ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיכום טיול אירלנד, 12 ימים

פורום אירופה
    אירופה
    14
    120
    1760
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • K.Amit
      K.Amit נערך לאחרונה על ידי K.Amit

חזרנו מ 12 ימים נהדרים באירלנד, טיול עמוס ומלא חוויות שתוכנן זמן רב מראש ויצא לפועל בשלמותו (טוב, למעט משהו אחד או שניים...)

בימים הקרובים אעלה כאן את סיכום הטיול וכמובן שאשמח מאוד לענות על שאלות, לשמוע הערות והארות ולעזור במשהו, אם אוכל.

גילוי נאות: היו לנו 12 ימים רצופים של שמש, ללא עננות כלל.

כן, תאמינו לי שאני יודעת כמה מוזר זה נשמע, שוחחתי עם "זקני דאבלין" בעניין ולא זכור להם אירוע כזה 🙂

לפיכך, ההתרשמות שלי והחוויות שלי מושפעות כמובן ממזג האוויר המושלם - לא רק שמש אינסופית בין 5 בבוקר (אפילו קצת קודם) עד 22.00 בלילה (ואפילו קצת אחר כך) אלא גם טמפרטורות מושלמות: בערך 10 בלילה ועד 22 ביום. תכל'ס, אי אפשר להזמין טוב יותר.

ולמה אני כותבת את כל זה? כי לפי כל מה שהבנתי, ולמעשה גם כך עשיתי בעצמי, כדאי מאוד להנמיך ציפיות לפני הנסיעה לשם, מזג האוויר אינו מאיר פנים כל כך בדרך כלל.

אז היינו בכל ה must-see וגם בכאלה שפחות, הימים היו מלאים וגדושים.

והתמונה הבאה היא דוגמה מייצגת לחלוטין של מזג האוויר שהיה וגם של היופי האדיר של המקום הזה, כי אם עוד לא אמרתי - אירלנד ירוקה, כחולה ומושלמת.

*התמונה צולמה ללא פילטרים 🙂

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
      • שמחת הפרטים הקטנים
        שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

וואו, עושה חשק!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שמחת הפרטים הקטנים
          שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

מתחילה לחשוב על היעד הבא ותוהה אם רלוונטי.. מה העלויות? אודה לפירוט לפחות לגבי טיסה, רכב ולינות . והאם הנהיגה בצד שמאל לא מלחיצה?

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • K.Amit
            K.Amit @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

אני אפרט הכול כמובן בהמשך, אבל בינתיים בקטנה:

1. טיסה דרך לונדון,היתרו. כאשר הזמנתי עדיין לא היו טיסות ישירות, עכשיו יש אלעל ישיר לשם.
            2. רכב - אוויס, SUV, חדש, נוח, מתוחזק היטב, כולל כל הכיסויים וביטול השתתפות וכו', הזמנתי באתר כי יש לי ניסיון טוב איתם, - 10 ימים 4400 ש"ח.
            3. לינות - בדבלין היה יקר (מעל 320 יורו) בערים האחרות פחות (בסביבות 220). אני אפרט על המלונות, אבל עקרונית יש בטווח מחירים גדול.
            4. בן הזוג שלי נהג, "בוגר" יפן ואנגליה - התרגל ממש מהר. הנהגים אדיבים מאוד.
            K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • MERAVSHELL
              MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

איזה כיף לכם עם מזג האויר ובכלל! באמת מזל. היום כל אירוע של מזג אויר הוא משהו שהזקנים לא ראו אף פעם. היום הבלתי צפוי הפך לצפוי. מחכה לקרא. אנחנו נוסעים ביולי לצפון ווילס. הלוואי וגם ניפול על מזג אויר טוב..

• K.Amit
                K.Amit @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@k-amit

איך תכננתי את הטיול?

מסגרת הימים הייתה ידועה מראש - 12 ימים.

היה לי ברור שלילה ראשון אני חייבת לישון בדאבלין. הסיבה לכך הייתה שאני ובן הזוג שלי הגענו בקונקשיין עם BA דרך לונדון שאמור לנחות ב 16.00.

כל עיכוב בטיסות שלנו היה יכול להיגרר לשעות מאוחרות, ולינה מחוץ לדאבלין הייתה מחייבת נסיעה בלילה, אחרי יום לא פשוט, בצד שמאל מחוץ לעיר... לא נשמע מלהיב.

