מחפש יעד חדש בארה״ב
-
היי,
אבקר בסתיו (אוקטובר) בלאס וגאס עם כמה חברים למטרות עבודה. נרצה להמשיך לאחר מכן לטיול בארה״ב למקום פחות טריוויאלי.
כולנו ביקרנו בל״א, ס״פ, יוסמטי וגרנד קניון. אנחנו פתוחים לראות גם ערים וגם נופים, ובמיוחד רוצים לחוות את ארה״ב. פתוחים להשכרת רכב מוגאס ויציאה לרואד טריפ, או לקחת טיסת פנים ליעד אחר בארהב.
נשמח להמלצות ליעדים שווים בארה״ב (בהינתן מזג האויר הצפוי באוקטובר).
תודה!
-
תעשו טיול במדינת יוטה, שם יש חמישה פארקים לאומיים מהיפים בארה"ב (ארצ'ס, ברייס קניון וכו') ופארקים מדינתיים רבים, גם מוניומנט ואלי (משותף ליוטה/אריזונה) וכו' וכו'. גם העיירה פייג', לייק פאוול וקניוני אנטילופי. אפשר להתחיל בפארק הלאומי ציון, כשלוש שעות נהיגה מוגאס. אוקטובר עונה נהדרת. לא כתבתם כמה זמן עומד לרשותכם
-
בנוסף להצעה המצויינת של ראובן, מוסיף גם טיול בניו אינגלנד - זו תקופה של שיא השלכת.
אפשר גם לבקר במדינות הדרום - לואיזיאנה, טקסס וכו אם כי צריך לברר לגבי עונת הטורנדו.
-
@king-iverson כמה זמן עומד לרשותכם? אני לא מציע לנסוע ברכב לחוף המזרחי, אבל כתלות בזמן אפשר להגיע למקומות רחוקים יותר.
-
תודה לכל העונים, עומג לרשותנו כשבוע. האם באוקטובר קיימות מדינות בארה״ב בהן עדיין חמים?
-
ביוטה מזג האוויר אמור להיות מצויין באוקטובר וזה יעד מאוד אטרקטיבי.
בכיוון ההפוך בערך דרומה יש את עמק המוות ובאיזור סאן דייגו את הפארק ג׳ושואה טרי בו לא הייתי. מישהו היה בג׳ושואה טרי ויכול לומר אם הוא מומלץ לגיחה של יומיים וחצי מסאן דייגו?
נוסע עוד 5 שבועות לסאן דייגו ויהיו לי כמה ימים פנויים. מעבר לעיר עצמה שביקרתי בה מספר רב של פעמים, האם יש המלצה על פארק קרוב אחר מעבר לג׳ושואה טרי -
@dregev03 שם נפשי בכפי - בין כל "הגדולים" של ארה"ב!
היינו 3 פעמים בטיולים גדולים/ארוכים ב ארה"ב. אך כלל וכלל אינני מחשיב עצמי ל "מומחה ארה"ב".
הפעם האחרונה היתה בחודש מרץ האחרון (2023) למשך כ 3 שבועות (הטיולים הקודמים בארה"ב היו הרבה יותר ארוכים). החלק הארי היה : LAS VEGAS התחלה וסיום - בדגש הפארקים המדבריים "באיזור" / במובן הרחב : עמק המוות (DEATH VALLEY) >> ארצ'ס (ARCHES) >> קניון לנדס (CANYONLANDS) >> מוניומנט וואלי (MONUMENT VALLEY) >> אנטילופ (ANTELOPE) - ב 3 מהם >> פייג'/אגם פאואל ( PAGE/POWEL LAKE) >> ג'ושוע טרי (JOSHUA TREE) . גם עברנו בדרך בפארקים קטנים יותר. זה היה המסלול - היו בו 2 שתי נסיעות ארוכות מאד (בפארקים אחרים ב "איזור" : ברייס , ציון , גראנד קניון , יוסמיטי , היינו בטיולים קודמים).
