מתלבט בין יעדים לטיסה לשבוע הבא
-
שלום לכולם זו הפעם הראשונה שאני כותב בפורום זה
אני מתכנן לטוס שבוע הבא לאירופה לטיול נופים טיול רגלי
לא איזה טראק ארוך אלא להזיז את הרגלים מה שנקרא
משך הטיול היה שבוע כנראה מראשון עד שבת/ראשון בבוקר
ההתלבטות הרצינית שלי בבין בין נורווגיה לשוויץ
לפי מה שראיתי קל הרבה יותר להתנייד בשוויץ אבל היא מאוד יקרה לפי מה שראיתי
לעומת זאת בנורווגיה קשה להתנהל לבד לפעם ראשונה ( לפי מה שקראתי ) אבל קצת יותר זול
חשבתי גם אופצייה לטיל בצפון איטלייה אבל עוד לא בדקתי את זה לעומק
אשמח להמלצות מה כדאי לי לעשות
-
@adir-d-dokarker_4210801 כשאתה משווה מחירים אתה צריך לבדוק גם את מחירי הטיסות. שוייץ יותר נגישה מהבחינה הזאת.
אני מקווה שאתה מבין שהזמנת טיסה מהיום לשבוע הבא עלולה להיות יקרה מאוד, בעיקר אם אתה מוגבל לימים ספציפים (לא בדקתי, אולי במקרה תתפוס דיל).
כמו כן, לא נותר לך זמן לארגן את הטיול, מה שאומר שעדיף יהיה לך למצוא מקום לינה אחד ממנו תוכל לצאת לטיולי יום.
אופציה אפשרית: טיסה לז'נבה, נסיעה ממנה לשאמוני, ומשאמוני יש מספיק מסלולים יפים למלא שבוע. גם העיתוי מתאים מבחינת העונה - יהיה לך עדיין שלג וזרימות יפות במפלים ובנהרות, כמו גם פריחה משגעת. היתרון הוא שלא צריך לתכנן הרבה - לך למרכז המידע של התיירים, שם יתנו לך מפות והצעות.
אופציה נוספת: טיסה למילאנו או ברגמו, ומשם יציאה לטיולים באגמים וקצת דולומיטים. כאן, בניגוד לאופציה הראשונה שמתאימה גם בתחב"צ, תצטרך רכב שכור, וגם את זה תצטרך לבדוק מראש ורצוי מאוד לפני שתזמין טיסות.
-
לא רשמת גיל, והתייחסות לשכירת רכב / תחבורה ציבורית. אם מדובר על תחבורה ציבורית, שוויץ תהיה נוחה לאין שיעור לעומת נורבגיה . וכמו שהציעו , גם האלפים הצרפתיים (איזור שאמוני) יהיה נוח לטיול מסוג זה בתחבורה ציבורית
-
כן לצערי זה טיול של מעכשיו לעכשיו
אני לא חשבתי על להשכיר רכב למרות שאני רואה שבנורווגיה זה די מחייב
האבתי שרשמתם שעדיף לי למצוא מקום לינה אחד וממנו לצאת לטייל
הבעיה היחידה שיש לי עם שוויץ שאני קורא שהיא די יקרה
לא בא לי לשם על ארוחת צהרים 350 שח ( גם ככה אני עומד לשלם הרבה על הטיסה ומתאר עצמי שגם מלון/אכסנייה)
-
שוויץ ונורבגיה יקרות במידה דומה. ורצוי לבצע בדיקה על מחיר של ארוחה ולא לזרוק סתם מספרים שמעידים על חוסר,רצינות.
צרפת, כפי שהוצא לך, זולה יותר משתיהן. וגם היא לא זולה.
-
@adir-d-dokarker_4210801 היי הייתי בנורבגיה פעמיים,נכון שהיא יקרה,אבל שווה לכם להגיע לשם,יש שם נופים מהממים,הנסיעות מאוד ארוכות,אבל זה שווה את כל הנופים היפים שיש שם,שנה הבאה אני חוזרת לשם פעם שלישית
-
שימו לב שהמטיילת sigal levi , נוסית בטיולים מאורגניים וחסרה קצת יידע במנהלות, נהיגה ותחבורה ציבורית.
-
@adir-d-dokarker_4210801 אתה צודק ששוייץ יקרה, ולכן הצעתי את האלפים הצרפתיים (שאמוני) כתחליף ראוי.
הנחיתה בג'נבה, אבל בשאטל של 30 אירו לאיש תגיעו בנוחיות לשאמוני (שעה ורבע נסיעה), שזה בצרפת.
האם זה זול? לא ממש, אבל יותר זול משוייץ, והאמת שגם מישראל (לינה ואוכל).
ושוב - ארגון טיול ברגע האחרון מייקר עלויות - של טיסות וגם של לינות.
ואגב, סתם כי הזכרת את המספר ובמקרה ממש - אתמול יצאנו למסעדת הדסון (ברמת החייל) לחגוג יומולדת במשפחה, והסטייק שלי עלה 350 ש"ח. היה סטייק איכותי וטעים, אבל לא גדול במיוחד, זו לא מנה מורכבת שהשף עמל עליה שעות, וראבאק, זו בטח לא מסעדה ברמה הכי גבוהה שיש... (מיואשת מהמחירים פה והתמורה שמקבלים עליהם).
-
האם יש טיסות ישירות לנורבגיה?
-
מצד אחד אתה נעול על נורבגיה ושוויץ ומצד שני חשובים לך מאוד התאריכים המדויקים ועלויות,
שני הדברים לא מתיישבים טוב יחד.
לפי מה שרשמת ישנם יעדים שלכאורה מתאימים לטיול שאתה מחפש (נופים רגלי) ונגישים/זולים הרבה יותר כמו אוסטריה צפון איטליה צרפת וכו', אפילו חלק ממדינות הבלקן.
יש סיבה שבחרת דווקא שוויץ ונורבגיה?
-
מסכימה. מוזר שאתה חושב על טיול ראשון דווקט בשתי הארצות מהיקרות בעולם, ועוד מעכשיו לעכשיו. אלא אם כן תקציב הוא לא מגבלה אצלך, ואז שוייץ באמת מאוד נוחה ומסודרת עם הרבה מסלולים לא קשים ( ומדהימה ביופיה)
-
ואגב, סתם כי הזכרת את המספר ובמקרה ממש - אתמול יצאנו למסעדת הדסון (ברמת החייל) לחגוג יומולדת במשפחה, והסטייק שלי עלה 350 ש"ח. היה סטייק איכותי וטעים, אבל לא גדול במיוחד, זו לא מנה מורכבת שהשף עמל עליה שעות, וראבאק, זו בטח לא מסעדה ברמה הכי גבוהה שיש... (מיואשת מהמחירים פה והתמורה שמקבלים עליהם).שבוע שעבר, אירוע משפחתי, מסעדה עם מפות על השולחן אבל יחסית פשוטה, סגנון ערבי - מאכלי ים, לא בתל אביב.
6 אנשים מבוגרים, סלטים לכולם, 4 מנות עיקריות מהסוג הזול (לכל ה 6), 2 קינוחים (לכולם, לא לכל אחד....), קולה זירו אחד (כל השאר מים מהברז), בקבוק יין (פשוט) אחד, חשבון סופי: 1,200 שקלים
(לכל ה 6 כמובן).עברה שנה מאז שהלכנו יחד למסעדה בישראל, הפעם הבאה אני לא בטוח שתהיה ב 2024, אולי 2025.
אז בעולם בו הכל יחסי, שוויץ לא יקרה, אנגליה בהחלט סבירה, צרפת ממש זולה, וביוון האוכל כמעט בחינם, ואני מתייחס רק למערב אירופה, לא להודו.
-
מסכימה עם כל מילה. בשנה שעברה נסענו לאיסלנד. אמרו שהיא יקרה מאד. אז נכון, אוכל במסעדות היה מאד יקר. אבל! הסופרים היו ממש זולים, בטח יחסית אלינו. הלינות ל 3 מבוגרים במקומות שווים, בקתות גדולות, כל האיבזור הכי טוב, עלו בין 800 ל 1000 שקלים ללילה. כמה כזה מקום היה עולה אצלנו? מנחשת שהרבה הרבה יותר. אז יקר זה יחסי מאד. ואגב, היינו בשוויץ בטיול רכבות. מושלם. תענוג צרוף, ומחירי הלינות כולל המקומות כמו צרמט, בכלל לא היו יקרים.
-
@הצועד-בנעליו במסגרת עבודתי מגיעה מעת לעת לארוחות עסקיות במסעדת שף בוורשה. ארוחה של 3 מנות: ראשונה, עיקרית (יש כמה מנות לבחירה, אני מזמינה תמיד דג חרב), קינוח, ושתיה. הכל טעים למות ומצולחת לאינסטגרם. 65 זלוטי, שזה בעברית 56.50 ש"ח. היום בארומה אכלתי ביצה מקושקשת עם סלט ירקות, מעט טונה נקיה, מעט גבינה בולגרית ואבוקדו מקולקל, וכוס קפה ב-48 ש"ח. לבכות.
-
תודה על ביקורות המסעדות וההשוואות בין המחירים בארץ לאלה שברחבי החלד.
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אין טיסות ישירות לנורבגיה צריך לטוס דרך יעד ביניים
-
@aljaje תמיד לשירותך
-
י' היקרה, אני עדיין ממתינה למשלוח, הרעב מציק.
-
ואיה הבחור השואל? נעלם...