הבן שלנו הגיע מניו-יורק בטיסה שאמורה לנחות ב 9.00 בבוקר, עשה צ'ק אין מוקדם (יחס נהדר במלון) הסתובב קצת בעיר ואמור לפגוש אותנו במלון כאשר נגיע אליו אחה"צ אחרי שלקחנו את הרכב כבר.

ואכן, שבוע לפני הטיסה התברר לנו שבדיוק ביום בו אנחנו טסים תהיה בהיתרו שביתה של אנשי הביטחון. BA מיהרו לשלוח מיילים מתנצלים שעשויים להיות עיכובים - ואנחנו כבר התחלנו לחשוש. בפועל - לא הרגשנו עיכוב מיוחד, היה לנו די והותר זמן בהית'רו אותו העברנו בלאונג'. היה בסדר.

אגב, משהו קצת מוזר - מילא שעשינו ביטחון פעם שנייה בהית'רו (אחרי שעשינו כאן בנתב"ג) למרות שהיינו בקונקשיין "מלא" עם אותה חברת תעופה אפילו - הקטע המוזר הוא שעברנו פעמיים ביקורת דרכונים - פעם אחת בהית'רו ופעם נוספת בדאבלין. אולי בגלל שבריטניה כבר לא באיחוד? אין לי שמץ.

לגבי מיקום שאר הלינות - מה שהדריך אותי היה בעיקר הרצון להימנע מנסיעות ארוכות ובנוסף - ללון במקום "שיש מה לעשות בו" כדי שגם זמן הערב ינוצל לטובת הטיול ולא באיזו פינה נידחת... שקיעה בסביבות 22.00 מותירה הרבה זמן לטייל ומעט זמן לישון :-).

לכן, כל הלינות, למעט אחת, היו בערים קטנות או לפחות עיירות גדולות. ואכן, הבחירה הזו הייתה טובה מאוד בדיעבד.

תכננתי בדרך כלל בסביבות שעתיים נסיעה ביום, אבל היו פעמים שאי אפשר היה להימנע והיו גם ארבע שעות.

צפון אירלנד הייתה מחוץ לטיול בכל מקרה. כמו כן החלטתי שיהיו כמה שיותר חופים, החלטתי לתת עדיפות לחלק המערבי ולמעשה הדרום-מערבי של אירלנד, את דבלין עצמה שמרתי לסוף כי הבן שלנו חזר לארה"ב יום לפנינו ובדאבלין כבר היינו ללא רכב. כך נוצר המסלול הבא:

1. לילה ראשון דאבלין
                2. לילה שני קילקני
                3. לילה שלישי קינסייל
                4. 3 לילות קילארני
                5. לילה שביעי טראלי
                6. 2 לילות גאלווי
                7. לילה 10 ליד newgrange
                8. לילה 11 ולילה 12 בדאבלין.

ועל המפה זה נראה ככה

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • imeshy2
                  imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

K.Amit - האם היית בעבר בסקוטלנד/אנגליה/וויילס? מעניין אותי לעשות השוואה כלשהיא בים היעדים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • K.Amit
                    K.Amit נערך לאחרונה על ידי

הייתי בסקוטלנד, 10 ימים, קצת לפני הקורונה. ההשוואה הזו באמת מעסיקה אותי מאז שחזרתי ועדיין אין לי מסקנות מגובשות. אני אחזור לזה בסוף הסיפור שלי.

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • sigal levi
                      sigal levi @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@k-amit חודש הבא אני טסה לאירלנד

• Tal1968
                        Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

איזה כייף שאת פה לספר. ממתינה להמשך וכמובן לתמונות. היינו לפני כמה שנים בדרום וצפון אנגליה וגם ווילס וזה בהחלט עושה חשק.

• K.Amit

@k-amit

ממשיכה עם עוד קצת "מנהלות" לפני הפירוט של ימי הטיול.

נהיגה באירלנד

נוהגים בצד שמאל, עשוי להיות מאתגר בהתחלה, לפי מה שהבנתי מבן הזוג שלי - מתרגלים ממש מהר, עובדה שחזרתי לספר... 🙂

בין הערים הגדולות - למשל בין דבלין לגולווי - יש אוטוסטרדות טובות, חלקן בתשלום נמוך ממש. גם הכבישים הקטנים במקומות המרוחקים מתוחזקים היטב בדרך כלל, להפתעתנו ולשמחתנו. הנהגים סביבנו היו אדיבים, מתחשבים, נהגו היטב ובכלל - לא שמענו ולו צפצוף צופר אחד בכל הזמן שהיינו שם. נכון, בכבישים הכפריים והמתוירים באזור קרי או דינגל לפעמים הכביש צר מלהכיל 2 מכוניות במקביל בכיוונים מנוגדים ויש צורך לחכות במעין מפרצים קטנים עד שהרכב הבא ממול יעבור - וזה עובד נפלא. לא נתקלנו בשום בעיה.

במקומות רבים הם מודעים לעובדה שהתיירים המגיעים אליהם לא כל כך מתורגלים בנהיגה בצד שמאל וכמובן גם לא רגילים לחצות כבישים ולהסתכל שמאלה, וכך מצאנו על ספי המדרכות בדבלין כתובות גדולות מרוחות על הכביש בכל מקום LOOK LEFT. לפעמים לפני כיכרות יש שלטים המודיעים להיכנס משמאל, ביציאה ממגרשי חנייה שלטים דומים - בקיצור, כנראה שהתיירים הנוהגים והחוצים כבישים באירלנד כבר גרמו לא מעט נזקים...

הגענו למקומות שקשה ואולי אף בלתי אפשרי להגיע אליהם ללא רכב, ובחלקים רבים עצם הנסיעה הייתה טיול מהנה בפני עצמו.

אוכל באירלנד

אכלנו בדרך כלל במסעדות, את חלקן (בסופי שבוע) הזמנו מהארץ ואילו אחרות מצאנו "על הדרך" לפי המלצות בגוגל, בחינת המקום והתפריט ועדיפות מוחלטת למקומות שבהם ראינו ובעיקר שמענו תושבים מקומיים (האנגלית מסגירה אותם). איך האוכל? מעולה, באמת טעים מאוד, מגוון וכל אחד יכול למצוא משהו.

שני הבחורים שבחבורה טענו בתוקף שמאכלי הים לסוגיהם השונים היו פשוט מעולים, טריים וטעימים, הבנתי גם שחיות היבשה - בקר ועוף - היו טעימות מאוד ואפילו אני, הצמחונית, מצאתי תמיד מה לאכול והכול היה טעים. אכלנו רק אוכל מקומי (לא איטלקי, סיני וכו') ומעולם לא התאכזבנו. המחירים במסעדות היו הוגנים, ודאי זולים יותר מאשר בארץ, מה גם שלגבי חלק מן המנות בישראל פשוט אין אוכל כזה.

ארוחות הבוקר היו בדרך כלל כמו שמקובל בסקוטלנד ואנגליה, כל אחד יכול למצוא מה לאכול.

לינות

אחרי כמה נפילות כואבות בעבר, במדינות שונות, אני מאלה שמוותרים מראש על "מלון עם אופי" או B&B בחצר האחורית של בעל הבית. הזמנתי מקומות מסודרים, מלונות "אמיתיים" (חוץ מאשר לינה אחת שלא הייתה ברירה) וסך הכול זה היה מוצלח, אני אפרט כל יום איפה ישנו. נתקלנו בפקידי קבלה נחמדים ואדיבים בדרך כלל, מוכנים לסייע. התשלום בוצע תמיד בצ'ק אין.

כסף

האמת היא שאין שום צורך במזומן, אפשר לשלם בכל מקום בכרטיס אשראי חוץ מאשר חריג אחד: חנייה. במקומות רבים יש מדחן שאפשר לשלם בו במזומן או באמצעות אפליקציה. בשום אופן לא הצלחנו להסתדר עם האפליקציה הזו והיה צורך במטבעות של יורו וחצי יורו כדי לקבל כרטיס חנייה במדחן, פרטתי שטר באחד הימים הראשונים והיה לי די מטבעות להמשך הטיול.

ועוד תמונת "טיזר" לפני שאתחיל ממש, זהו סתם פארק נחמד באמצע דבלין, צמוד לקתדרלת סנט פטריק, זה בהחלט לא סופ"ש וזו שעת צהריים וכל האירים יצאו החוצה ונשכבו על הדשא לתפוס קצת שמש...