מבחינת תקופת השנה / אוקטובר (לפותח השרשור) - נראה לי מתאים. עבור המגיב הנוסף JOSHUA TREE בחודש יוני - די מתאים.
מספר הערות לוגיסטיות : DEATH VALLEY - יש לשים לב להצטייד בדלק! יש שם תחנת דלק אחת - לא כל המשאבות פעלו (המחיר יקר).
JOSHUA TREE (בעיני מצא חן , למרות סטייה ארוכה מן המסלול שלנו) - גם כאן בעייה עם הדלק : הנסיעה לכיוון לאס ווגאס - מספר שעות בדרך מדברית ללא תחנות דלק. ב JOSHUA TREE פארק היו המוני מבקרים (ללא השוואה לפארקים האחרים) להבנתי כי היינו ביום ראשון SUNDAY , והקירבה היחסית אל לוס אנג'לס (וגם אל SAN DIEGO , המגיב הנוסף).
רצוי מאד לשכור (לא להשכיר , טעות לשונית נפוצה) רכב טוב (אנו שכרנו SUV) , שכן הנסיעות ארוכות , אך הכבישים מעולים - ארה"ב!
ב LAS VEGAS עצמה היינו בלילה הראשון ובלילה האחרון - ראינו שני מופעים של CIRQUE DU SOLEIL .
היו אלו 2 הסנט שלי - בגוב "אריות ארצות הברית" , מקווה שעזרתי אלי.
-
תודה רבה שאלתי שאלה אפילו בלי להסתכל על המפה. ג׳ושואה טרי הוסיף לסיבוב המדברי? הוא יחודי מעבר לעצי יהושוע? פגשתי בפרו לפני מספר שני בחור אמריקאי שהוא פריק של הפארק והבנתי שיש שם איזו פיסגה שהוא טיפס כמה פעמים (הוא אתלט צעיר ודי מקצועי)? עוד לפני שנות דור כשגרנו בקליפורניה הפארק היה אצלנו על הרדאר אבל לא הגענו. בעמק המוות קצת טיילנו לפני שנות דור אבל אם הוא יפה יותר אז אולי אעדיף אותו…?
-
בעיני ג'ושוע טרי הוא פארק ייחודי ונהדר. נהנינו לנסוע בכבישים בו וכמובן ללכת בחלק מהמסלולים המעגליים בתוך הצמחייה המדברית. פגשנו לא מעט מטפסים שהתכוננו לטיפוס או ראינו כאלה שמטפסים מרחוק.
היינו באפריל..
-
תודה רבה מרב. אני באמת צריך לבדוק שבאמצע יוני הטמפרטורות בפארק סבירות. אם יש לך או לאחרים עוד המלצות של אאוטדור באיזור סן דייגו אשמח לשמוע כי סיכוי גבוה שתדירות הביקורים שלי בעיר תעלה.
-
תבדוק את Catalina Island.
לא יודעת אם זה עונה להגדרה של ״באיזור סאן דייגו״ (זה קרוב יותר ל- LA) או מעניין בשבילך בכלל (לא הייתי). שמעתי על האי בולוג הזה: https://www.youtube.com/watch?v=cabtQvjNr-4&ab_channel=CatherineGregory
-
תודה ענבר אסתכל בהחלט כי אחרי בדיקה ג׳ושוע טרי כבר חם ביוני. נשאיר אותו לחורף מתישהו…. אם כבר מדברים על יעדים חדשים או לא חדשים אבל ראויים, אז שבוע אחרי סאן דייגו אהיה בעמק הסיליקון וגם שם אני מפנה לי 3 ימים וחצי לגיחה להרים. לא אסע שוב ליוסימיטי אבל אולי לקינגס קניון שבו לא הייתי כבר קרוב ל20 שנה. אם יש לך רעיונות שם בהרים (בלי אוהלים :)) מעבר לזה עם טיולי יום, אשמח לשמוע.
-
אני ביקרתי באי קטלינה (גם כתבתי על זה בבלוג שלי). ביקרתי ליום אחד ועשיתי בעיקר דברים תיירותיים. ממש נחמד שם, קצת מזכיר אי ספרדי. לחובבי צלילה יש שם גם הזדמנות לצלילה ביערות אצות. לא עשיתי שם טראקים.
כדאי לבדוק גם על איזור אגם הדוב מצפון ללוס אנג'לס.
-
בכלל שזה אוקטובר הייתי לוקחת טיסה לניו אינגלנד. ניו המשפייר מיין וורמונט וכו. לאיזורים המדבריים אפשר להגיע בהרבה עונות....לניו אינגלנד אין תחליף לאוקטובר.
-
@king-iverson באוקטובר עלול להיות כבר קצת קר במקומות הגבוהים גם כאשר מדובר בדרום ארה"ב. אני חוויתי בתחילת אוקטובר שלג בפארק הלאומי ברייס קניון. זה לא הפריע לביקור, ואף הוסיף לו, אבל צריך להיות מוכן עם בגדים חמים. אני מניח שבשנה אחרת, השלג יגיע מאוחר יותר.
היות ואתם בלאס וגאס, הרי שהייתי שוקל לבצע טיול בפארקים של דרום יוטה וצפון אריזונה. זה טיול שלא מחייב טיסה, אלא נהיגה בלבד.
אם מסתכלים על כלל ארה"ב, הרי ששוב, קודמי הציעו טיול בניו אינגלנד. זה רעיון טוב אם מדובר בתחילת אוקטובר (ולא בסופו של חודש זה) ואם מדובר בטיסה במסגרת החזרה הביתה. חודש אוקטובר יפה גם במדינות הדרום מזרח, שם גם כבר לא חם ולח כמו בקיץ. ממליץ בחום על וירג'יניה, וירג'יניה המערבית, פנסילבניה וקרולינה הצפונית. היות ומדובר רק בשבוע, אי אפשר להגיע לכולם, אבל אם נוחתים בוושינגטון, ניתן לבקר בחלק מהן.
-
ילוסטון הוא אחד הפארקים הנדירים, מאחר ואני גולשת בארה"ב בחורף, אין לי ממש זמן לבקר בו בסתיו או בחורף, אבל הבנתי שהמראות עוצרי נשימה בחורף בשילוב השלג. הפסגות יכולות להיות מושלגות בתקופה זו של השנה ולבטח יהיה קר, אבל הדרכים לרוב חופשיות לגמרי משלג. הייתי בכמה מקומות שיש בהם גייזרים, כמו ניו זילנד ואיסלנד, ילוסטון לוקח בהליכה. מלאס וגאס לילוסטון בנהיגה רציפה זה לוקח 12 שעות. אם מחלקים את זה ומוסיפים כמה פארקים בדרך (כמו ציון, לדוגמא), אפשר לחלק את המסע לכמה ימים.
קולורדו מיוחדת מאד ויש מה לעשות גם בה- הפארק מסה וורדה בקולורדו שהינו אנתרופולוגי, הפארק ארצ'ס ביוטה (וליד קולורדו) הוא אחד הפארקים הכי מדהימים שיש ביוטה שמתנאה בפארקים מרהיבים שמה שמייחד אותם במיוחד זה הצבע הכתום כדוגמת אנטילופ קניון עליו המליץ ראובן. אם גם השמש זורחת והשמים כחולים במיוחד זה גן עדן לצלמים.
ללא ספק ציון וברייס הם חובה אם לא ביקרתם כפי שציינו לפניי. ג'ושוע טרי (כ 3 שעות מווגאס) הוא מיוחד, אבל מדברי מאד. אני ביקרתי שם בעונת המעבר והיה חום גיהנום.
כמובן, יש גם לא מעט בעלי חיים, שזו האטרקציה הכי מיוחדת מבחינתי בכל מקום.
שווה לעשות כרטיס פארקים אם תרצו לבקר ביותר מפארק אחד.
בבלוג שלי יש כמה פוסטים על המקומות שתיארתי כרגע- אנטילופ, גליישר (שהוא צפוני ורחוק אך מיוחד) וילוסטון.