לונדון - שלושה ימים באוקטובר
-
פוסט זה נמחק! -
כמה דברים - אם אתם שומרי שבת - מדוע לנסוע לשלושה וחצי ימים שמתוכם יומיים הם על בטלה חרת מעש בשבת?
לגבי היום הראשון - האם אתם מתכוונים להסתובב עם המזוודות בכל היום הזה או שתגיעו למלון קודם, תקבלו את החדר, תשימו בו את המזוודות ואז תצאו לטייל? אם אתם נוחתים בהית'רו ב 12 - במקרה הכי טוב, תצאו מהית'רו בשעה 13-13:30. נסיעה למרכז לונדון ברכבת המהירה והיקר לוקחת כחצי שעה ברוטו (משם צריך עוד רכבת תחתית). רכבת איטית וזולה יותר תיקח לכם שעה. כלומר שעת ההגעה למחוז חפצכם הראשון בלונדון יהיה סביב 14-16 לא חושב שתספיקו ללונדון איי בשעה 16:00 אלא אם אתם מסתובבים עם המזוודות איתכם.
-
הסיבה היא קונקשיין וניצול הזדמנויות.. והמגבלה של תחילת הלימודים. נסע למלון קודם, השעה היא רשומה שרירותית אנחנו נשנה ונסדר הכל לפי הבנה..
-
לדעתי הימים שלכם לא מאוזנים בכלל. היום הראשון הוא קריעה מבחינת הליכה, במיוחד כשאתם אחרי טיסה. לעומת זאת, היום השלישי שלכם די ריק. כמה זמן תסתובבו באזור קובנט גארדן? שעתיים? ומה אחרי זה? קובנט גארדן זה מאוד קרוב לפיקדילי, לסטר, סיינט ג׳יימס וכאלה. לדעתי יותר מתאים לחבר שם. אלא אם תכננתם פעילות של שעה-שעתיים לבוקר וזהו. מעבר לזה, לדעתי כדאי לכם לתכנן גם תכניות למקרה שמזג האוויר לא יאיר לכם פנים. תמיד יכול לרדת גשם, ובאוקטובר כבר בכל מקרה קור של חורף ישראלי, אפילו ימים קרירים של חורף ישראלי. יכול להיות שיהיה לכם לא נעים להסתובב בחוץ ימים שלמים, בטח לא אם רטוב.
-
אחלה, היום שלישי הוא אכן לא רק קובנט גארדן.. איזה שייט על התמזה מומלץ לעשות? שווה לנסוע לגריניץ'? או מה מהי המלצתכם במקום?
-
אישית אני לא ממש חובבת של שיט, ושטתי על התמזה רק פעם אחת, לג׳ריניץ׳, וזה היה בשיט שהוא חלק מהתחבורה הציבורית בעיר. אם זה מושך אתכם, אז בעיני זה היה נחמד מאוד. בג׳ריניץ׳ הייתי פעם אחת, בעיקר בשוק וקצת בפארק. לא נכנסתי לאתרים. כרגע יש שם תערוכה של צילומי אסטרונומיה שרציתי ללכת אליה, אבל בינתיים לא הספקתי, אני מקווה אולי בהמשך הקיץ. את השוק של ג׳ריניץ׳ מאוד אהבתי, הוא הזכיר לי את איך שאולד ספיטפילדס היה לפני כמה שנים, לפני שנהיה כל כך עמוס. אם להגיע לשם או לא, נראה לי שזה תלוי מה אתם אוהבים ומה אתם מחפשים. לי לקח הרבה מאוד זמן להגיע לגריניץ׳, והייתי שם רק פעם אחת, אז בבירור אני לא חושבת שזה אתר שאסור להחמיץ. זה עניין של טעם ושל תחומי עניין.
-
הבנתי תודה רבה
מה שווה להוסיף?
את החלוקה של הזמן אני אדייק אחרי שאבין מה עוד להוסיף ואז אבקש כמובן ביקורת -
כתבת שאתם רוצים שופינג, אבל אני לא רואה שכללת את זה בתכנית, אז קודם כל הייתי מתחילה שם. בעיני יש הבדל אם אתם מתכוונים ללכת לקניון גדול (שהוא כנראה לא ממש ממש במרכז), ללכת באופן מיוחד לרחובות עם הרבה חנויות (אולי יכול להתאים לכם ביום של קנזינגטון), סתם פה ושם להכנס לחנות מעניינת, או אולי בכלל כל מיני עבודות יד בשווקים. כל אחד כזה דורש הקצאת זמן אחרת. באוקטובר בד״כ יש שלכת יפה, למרות שבד״כ זה יותר בחצי השני של אוקטובר, אבל עדיין, הייתי מכוונת להיות בפארקים, כי זה כנראה יהיה יפה ודי מיוחד. אבל כמו שאמרתי, תכינו לכם גם תכניות מה לעשות אם מזג האוויר גרוע, כלומר, מקומות סגורים. זה לא בלתי אפשרי, אבל קשה להגיד שמאוד כיף להסתובב שעות בגשם ב-12 מעלות, וזה תרחיש שעשוי לקרות. קחו בחשבון שבערב כבר יהיה ממש קר, טמפרטורות חד ספרתיות. עכשיו השאלה היא מה מעניין אתכם. מוזיקה? פנטזיה? הארי פוטר? היסטוריה של בית המלוכה? כדורגל? לפי זה תבחרו מה לעשות ולאן ללכת.
- אם אתם לא מתכוונים להכנס לטאוור של לונדון אז אני לא חושבת שכזה מעניין לראות אותו מבחוץ.
-
כתבת דגש חשוב, תודה. לגבי הערב חשבתי על שייט בנהר התמזה. כי בלילה השני אנחנו בהופעה ולילה שלישי זה שבת כבר. מצודת לונדון שווה ביקור פנימה? אילו אטרקציות שווה להשקיע בהם את הזמן בכניסה בזמן מועט זה? איזה איזור לוותר ואיזה איזור לא לוותר
אלו בעיקר השאלות שמטרידות אותי
-
אני, אישית, לא הייתי מכוונת לשיט בערב באוקטובר, כי לדעתי יהיה קר מדי, במיוחד עם רוח מהשיט עצמו. טמפרטורות של 5-7 מעלות בערב זה לא בלתי סביר בתקופה הזו בערב. אני מאוד סובלת מחום, וכדי שלי יהיה קר צריך להיות די קפוא בחוץ, ועדיין אני לא חושבת שאני הייתי נהנית לעמוד על סיפון של סירה, עם 6-7 מעלות בחוץ, פלוס אולי גשם ורוח. אני הייתי משאירה לערב הזה את אזור פיקדילי, שבכלליות, לדעתי, הוא יותר מרשים בחושך מאשר באור יום. משם, אולי לסוהו, אולי לצ׳יינה טאון, אפשר גם ברחובות של קובנט גארדן. גם למחרת אתם תהיו באזורים האלה, כי התאטרון הוא מאוד קרוב לשם (יכול להיות שזה בכלל מפנה לך את שישי למשהו אחר). אולי אתם יכולים לנסות להגיע לסקיי גארדן בערב הזה. יש גם מסעדה כשרה במרכז לונדון, זה גם יכול להיות בילוי לערב. קשה לי להגיד לכם מה כן לעשות כי אתם לא ממש משתפים במה מעניין אתכם. הדברים שכן הזכרתם הם דברים שבעיני הם לא אטרקטיביים בכלל. כל פעם שאני באזור של לסטר סקוור אני משתוממת מחדש איזה תורים יש להכנס לחנות של לגו. תורי ענק כדי להכנס לחנות. כזו שמשלמים בה כסף כדי לקבל מוצרים. אני לא מבינה את זה, אבל אני גם לא ממש חובבת לגו מאז שהייתי בבית ספר יסודי בערך. מי שכן אוהב אולי זה שווה לו. ב-M&M בדרך כלל אין תור בכניסה, אבל זו פשוט חנות ל-M&M ובעיני זה לא מספיק מושך. אני מעדיפה בהרבה ללכת לחנות של פייר הרמה 10 דקות משם. אני מבינה שהטעם שלכם שונה מאוד משלי, וזה בסדר, אני לא חושבת שדעתי היא נכונה באופן אבסולוטי (ואני גם מגיעה ללונדון די הרבה). אני פשוט לא מרגישה שבמצב הזה אני יכולה להגיד לך ששווה לך להגיע לסאות׳ בנק או לשורדיץ׳ או למרליבון או לקמדן, כי חוץ מאשר ״לא מה שאני הייתי בוחרת״ אני לא מבינה מה אתם כן מחפשים.
-
@מוראל הייתי בלונדון כמה פעמים, אבל הפעם האחרונה היתה די מזמן. חייב להגיד שקובנט גארדן תמיד היה המקום הכי אהוב עליי בגלל ההופעות רחוב שם. אם זה עדיין קיים ( היה קיים שנים רוצה לקוות שעדיין קיים), אז אני בהחלט יכולתי לשהות שם כמה שעות- או לבוא ולחזור כל פעם. מה שכן- האם אתם שומרים שבת שאתם לא יכולים בשבת במהלך היום ( בין התפילות למשל) להגיע לשם?- כי זה 5 דקות הליכה מהמלון... ואז גם פיניתם לכם את שישי בבוקר בכלל והכנסתם משהו בשבת...
-
אוהו, יש לי הרבה מה לומר.
- הייתי בלונדון באוקטובר 2022 במסגרת טיול ארוך יותר של שלושה שבועות בדרום אנגליה. הטיול היה בנוי מסבבים בתחב"צ מחוץ ללונדון עם הפסקות "מנוחה" בלונדון. בשבועיים הראשונים היה לי מזג אוויר פנטסטי, לקראת סוף החודש היה מעונן בואכה גשום. אני לא יודע אם זה היה שיחוק משוגע או שזה דווקא אופייני לחודש. במזג האוויר שהיה לי בתחילת אוקטובר כנראה שגם שיט היה הולך. הסתובבתי במרכז לונדון בערב ולא הרגשתי קור מיוחד.
- אחלה מלון בחרתם לכם. מחמשת המלונות שהתנסיתי בהם בלונדון, הוא היה היחיד שהייתי מרוצה ממנו בלי שום הסתייגויות (טוב, העיצוב קצת מצועצע אבל זו לא באמת הסתייגות).
- גריניץ' בעיני לא שווה את הנסיעה של 40-50 דקות בתחתית ממרכז לונדון. הפארק נחמד, אבל יש פארקים נחמדים וקרובים יותר. המוזיאון והפלנטריום אוברייטד לגמרי. אלא אם יש לכם עניין מיוחד בקו האורך 0, בחיי אסטרונומים במאה ה-18 או בהיסטוריה של מדידות מרחק וזמן, הייתי מוותר. מצד שני, בשוק לא הייתי (קניות לא עניינו אותי במיוחד בלונדון).
- סקיי גארדן חינמי אבל דורש שריון זמן הגעה מראש, וזו עשוייה להיות בעייה בסוף שבוע. בחמישי אני לא חושב שתהיה בעייה אבל הייתי מוודא. אישית הגעתי אליו בסוף החודש אז מזג האוויר די הפריע (אי אפשר לצאת למרפסת הצפייה בגשם שוטף). זו כן חוויה שלא הייתי מוותר עליה, והוא קרוב למרכז לונדון. שריון נדרש גם למסעדות מסויימות, אם אתם רוצים לבקר במסעדה ספציפית מומלצת.
- לגבי אטרקציות ליום גשום, אם אתם לא אוהבים מוזיאונים אבל מתחברים לגיימינג אפשר לשריין ביקור באולפן/חווית VR. מלחמת העולמות נחמדה אבל עובדת טוב יותר בקבוצה ואם יש לכם שליטה טובה באנגלית (ברמת היכולת לעקוב אחרי מלל מהיר). הייתי ב-DNA VR בהאמרסמית' וב-Otherworld ויקטוריה ונהניתי בשניהם. ללא ספק יש דברים חדשים מאז. אם התחום מעניין אתכם שווה לברר.
-
פוסט זה נמחק! -
למי שאוהב קניות או להסתובב בשווקים שוק קמדן נחשב לאופצייה מושכת. אפילו אני, שלא נהנה במיוחד מקניות, נהניתי להסתובב שם. אפשר לחבר ליום השני שלכם כי זה לא רחוק ברגל בפארק סט. ג'יימס. השוק חצי מקורה, אז כנראה שהוא עובד טוב יותר ליום גשום מאשר פארק או סתם שיטוט ברחובות.
-
תודה לכולכם שיפצתי מעט את המסלול - אשמח לדעתכם בנושא https://imgtr.ee/image/wPXXK
-
כתבת דגש חשוב, תודה. לגבי הערב חשבתי על שייט בנהר התמזה. כי בלילה השני אנחנו בהופעה ולילה שלישי זה שבת כבר. מצודת לונדון שווה ביקור פנימה? אילו אטרקציות שווה להשקיע בהם את הזמן בכניסה בזמן מועט זה? איזה איזור לוותר ואיזה איזור לא לוותר
אלו בעיקר השאלות שמטרידות אותי
כמו ששקד כבר ציינה, זה מאוד תלוי בטעם אישי. כשאני מסתכל על הלו"ז הנוכחי שלכם, נראה לי שהמטרה שם היא לסמן וי על כמה שיותר אטרקציות, וזו לא הגישה שאני הייתי בוחר בה, גם אם יש לי רק שלושה ימים בלונדון. אני הייתי מדלל את רשימת האטרקציות ומשקיע זמן במה שאני אוהב ומדבר אלי. אם זה קניות אז קניות, אבל במקומות שייחודיים ללונדון ולא סתם בקניון. אם זה פארקים אז פארקים. לדוגמא, לטעמי לפארק גדול מהסוג של סט ג'יימס אי אפשר לעשות צדק בפחות משעה ברוטו. במקום כמו הטאוור אפשר בקלות להיות גם שלוש שעות.
...מצד שני אם אתם יודעים שלא תחזרו ללונדון בעתיד הקרוב וסימון וי הוא מה שעושה לכם כיף, לכו על זה.
-
זה הלו"ז קצת משופץ, אני מסכים בד"כ אנחנו כותבים לו"ז וזורמים איתו ויודעים שיש לנו את כל האופציות ובתכלס עושים 70% כך גם נעשה כאן.
אשמח לעזרתכם בחוו"ד על המסלול עכשיו ובעיקר להבין את האדומים ובדגש על שישי ורביעי לילה
תודה רבה!

-
סליחה, אמרתי שקמדן לא רחוק מסט. ג'יימס פארק והתכוונתי כמובן לריג'נט פארק ולא לסט. ג'יימס (שדי רחוק מקמדן). לא משנה. קמדן וריג'נט פארק בשישי עובד מצויין לדעתי.
-
- לי דוקא לקח די מהר מהנחיתה ועד למלון, פחות משעתיים (המלון בפיקדילי-לסטר)
- לגבי היום הראשון - אתם לא צריכים לסוע, שים את כל המקומות שכתבת על המפה בגוגל, ופשוט תייצר מסלול שבו אתה הולך למקומות האלו (או להרבה מהם). מהולבורן ברגל דרך לסטר טרפלגר וכו׳ עד לביג בן ובתי הפרלמנט, ולונדון איי
- לונדון איי - נראה לי יותר סבל מאשר חוויה. חצי שעה על גלגל ענק שבקושי זז
- כמה זמן חשבתם באוקספורד? כי אפילו בלי יותר מדי לקנות, לוקח לא מעט זמן, אם נכנסים פה ושם לחנויות או לקניון
- הייתי משלב הייד פארק יחד עם רח׳ אוקסופרד, הוא פשוט נמצא בקצה. גם כך לעשות כמה פארקים ביום אחד, זה לא כיף (מעבר לזה, שבעיני להיות מעבר לפארק שניים מגוננים בלונדון, זה כבר ״מעצבן״)
- למה לסוע עד ל new west end synagouge ? (אא״כ זה בשביל לראות). יש לך יותר קרוב, גם לשבת central synagouge https://www.centralsynagogue.org.uk/services/ שים לב, שאם אתה מגיע בשבת, כדאי לעדכן אותם מראש שאתה הולך להגיע, יש אבטחה די קפדנית בכניסה
- עדיף ללכת לחילופי משמרות ב st games palace, רואים מקרוב, הרבה פחות אנשים, יותר אינטימי, אח״כ אפשר לצעוד איתם לכיוון בקניגהאם פאלאס
- בתור כאלו שלא אוהבים מוזאונים יהיה לכם עמוס מצודת לונדון ואז מיד מגדל לונדון
- צ׳יינה טאון זה 10 דק לעבור בתוכה, זה צמוד ללסטר, פשוט תכניסו את זה במסלול כשהולכים ללסטר וטרפלגר
- קובנט גרדן - לא מצאנו יותר מדי מה לעשות שם, חצי שעה בערך (אני מניח שלא תשבו לאכול שם...)
- שיט על התמזה זה חביב, ב אובר בואט, לא ממש ״נמצאים על הסיפון״, אלא יושבים בפנים עם חלונות שקופים, אז זה לא בדיוק ה״רומנטיקה״ של 5 מעלות על הסיפון. מה שכן, אם עושים את זה הייתי א. משלב את זה עם גריניץ׳ בשקיעה, נחמד מאד לראות את לונדון מהתצפית בפארק ב. חוזר חזרה דוקא בשיט בלילה, נראה לי יותר מרשים ויפה
- tower of london, בעיני כן מרשימה גם מבחוץ. בתור לא אוהב מוזאונים, אני חושב שהסיור המודרך (כלול בכרטיס) היה מעניין. יש גם תערוכה באחד המבצרים בפנים של תכשיטי המלוכה, עם תור אינסופי. אם מעונינים, הייתי ממליץ להתחיל מזה. הכרטיסים הם יומיים ולא עבור שעה מסוימת. כלומר, יש לכם גמישות ברמה היומית, באיזו שעה להגיע.
- בתור שומרי שבת, (אני מבין שאתם ישנים בהולבורן), דוקא הייתי משאיר הרבה מהמקומות הקרובים לשבת, כך שתוכלו לנצל אותה טוב יותר, למשל את קובנט גארדן (או לקפוץ לbritish museam, ולבדוק מראש אם יש דברים שמעניינים אתכם, כמו מומיות מיריחו או ממצרים)
- לדעתי יותר בטוח לסוע חזרה לשדה באנדרגראונד, וגם הרבה יותר זול. במיוחד שאתם גם קרובים לאליזבת ליין, החדש.
- הייתי שוקל ללכת לפארק hampstead heath, קרוב יחסית לגולדרס גרין.
- אם אני מבין את הסגנון שלכם, זה בעיני לא עמוס במיוחד. זה לא שמתיישבים שעתיים בכיכר טרפלגר, למשל. זה לעבור שם, אולי קצת לשבת, זה כמה דקות. אני רק מציע הפוך. תכינו תשתית ותזרמו. אם בא לכם פתאום להכנס לגלריה הלאומית (ליד לסטר, למשל בשביל לעשות וי על חמניות או את הציור של בלשאצר), אז שזה לא ״ידפוק״ לכם את התכניות, אלא פשוט תזרמו בכיף, מקסימום לא ״תספיקו״ דברים אחרים.
-
קיבלתם הרבה טיפים, בעיני הטיול בנוי על אטרקציות ומעברים שלוקחים הרבה זמן, זה טיול שלוח הזמנים בו יתיש אתכם. בעיקר שזה ממוקד ביומיים. טיול קצר בעיר צריך לשלב אטרקציות עם נקודות שהיה "מנוחה", כשאין תאלצו לעצור בלי תכנון. לגבי סוגי האתרים, זה אטרקציות פופולריות, אבל זה כבר בחירה אישית, הייתי משלב 3 שעות בקריית המוזיאונים למשל. בהצלחה