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • sigal levi

@k-amit אפשר להביא יורו במקום כרטיס אשראי? שנה שעברה הייתי בסקנדינביה כולל נורבגיה,שם שילמתי רק בכרטיס אשראי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • K.Amit
                              K.Amit נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שכן. לא זוכרת שראיתי במקום כלשהו שלט שלא מקבלים מזומן, אבל אולי יש מקומות כאלה, לא יודעת.

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • יונית
                                יונית נערך לאחרונה על ידי

טוב שבאת לי עכשיו בניתי לי מסלול לאירלנד (קורונה קלקלה לי) ועכשיו מחדשת אותו לסתיו הקרוב קצת בתוואי אחר משלך אבל מה זה אשמח לקרוא ולהחכים. שאלה קולינארית ולא הכי חשובה- איך האוכל לצמחונים, יש מבחר או תמיד חביתה?

• K.Amit
                                  K.Amit @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

הי יונית, אירלנד נהדרת ובהחלט מחכה לך 🙂

לגבי הצמחונים - בהיותי כזו אני יכולה לספר לך שלא אכלתי כמעט חביתות שם. לא הייתה מסעדה שלא הייתה בה אופציה צמחונית במנה הראשונה ואופציה צמחונית במנה העיקרית, לפחות אחת כזו. בנוסף, יש לא מעט מסעדות הודיות, לא באותה כמות כמו באנגליה אבל בהחלט יש - ושם ברור שזו חגיגה לצמחונים. ומנות הודיות צמחוניות לפעמים "זולגות" לתפריטים במסעדות רגילות.

יש הכול - ריזוטו, פסטה, קישים, תבשילים, מרקים טעימים. יש אפילו המבורגר טבעוני (לא ניסיתי, נראה לי חשוד...). אפילו באיי אראן היה לי מה לאכול בלי בעיה, והיה מבחר.

וגם אם את נוסעת לכפר דייגים נידח במיוחד, יש סיכוי ממש טוב שיהיה אופציה ללא בשר. אף על פי שלאור מה שאני ראיתי, כבר לא נשארו מקומות ממש נידחים...

• sigal levi

@k-amit תודה

• K.Amit

@k-amit

בהכנת הטיול נעזרתי בעיקר בספר הזה - ספר מעולה, מקיף מאוד, מעמיק ונוח לתפעול. ממליצה מאוד, במיוחד למי (כמוני) שמתקשה לראות את "התמונה השלמה" רק משיטוט ברשת.

חיפשתי גם אטרקציות מיוחדות ברשת, בעיקר באתרים הרשמיים של אירלנד (ויש הרבה, לכל עיר או אזור) ועוד, לפי הצורך בכל מקום.

הזמנת המלונות

הזמנתי את כל המלונות זמן רב מראש (5 חודשים בערך), תמיד אך ורק עם אפשרות ביטול. חצי מהמלונות הוזמנו דרך "בוקינג" והשאר - ישירות באתר המלון, גם הם כמובן עם אפשרויות ביטול טובות מאוד. במקומות מסוימים - למשל ליד ניוגריינג' - כבר לא היה כל כך הרבה מבחר. כך גם בסופי שבוע.

ארוחות בוקר אכלנו תמיד במלון - בעיקר משום שאנו קמים מוקדם ורוצים להתחיל את היום בשעת בוקר מוקדמת וכמעט בכל המקומות שבדקתי (כולל דאבלין) לא היה שום דבר פתוח בקרבת המלונות לפני 8-8.30, ולפעמים גם לא היה בכלל.

בחלק מן המלונות הזמנתי מראש ארוחת בוקר, ולפעמים הזמנתי רק במלון עצמו. ב"רדיסון" למשל, חברי מועדון מקבלים הנחה יפה על מזון ומשקאות (בהנחה שההזמנה נעשתה כמובן ישירות במלון) כך שרק כאשר הגעתי למלון במרכז דאבלין הזמנתי לנו ארוחות בוקר.

זהו, עכשיו לטיול עצמו.

מוטיב חוזר באירלנד: כבשים...

וכאמור - לנו היה מזל גדול (התחממות גלובלית?) עם מזג האוויר שם

K.Amit יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • K.Amit
                                        K.Amit @K.Amit נערך לאחרונה על ידי K.Amit

@k-amit

היום הראשון לטיול

המראנו מתל אביב 07.30 בבוקר, עם טיסת British Airways שנחתה בלונדון הית'רו, ומאותו טרמינל המראנו שעתיים וחצי אחר כך לדבלין. כל הטיסות המריאו ונחתו בזמן, הכול היה בסדר גמור. בנחיתה בהיתרו התעכבנו במטוס כמעט חצי שעה עד שנפתחו הדלתות לשרוול, בשל אותה שביתת אנשי הביטחון שסיפרתי עליה. לנו זה לא שינה כלום. בלונדון עשינו שוב ביטחון והחתמנו דרכון אבל לא היו תורים מיוחדים וזה עבר מהר.

ב 16.00, לפי המתוכנן, נחיתה בדאבלין, איסוף רכב ב AVIS. קיבלנו מה שהזמנו, לא ניסו לדחוף לנו כלום, שירות אדיב וטוב, הלך מהר. הסתגלות קצרה לנהיגה בצד שמאל ויצאנו לכיוון המלון שהוזמן מראש, וויז עבד טוב מאוד וגם גוגל-מאפס, חוץ מאשר בפארק הלאומי קילארני. אין לי מושג למה, אבל שניהם "התברברו" שם לגמרי, וגם אנחנו קצת... 🙂

40 דקות בערך כניסה לעיר, המלון ממוקם ממש במרכז, The Green, מלון מעולה ומאוד מאוד מומלץ. החניה נמצאת במרכז מסחרי, 5 דקות הליכה משם, אולי לא אידאלי אבל המיקום המעולה שלו היה שווה את זה.

כשהגענו למלון פגשנו את הבן שלנו שהגיע מניו-יורק והספיק כבר לחרוש את דאבלין מהבוקר. אחרי קטע של התרגשות (רצינית, לפחות מצדי) בלובי, עשינו צ'ק אין ויצאנו אל העיר לפנות ערב, כמובן שעדיין אור מלא בחוץ. אפשר לגמרי להסתובב בעיר ברגל, הכול נמצא במרחק הליכה מן המרכז. הגענו למדרחוב היפה, עברנו בפארקים עירוניים בדרך, התרגלנו לחצות את הכבישים. לא עשינו משהו מיוחד, פשוט שמחנו להיות יחד 🙂

מדרחוב גרפטון מקסים, נקי וכיף להסתובב בו ובסמטאות הרבות המקיפות אותו.

ארוחת ערב מצוינת במסעדה שהומלצה לנו במלון, הכול היה טעים. היה יום ארוך ושמחנו לחזור למלון, למעשה עוד היה אור בחוץ אבל זה בהחלט לא הפריע לנו לישון. בכל המלונות יש וילונות כהים להחשכת החדר - הזריחה ב 4.30 בערך.

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • K.Amit

@k-amit

היום השני לטיול

אחרי טיול בוקר מוקדם בעיר, לפני שהיא ממש מתעוררת וארוחת בוקר מצוינת עזבנו את המלון בדרכנו דרומה.

המסלול שלנו היום כולל את גני Powerscourt ואת הפארק הלאומי גלנדלוך. משם נסיעה אל קילקני שבה נישן בלילה. סך הכול נסיעות היום לפי גוגל 2.5 שעות בערך.

על המפה זה נראה ככה

גני Powerscourt

הגנים נפתחים ב 9.30 בבוקר, ובאתר שלהם מפורט כל מה שצריך לדעת עליהם. המקום לגמרי שווה ביקור, אפשר להעביר שם בקלות שעתיים, גם ילדים ישמחו להיות שם לדעתי.

הגנים קיימים כבר למעלה מ-250 שנה, ובעצם יש שם בית אחוזה יפהפה שכיום מתפקד בעיקר כבית קפה, חנות גדולה ומתחם שבו תערוכה על ההיסטוריה של המקום. נעים מאוד להסתובב בבניין. הגנים עצמם מטופחים ומרשימים מאוד, יש מסלול נחמד שמקיף אותם, עובר בגן היפני וגם בבית הקברות לחיות מחמד, שבניגוד לשמו העצוב הוא מקום ממש נחמד.

זו החצר של הבניין:

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • יונית
                                            יונית @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@k-amit

זה גם התנ"ך שלי להרבה יעדים ובמיוחד אם הוא בעברית, אבל אם אין-אז באנגלית

ומשם ממשיכה הלאה בחטוט מידע.

שייכת לדור הישן שצריכה ספר עם כריכה ואזורים ולראות את המפה השלמה

ואז...השלמות מבלוגים,סיפורים,אתרי מידע והיתר.

מאד מזדהה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 1 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון