דרום ארגנטינה וצ'ילה
-
שוכרים רק בארגנטינה ולא בצ'ילה (כשמתאפשר) בברילוצ'ה זול באלקלפטה יותר יקר
-
לא יכול לעזור לך.
בטיול של חודש בארגנטינה-צ'ילה טיילנו 20 בפטגוניה ללא אושוואיה מתוכם 6 בקרטרה.
שלא כמו רוית - לא טרקנו 100 ק"מ גם לא 10, אבל היה כיף כי היינו 5 חברים טובים בג'יפ של אדולפו.
ורוית צודקת. מחירי ההשכרה מופרעים, אבל אפשר להבין - היצע קטן, ביקוש גדול ודרכים הרסניות,
למרות שנדמה לי שהקרטרה נסללה כולה בכביש טוב (הייתי שם ב 2016).
-
תודה לכם. הילל. שמרתי את המסמך שכתבת. השקעה רצינית עבור טיול יחסית קצר…. מישהו זוכר מה זה ״מחירים מופרעים״? 100 דולר ליום? 200?
-
אתה מתכוון למחירי השכרה של רכב לקרטרה?
-
אני לא זוכרת במטבע המקומי, אבל שילמנו לשבועיים כ10000 שח, והוא נתן הנחה של 10% לתשלום מזומן אז בסוף יצא כ9000 שח
ואנחנו מדברים על לפני כחמש וחצי שנים
יש במחיר המטורף הזה כמה "קנסות"
- לקחנו בפורטו נטלס החזרנו בפורטו וארס, רק הקנס על ההחזרה המרוחקת עולה כמעט כמו ההשכרה
- משלמים עבור ביטוח למעבר לארגנטינה, וגם עבור זה שבצילה יש להם מחוזות ואתה עובר ממחוז למחוז זה גם מגולם במחיר הזה
-
3913$ ל 21 יום כולל הכל לגבי ההשכרה.
לא כולל דלק ואגרות דרך.
היה לנו צורך בהחלפת צמיג שהלך בגלל הדרך. אדולפו זיכה את ההוצאה.
-
תודה לכם. נשמע כמו קצת פחות מ200 דולר ליום. אקח את זה בחשבון אבל אם זה שווה את זה זה אז אשלם. לא משוכנע שזה יותר זול בניוזילנד? וגם לשם אולי פעם ניסע. הילל, אם יש לך מידע עדכני אז זה בטח יעניין גם אחרים. רוני, הזיכרון הקשיח שלך מדהים וכל זה עוד באמצע טיול בנורווגיה ביד אחת כשבשניה אתה נוהג את הקרוואן

-
לא זיכרון. זה דווקא הולך ופוחת. אבל הכל מתועד ונשמר.
-
ממה שראיתי כשטיילתי אז רכב ליום לקרטרה היה באזור ה 120$ ליום (לא כולל קנס ההחזרה)
אם אתה רוצה לשאול יותר מדויק, תצטרף לקבוצת ווטסאפ של גרינגו ,של הקרטרה, ותשאל שם:
קרטרה אסטורל
https://chat.whatsapp.com/JDrr9jGEjcfHSu9yOrL5kN -
תודה הילל נכנס לאירוע ….
-
תודה רבה רוני.
לגבי סעיף 9. לא כל כך הבנתי את האיחוד בין השיט לבין ההליכה על הקרחון באל קלפטה. הבנתי שמדובר בשני סיורים נפרדים, או שאני טועה?
במידה ויהיה לי יותר זמן להקדיש לאושוואיה. אולי אתה יודע מהו מינימום הימים של יציאה לשיט אל אנטרקטיקה?
איזו חברה מוציאה את טיולי השיט היחסים קצרים יותר?
תודה, תמי
-
-
תודה רוית סליחה, השם הפרטי לא היה רשום
-
כשיוצאים לטרק על הקרחון, לפני זה עולים על סירה ששטה קרוב לקרחון ומביאה אתכם למקום שבו משאירים את הציוד ומקבלים את הנעליים המיוחדות ויוצאים לטרק על הקרחון.
זה נקרא טרק אבל בפועל זה שעה וחצי בערך של הליכה בין, ועל הקרחונים.
אני לא רואה צורך בעוד שייט נוסף אחריו
-
תודה רבה