לנחות בשדות תעופה קטנים יחסית או לנחות רחוק מהאתר בו רוצים לבקר.
הגבעות השחורות של דקוטה הם יותר מאשר רק הר ראשמור. יש שם גם פארק מדינה של דקוטה הדרומית עם בעלי חיים ועם מסלול נסיעה בשם ה- Needles Highway בין סלעים ועם תצפית על הר ראשמור.
מחוץ לכך, יש שתי מערות גדולות שהן פארקים לאומיים - Wind Cave ו- Jewel Cave. בשתיהן מוצעים סיורי יום וסיורי לילה. באיזור גם נמצא מוזיאון ילידים אמריקאנים באתר Carzy Horse, שם התחילו בפיסול בהר של המנהיג האינדיאני המפורסם. בנוסף על כך, אני אזכיר את העירה Deadwood, בה נרצח Wild Bill Hicock והיום יש בה בתי קזינו, כבישים יפים העוברים ליד מפלי מים ועוד.
קצת ממזרח, ולא רחוק מ- Rapid City תוכלו להגיע לפארק הלאומי Badlands וגם, אם אתם מתענינים, לפארק לאומי היסטורי לידו באתר של טילים גרעיניים (אתר הפיקוד וגם ה- Silo של טיל).
אני חושב שאפשר לבלות במקום 5 ימים בלי להשתעמם ואולי גם יותר.
בטיול שלי, שהתחיל בדנבר, המשכתי מהגבעות השחורות לצפון מדינת וויומינג, כאשר האתר הקרוב ביותר לגבעות השחורות הוא Devil's Tower הזכור מהסרט מפגשים מהסוג השלישי (אם ראית אותו) של סטיבן שפילברג.
-
@dhz תודה רבה על התשובה המפורטת!
-
שואל מסקרנות: איך קרה שמכל האתרים בארה"ב "נדלקתם" על הר רשמור?
-
@עמיחי13 הסרט של היצקוק- מזימות בין לאומיות..... ובאתרים רבים כבר היינו