ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קארטרה אאוסטראל

פורום דרום אמריקה
    צילה ארגנטינה
    6
    91
    1567
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

את כנראה צודקת ולא חושב שהיינו בלאוקה. היינו בסן פדרו דה אטקמה ובסלאר הצ׳יליאני והארגנטינאי. גם בשמורות של קקטוסים של 12 מטר וגם באיזה מסלול למרגלות אוקנקוגאה שהוא ההר הגבוה בדרום אמריקה. ראינו הרבה נופים ירחים וסאלרים ופלמינגו אבל לא זוכר גואנקוס כמו שראיתי בתמונות שיש בלאוקה (או שבכלל אלו למות או אלפקות)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

my maps זה כלי של גוגל לבניית מפה משלך עם תיוני מקומות בצבעים ובסמלים לפי החלטה אישית כולל בניית מסלולי תנועה.

עובד רק עם דפדפן (אני משתמש בכרום) ולא כאפליקציה ונשמר בחשבון גוגל שלך.

צריך ללמוד קצת את העובדה בזה. כשיודעים, זה כלי תכנון טיולים ממדרגה ראשונה. יש לי מספר תכנונים עתידיים ואני כל פעם מעדכן.

בסוף, לפני הטיול עצמו, מעבירים את הידע שרוצים לגוגל מאפס עצמה כדי להשתמש בניווט, כי my maps אינו כלי יעיל לניווט.

• dregev03

תודה רוני. מתי כדאי להזמין כרטיסי טיסה?

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • רוני סופר

@dregev03

כמה שיותר קרוב לטיסה כדי להשאיר זמן לשינויים,

וכמה שיותר מוקדם כדי לתפוס מחירים זולים.

ובתווך נכנסים שיקולים של עונת הטיולים, מצב ההחלטות לגבי הטיול וכאלה.

וזה נכון לגבי כל טיסה בכל מועד ובכל מקום.

אז תחליט.

• dregev03

תודה רוני. היום באיבריה כרטיס עם מזוודה ואפשרות להבטיח מושב ב24 שעות האחרונות עולה בין 50-100 יורו פחות לכיוון מכרטיס שמבטיח יותר מקום לרגליים כבר ברגע ההזמנה ומאפשר שינוי יחיד (בכפוף למגבלות). ברגע שאדע עוד כמה פרטים אזמין כרטיסים

• dregev03

רוני רווית. עשיתי קצת שיעורי ביית ונעזרתי בחבר צעיר בשם נמרוד גינזברג שכתב ״מדריך למטייל בפטגוניה״ באתר סיפור טיול. אנחנו עובדים יחד כבר 6 שנים וידעתי שהוא חרש את פטגוניה בטרקים אבל לא זכרתי שחלק גדול מזה היה בקרטרה. הוא מציע לשכור רכב בברילוצ׳ה ולהחזיר באל קלפטה. לחצות לצ׳ילה באסקל לכיוון Futaleufu, לרדת בקרטרה ולחזור לארגנטינה דרך צ׳ילה צ׳יקו. מכיוון שהוא לא עשה את זה כי זה היה טיול אחרי צבא שלו אני שואל אתכם המומחים אם אפשר לעשות השכרה כזו? אני יכול אפילו לוותר על האוטו ביציאה מצ׳ילה צ׳יקו בלוס אנטיגוס בארגנטינה מכיוון שאני משאיר את אל צ׳אלטן לאחרי אושואיה…. מה אתם אומרים על השכרה כזו?

rmatarasso תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • rmatarasso
                  rmatarasso @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

מה שהוא מציע זה בערך הסטנדרט של המוצ'ילרים הצעירים

אני בכל מקרה ממליצה לרדת דרומה יותר ולצאת או בפאסו רובריו שהמלצתי לך עליו קודם או לרדת ולחזור.

הכניסה מהמקום שהוא מציעה מוותרת על כל צפון הקרטרה. אני באופן אישי לא עשיתי אותו (בגלל מפולות הבוץ) כך שאני לא פקטור להגיד אם זה נכון או לנכון כי לא הייתי

אני כן יודעת שמצב הזה לא מגיעים לפויאפי ולקרחון התלוי, מבחינתי זה מקום שווה, ולחובבי הטרקים יש שם מסלול די נחמד לקרחון עצמו. כמי שלא היה כבר בכוחה לטפס הסתפקנו במסלול קצר לאגם ולתצפית עליו

אני די בטוחה שאת ההשכרות המשוגעות האלה קשה יהיה לסגור עם סוכנויות קטנות, לכן במקומך הייתי מתחילה כן להתכתב עם אדולפו שמוכן לעשות כאלו השכרות, מקבל אומדנים ואז מנסה לראות על עוד סוכנויות

רק לסבר את האוזן הנסיון שלי בזמנו בין אדולפו לאוויס היה של כ10000 שח!

• dregev03

תודה רווית לא בטוח שהסברתי טוב אבל כניסה לקרטרה בצ׳ילה מFutaleufu וירידה צפונה לא מפספסת את הפארק קוואלט בו נמצא הקרחון התלוי וגם לא את פויאפי. בכל מקרה אשמח לקבל את הפרטים של אדולפו.

