טיול להודו
-
לגבי ביטחון לנשים זה נושא קצת יותר מסובך בהודו. בשנה שעברה התחלתי את הטיול עם חבר וביתו הצעירה היפה והבהירה את הטיול. בחורה מאוד אסרטיבית שטיילה לפני כן באפריקה והייתה כל הזמן איתנו. כל הזמן ביקשו להצטלם איתה. משפחות שלמות נורמטיביות ועשירות בשדה התעופה ונשים הודיות. גברים בודדים ללא נשים לא פנו אליה כנראה בגללנו. מכיר תיירות אירופאיות שהרגישו לא נוח בניו דלהי. בצפון הרבה יותר רגוע ונינוח.
-
הקטע שקראתי על אמריצר וחיפשתי חומר בכול מיני מקומות ואני מבינה שמגיעים לשם בעיקר בשביל המקדש?! זה פחות מעניין אותי, מספיק לי הטאג' מאהל באגרה. האם יש שם משהו נוסף מעניין ?? אני לא סגורה על האיים ולא בלחץ, אם יהיה לי מספיק זמן , אתן גיחה של 3 ימים ואם צריך להוסיףלטיול עוד שבוע כזה, אני יכולה.
-
״המקדש״ מבלבל רב משמעי …. ״זר לא יבין״ לא שהאמנתי לזה לפני שביקרתי
-
לא הייתי מוותר על המקדש באמריצר. לא מוסיף לך נסיעות משמעותיות, ומעניין לא רק כמבנה, אלא בעיקר בגלל המוני עולי הרגל. אם כבר לוותר, הייתי שוקל לדלג על רישיקש. תוכלי לטוס מדלהי לקולו שליד פרבאטי ומנאלי, וכך לחסוך נסיעה ארוכה. בטח יחלקו עלי, אבל לדעתי החופים בהודו לא שווים את הטרחה של להגיע אליהם במיוחד, ועוד מדלהי הרחוקה.
-
איזה כייף שאתה פה צביקה. גם לרישיקש יכולתי להגיע ובסוף החלטתי שהיא לא מספיק מושכת אותי (שזה לגמרי אישי). מה שהכריע את הכף סופית נגד היו סיפורי קדחת הדנגי דאז. לא הייתי ״בחופים״ בהודו אבל מאוד התעניינתי אצל אחרים. הייתי בשנה שעברה בפורט קוצ׳ין ואם זה נחשב חוף אז אני ממליץ. רק כדי להדגיש את החוויה ההודית האישית שלי, אמריצר יושבת גבוה מאוד ברשימה.
-
תודה רבה , עזרתם לי
אם יהיו לי שאלות נוספות , אני יודעת שאתם כאן 
-
השאלה מה מטרת הטיול להודו ומה הם סדרי העדיפויות שלך.
דיברת על טרקים בפרוואטי. זה עניין של כמה ימים, תלוי כמה רחוק את רוצה להגיע.
לא טיילתי מעבר לקאסול אז אני לא יודע להמליץ. אבל כשהכנתי את הטיול הגדול שלי להודו (חצי שנה - 2010),
קראתי המון והבנתי שצריך להכין היטב את הטרקים שם מבחינת הציוד, הלינות והמסלול עצמו שיש בו בעיות.
מציע לך לבדוק את הנושא אצל בעלי נסיון (שהטובים שבהם נעלמו מכאן). נסי בקבוצות פייסבוק.
אם זה הכיוון אז לפחות שבוע מהשלושה ילכו רק על הטרקים האלה.
רישיקש כולל ההגעה והיציאה (לפחות יומיים נטו במקום) זה ארבעה ימים.
שלא כמו דרור הייתי בונה מסלול כזה -
נחיתה בדלהי וטיסת המשך לאמריצר. ביקור במקדש הזהב בלילה וביום ובלילה שלמחרת (אחת החוויות העילאיות שיש).
טיסה לרישיקש. שלושה לילות (יומיים נטו) וטיסה למנאלי / קאסול. שבוע אמרנו.
סגרנו שבועיים.
מוותרים על דרמסלה. היא וסביבתה זה עניין לפחות לשבוע, כדי לקחת את המקומות באזור
(מקלוד גאנז', דראמקוט, בגסו ומה שבינהם) בשלווה, כי זה העניין שם ולזה אין לך זמן.
