ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול להודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    הודו
    6
    34
    418
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נופר.מ
      נופר.מ נערך לאחרונה על ידי

היי ,

מתכננת טיול להודו, בניתי מסלול פחות או יותר, עדיין יש מה לעבוד עלו אבל חשוב לי לדעת אם המסלול בנוי נכון מבחינת מעבר ממקום למקום

נחיתה בניו דלהי וטייסת המשך לרישיקש , התכנון להיות ברישיקש 3 ימים

רישיקש מעבר לקאסול ועמק פרוואטי, התכנון להיות בערך 5 ימים

רישיקש מעבר למאנלי,

מנאלי מעבר לדרמסלה

דרמסלה מעבר לאמריצר

אמריצר מעבר לאגרה

אגרה וחזרה לניו דלהי, טיסה חזרה לארץ .

האם הסדר הוא נכון ?

אשמח לעזרה ,

תודה , נופר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

נשמע לי בסדר גמור אבל עד שרוני לא יאשר זה לא 100%. אגב בשני הקצוות שלך, רישיקש ואגרה לא הייתי.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • רוני סופר
          רוני סופר @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

חבל שאני נחשב כאן למישהו מבין כי זה בגלל שהטובים באמת התאיידו.

לעניין - הסדר בסדר. אפשר כמובן להציע סדר אחר, אבל בסך הכל נראה הגיוני.

מה שלא ציינת זו העונה. זה נתון חשוב כדי לראות שהמקומות האלה מתאימים לה.

ועוד משהו קטן - כמה זמן את מקציבה לטיול כזה.

שני מעברים שאת צריכה לתת את הדעת עליהם - מרישיקש למנאלי, ומאמריצר לאגרה.

אלה מעברים ארוכים עם החלפות שאולי יצריכו לינה בדרך או לחלופין טיסות.

• dregev03

עוד אגב ששמעתי מאנשים שגרים באגרה זה שמקדש הזהב יפה או מרשים מהטאג׳??? אולי יכול להיות קצת יותר מידי אחד אחרי השני

• נופר.מ

אני טסה באמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר, טיול של שלושה שבועות. אם המעבר בין רישיקש למנאלי ומאמירצר לאגרה הם מעברים ארוכים ואולי גם מצריכים לינה באמצע הדרך, אני יכולה לעשות את זה בטיסה פנימית שזה גם חוסך לי זמן . יש אפשרות לטיסה פנימית בין רישיקש למנאלי ומאמריצר לאגרה?? אם מגיעים לאגרה רק כדי לראות את מקדש הזהב ואני הולכת גם לטאג מאהל , אולי זה סתם יותר מידיי ? חשבתי שיש עוד דברים לראות ולעשות באגרה אבל אם זה רק העניין של מקדש הזהב אני חושבת שעדיף לי לוותר ולנסות אולי להיות במקום אחר , מה אתם אומרים ? עוד משהו שלא ממש הבנתי, מרישיקש אני עוברת לקאסול ואני מבינה שקאסול היא נקודת מוצא לכפרים קטנים בסביבה, האם אני יכולה לצאת לכפרים לטיולי יום ובערב לחזור לישון בעמק קאסול ? אני בדרך כלל אוהבת להזמין מקומות לינה מראש ולא להגיע לשם ולהתחיל לחפש מקום . זה נכון גם לגבי עמק פרוואטי, האם אני אמורה לישון שם ולטייל באזור או שישנים בקאסול? אשמח לקצת סדר בבלגן כי כרגע יש לי הרבה ממנו 🙂

• נופר.מ

מקריאה נוספת שלי , אני מבינה שאפשר לקחת רכבת מניו דלהי לכיוון אגר ה במידה ועושים טיול יום אחד וזה מה שאני מתכוונת לעשות , יום אחד באגרה. יש רכבת מהירה שנקראת השטאבדי אקספרס וזאת נסיעה של שעתיים בלבד האם לא עדיף לי מאמריצר לחזור לניו דלהי, להתמקם שם ויום למחרת לקחת רכבת לאגרה , לטייל של יום אחד ולחזור לדלהי? כרגע התכנון הוא מדרמסלה לעבור לאמריצר משם לאגרה ליום אחד ואז דלהי אשמח לעזרה

• רוני סופר
                  רוני סופר @נופר.מ נערך לאחרונה על ידי

@נופר-מ

לפני שאפרט על השאלה הקודמת התיחסות לזאת -

אכן התכוונתי להציע לך להתמקם בדלהי ומשם לצאת לטיול יום. זה פשוט ונוח אבל תתכונני ליום ארוך.

