טיסה לפראג עם חברה ישראלית?
-
אני רוצה לטוס לפראג באוקטובר.
באתר של ישראייר כתוב שהטיסה מופעלת על ידי חברת סמארטווינגס. אני יודע שזה לואו קוסט צ'כי.
באתר של אלעל כתוב שהטיסה מופעלת על ידי חברה אחרת, בלי לפרט איזו. מישהו יודע איזו חברה זאת?
כמו כן, יש כתבות על מטוסים מיושנים ומושבים צרים בטיסות האלה.
מישהו התנסה לאחרונה ויכול לחוות חוו"ד?
-
פוסט זה נמחק! -
לדעתי גם אל על עובדת עם סמארט ווינגס. טסנו איתם לאיטליה לפני שנה כמפעילים של ישראייר - מטוס צפוף ולא נוח בכלל. הבעיה שאין אלטרנטיבות וזה מבאס. חשבתי על פראג בטרום כריסטמס אבל בגלל זה ירדתי מהענין
-
הטיסה כיביכול שייכת לאלעל. המפעיל לעיתים רבות מופעל על ידי החברה הצכית. זה מה יש
-
סמארטווינגס לא חברת לו-קוסט. זו חברה שמבצעת טיסות שכר עבור חברות אחרות.
-
dmitrys - הטיסה מופעלת ע"י Tus Air, תלוי בתאריך הטיסה - אפשר למצוא את הפרטים בגוגל פלייטס, כולל דגם המטוס.
-
תודה לכולם, אישתי פסלה את פראג בגלל הטיסות האלה. מבאס.
-
טוב שביטלתם. הכל נכון. רכשנו כרטיסים באל על וקיבלנו חברת פח צ’כית. מטוס צפוף יותר מקופסת סרדינים. טיסה נוראית ולקוחות ממורמרים.
-
רציני? לוותר על פראג בגלל טיסה של 4 שעות?
המטוסים האלה רגילים לחלוטין ולא שונים בהרבה מחברות לואוקוסט סטנדרטיות.
לטעמי, עשיתם טעות. פראג נהדרת וחבל לפספס אותה מסיבה כזו
-
@imeshy2 אני רוצה לטוס לפראג בפסח - גם לא היינו בה עדיין וגם יש באיזור טראק שאני משתוקקת לעשות, אבל אני חוששת ממש לרכוש כרטיסים מאל על בגלל ההתנהלות שלה הידועה לשמצה בכמה מישורים. לא אכפת לי לטוס לכל יעד באירופה בתנאי לואוקוסט, לדעתי ההבדלים בין החברות הללו לחברות הלגאסי (או לפחות חלקן) ממילא הטשטשו עד כדי נעלמו בשנים האחרונות (ראיתי את זה בחודש שעבר בטיסתנו לאדינברו דרך בריסל עם בראסלס איירליינס - גם שם היו מושבים צפופים, אוכל גרוע בתשלום ותשלום נוסף על מזוודות ובחירת מושבים) - אבל לפחות תהליכי הרכישה, הכרטוס, שירות הלקוחות, הבורדינג והדיוק בהמראה (את הכרטיסים רכשתי מלופטהנזה כך שעמדתי מול שתי החברות) - היו ללא רבב.
מהחברות הישראליות אני פשוט חוששת, וכשאני מתכננת טיול יש לי העדפה חזקה אם לא מוחלטת לחברת תעופה שהיא אמינה והגונה - בעיני זה הכי חשוב.
-
רציני?
לוותר על פראג בגלל טיסה של 4 שעות?
המטוסים האלה רגילים לחלוטין ולא שונים בהרבה מחברות לואוקוסט סטנדרטיות.
לטעמי, עשיתם טעות. פראג נהדרת וחבל לפספס אותה מסיבה כזואנחנו כבר היינו בפראג. זה לא קריטי פראג או לא פראג, אבל פחד של אישתי ממטוסים כאלה זה כן קריטי.
טסנו לאחרונה בארקיע, איזיג'ט וטראנסאוויה, והמטוסים היו בסדר גמור. אם הרבה אנשים מתלוננים על צפיפות, אולי זה לא רגיל.
אם לא היינו עדיין בפראג, אולי הייתי חושב אחרת.
-
אני לא חושבת שההבדלים בין חברות הלוקוסט לבין הלגאסי היטשטשו עד נעלמו. נכון שיש חברות לגאסי שמטיסות במטוסים יחסית צפופים, אבל לטעמי המושבים הרבה יותר נוחים, אפשר להזיז משענת אחורה, ועדיין יש חברות עם מטוסים נוחים כמו בריטיש שהיה תענוג לטוס איתם, אוסטריאן עם מרווח מצויין לרגליים, איסלנדאייר מעולים וכו. לגבי המראות בזמן- נתקלנו באיחורים גם בלופטהנזה, גם באיזיג'ט ועוד.
-
ונכון- בראסלס איירליינס פשוט חברה לא מוצלחת- מטוסים צפופים ולא נוחים ולא נדבר על האוכל.
-
אני , עתידית, בשל נסיוני המר, אנסה לטוס ככל הפחות בחברות הלואו קוסט למיניהן. אחד הפרמטרים שנוכחתי שבו הן נופלות משמעותית הוא פרמטר אמינות "יציאת הטיסה ואי ביטולה".
לאלעל הייתה תקופה לא טובה (עם שביתות הטייסים). אבל באופן כללי, הרבה פחות טיסות שלהן בוטלו או הוזזו בימים שלמים.
וכמובן שהכול נזיל, ומה שהיה, לא בטוח הוא שיהיה
ואגב, הסטנדרט של סמארטווינגס אינו פחות טוב מאשר של ארקיע, למשל. שתיהן חברות בסיסיות דומות.
-
@meravshell בגלל זה כתבתי על חלק מחברות הלגאסי, לא כולן. בבראסלס האפשרות להטות את הכסא (הצפוף) היתה תיאורטית בלבד. כל השאר = לואוקוסט.
-
הכל עניין של עלויות וחלופות. מי שחשובים לו תנאי הטיסה, או אם הוא לא זה שמשלם אותה, גם יטוס במחלקת עסקים. אחרים אולי יעדיפו לסתום את האף בטיסה ולטוס התנאים שאינם מיטביים ולשמור את הכסף לצרכים אחרים. ולפעמים התנאים הם לא רק הנוחות במטוס, למשל אני כבר שנים לא מוכן לטוס חזרה לישראל כשההמראה מוקדם בבוקר. אחרים יכולים להחליט שהנושא מבחינתם זניח. כל אחד ואחת עם ההעדפות שלהם ועם הנכונות לעלות - תועלת