המרת מט"ח באמצעות אתר flymoney, מישהו ניסה?
-
היי
טס לחול ממש עוד רגע ונתקלתי באתר flymoney.com שמציע להמיר מט"ח באמצעות חיוב בכרטיס האשראי, ולאחר מכן איסוף של המזומן המומר בדיוטי פרי לפני הטיסה(ראוי לציין - האיסוף לטענתם מתבצע בסניף של בנק הפועלים). נשמע ממש נוח, אבל נורא קשה למצוא עליהם מידע באינטרנט, ואני אישית לא הצלחתי לאתר שום רשיון או תמיכה של משרד האוצר. מישהו ניסה את השירות ויכול לאשר שזה בסדר?
גם לכאורה מדובר בחברה ישראלית אבל שוב... נורא קשה למצוא עליהם מידע באינטרנט מעבר לח.פ של החברה וכמה כתבות שלא עשו רושם.
-
קניתי דרכם מספר פעמים ואספתי בקלות בסניף הפועלים בנתב"ג. לא היתה שום בעיה.
-
אם מדובר על יורו/דולר תבדוק דרך כספומט מטח של לאומי (אם אני זוכר נכון השער יותר טוב)
לגבי מטבעות אחרים, זו כנראה האפשרות הטובה (השתמשתי פעם אחת והיה בסדר)
-
לא השתמשתי בהם אבל ככל הידוע לי הם אמינים
בהמשך למלצה מעלי על כספומט עבור דולר ואירו אכן יש כספומטים (לא רק של לאומי) שמוציאים מט"ח. ללא עמלה ובשער יחסית אטרקטיבי.
נכון לדקה זו שער האירו 4.0109.
כספומט לאומי מציע שער 4.06 שמייצג 1.1% - https://www.leumi.co.il/Campaign/ATM_currency/39492/
flymoney מציע שער של 4.149 שמייצג 3.4%
הדואר מציע גם שער של 4.149, אבל על סכום של 800 איר יורד ל 4.119 שמייצגים 2.6%
למטבעטות שאינם אירו או דולר, הפרשי השער גבוהים בהרבה ברוב המקרים
באופן אישי - אני נוהג למשוך דולר/אירו בכספומט. ומטבעות אחרים - בכספומט בשדה התעופה במדינת היעד. העמלה של חברת האשראי היא של 3.5% (בכאל וישרכאט. מקס פחות, ואם יש תנאים מועדפים אז עוד פחות), וההמרה לפי שער יציג. אז לי זה הכי נוח וכי זול. אבל כל אחד ומה שנוח לו
-
אמנם השואל לא ביקש עצה בנושא אבל המגיבים הגיעו שוב לנקודת המט"ח והמזומנים.
מנסיוני הכי נכון זה להשתמש בכרטיס אשראי ולא במזומן. הנה למה -
כשקונים מט"ח באחת הצורות הנפוצות מקבלים שער מכירה, שבהתאם למקור ממנו קונים
שער זה מבטא "עמלה" של 2-4 אחוז מהשער היציג. זה במידה וקונים דולר ארה"ב או אירו, ובמידה ואין עמלות מט"ח נוספות בבנקים.
לעומת זאת בתשלום בחו"ל בכרטיס אשראי (שבסוף הדרך מומר לשקלים בבנק) מתבצעת המרה לפי השער היציג
בתוספת עמלה שנעה בין 2.8 (בויזה כאל) ל 3 אחוז.
במטבעות אחרים. אם המטבע נכלל בין 14 המטבעות שבנק ישראל מנהל שער יציג עבורם ההמרה כנ"ל.
אם לא אז מתבצעת המרה לדולר (או יורו אם מבקשים) לפי שער יציג באתרים בינלאומיים ואז שוב כנ"ל.
ועוד שתי הערות:
שימוש בכרטיס אשראי מהווה "ביטוח" על אבדן/גניבה/שיכחה של המזומנים שאינם מבוטחים בביטוח חו"ל הרגיל ומונע את הצורך במשנה זהירות לאורך הטיול (לצערי - שוב מנסיון אישי ולא אישי).
והערה נוספת - השימוש במזומנים הולך ופוחת במדינות המערביות. בטיול האחרון שלי בסקנדינביה לא ראיתי איך נראה כתר נורבגיה,
וממעט הכתר השבדי היה לי קשה "להפטר" אפילו בדיוטי פרי בשטוקהולם.
לא הייתי נמנע לחלוטין מלקחת יורו או דולר בסכומים קטנים של עד 500. אבל אז כל ההתחשבנות הנ"ל זניחה לחלוטין (אחוז = 20 ש"ח)
-
רוני, בנוסף למה שכתבת, יש גם יותר ויותר כרטיסי אשראי שמציעים עמלת המרה של 1% ביחס לשער היציג (כמו שהזכרת). אני אישית משתמשת בזה של יוצאי 8200, אבל יש גם כאלה של חברות הייטק, של בוגרי אוניברסיטאות, ואפילו כרטיסים של חברות במועדוני לקוחות של קבוצות פייסבוק כמו ״כזה אני רוצה״ או ״רעות תקני לי״. לפי דעתי אדם ממוצע יכול להשיג כרטיס כזה במאמץ סביר. אנשים נחושים במיוחד יכולים אולי למצוא דילים עוד יותר טובים.
-
רוני תמיד בסוף עושה סדר רוני, תגיד למה לא עושים לנו כרטיס של יוצאי צנחנים? לא תרמנו

-
- כמו ששקד כתבה, היום כל אחד יכול ב 1%
- מסכים באופן כללי לאירופה וארה״ב שעדיף בכרטיס אשראי
- יש לא מעט מדינות שזה הרבה פחות פשוט באשראי או בלתי אפשרי, או הרבה יותר יקר. יכול להעיד רק על מקומות שהייתי בהם
בקצור, כדאי להבין קודם לאיזו מדינה נוסעים, ולאיזה מטבע ממירים
-
יש כרגע מבצע של לפחות אחת מחברות האשראי שמאפסת את העמלות, כמובן שיש סכום גג אבל אני לא מזלזל באף שקל. האופציה של כרטיס אשראי עם שער חליפין 1% מהיציג נותן את העסקה הכמעט טובה ביותר. צריך לזכור שמי שמשלם באשראי משלם את הסכום המדויק ומי שמתנהל במזומן צריך להמיר סכום רזרבה ואז או שצריך לשלם עמלה כפולה להמרה חזרה לשקלים או לשמור את הכסף המזומן במזרון או מתחת לבלטות לנסיעה הבאה ואז יש לו השקעה ספקולטיבית במטײח. בקיצור עוד הוצאה כספית בהתנהלות במזומן, ויש עוד חסרונות כמו ביטחון במקרה של אובדן או גניבה, חיוב נדחה או מיידי לפני הנסיעה וכו'. יש עוד אופציה טיפה יותר כלכלית, אין בעיה שהבנק יפתח חשבונות מקבילים ביורו או דולר לחשבון העוײש בשקלים, בבנקים שאני בדקתי - בחינם, ולבקש מהבנק שכרטיס האשראי יחייב את החשבון בדולר או יורו לפי הרלוונטיות (חברת האשראי לא ממירה לשקלים). יוצא קצת פחות מה 1%, רווח קטן. אפשרי רק עם כרטיסי אשראי בנקאים, לא עם חוץ בנקאים.
-
אצלי זה שילוב של כרטיס אשראי עם שער המרה טוב בו אני עושה את רוב הקניות, כולל קניות פיציות של כוס קפה או גלידה. מאוד ממליץ לכולם לעשות קצת מאמץ לקבל אחד כזה, כמו למשל "כזה אני רוצה", שם עמלת ההמרה היא 1% לעומת מעל 2.5% בכרטיסי אשראי "רגילים" או מטעם העבודה שלכם ואז יש שערי המרה טובים עוד יותר - 0 עד 0.25%.
משיכת קצת מזומן של יורו או דולר מכספומט של בנק לאומי הנותן את השער הכי טוב כיום עד כמה שידוע לי, יותר מצ'יינג'ים פרטיים גם. כמה מזומן? 100-200 יורו, לא יותר לדעתי. אם נתקלתם ביום עם שער מט"ח נמוך במיוחד, אפשר להוציא יותר יורו, ואז יישאר לכם יורו בשער טוב לטיולים הבאים.
-
שקד. איך עושים כרטיס של יוצאי 8200? אשתי יוצאת…. מסתבר שאני (כרגיל) פראייר ומשתמש בכרטיס שגם עם ״הנחה״ נותן 2.5 אחוז על שער ההמרה ״במקום 2.9 אחוז״ עלאק.
-
ד. - נרשמים לעמותה שלהם ומזמינים דרכם כרטיס(דרך האתר).
-
סבבה. אשתי לא אוהבת סידורים אבל ישראכרט לא נותנים את זה בקלות.
-
https://www.8200.org.il/he/300 אני אפילו לא זוכרת אם היה איזה שלב שבו הייתי צריכה להוכיח להם שאני יוצאת היחידה.
-
שקד, להוכיח למי? צריך להרשם לעמותה, הם בודקים אם שירתת שם או לא.
-
אולי כבר הייתי רשומה לעמותת הבוגרים, אני לא זוכרת. זוכרת רק שלפני שנה מילאתי טופס בקשה לכרטיס והוא אושר תוך זמן קצר.
-
כנראה שכן, כדי שחב' האשראי תאשר את הכרטיס, הם צריכים לקבל אישור מהעמותה.
-
תודה שקד. אין לאשתי שום בעיה להוכיח שהיא הייתה ב8200 למעט העובדה שעד היום היא מזדעזעת מזה שהיום מותר להגות את המספר הזה. צ׳אט קטן עם החברה בעבודה חשף שאני יכול לעשות לי ולשושואיסטית ב0%. אז אם כל הכבוד ל8200, עקפתי בסיבוב ויש לי הרבה נסיעות עם הרבה חיובים על קלנדר הנסיעות שלי. אני פשוט פראייר עד שמעצבנים אותי.
-
עם כל הכבוד
-
תבדוק אם במקרה אין משהו של היחידה שלך,
יש עוד יחידות שיצרו מועדון/עמותת בוגרים עם 1% הפרש שער להמרה.
קח בחשבון שבד"כ צריך לשלם דמי חבר
יש המון מקומות עבודה שאפשר לקבל דרכם כרטיסי אשראי עם שער המרה של +1%,
למשל כל אלה שעובדים עם הייטק זון,
לא תמיד משאבי אנוש מפרסמים את ההטבה הזו
וכמו ששקד אמרה, נראה לי שהפשוט ביותר לכל מי שלא חבר בשום עמותה/מועדון/מקום עבודה רלוונטי:
כרטיס כזה אני רוצה - I need it | max