טיול נורבגיה סוף יולי
-
היי
זוג מבוגרים בטיול עם רכב ל11 ימים בסוף יולי
חשבנו על המסלול הבא(אזורים):
לילהמאר- יום 1
קריסטיאסונד - 2 ימים
גייראנגר- 2 ימים
פורדה - יום 1
ברגן - 2 ימים
סטאבאנגר- יום 1
טלמרק - יום 1
אוסלו - יום 1
- נשמח להערות/ הארות
-
מסלול לחלוטין לא ריאלי, זה אמנם מין מסלול מעגלי - זה המסלול - אבל הנסיעות ארוכות, לא קלות, בסוף יולי יהיו גם עומסים. שמתם לב שזה מסלול של כמעט 2000 ק"מ?
יש מעבורות במסלול - זה לוקח הרבה זמן (להמתין, לעבור, לא תמיד בקיץ יש מקום).
הכבישים בנורווגיה סבירים לרוב, אבל הנסיעה לא פשוטה בכלל.
חוץ מאשר לסוע כל הזמן במכונית ממקום למקום, תספיקו מעט מאוד.
למשל: אני מניחה שהכנסתם את קריסטיאנסונד בגלל הדרך האטלנטית, אבל זה לא הגיוני, נסיעה ארוכה ביותר בשביל לראות כביש (יפה ככל שיהיה).
למשל: טלמרק. זהו אזור גדול, מה רציתם לעשות שם? הייתי שם בטיול השלישי בנורווגיה, זה בהחלט לא יעד לטיול ראשון ויש נופים הרבה יותר יפים.
מציעה לכם לבחור אזור אחד בנורווגיה ולתכנן מסלול ריאלי. יש הרבה סיפורי טיולים ברשת.
-
@lev59 קחו בחשבון שהנסיעות בנורבגיה מאוד ארוכות,למה לא כללתם את פיורד גיירגנר? שווה לעשות שם שייט
-
תודה על התגובה המהירה
בהמשך להערות שקיבלנו: המסלול הינו עד ברגן בדרום הוספנו את פלאם ולאון/אולדן והורדנו את קריסטיאסונד ופורדה
אשמח להמלצתך איך לעשות את אזור ברגן כולל הדרך חזרה לאוסלו
-
ודה על ההערות
המסלול אחרי שינויים:
אוסלו נחיתה ומיד נסיעה Andalsnes דרך הטרולים גייראנגר - יומיים Stryn/ olden יומיים Songefjord Flam ברגן- יומיים
גיילו- יום
אוסלו
אשמח להערות
-
אנחנו עשינו טיול ללא אוסלו (שבמושגים של עיר תיירות לא נראתה לנו חשובה מאד). כתוצאה מכך התחלנו וגמרנו את המסלול בברגן, שאפשר להגיע אליה ולצאת ממנה בטיסה וזה קיצר את המסלול בהרבה ואיפשר לנו להתמקד באזור היפה מאד של הפיורדים והרי המרכז שבין ברגן לאלסונד.
-
@lev59 טוב שבחרתם את גיירגנר,פיורד מהמם
-
טיול לנורבגיה דורש תכנון יותר מדוקדק מטיולים אחרים:
יש המון לראות בין נקודה לנקודה, וכל כביש שתבחר - אתה למעשה בוחר שלא לנסוע בכביש המקביל,
על כן אני ממליצה לקרוא היטב את החומר תחילה, לבחור 3-4 מקומות שאתם ממש מאוד רוצים לראות, ולבנות סביבם מסלול.
לא להתפתות לכל השמות שנזרקים מסביב - תבדקו לאיזה מהם אתם יכולים להגיע ולאיזה לא - למשל, הנוף הכי יפה בעולם, אבל שצריך ללכת שמונה שעות בעלייה הלוך ושוב כדי לראות אותו - מתאים לכם?
עוד טיפים לתכנון טיול בנורבגיה כאן
רבקה
-
תופס טרמפ -
מה עדיף (המרחק בערך זהה)
מ Hønefoss ל Eidfjord דרךכביש 7 למפלי Vøringfossen ועליה לתצפית Kjeåsen ואחר כך המשך לאורך כביש 13 דרומה ל odde
או
מ Hønefoss ל odde דרך כביש 134 וכנסיית Heddal stave
מ odde רוצה להמשיך צפונה מצידה המערבי של שלוחת Hardangerfjorden כדי להתחבר לדרך העולה ל flam.
האם דרך זו בכלל טובה למעבר קמפר או שעדיף להצפין דרך כביש 13?
odde כי יש תצפית על קרחון Buer
-
ממשיך באותו הטרמפ -
השאלה למעלה הינה רק חלק המתמונה הגדולה.
אני מצרף טבלה שהוא חצי מהתמונה הגדולה.(לא כל המקומות שנעבור מפורטים בטבלה אבל אלה הכיוונים והכבישים המתוכננים שנעבור בהם)
ההתניידות היא בקמפר. היציאה ממאלמו. שם נלקח הקמפר.
ההגעה ל andalsnes חיונית להפרדות מהנכד שעולה על רכבת לאוסלו וטיסה הביתה (הכל סגור).
מ Andalsnes נמשיך עוד קצת צפונה ונדרים בגדול דרך הצד המערבי לתוך דנמרק וחזרה למאלמו.
החלק הראשון - 10 ימים (בטבלה נספרו פחות שיהיה קצת ספיר) והחלק השני 11 ימים.
מה דעתכם - סביר? ישים? הרבה מדי? מעט מידי? (אני נהג טוב, מיומן בנהיגה בעולם ובדרכים עקלקלות).
תודה

-
לא הייתי בODDA והתכנון שלי לטיול הקרוב הוא להגיע לאיידפיורד ומשם לפורינגפוס והלאה, כך שלא יכולה לעזור לך בהתלבטות הזו.
כאתה כותב ליש Fossbergom - כביש לא ברור - אני שואלת למה להגיע לFossbergom?
הדרך המומלצת מגיירינגר >> כביש 63 >> כביש 15 ל videseter >> משם הכביש הנופי 258 עד grotli או בכיוון ההפוך. המטרה היא הכבישים 63 + 258.
אי אפשר כרגע לתכנן את הדרך במפה כי הם עדיין סגורים.
בעניין המרחקים שתכננת - בעיניי נראים סבירים (חוץ מהדרך הארוכה שבין מאלמו לאוסלו), אף שמעולם לא נהגתי בקראוון או קמפר ולא יודעת להגיד מה המשמעות בשטח (להבדיל מנהיגה ברכב רגיל).
רבקה
-
היי, לטעמי עדיף כביש 13-לא להחמיץ את כל המפלים הדרומיים-והכביש המערבי-אם הכוונה ל576? הרבה חלקים צרים מאד, נתקלנו שם במשאית מולנו והיה אחד הקטעים המפחידים בנורווגיה. כשאתם באזור-תנסו לעשות את המסלול לקרחון שם פולגפונה..מדהים ואם אתם בכושר סביר+ את המסלול למפלים מקינסרוויק-נהדר וטעימה טובה מהאזור במיטבו.
באזור פלם-אני מסתייגת קצת מהרכבת-בטיול עם הרבה כבישים נופיים בנורווגיה-אפשר לוותר. כן הייתי ממליצה על השיט בנרופיורד, ואם אתם יכולים ספארי-יותר חוויתי.
בהמשך לא להחמיץ בשום אופן (משתדלת בדרך כלל לא להיות נחרצת כל כך, אבל במקרה זה צריך להדגיש!) את כביש 55 ו בהמשך את כביש 258 מגרוטלי בערך. יכול להיות שעכשיו הוא עדיין סגור ולכן לא מופיע לך בהצעות בגוגל מאפש. אפשר לעקוף קושי זה אם משנים תאריך יציאה. באזור זה הייתי נוסעת לאחד הקרחונים. למרות מצבם העגום עדיין יפה.
ואגב-לטעמי כנסיית הלוחות היפה ביותר היא באורנס-מתחבר לכביש 55 והשניה בבורגונד, אולי אחרי קיסטפוס.
ולרבקה Fossbergom בעצם זה בהמשך 55...
ושאלה לרוני-ממי אתם שוכרים את הקמפר? ואיזה מודל? תודה
-
-
טוב, אתן נהדרות ופתרתן לי את התהיות.
לכן אגלה לכן שכרגע אני כותב ממאלמו ומחר לוקח את הקמפר.
אז נבון, זה מוקדם ויתכן שמה שמסומן כסגור ישאר סגור, אבל כמו שכתבת בבלוג שלך, רבקה,
בטיולים אנחנו כל הזמן מתלבטים על מה לוותר, כי התאבון גדול וסד הזמנים צר מלהכיל הכל.
אז גם כאן נעשה מה שאפשר ומה שאי אפשר, נעשה אחרי הודו.
את הקמפר שכרתי מחברת Roadsurfer שפרושה על כל אירופה והוא נקרא אצלם Road House
שזה פיאט דוקאטו עם גג מתרומם כדי להכיל אחד נכד ענק (בלעדיו אנחנו שנים). יש בו, בנוסף למיטה זוגית (ערוכה כל הזמן - חשוב מאד),
שולחן לארבעה ומושבים קדמיים מסתובבים, גם מקלחת פנימית עם מים חמים, שירותים, מטבחון ומקרר. וכמובן חימום פנימי נפרד מהמנוע.
אעדכן בהמשך עד כמה הוא מוצלח.
ושוב, תודה
-
,תהנו המון!
לפי מה שנראה במפות גוגל-כביש 55 כבר פתוח, כביש 258 עדיין לא, אבל אולי עד שתגיעו כבר ייפתח.
-
נסעתי בדיוק בתאריכים שלך, סוף מאי.
כביש 55 היה נראה ככה:

נקודות התצפית על הכביש נראו ככה -מדבר שלג אינסופי

זו הייתה שנה מאוד חורפית, הכבישים נסגרו ונפתחו, אפילו הדרך ליירינגר מ-לום, נפתחה רק כמה ימים לפני שהגענו ונסגרה בעקבות סופת שלג מיד אחרי שעברנו.
בלי קשר, מאוד מאוד נהנינו.
תהנו, מקווה שהשנה האביב הקדים.
אגב, דרך הטרולים הייתה נראית ככה

-
-
-
אז הנה, רבקה, אני חוזר לספר קצת (ניסיתי לעשות את זה קודם אבל קשיי התקשורת מחקו לי).
יצאנו ממאלמו בנסיעה מנהלתית והגענו לגבול נורבגיה בערב. לאוסלו הגענו למחרת.
שני ימי הביקור בעיר השאירו טעם של עוד. נהננו מאווירת סופש רגועה.
למרות העצות החלטתי להמשיך לכביש מס 7 ולצאת לשם מהונפוס, לא לפני שביקרנו במוזיאון קיסטפוס,
שהיה אמור להיות קצר "רק לראות את בניין הטוויסט וללכת". נשארנו שלוש שעות.
עברנו במפל השוצף של הונפוס ובגלל העיכוב נתקענו בשום מקום בדרך כדי ללון יחידים באתר קמפינג שומם שודאי יתמלא בעונה.
מכאן הדרך מתחילה לטפס והשלג להערם. התמונות המושלגות של K.Amit מתארות את מה שחווינו.
זה לא מנע (ואולי הגדיל) את ההנאה מקפה ומרק חמים על אם הדרך ומהנאה מלאה מהתצפית על מפלי ווריגפוסן (צריך להתרגל לשילוב מפל ופוסן....).
עם הירידה המהירה לאידהפיורד התחלף הנוף לירוק של העמק ולכחול של הפיורד. המשכנו עד אודה שם ישנו, נהנים מהנוף ומהדרך.
העליה לקרחון Buer שלשמה התכנסנו היתה חסומה. מה שלא הפריע לנו להמשיך ולהנות בדרך הקסומה עד יונדאל שעל גדות פיורד הרדנגר
ומשם לטפס עד פלאם. מפלאם אנחנו מתחברים לכביש 55 ומתחילים בעוד דרך יפהפיה.
אגב, הדרכים המומלצות כדרכי נוף מיוחדות מופיעות באתר משרד התיירות הנורבגי https://www.nasjonaleturistveger.no/en/
ומסומנות בשטח על ידי הלוגו שלהם.
מיד אחרי תחילת הדרך אנחנו סוטים ממנה במעבורת קטנה לכנסיית הלוחות באורנס על פי המלצת nuritd. עוד מהמלצתה ויתרנו על הרכבת בפלאם.
מאורנס ממשיכים צפונה על 55 וממנו לכביש 15. שוב מתרוממים בגובה, ושוב השלג מכסה הכל. פנינו שמאלה לדרך 258 בשמחה כשראינו שהמחסום מורם,
רק כדי לגלות אחרי כקילומטר שהמחסום הבא סגור. ככה המשכנו עגומים עד לנקודת התצפית על פיורד גייראנגר. כאן נפתחו כל הצ'אקרות.
אנחנו כאן יומיים חונים על שפת הפיורד, נהנים מהנוף ומהבטלה ומתכוננים ליום האחרון של הנכד איתנו שיעזוב אחרי דרך הנשרים הפתוחה ודרך הטרולים
שהיתה סגורה היום ואולי תפתח מחר. מורידים אותו ב Åndalsnes כדי שיקח רכבת לאוסלו והביתה. אנחנו נמשיך עוד 10 ימים, ואשתדל לחזור שוב.
-