ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    סיורים עם airbnb

    פורום אירופה
    טיול
    7
    12
    280
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

      אתר airbnb מציע לא רק לינות אלא גם כל מיני פעילויות. למשל סיורים (הליכה או עם רכב).


      להבדיל מהסיורים האחרים שמוצאים באינטרנט, לסיורים כאלה יש את כל היתרונות של מערכת ההמלצות של airbnb. לחלק מהסיורים אני רואה מאות חוות דעת. במידה מסויימת זה יותר טוב אפילו מהמלצות פה בפורום.


      כמובן שצריך לבדוק שהסיור באנגלית, תנאי ביטול וכו'. אבל זה נכון לרוב הסיורים שדורשים הרשמה


      מישהו ניסה פעם?

      הרהורים / מחשבות?


      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

        אני אחדד מה מטריד אותי, ולא הצלחתי למצוא התייחסויות ברשת - קניית חוות דעת.

        אני רואה סיורים עם מאות חוות דעת. בקצב של 10 חוות דעת בחודש ואפילו יותר. ברור לי שסיור שיוצא כל יום ואולי אפילו 2-3 פעמים ביום וכולל הרבה פעמים כמה אנשים/קבוצות שונות יכול לקבל הרבה חוות דעת. הרבה יותר מדירה שמושכרת בממוצע ליותר מלילה אחד כל פעם ורק לאדם/קבוצה יחידים בפעם.

        כשמדובר על דירה באתר, קשה יותר לקנות חוות דעת. גם כי כדי לעשות את זה בפועל הדירה צריכה לעמוד ריקה במשך יום, וגם בגלל שהעמלה של (מארח ואורח ביחד) 20% של הפלטפורמה זה הרבה כסף. למשל לדירה של 500 ש"ח זה 100 ש"ח עמלה. אז ברור לי שגם פה יש הונאות, אבל כדי לצבור 100 חוות דעת מדירה של 500 ש"ח ללילה צריך לשלם לאירביאנבי 10,000, ובנוסף ששלושה וחצי חודשים הדירה תעמוד ריקה. בעייתי מאד.

        אבל כשמדובר על סיור, שלמשל מוגבל בקבוצה של עד X אנשים, בכל מקרה שנרשמו בפועל פחות מ X, קל למארגן להוסיף מישהו פיקטיבי. זה לא אובדן הכנסה בכלל, והעלות לא דרמטית. אם הסיור עולה 100 ש"ח, זה רק 20 ש"ח עמלה. אז "להשקיע" בלקנות 100 חוות דעת זה רק 2,000 ש"ח. סכום לא דרמטי ביחס להוצאות שיווק אחרות.

        אז אני תוהה האם סיור כזה עם מאות חוות דעת וציון4.9 הוא סיור מעולה, או אולי בדיוק להיפך, סיור "מרומה".

        יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

          וסתם הערה:

          בחלק מהמקרים אני רואה סיור "רגיל" ברגל או ברכב, בדיוק כמו שרואים באתרים כמו viator, getyourguide או טריפדאוויזר ושכולנו מכירים (גם אם לא התנסינו)

          אבל דווקא בairbnb נתקלתי גם בסיורים//פעילויות יותר "מיוחדים", כמו למשל שעה עם צלם בעיר העתיקה, סיור במערת קבורה, תצפית כוכבים בלילה, או כל דבר אחר. אני לא טוען שאין את אלה באתרים שהזכרתי בתחילת התגובה, אבל הם היו לי בולטים יותר ב airbnb

          הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • הצועד בנעליו
            הצועד בנעליו @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

            @אנשיםטובים

            לא מכיר ב airBnB אבל מכיר בפלטפורמות אחרות אז אולי יתאים,

            בפלטפורמות אחרות אפשר לראות כמה המלצות נתן אותו ניק/אדם ואפשר גם לעקוב אחריהן.

            אני מייחס משקל שונה לחלוטין להמלצה (חיובית או שלילית) המלצה שהתקבלה מאדם שזו המלצתו היחידה לעומת המלצה מאדם שנתן 20-30 המלצות. במיוחד אם האדם שנתן המלצות רבות נתן אותן למקומות מגוונים וההמלצות שלו איכותיות, קרי התייחס לעובדות כמו מקומות שביקרו בהם, גודל הקבוצה וכד' ולא רק סופרלטיבים של "מומלץ" "הכי מעולה" ודומיהם.

            כמובן שעוד יותר טוב לבדוק בהמלצות שהסיור מתאים ספציפית לאופי של הקבוצה שלך, אחד יכול לכתוב שהמדריך היה מעולה מסר המון ידע היסטורי/דמוגרפי/אדריכלי/תרבותי וכו' ואחר יכול לכתוב שהמדריך היה נוראי כי חפר ללא הפסקה והרג אותו משעמום ושניהם היו בדיוק באותו סיור.

            בקיצור קצת שכל ישר והגיון וקצת חקירה בהמלצות עצמן כנראה יתנו לך תשובה לא רעה.


            הנה בדיוק עכשיו אני רואה המלצה פה באתר, אז יש לנו דוגמה

            רוצה להמליץ על חברת השכרת רכב carmaster | פורום למטייל (lametayel.co.il)

            שיר הלל לסוכן השכרה מסויים, ללא ציון עובדות ספציפיות,

            מביט בהמלצות אחרות של אותו ניק, עוד המלצות דומות על אותו סוכן השכרת רכב, ואין כמעט או בכלל המלצות אחרות בנושאים אחרים

            לא טרחתי להיכנס להמלצות האחרות לבדוק את איכותן, אני מניח שהסיבה ברורה מאיליה.


            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • יונה וקשת
              יונה וקשת @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

              @אנשיםטובים אני שמה לב שאתה אוהב מספרים, אבל במקרה הספציפי הזה הייתי הולכת דווקא על מחקר איכותי ולא כמותי.

              כשאני מחפשת דירה באירבנב, אני מסתכלת כמובן על הציון, ועל מספר הביקורות (מחפשת כמה עשרות לפחות).

              אבל אני גם קוראת את כל הביקורות, לרבות בין השורות.

              לטעמי, ככל שביקורת היא יותר מפורטת (בפרטים ולא בסופרלטיבים), כך גדלה המהימנות שלה.

              מעבר לזה, יש את "עין הקורא": מי שקרא וקורא בחייו המון טקסטים, מפתח רגישות לאמינות של טקסטים, וקשה יותר לרמות אותו בטקסטים שיווקיים.

              מעולם לא הייתי ב"אטרקציה" של אירבנב, אבל אני יכולה להעיד שבדירות שלהם מעולם לא נפלתי (אגב גם לא בלינות דרך בוקינג, שם אני מפעילה את אותו עקרון בקריאת ביקורות).

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                תודה לשניכם. לצערי אני לא מכיר דרך באתר airbnb לראות את כל הביקורות שכתב אורח. אם מישהו יודע אחרת אשמח אם תספרו לי. כך שמהבחינה הזאת קשה לשפוט אם הביקורות "אמינות". להבנתי זו מדיניות של האתר גם כדי למנוע ממארחים לסנן אורחים (לא להסכים לארח מישהו שכתב פעם ביקורת שלילית).

                בביקורות (בכל תחום) אני בעיקר מחפש שליליות (גם נרמזות) כדי להבין מה לא טוב. כי רוב הביקורות מהללות. לא כל ביקורת שלילית היא בעייתית (השפנייה לא הוגשה בטמפרטורה הנכונה) אבל חלקן כן כמובן.

                בביקורות על דירות, הביקורת הנפוצה היא "הכל היה בסדר, הדירה תואמת לתיאור, התקשורת עם המארח הייתה אפקטיבית" או צירוף של שניים מתוך שלושת האלמנטים האלה. בהתאמה בביקורות על סיורים זה "המדריך היה מלא ידע, הסיור יצא בזמן" למשל: Leticia was an amazing host/tour guide. She was so knowledgeable and extremely friendly. She gave us so much information along the way. I would highly recommend her.

                הנה דוגמה לביקורת יחסית ארוכה:

                This is definitely worth every penny. I would recommend this to anyone who would like to go enjoy the day with beautiful views without the hassle of busses or self driving. Johny was great and answered all questions we had for anything. Definitely a good experience.

                תחליפו את שם המדריך ותשבצו את הביקורת הגנרית הזו בכל מקום אחר באתר וזה יעבוד באותה מידה.

                והביקורת שקדמה לה: We had an amazing time with Doney (Neyney). She was very knowledgeable and bubbly, and made the tour as comfortable as possible for us. The viewpoints were gorgeous, and we enjoyed the tour so much.

                יש גם ביקורות שמתייחסות לשם העיר, אז אולי הן טיפה פחות גנריות. אבל לא הרבה מעבר לשם העיר.

                אני כמעט ולא רואה התייחסות כמו "הביקור במערת הקבורה היה מיוחד. הילד הקטן פחד מהמתים, אבל רבקה הרגיעה אותו שכבר אין עצמות במערה" או "ברגע הנכון בשקיעה טוני שלף במפתיע בקבוק שמפנייה וכוסות ועשה לנו סיום מושלם ליום". אלו ביקורות לא גנריות, שייש יותר סיכוי שמתייחסות לחוויה אמיתית, ולא רק לבחור במדינת עולם שלישי שכותב 300 ביקורות בתשלום ביום.

                הנה דוגמה לביקורת שמרגישה יותר אמינה, כי מפרטים טיפה יותר:

                THIS IS A MUST BOOK as it was the best tour ever! Our driver and your guide, Tresor, was the best! He was so knowledgeable about South Africa and kept our day filled with fun facts and great sights!!! Tresor allowed us to customize the tour to what best fit our family. He consistently recommended things (certain spots to check out, restaurant to eat for lunch, food to try, etc.) and was never wrong! He even did a wonderful job snapping our group photos. The booking agent/owner Leticia was very responsive and reassuring while booking and was available during our trip if needed. We traveled in their mini bus with 6 adults, two kids, and a baby in a car seat and there was still more room for us to spread out and be comfortable. Honestly I am so glad our first tour with another group fell through as this was such a blessing!!! Looking forward to coming back with friends and family to do this tour again!!!!

                יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • יונה וקשת
                  יונה וקשת @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                  @אנשיםטובים שוב, אין לי ניסיון בהזמנת אטרקציות/סיורים דרך אירבנב, אבל בדירות בהחלט ראיתי המון ביקורות מעורבות, וגם אחת רעה ש"הצילה" אותי בכך שגרמה לי לבטל בזמן הזמנה:

                  1. מילאנו, ינואר האחרון: הזמנתי דירה בלב רובע בררה, המלא בגלריות, ברים ומסעדות. הביקורות על הדירה שלנו היללו ושיבחו, אבל רבות מהן גם ציינו את הרעש שיש בה בלילה, בעיקר בסופ"שים, מכיוון שהדירה נמצאת בסמוך לברים ומסעדות כאמור. בחרתי בדירה למרות הרעש, כי הבנתי שאם אני רוצה להיות בדירה שיורדים ממנה ישר לתוך הבילויים, זה המחיר שצריך לשלם, וכשאנחנו עייפים אנחנו נרדמים ללא בעיה גם ברעש (בסופו של דבר יצא שהתעוררתי פעם אחת בסביבות שלוש מצעקה של איזה בליין, אבל שוב - התכוננתי לזה מראש וזה לא הפריע לי).
                  2. ההצלה: דירה בלייק ג'ורג', ניו יורק. הסיבה שבחרתי בה היתה שבאחת התמונות הופיע מזח על חוף אגם פסטורלי, שיצר מצג כאילו אתה יכול לצאת מהדירה ישר לחוף האגם. אחרי ההזמנה, שהיתה חודשים רבים לפני הטיול, המשכתי לעקוב ולקרוא ביקורות חדשות שהתפרסמו (ממליצה בחום לאמץ את המנהג הזה). אחת הביקורות החדשות שעלו סיפרה על חוויה לא נעימה שהיתה לאורח, שהגיע לחוף שבתמונה וסולק ממנו ע"י השכנים, שטענו שמדובר בחוף פרטי שאורחי האירבנב אינם מוזמנים אליו. כמובן שביטלתי מיד את ההזמנה, ואז פניתי לאירבנב בבקשה שיחזירו לי גם את העמלה שלהם (תנאי ההזמנה היו כאלה שבמקרה של ביטול במועד הזה אני אחויב רק בעמלה, שהיתה בסכום לא גבוה). שלחתי להם את תמונת האגם שבגללה ביצעתי את ההזמנה, וצילום מסך של הביקורת. אירבנב זיכו אותי בעמלה, ובנוסף העניקו לי שובר של 25$ למימוש בהזמנה הבאה כפיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לי.


                  בקיצור, אני כן מוצאת גם ביקורות שליליות ומעורבות.

                  ברור שיש גם משבחות ומהללות, וזה לא בהכרח אומר שהן פייק (אני בעצמי כתבתי כמה וכמה ביקורות מהללות, כי באמת הייתי בדירות מהממות, למרות שתמיד הקפדתי לציין פרטים ולא רק סופרלטיבים).

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • לוטסיה
                    לוטסיה נערך לאחרונה על ידי

                    מהיכרות קרובה עם התחום - הנחת המוצא שלך לגבי חוות דעת על דירות לא מדוייקת - אם אני רוצה חוות דעת על הדירה שלי, אני אפרסם אותה במחיר מגוחך - 30 יורו ללילה - ואבקש מחבר להזמין ולרשום חוות דעת. לא איבדתי לילה, כי לפחות בחלק מהיעדים הפופולריים הסיבלוט מוגבל במספר הלילות, ותמיד יש עונות מתות בהן אין כמעט מסבלטים. אז שילמתי 20%, שזה 6 יורו - מחיר זול לכל הדעות כדי לקבל חוות דעת. להבנתי מי שמתנהל ככה בדרך כלל רק רוצה שלדירה שלו יהיו כמה חוות דעת ראשוניות, כי חלק גדול מהמשתמשים לא יזמינו דירות "חדשות". אחרי כמה חוות דעת המסבלטים כבר לא טורחים "לפברק" חוות דעת נוספות. לכן אתה צודק שבגדול חוות הדעת על הדירות - אם יש יותר מכמה בודדות - אמינות. מה שצריך להבין הוא שחוות דעת על איירבנדבי כתובות "באמריקאיות" - יש רק חיובי, אם הוא פחות חיובי מבדרך כלל, זאת אינדיקציה לאי שביעות רצון. צריך לפתח מיומנות של קריאה מאוד מהודקת של חוות הדעת. וצריך לעבוד באופן מאוד יסודי על המודעה ולראות מה לא נראה "נורמלי" - האם ראית חדר בלי חלון? פתח של חדר שנראה בלי דלת? האם יש מילה על רעש? האם נראה שאין וילון אטום כך שהחדר מואר לגמרי בחמש בבוקר? האם כתוב באופן ברור מה המרחק לתחנת התחבורה הציבורית הכי קרובה? האם מצויינת הקומה/מעלית? וכד', ובהתאם לא לפחד לשאול, בנימוס ובחביבות, את כל השאלות. מנסיון רב, רוב רובן של דירות האיירבדנבי אמינות, כי הפלטרפורמה קשוחה. דירות שמקבלות חוות דעת שלילית יוצאות מהאתר ונכנסות אליו מחדש, כי לדירה עם חוות דעת שלילית אין שום סיכוי להשיג שוכרים. לגבי הסיורים - אכן קל לפברק חוות דעת, אבל גם כאן, אחרי כמה חוות דעת הספקים כבר לא טורחים להוסיף לבד. חלק מהם "מצ'פרים" את המשתמשים אם הם כותבים חוות דעת - לדוגמא הנחה בסיור הבא. זה עובד מצויין, כי בדרך כלל מי שלא מרוצה לא כותב, והמדריך יכול לבחור את המטיילים שנראו לו מרוצים ולהציע להם את ההנחה הזו. אבל אני חושבת שסיפור הסיורים הוא קצת סערה בכוס תה - בסך הכל מדובר בזמן מאוד קצוב, במחיר לא גבוה - תבחר סיור שמתאים לך, תקרא את חוות הדעת, ומקסימום, זאת לא תהיה ה-חוויה של הטיול. זה קצת כמו להגיע למסעדה מומלצת ולהתאכזב - זה לא מונע ממך לפסול את כל המסעדות באופן קטגורי. בקיצור, צריך לקחת בחשבון שאף פעם אי אפשר לדעת מראש מה בדיוק תהיה החוויה והאם היא תתאים לנו ב-100%, ולזרום עם זה.

                    שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                    • שקד
                      שקד @לוטסיה נערך לאחרונה על ידי

                      @לוטסיה

                      אני חושבת שאת צודקת, ומעבר לזה צריך לזכור גם שאיירבנב היא בסה״כ פלטפורמה שמאפשרת לבעלי עסק להגיע ללקוחות, כולל עסקים זעירים. כמו בדירות, ככה באטרקציות. אם בא לי להפעיל ״סיור״ טעימות קפה אבל אין לי איך להגיע ללקוחות, אז הפלטפורמה של איירבנב היא אחת האפשרויות שלי. היא לא האפשרות היחידה שלי. הסתקרנתי קצת אז הסתכלתי מה הם מציעים ב״חוויות״ בעיר שלי: הרוב זה סיורים מודרכים (דגשים קצת שונים כל פעם), אבל לפחות חלק מהסיורים מופיעים גם, כמו שהם, גם ב-Viator וגם במקומות אחרים.


                      אני חושבת שאת גם צודקת בנוגע לאיך נכון להבין את הביקורות שנכתבו. ישראלים, באמת, אומרים מה שיש להם על הלב בלי יותר מדי פילטרים. בתרבויות אחרות זה לא בהכרח ככה. אם הדברים נוראיים אז כנראה שאנשים יגידו אותם, אבל אם הכל היה ״ככה״ אז לא בהכרח, הביקורת עשויה להשמע כמו ״היה בסדר״. בנוסף לזה, אני חושבת על כמה מהדירות שאני ישנתי בהן בשנה האחרונה, ולא תמיד בהכרח כתבתי את כל האמת. למשל, באחד המקומות שהיינו בהם בסקוטלנד ישנו בדירה עם מצב תחזוקה קצת בינוני, ועם אינטרנט מאוד מקרטע. אבל מה, בעלת הנכס הייתה סופר נחמדה, ולגמרי הלכה לקראתנו כשאנחנו טעינו ממש (היינו בטוחים שיש לנו עוד לילה במקום ולכן איחרנו בצ׳ק אאוט), וגם, תכלס, זה אזור מאוד תיירותי, ואנחנו ישנו במרחק 5 דקות הליכה מהמרכז ועם חניה צמודה. אז בסה״כ, בשילוב המחיר הלא מאוד יקר, זה באמת היה מקום בסדר גמור, ודי value for money. אני כבר לא זוכרת מה בדיוק כתבתי, אבל זה בטוח לא כלל את זה שהכל היה קצת מהוה והאינטרנט לא ממש עבד טוב. יכול להיות שכן הוזכר value for money, ואולי מי שקורא בין השורות מבין מזה שאולי לא היה מדובר במקום הכי טוב במדינה. לוטסיה מאוד צודקת בעיני, כי במקום האחרון שהייתי בו, לפני כ-3 שבועות, דווקא כתבתי במפורש שזה אחד המקומות הכי טובים שהייתי בהם, כי באמת הרגשתי ככה.


                      אז לסיכום, בעיקר לקחת בפרופורציות את הביקורות, לכאן או לכאן, ולזכור שבסוף אם לא מדובר בהוצאה כספית נורא גדולה אז אולי זה לא באמת משנה. מקסימום יהיה מקום שלא היה ההיילייט של הטיול.

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • אנשיםטובים
                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                        תודה לכן. ביקורות על דירות כבר למדתי לקרוא. לא רק את מה שכתוב או מצולם, אלא בעיקר מה שלא כתוב. כבר יצא לי לישון בדירה "בסדר" ולא יותר. כתבתי ביקורת חיובית אבל פושרת (כלומר 5 כוכבים, "מתאים לתמונות", אבל ללא סופרלטיבים מיוחדים). סביר מאד שאם היא הייתה פחות מ"בסדר" הייתי נמנע מביקורת בכלל כדי לא לתת ביקורת שלילית. אבל זמן קצר אחרי מישהי כתבה ביקורת מאד שלילית, ותוך שבועיים הדירה ירדה מהאתר וחזרה מחדש. והיא חזרה עם כמה ביקורות שברור לי שהן פיקטיביות. לעומת זאת כשישנתי בדירה טובה, בהחלט נתתי ביקורת מאד חיובית.

                        בסיורים אני פחות יודע איך לאכול את זה ומכאן הייתה השאלה.

                        אני מסכים שסיור הוא לא דירה. וגם אם היה פחות טוב זה לא סוף העולם. אבל לפעמים זה כן חשוב. או כי מדובר על סיור של יום שלם ו/או יקר, או כי התאמנו את הלו"ז שלנו לסיור/פעילות, או שציפינו מאד. ברור שאפשר להתאכזב בכל דבר ולא רק בסיור כזה, וגם לא רק בגלל המדריך/תוכן. אבל קיוויתי שהביקורות באתר יצמצמו את הסיכוי לאכזבה

                        אני עדיין חושב שהביקורות זה חשוב, אבל כנראה שלא לסמוך רק עליהן

                        מרכז הידע תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • מרכז הידע
                          מרכז הידע @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                          פוסט זה נמחק!
                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • aljaje
                            aljaje נערך לאחרונה על ידי

                            פוסט זה נמחק!
                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון
                            ×