אז עכשיו לרדת "לחופים" זה גואה. ממנאלי טיסה לאחד החופים בגואה זה יום שלם. מגואה לדלהי אותו הדבר
(טיסה זה שעתיים קודם, נגיד 3 הטיסה עצמה ואחר כך שעה בערך מונית עד לחוף הנבחר. כך בהלוך וכך בחזור. חופים אחרים יותר מסובך).
אז הנה הלך עוד שבוע והביתה...
אם את מוותרת על הטרקים בפרוואטי - מתפנים ימים לדלהי ואגרה. אם לא - אולי תוותרי על גואה לטובת הטאג'. ודלהי. אני ממליץ.!!!
גואה כדי להנות ממש - זה עשרה ימים עד שבועיים..
-
אחרי ששלחתי ראיתי שצביקה נכנס. טוב לדעת שאתה משקיף עלינו.
יש צדק לגבי רישיקש.
ביקרתי בה פעמיים - 2010, 2018. הראשונה היתה שמימית. השניה - מסחרית לחלוטין.
אבל עדיין קשה לי להמליץ לוותר עליה.
לגבי חופי גואה - לבטן גב הם בסדר גמור (תלוי בחוף ויותר מכך תלוי החברה).
-
מקדש הזהב לגמרי גם ביום וגם בלילה…… ניסיתי לחפש לא מעט פעמים אחר כך את המוזיקה עם השירה המהפנטת מקודש הקודשים של המקדש ביוטיוב ולא ממש מצאתי. אולי אני לא יודע לחפש ואולי הם לא רוצים שזה יעלה ליוטיוב. אם אני לא טועה, הם מנגנים את השירה והנגינה מלב המקדש ברמקולים שמובילים אליו. זה די תפס אותי בביקור באמריצר
-
-
הוזכר על-ידי
רוני סופר
-
וואו רוני תודה. מצאתי כבר כמה שירים שהעלו צלילים נשכחים שאהבתי. מחר אנסה את הלייב. לא העליתי בדעתי שהמקדש הולך לישון. חשבתי ללא הפסקה…
-
וואי.. ושוב וואי....

נתחיל עם זה שמטרת הטיול שלי , נופים, תרבות, טבע וירוק, זה בגדול, אהההה וכמובן קניות, עד כמה שניתן בחורים האלה, אני מפחדת לשאול אם הגיעו לשם קניונים ובכל זאת???
אני לא מאלה שעושים טרקים של שבועות ויותר, יש גבול לתת תנאים שאני מסוגלת לחיות בהם ... טרקים של יומיים וחזרה למקום אנושי ...
אין לי בעיה להוסיף עוד שבוע לטיול, כלומר, לעשות טיול של חודש כזה אבל לא בא לי לוותר על דרמסלה למה הצעת לי לוותר? בגלל שזה לפחות שבוע שם ??
אני מעדיפה לוותר על האיים כי אני פחות טיפוס של בטן גב, יותר אוהבת ללכת, לראות ולחוות. השתעשעתי עם המחשבה שאולי יהיה לי מספיק זמן גם לאיים אבל אני מבינה שכאן זה נעצר, אין זמן!!
בדרך כלל שאני סוגרת מסלול של טיול אני נעזרת בסוכנות מקומית באותה מדינה( לוקחת המלצה הכי טובה על סוכנות מבלוגים ופורומים , עד עכשיו לא התאכזבתי מאף סוכנות, טפו.. טפו... טפו.. )
קיבלתי המלצה על איזה סוכנות מקומית , אני מניחה שאני אבנה איתם חלק מהמסלול , כולל נהג, מדריך ורכב כמובן .
דרך אגב, הייתה לי התלבטות מאוג גדולה בין הודו לסרי לנקה ובחרתי בהודו, עשיתי בחירה נכונה או שאין מקום להשוואה ??
-
אני מאלו שאהבו את דראמסאלה. יתכן שזה בגלל שהיה שם מאוד רגוע כשהגעתי. לא הייתי בסרי לנקה אבל זה יותר יעד של חופים למרות שיש גם מעבר. הודו זו באמת ארץ האפשרויות הבילתי מוגבלות עם עושר שקשה למצוא במקומות אחרים.
רוני הקישור לייב מוציא שגיאה?
-
שני הקישורים זה אותו האתר. תנסה למצוא את הלייב שם