• dregev03

ירידה דרומה כמובן

rmatarasso תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • rmatarasso
                        rmatarasso @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

אתה צודק ואני טעיתי. המעבר הזה היה חסום לנו 😣

הפרטים של אדולפו מהמייל שלו

המייל שממנו התכתבתי איתו, נראה כמו מייל פרטי

[email protected]

הוא חתם את המיילים שלו עם הפרטים הבאים

Turismo Southland Rent A Car
                        Direccion.:  km 12 norte S/N / Punta Arenas 
                        24 hrs. Mobile: +56 9 93197838
                        Whatsapp : +56 9 93197838
                        Mail: [email protected]

Patagonia - Chile

• dregev03

תודה רווית שלחתי לו לשני המיילים

• dregev03

אדולפו לא ענה בינתיים יומיים וחצי. לדעתי רוני כבר נתן למישהו את הפרטים שלו כבר לפני כמה חודשים אבל גם אז לא נוצר קשר. רוני אז שאל איך נפתרה השכירות ונדמה לי שהתשובה הייתה שהם הסתדרו עם חברה אחרת…? אחפש את זה

• dregev03

מצאתי את השירשור עליו דיברתי. מסתבר שהשואל קיבל התייחסות מאדולפו אבל לטענתו אדולפו היה יקר משמעותית והוא סגר עם מישהו אחר אבל לא ענה לשאלה של הילל עם מי. רק כתב ש״הסתדרנו״. למדתי שם שגם רוני בטיולו שכר בברילוצ׳ה והחזיר באל קלפטה…. כמו כן הילל הציע פרטים של סוכנויות השכרה אבל השואל כבר לא היה מעוניין. אז אני מעוניין …. ואולי גם אדולפו יענה לי בסוף

• zvikamr
                                zvikamr נערך לאחרונה על ידי

מזמן לא הצצתי לפורום הזה. אם להוסיף את חצי הגרוש שלי לגבי הקרטרה, לא מצאתי אותה כמלהיבה במיוחד. אולי בגלל שהגעתי אליה בסוף הטיול בפטגוניה, כשכבר קצת שבעתי מאגמים, הרים, קרחונים ועיירות שכוחות אל. נסעתי בתחבורה ציבורית, ומעט בטרמפים, בסך הכל נוח למדי אבל מגביל בהגעה לפארקים נידחים שלא על הכביש. נכנסתי מצ'ילה צ'יקו (לא להחמיץ את מערת הידיים Cueva de los manos שמדרום לפריטו מורנו העיר), ויצאתי דרך פוטאלופו לאסקל. מערות השיש ליד פוארטו ריו טרנקייו מאוד יפות. רציתי אבל לא הצלחתי לצאת משם לשייט בלגונה סאן-רפאל ולקרחון באותו שם. הטרק לסרו קסטייו נחמד, אבל אחרי שבועיים נפלאים בצ'לטן ניראה קצת חיוור. נדמה לי שהעצירה המשמעותית הבאה היתה בפויוהואפי, אהבתי את העיירה והגסטהאוס (לודוויג) והמעיינות החמים. הקרחון התלוי נחמד אבל רואים אותו די מרחוק (שם פגשתי את רוני...). זהו בערך, סך הכל כעשרה ימים. לא הייתי בחלק הדרומי (תכננתי ללכת ולשוט מאל צ'לטן ישירות לאוהיגנס אבל לא הסתייע) וגם לא בחלק הצפוני.

דרור בטיול ארוך כמו שאתה מתכנן וודאי שיש לכם זמן לקרטרה, בכל מתכונת שהיא. קחו את הזמן, תיכנסו לפארקים היותר נידחים, סעו לאוהיגינס. חצי מהזמן גשום, אז ממש לא כדאי להיות לחוצים בזמן. אבל בכל זאת אני בספק אם פטגוניה "מצדיקה" שלושה חודשים, לי זה הרגיש בחלק מהזמן כעוד מאותו דבר, והייתי רק כחודשיים (כולל ברלוצ'ה-פוקון והאזור, אבל בלי אושוואיה). תוסיף לזה מרחקים גדולים, מזג אוויר מעצבן (חוץ מכמעט שבועיים רצופים של מזג אוויר נהדר בצ'לטן, שהיו מדהימים), אוכל גרוע (אני צמחוני) ותרבות לא מעניינת במיוחד. במקרה שלכם יש גם זכרונות נעורים שלא ניתן לשחזר. הייתי מגוון עם חצי האי וולדז, אולי שייט כלשהו (אנטרקטיקה...), ומפלי האיגואסו אם עוד לא הייתם.

• רוני סופר
                                  רוני סופר @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

@zvikamr

הי צביקה. כיף שהצצת.

שותף לדעתך לגבי 3 חודשים. אפילו חודשיים זה הרבה.

ח"א ואלדז זה אכן יעד מצויין אבל זה ממש בצד השני.

גם מערת הידיים, חוויה בפני עצמה זה לא ממש קרטרה. מי שמזגזג בין ארגנטינה וצ'ילה יגיע אליה (איך הגעת בלי רכב?).

עוד "חוויה" באזור הזה אלה הגוואנקו שמנסים לעבור את הגדרות הנוראיות והרבה מהם נשארים תלויים עליהן ומתייבשים למוות.

undefined

מערת הידיים

גואנקו שנתקע בגדר שנמשכת לאורך קילומטרים רבים

• dregev03

הי צביקה ורוני תודה על השיתוף בחוויות אישיות ועל התמונות. כמה נקודות שלי בלי להיכנס לוויכוח עם טיילים גדולים ממני. את אל צ׳אלטן אני משאיר לסוף ולפארק טורס דל פיינה אני כלל לא רוצה לנסוע. מעדיף לזכור אותו בתולי כמו שהיה….

לגבי מזג אוויר צביקה, אם אני לא טועה אתה טיילת קצת לפני העונה או ממש בתחילתה. אז הקרטרה הייתה אולי די ריקה ונוחה לטרמפים אבל אולי גם יותר גשומה מדצמבר ינואר.

לגבי תרבות מקומית אני מסכים לגמרי. צ׳ילה אומנם הייתה בסוף שנות ה80 הרבה יותר פשוטה ונידחת מהיום ולעומת ארגנטינה אז סיפקה כמה חוויות ״אנתרופולוגיות״. נסענו אז הרבה בטרמפים ואפילו פעם שאלו אותנו מאיזה שבט אנחנו. … אבל בביקור נוסף (בצפון צ׳ילה) ב2005 כבר ראינו שינוי עצום ואין לי ציפיות בנושא. מה שאנחנו מאוד אוהבים זה את תרבות ״התרמילאים״ שאנחנו מתיימרים פה ושם להשתייך אליה. אין לנו שום בעיה באנדרסטייטמנט להעביר ימים שלמים בבתי קפה ואפילו בתי חבד ולדבר עם תרמילאים אחרים ואולי בעיקר עם הישראלים הצעירים.

אולי פחות מכם אבל אני מחשיב את עצמי כמישהו בר מזל שראה הרבה נופים טבעיים בחייו ולא מחפש לראות איזו חדשה מרעישה כמו קרחון תלוי שאין ספק שהוא יפה או לגונה סאן רפאל שהלהיבה את הדימיון כבר לפני 35 שנה. זה תמיד כייף ויפה לראות דברים חדשים אבל אני נמשך אחרי הרגשת החופש והמרחבים וכך למרות שלפני חודש חודשיים כלל לא חשבתי על הקרטרה, היא פתאום מדליקה אותי ואני כנראה קצת רומנטיקן שוגה באשליות. באיגואסו הייתי פעמיים כשהוא שפע. מראה וחוויה טבעית בלתי נשכחת ואחד מתוך שני פלאי הטבע הגדולים שחווינו בשנות ה80 אבל אין לי צורך לחזור לשם…. אגב אשתי גם צמחונית ויש לי בן אחד טבעוני ואני רוצה לכנס את שלושת בני לאל צ׳אלטן לשבועיים בסוף הטיול ואולי לנסות שוב לצעוד בעקבות צביקה את טרק מעבר הרוחות. אין סיכוי שאני אעשה את הטרק הזה רק עם אשתי אבל אולי במסגרת משפחתית זה אפשרי?

• hil
                                      hil נערך לאחרונה על ידי

(יש מסעדה טבעונית באלצלטן)

• dregev03

תודה הילל טוב לדעת

• dregev03

טוב. חוזר קצת. לי אין כל כך שאלות אבל התוכניות קצת מתגבשות ואם יש תגובות אז אשמח לשמוע. חושב לקצר ל6-7 שבועות מכל מיני אילוצים ושיקולים. בגדול לעשות את הקרטרה פלוס מצפון לדרום מאיזור האגמים דרך פוארטו מונט וקוהייקו לאל צ׳אלטן. מוותר על הוויאריקה ראינו לבה או לא ב88 זה נשאר שם. לא חוזר למקום הפשע. כנראה גם לא להגיע לאושואיה או שממש קפיצה.

חושב על משהו כזה:

1. שבוע ראשון אוריינטציה ואולי טרק או חד יומיים באיזור הרי הגעש מצפון לפורטו מונט.
                                          2. שכירת רכב לשבועיים- פוארטו מונט והחזרה בקוהייקו.
                                          3. טיול שבועיים בתחבורה ציבורית וטרמפים מקוהייקו לווילה אוהיגינס - זו חוויה אחרת ובא לי עליה.
                                          4. חציה ב״טרק״ של יומיים מווילה אוהיגינס לאל צ׳אלטן כולל שייט לקרחון אוהיגינס (במקום קרחון סן רפאל שכרגע נשמע לי יקר להחריד וקצת תיירותי מידי?).
                                          5. שבוע פלוס באל צ׳אלטן עם אולי קפיצה לפריטו מורנו או אושואיה או ….
                                          • רוני סופר

@dregev03

נראה טוב.

חוזר ומדגיש כי את המעבורת מפוארטו מונט צריך לתאם ימים מראש. מנסיוני המר.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 4 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון