מעניין
תיקון קטן אך חשוב - הצרפתים הם לא נוצרים. הדתיים בצרפת הם מיעוט, והדתיים שמבקרים בכנסייה הם מיעוט קטן במיוחד. צרפת היא מדינה שבה יש הפרדה חריפה - החריפה בעולם אולי - בין דת למדינה. החל מ-1905, באופן רישמי וגם מעשי צרפת היא נטולת דת, ומספר הדתיים הולך ופוחת עם השנים. הכנסיות שראית בעיר הן שריד להיסטוריה של פריז. הכנסיות עצמן - המבנה - הן רכוש המדינה, מאז המהפכה, אבל כל ההתנהלות הדתית היא פרטית לחלוטין.
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי לוטסיה
-
RE: פריז - סיכום שלי (חלק א)פורסם בפורום אירופה
-
RE: סיורים עם airbnbפורסם בפורום אירופה
מהיכרות קרובה עם התחום - הנחת המוצא שלך לגבי חוות דעת על דירות לא מדוייקת - אם אני רוצה חוות דעת על הדירה שלי, אני אפרסם אותה במחיר מגוחך - 30 יורו ללילה - ואבקש מחבר להזמין ולרשום חוות דעת. לא איבדתי לילה, כי לפחות בחלק מהיעדים הפופולריים הסיבלוט מוגבל במספר הלילות, ותמיד יש עונות מתות בהן אין כמעט מסבלטים. אז שילמתי 20%, שזה 6 יורו - מחיר זול לכל הדעות כדי לקבל חוות דעת. להבנתי מי שמתנהל ככה בדרך כלל רק רוצה שלדירה שלו יהיו כמה חוות דעת ראשוניות, כי חלק גדול מהמשתמשים לא יזמינו דירות "חדשות". אחרי כמה חוות דעת המסבלטים כבר לא טורחים "לפברק" חוות דעת נוספות. לכן אתה צודק שבגדול חוות הדעת על הדירות - אם יש יותר מכמה בודדות - אמינות. מה שצריך להבין הוא שחוות דעת על איירבנדבי כתובות "באמריקאיות" - יש רק חיובי, אם הוא פחות חיובי מבדרך כלל, זאת אינדיקציה לאי שביעות רצון. צריך לפתח מיומנות של קריאה מאוד מהודקת של חוות הדעת. וצריך לעבוד באופן מאוד יסודי על המודעה ולראות מה לא נראה "נורמלי" - האם ראית חדר בלי חלון? פתח של חדר שנראה בלי דלת? האם יש מילה על רעש? האם נראה שאין וילון אטום כך שהחדר מואר לגמרי בחמש בבוקר? האם כתוב באופן ברור מה המרחק לתחנת התחבורה הציבורית הכי קרובה? האם מצויינת הקומה/מעלית? וכד', ובהתאם לא לפחד לשאול, בנימוס ובחביבות, את כל השאלות. מנסיון רב, רוב רובן של דירות האיירבדנבי אמינות, כי הפלטרפורמה קשוחה. דירות שמקבלות חוות דעת שלילית יוצאות מהאתר ונכנסות אליו מחדש, כי לדירה עם חוות דעת שלילית אין שום סיכוי להשיג שוכרים. לגבי הסיורים - אכן קל לפברק חוות דעת, אבל גם כאן, אחרי כמה חוות דעת הספקים כבר לא טורחים להוסיף לבד. חלק מהם "מצ'פרים" את המשתמשים אם הם כותבים חוות דעת - לדוגמא הנחה בסיור הבא. זה עובד מצויין, כי בדרך כלל מי שלא מרוצה לא כותב, והמדריך יכול לבחור את המטיילים שנראו לו מרוצים ולהציע להם את ההנחה הזו. אבל אני חושבת שסיפור הסיורים הוא קצת סערה בכוס תה - בסך הכל מדובר בזמן מאוד קצוב, במחיר לא גבוה - תבחר סיור שמתאים לך, תקרא את חוות הדעת, ומקסימום, זאת לא תהיה ה-חוויה של הטיול. זה קצת כמו להגיע למסעדה מומלצת ולהתאכזב - זה לא מונע ממך לפסול את כל המסעדות באופן קטגורי. בקיצור, צריך לקחת בחשבון שאף פעם אי אפשר לדעת מראש מה בדיוק תהיה החוויה והאם היא תתאים לנו ב-100%, ולזרום עם זה.
-
RE: כמה שאלות על פריזפורסם בפורום אירופה
כמה הערות: תערוכת בנקסי לא נכנסת לדעתי לרשימת הדברים המיוחדים, זו תערוכה שרצה כמו שהיא בכל אירופה פחות או יותר, אין בה משהו מיוחד שקושר אותה לפריז, אם אתם מחפשים משהו פריזאי מיוחד, הייתי מוותרת. כנ"ל - לדעתי - אטלייה דה לומייר - זה מוצג אור קולי נחמד, אבל לא משהו ייחודי או "אותנטי" לפריז. להבדיל, יש אין ספור תערוכות מתחלפות, גלריות קטנות וכד' שתוכלו לראות רק בפריז ומיוחדים יותר לעיר. יש הרבה מוזאונים מיוחדים שהם לא בהכרח לחובבי אומנות ושווים ביקור: מוזאון הטבע והציד, רודן, פיקאסו, אורנג'רי, קלוני וכד', וכמובן אם לא הייתם באורסיי, הוא מוזאון פנינה. יש שכונות שלמות שהרבה פעמים לא מגלים בביקור ראשון, ושוות ביקור: מונפרנס, בלוויל, פאסי... אופניים בעיר מאוד נחמד - אפשר לרכב בעשרות קילומטרים של מסלולי אופניים, לאורך הסיין, ביערות ובעיר עצמה. אפשר לקחת סיור מודרך ולהתעמק בשכונות שאולי כבר ביקרתם בהן, ההיצע עצום - גם בעברית וגם באנגלית. אם אתם חובבי מוזיקה - ג'אז, קלאסי, רוק/פופ מוזיקת עולם יש היצע גדול, גם להופעות קירקס (מודרני של אקרובטיקה, לא זה עם החיות), בלט, אופרה (עם כתוביות באנגלית) ועוד.
-
RE: הגעה בתחבורה ציבורית וארמון ורסאיפורסם בפורום אירופה
בגדול, לארמון וורסאי, כש-RER C לא עובד יש שתי אפשרויות להגעה בתחבורה ציבורית:
- רכבת שיוצאת מתחנת Saint-Lazare, עוברת בתחנת La Défense (ועוד תחנות אחרות ממערב לפריז), מגיעה לוורסאי לתחנה שנקראת Gare de Versailles - Rive Droite. משם ברגל 20 דקות, באוטובוס כמה דקות, או במונית (בדרך כלל יש מוניות שמחכות).
- רכבת שיוצאת מתחנת Montparnasse ומגיעה לוורסאי לתחנה Versailles Chantiers. משם ברגל כ-25 דקות, באוטובוס או במונית. מבחינת התמצאות, אפליקציה של גוגל מפות טובה בפריז כשהכל עובד כמו שצריך, אבל היא לא מתמודדת טוב עם שינויים בתחבורה הציבורית. אני ממליצה על אפליקציה שנקראת Citymapper. בשביל מסלולים רגליים גוגל מאפס מספיקה בהחלט.
-
RE: סיציליהפורסם בפורום אירופה
אפשרות אחרת -פיצול לשני מוקדי לינה וביקור רק בחלק המזרחי: טאורמינה, הר אטנה, קטניה, סירקוזה. יש הרבה מה לראות. פלרמו נהדרת, אבל הייתי משדכת אותה לביקור אחר - לפחות שבוע בחלק המערבי של האי.
-
RE: למישהו יש נסיון בפירנאים?אחרי כמה וכמה טרקים באלפים ובפיראנים הצרפתיים, אני מעדיפה באופן מובהק את הפירנאים. הטבע הרבה יותר פראי, בתולי, מגוון. באלפים יש לי הרגשה שבכל טרק (של כמה ימים) בסופו של דבר, או באמצעו של דבר, עוברים ליד כפר או כביש או אתר סקי, יש הרבה מטיילים יחסית (בקיץ בחלק מהמסלולים זה מרגיש לפעמים קצת כמו נחש מטיילים בטיול שנתי) בקתות ההרים הרבה יותר “מתועשות” וצפופות. זאת לא מסקנה מבדיקה אובייקטיבית אלא התרשמות אישית. יש כמובן טרקים יפהפיים באלפים, אבל לדעתי אל תהסס לבחור טרק בפירנאים מבחינת הנוף, והמגוון הנופי והקסם של הביקתות הרים.פורסם בפורום אירופה
-
RE: פריז - שאלותפורסם בפורום אירופה
@לוטסיה
בנתיים הזמנתי עם אפשרות ביטול לשבוע הקרוב את מלון
LE FABE ברובע ארבע עשר.
https://www.guestreservations.com/le-fabe-hotel-paris/booking?gclid=EAIaIQobChMIoJ6buNuy9gIVAZ_VCh1jKQ44EAAYAiAAEgIuA_D_BwE
ללובר במטרו זה 15-20 דקות כך שאני מניח שזה סביר.
בגלל שזה 9 לילות ההוצאה על מלון קרוב יותר תיהיה גדולה מדי.
תודה על העצות.בשמחה! אם אתה ברובע לא מתוייר, ולהרבה זמן יחסית, הייתי ממליצה לנסות גם להנות מהשכונה - למצוא את בית הקפה, הביסטרו, השוק המקומי ופחות לרוץ למקומות ה"מומלצים" עם השמות שחוזרים על עצמם בפרומים של המטיילים. עם כמה מילים בצרפתית, או לפחות עם "בונז'ור" ו"מרסי" וחיוך זה ערך מוסף נהדר לטיול

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי לוטסיה
-
@dmitrys אין שום בעיה להגיע לבלוויל ולרובע ה-20. אלו לא שכונות עשירות ונובורישיות, וגם לא מאוד תיירותיות, אבל אין שום בעיה איתן. זו פריז אחרת, קצת יותר "אותנטית", אומנם לא כולם לבנים, אבל זה לא אומר שהאזור מסוכן. לא יודעת מי סיפר לך אחרת, אני גרה בפריז ומספרת לך שאין שום בעיה

-
כמה הערות: תערוכת בנקסי לא נכנסת לדעתי לרשימת הדברים המיוחדים, זו תערוכה שרצה כמו שהיא בכל אירופה פחות או יותר, אין בה משהו מיוחד שקושר אותה לפריז, אם אתם מחפשים משהו פריזאי מיוחד, הייתי מוותרת. כנ"ל - לדעתי - אטלייה דה לומייר - זה מוצג אור קולי נחמד, אבל לא משהו ייחודי או "אותנטי" לפריז. להבדיל, יש אין ספור תערוכות מתחלפות, גלריות קטנות וכד' שתוכלו לראות רק בפריז ומיוחדים יותר לעיר. יש הרבה מוזאונים מיוחדים שהם לא בהכרח לחובבי אומנות ושווים ביקור: מוזאון הטבע והציד, רודן, פיקאסו, אורנג'רי, קלוני וכד', וכמובן אם לא הייתם באורסיי, הוא מוזאון פנינה. יש שכונות שלמות שהרבה פעמים לא מגלים בביקור ראשון, ושוות ביקור: מונפרנס, בלוויל, פאסי... אופניים בעיר מאוד נחמד - אפשר לרכב בעשרות קילומטרים של מסלולי אופניים, לאורך הסיין, ביערות ובעיר עצמה. אפשר לקחת סיור מודרך ולהתעמק בשכונות שאולי כבר ביקרתם בהן, ההיצע עצום - גם בעברית וגם באנגלית. אם אתם חובבי מוזיקה - ג'אז, קלאסי, רוק/פופ מוזיקת עולם יש היצע גדול, גם להופעות קירקס (מודרני של אקרובטיקה, לא זה עם החיות), בלט, אופרה (עם כתוביות באנגלית) ועוד.
-
RE: סיורים עם airbnbפורסם בפורום אירופה
מהיכרות קרובה עם התחום - הנחת המוצא שלך לגבי חוות דעת על דירות לא מדוייקת - אם אני רוצה חוות דעת על הדירה שלי, אני אפרסם אותה במחיר מגוחך - 30 יורו ללילה - ואבקש מחבר להזמין ולרשום חוות דעת. לא איבדתי לילה, כי לפחות בחלק מהיעדים הפופולריים הסיבלוט מוגבל במספר הלילות, ותמיד יש עונות מתות בהן אין כמעט מסבלטים. אז שילמתי 20%, שזה 6 יורו - מחיר זול לכל הדעות כדי לקבל חוות דעת. להבנתי מי שמתנהל ככה בדרך כלל רק רוצה שלדירה שלו יהיו כמה חוות דעת ראשוניות, כי חלק גדול מהמשתמשים לא יזמינו דירות "חדשות". אחרי כמה חוות דעת המסבלטים כבר לא טורחים "לפברק" חוות דעת נוספות. לכן אתה צודק שבגדול חוות הדעת על הדירות - אם יש יותר מכמה בודדות - אמינות. מה שצריך להבין הוא שחוות דעת על איירבנדבי כתובות "באמריקאיות" - יש רק חיובי, אם הוא פחות חיובי מבדרך כלל, זאת אינדיקציה לאי שביעות רצון. צריך לפתח מיומנות של קריאה מאוד מהודקת של חוות הדעת. וצריך לעבוד באופן מאוד יסודי על המודעה ולראות מה לא נראה "נורמלי" - האם ראית חדר בלי חלון? פתח של חדר שנראה בלי דלת? האם יש מילה על רעש? האם נראה שאין וילון אטום כך שהחדר מואר לגמרי בחמש בבוקר? האם כתוב באופן ברור מה המרחק לתחנת התחבורה הציבורית הכי קרובה? האם מצויינת הקומה/מעלית? וכד', ובהתאם לא לפחד לשאול, בנימוס ובחביבות, את כל השאלות. מנסיון רב, רוב רובן של דירות האיירבדנבי אמינות, כי הפלטרפורמה קשוחה. דירות שמקבלות חוות דעת שלילית יוצאות מהאתר ונכנסות אליו מחדש, כי לדירה עם חוות דעת שלילית אין שום סיכוי להשיג שוכרים. לגבי הסיורים - אכן קל לפברק חוות דעת, אבל גם כאן, אחרי כמה חוות דעת הספקים כבר לא טורחים להוסיף לבד. חלק מהם "מצ'פרים" את המשתמשים אם הם כותבים חוות דעת - לדוגמא הנחה בסיור הבא. זה עובד מצויין, כי בדרך כלל מי שלא מרוצה לא כותב, והמדריך יכול לבחור את המטיילים שנראו לו מרוצים ולהציע להם את ההנחה הזו. אבל אני חושבת שסיפור הסיורים הוא קצת סערה בכוס תה - בסך הכל מדובר בזמן מאוד קצוב, במחיר לא גבוה - תבחר סיור שמתאים לך, תקרא את חוות הדעת, ומקסימום, זאת לא תהיה ה-חוויה של הטיול. זה קצת כמו להגיע למסעדה מומלצת ולהתאכזב - זה לא מונע ממך לפסול את כל המסעדות באופן קטגורי. בקיצור, צריך לקחת בחשבון שאף פעם אי אפשר לדעת מראש מה בדיוק תהיה החוויה והאם היא תתאים לנו ב-100%, ולזרום עם זה.
-
RE: רכבת מפריז למרסייפורסם בפורום אירופה
כרטיסי רכבת קונים פה (זה האתר הרשמי של חברת הרכבות הצרפתית): https://www.sncf-connect.com/en-en/ תבדקו מה תחנת היציאה של הרכבת - חלק מהרכבות, הזולות יותר, יוצאות מתחנה מחוץ לפריז שלהגיע אליה קצת תיזוז (Marne La Vallee) עם ילד והרבה ציוד עדיף לקחת רכבת שיוצאת ממרכז העיר. ברכבת יש מקום לאחסן מזוודות, עגלות וכד' - כל הנוסעים עולים עם ציוד, לא צריך להזמין מקום מיוחד בשבילו. לינה - ההמלצה שלי היא דירה, המאפשרת גמישות עם הארוחות והשינה של הילד. יש היצע אין סופי ב-airbnb, עדיף במיקום טוב בעיר ובהחלט לא ליד השדה או תחנת הרכבת, הנסיעה מהשדה ואל הרכבת היא קצרה יחסית וחסרת משמעות. יומיים וחצי בפריז זה מאוד מעט, על אחת כמה וכמה עם תינוק בגיל כזה, אני מציעה להבין שלא תראו את הדברים ה"מרכזיים" אלא תטעמו מעט ממה שיש לעיר להציע. לא נכון לתכנן "מה לעשות עם תינוק" לדעתי אלא לחשוב מה אתם רוצים לעשות, והאם התינוק יכול ללוות אותם בפעילות שמעניינת אתכם. הכל יכול לעבוד, או לא, תלוי במזג של הילד, במצב הצבירה שלו, וביכולת שלכם להתמודד עם בלת"מים. ההצעה העיקרית היא לא להיות נעולים על שום דבר ולזרום. מבחינת מסעדות - פחות מקובל שילד צעיר משתתף בארוחה אם הוא מטרד לשכנים הסועדים. אם מזג האוויר יפה פיקניק זו אופציה מצויינת, או טרסה, או כאמור ארוחה בדירה. אני מציעה להצטייד בעגלה קלה מאוד, מתקפלת, שאפשר להיכנס איתה בקלות יחסית לאוטובוס/מעלית/מטרו. כמובן גם במנשא. למיטב זכרוני לאייפל דווקא כן אפשר לעלות עם עגלות, אבל העניין שווה בדיקה.
-
RE: תעלת קורינתוס יווןפורסם בפורום אירופה
בשבוע שעבר לפחות התצפית מ-Corinth Canal Old Bridge היתה פתוחה, יש ממנה גם קפיצת בנג'י אם אתם בעניין, אבל התעלה עצמה היתה ללא אוניות וסירות בכלל. שים לב שזה גשר מקביל לכביש הראשי שמדרים לפלופונז, צריך לרדת ממנו לכיוון התעלה כי מהכביש הראשי אין עצירה לתצפית.
-
RE: הגעה בתחבורה ציבורית וארמון ורסאיפורסם בפורום אירופה
בגדול, לארמון וורסאי, כש-RER C לא עובד יש שתי אפשרויות להגעה בתחבורה ציבורית:
- רכבת שיוצאת מתחנת Saint-Lazare, עוברת בתחנת La Défense (ועוד תחנות אחרות ממערב לפריז), מגיעה לוורסאי לתחנה שנקראת Gare de Versailles - Rive Droite. משם ברגל 20 דקות, באוטובוס כמה דקות, או במונית (בדרך כלל יש מוניות שמחכות).
- רכבת שיוצאת מתחנת Montparnasse ומגיעה לוורסאי לתחנה Versailles Chantiers. משם ברגל כ-25 דקות, באוטובוס או במונית. מבחינת התמצאות, אפליקציה של גוגל מפות טובה בפריז כשהכל עובד כמו שצריך, אבל היא לא מתמודדת טוב עם שינויים בתחבורה הציבורית. אני ממליצה על אפליקציה שנקראת Citymapper. בשביל מסלולים רגליים גוגל מאפס מספיקה בהחלט.
-
RE: פריז - שיט לילי ותצפית ליליתפורסם בפורום אירופה
ביוני השמש שוקעת סביב 22:30, אז אתם רוצים תצפית בחושך או עם השקיעה ו/או שייט לילי, בכל מקרה תצטרכו להתנייד בשעה מאוחרת. לשייט יש כמה אופציות, הן כולן די זהות, השייט הקרוב ביותר אליכם יוצא מ-Pont Neuf. בשביל תצפית על האייפל שלא מהשייט צריך להתקרב לאייפל, לטרוקדרו או שאן דה מארס, שזה קצת יותר רחוק. מכל האופציות האלו תחזרו באופן בטוח לרובע 1, שהוא מרכזי ביותר.
-
RE: כלים חד פעמיים בגנים ציבורייםפורסם בפורום אירופה
טולרי ולוקסמבורג הם גנים פתוחים לגמרי בשעות היום, אף אחד לא בודק מה אתם מביאים איתכם ואין שום הגבלה על ציוד. אם אתם מתכננים סוג של פיקניק על הדשא, קחו רק בחשבון שיש הגבלה על האזורים בהם מותר לדרוך על הדשא - בלוקמסבורג מדובר בשטח קטן במיוחד. אם אתם מתכננים לאכול בישיבה (יש כיסאות שפזורים ברחבי הגינות), אין שום בעיה.
-
RE: מונית משדה התעופה דה גול פריזפורסם בפורום אירופה
@aljaje גם בלינק ששלחת המחיר לגדה הימנית הוא 53 יורו
-
RE: מונית משדה התעופה דה גול פריזפורסם בפורום אירופה
יש מוניות בכל שעה שבה נוחתות טיסות. המחיר אחיד - על פי חוק - לגדה הימנית (רובע 9) 53 יורו.