בין כה הטיסה מאמריצר לאגרה היא עם קונקשן בדלהי.

את כרטיסי הרכבת תקני יום קודם.

בתחנת דלהי הזהרי ממתחזים שעומדים על מדרגות הכניסה, לבושים בהדר (באמת) ומכוונים אותך לסוכנות מקומית על יד התחנה.

לעיתים גם יגידו שהתחנה סגורה או שהעבירו את משרד הכרטיסים. זו אזהרה ידועה.

לגבי מקדש הזהב / טאג' מהאל - האאג' לוקח בגדול. 3 פעמים הייתי שם ולא שבעתי. תגיעי מוקדם כדי לא לעשות אותו בריצה.

יש תור מיוחד לזרים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • רוני סופר
                    רוני סופר @נופר.מ נערך לאחרונה על ידי

אני טסה באמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר, טיול של שלושה שבועות.

הזמן מצויין לכל.

אם המעבר בין רישיקש למנאלי ומאמירצר לאגרה הם מעברים ארוכים ואולי גם מצריכים לינה באמצע הדרך, אני יכולה לעשות את זה בטיסה פנימית שזה גם חוסך לי זמן .

אכן

יש אפשרות לטיסה פנימית בין רישיקש למנאלי ומאמריצר לאגרה?

לדעתי שתיהן דרך דלהי. אין ישיר. גם אין למנאלי אלא לקולו.

אם מגיעים לאגרה רק כדי לראות את מקדש הזהב ואני הולכת גם לטאג מאהל , אולי זה סתם יותר מידיי ? חשבתי שיש עוד דברים לראות ולעשות באגרה אבל אם זה רק העניין של מקדש הזהב אני חושבת שעדיף לי לוותר ולנסות אולי להיות במקום אחר , מה אתם אומרים ?

לא לוותר. ראי תשובה קודמת.

עוד משהו שלא ממש הבנתי, מרישיקש אני עוברת לקאסול ואני מבינה שקאסול היא נקודת מוצא לכפרים קטנים בסביבה, האם אני יכולה לצאת לכפרים לטיולי יום ובערב לחזור לישון בעמק קאסול ?

כן. לא עשיתי את זה אבל הכרתי שכן עשו. אפשר לעשות טיולי יום אבל רק לכפרים הקרובים. אני גם מציע לא לטייל שם לבד ואפילו לקחת מדריך.

אני בדרך כלל אוהבת להזמין מקומות לינה מראש ולא להגיע לשם ולהתחיל לחפש מקום . זה נכון גם לגבי עמק פרוואטי, האם אני אמורה לישון שם ולטייל באזור או שישנים בקאסול?

קאסול זה הכפר האחרון בעמק פרוואטי שאפר להגיע עדיו ברכב. משם ברגל.

אשמח לקצת סדר בבלגן כי כרגע יש לי הרבה ממנו 🙂

מקווה שעזרתי.

טסה לבד? פעם ראשונה בהודו? במזרח?

נופר.מ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • dregev03

אין על רוני. רשמתי לפני את עניין הטאג׳. האם אתה משווה בין המבנים רוני? אני במקדש הזהב עברתי חוויה הכי קרובה לרוחנית שהכרתי ואני לא רוחניק ולא מאמין. את מה שכתבתי לגבי הטאג׳ בו לא הייתי, אמר לי איש צבא הודי שגר באגרה ופגשתי באמריצר במונית בדרך לטקס חילופי משמרות בגבול. הזכרת לי את הרמאויות בתחנת הרכבת בדלהי. בשנה שעברה ניסו להוריד אותנו מהגשר בתחנת הרכבת בטענה שהוא סגור כדי להעביר אותנו לצד שני במונית. רק אחרי שהורידו אותנו למגרש למטה הבנתי שמשהו מסריח והפסקתי לשתף איתם פעולה וחזרתי לגשר מעל המסילות למרות מחאותיהם והסבריהם שהגשר סגור. כמובן שהיה פתוח

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • רוני סופר
                        רוני סופר @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

אלו שתי חוויות שונות שאינן ברות השוואה ולא מתקיימות אחת במקום השניה.

אכן מקדש הזהב (אמריצר) הוא חוויה רוחנית בראש ובראשונה.

השהיה בין המאמינים הסיקים והצעידה בעקבותיהם לכל אורך המסלול, בנוסף ליפי המקום

זו חוויה מיוחדת במינה, חיה ובועטת.

הטאג' (אגרה) הוא פנינה ארכיטקטונית יוצאת דופן שמלווה בסיפור שמעצים את החוויה לכל מי שהיה פעם מאוהב.

• dregev03

תוך יום התוקפים הסינים דחפו את ההודעה המסכנה הזו לעמוד 5 בפורום אסיה השוקק. פעמיים ״מרחתי זמן״ בדלהי שיכולתי לנצל לגיחה לאגרה. לא מצטער. זה לא שראיתי את מה שיש לדלהי להציע מעבר למיין באזר אבל נהניתי בחברת המטיילים הצעירים בבית חבד. בפעם הבאה מקווה לשמור אנרגיה לגיחה לאגרה או לשנות טקטיקה ולהתחיל את הטיול ביום אגרה.

• IO.
                            IO. נערך לאחרונה על ידי

תודה לכם על השרשור המעניין ! ולגבי הסינים: כדאי לחסום אותם (פרטית/אישית; באתר אין כרגע מי שיעזור בזה למרבי הצער)

• dregev03

הבעיה עם החסימה הפרטית זה שהיא משאירה דפים ריקים והרבה. כמו שכתבתי, ההודעה הזו נדחפה תוך יום לעמוד 5 ואחרי החסימות לא רואים אותה בעמוד הראשון וצריך ״ללכת ולחפש אותה״. זה עוד עובד אם אתה יודע שהיא קיימת אבל אם למשל לא נכנסים לפורום למשך כמה ימים, אין סיכוי גבוה למצוא הודעה שנכתבה באותם ימים. זה משבש עוד יותר את הפורום הכמעט משותק.

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • IO.
                                IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

כן, זה לא מושלם 😖

• aljaje
                                  aljaje נערך לאחרונה על ידי

dregev03 - בדפדפן שלי אין טאבולה ראסה אחרי החסימות, כנס דרך 'הודעות אחרונות' או 'לא נקרא' ואולי תראה ישועה.

• dregev03

טוב. קשה לשנות הרגלים אבל אם זה יפתור….. אנסה דרך הודעות אחרונות.

• aljaje
                                      aljaje נערך לאחרונה על ידי

חזק ואמץ!

• רוני סופר
                                        רוני סופר @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

הכי טוב זה דרך "לא נקרא" אלא אם אתה מחפש הודעה ספצצית.

• נופר.מ
                                          נופר.מ @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

תודה רבה , עזר לי המון 🙂

אני חושבת להוריד את אמריצר מהמסלול ואז הוא יראה כך

ניו דלהי, רישיקש, קאסול, מנאלי, דרמסלה, אגרה וחזרה לניו דלהי

מניו דלהי אני רוצה לטוס לדרום לשלושה ימים בטן גב , נראה לי אחרי הטרקים , הכפרים וכול הג'יפה, הגיע הזמן לקנח ביומיים , שלושה בטן גב על החוף 🙂

החופים נמצאים בדרום הודו, נכון ?? יש המלצה לאן להגיע ?

הבנתי שבהודו לא ניתן להשתמש בויזה בינלאומית,, יודעים משהו על זה ?

לשאלתך,, זאת לא הפעם הראשונה שלי במזרח, זאת פעם שישית שלי אבל בהודו פעם ראשונה , הבנתי שהודו זה קשוח , מקווה מאוד להסתדר

בכול מקום שהייתי במזרח הרגשתי בטוח להסתובב ברחובות, מה לגבי הודו ?

אני טסה עם חברה

• dregev03

לא הייתי מוריד את אמריצר. גם הירידה ממנה לדלהי יחסית קלה ומהירה. אפשר לא ללכת לטקס הורדת הדגלים בגבול אם זה חוסך זמן (מה שבדרך כלל לא נכון כשמגיעים מדראמסלה). מציע לשקול לעשות את הגיחה לאגרה והטאג׳ בתחילת המסלול כדי לא להגיע כמוני ״רווי״ לדלהי. להוסיף גם 3 ימי חופים מסבך את התכנון שלכן הצפוף גם כך ויגרום לריצה בין היעדים.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון