GR5 - אלפים צרפתיים
-
-
כמה תמונות מהעיר הנעימה Chambery שם העברתי יום בתום המסע

ֿ

-
תודה. לפי המחירים נראה קצת צעצוע…? אחפש יותר לעומק על ניסיון של אנשים עם זה
-
אישית לא ניסיתי עדשות למרחק, קיבלתי פעם עדשת מקרו ועבדה לא רע, שיפרה מאוד את ביצועי הטלפון
פה יש כתבה השוואתית שנראית לי מקום חביב להתחיל ממנו:
Best lenses for iPhone and Android camera phones | Digital Camera World
ואני רואה שבאלי הזריז, eBAY ואצל ג'ף בזוס מוכרים כאלה בטווח מחירים עצום.
כמו שאמרתי אישית אין לי ניסיון עם העדשות למרחק, אני מתפתה להזמין כזו לעצמי, נראה לי שחשוב לשים לב שההצמדה לטלפון תהיה טובה
אולי משהו בסגנון הזה (על החצובה אני יכול לוותר)
-
תודה לך OI על התיאור המעניין, והתמונות האלפיניות שתמיד גורמות לי להתפעל ולרצות להיות שם. אולי מתישהו אחזור לאלפים הצרפתיים
מה יש לעשות ב chambery יום שלם? -
שאמברי נחמדה לשיטוט רחובות. יש לה תרבות נחמדה של בתי קפה ומסעדות. מצאתי אפילו טבעוני. לא מצאתי שם הרבה עניין מעבר... למען האמת גם לא חיפשתי יותר מידי. אחרי 10 ימי הליכה התאים לי סתם יום רגוע והרבה מנוחה. לשוטט ולרבוץ קצת אני יכולה בשמחה כמעט בכל עיר אירופאית. לא הייתי נוסעת לשם במיוחד, לטיול. זו פשוט היתה הפסקה על הדרך (בין נק סיום הטרק לג'נבה שממנה טסתי) מכיוון שהיה לי יום ספייר שלא השתמשתי בו בטרק.
-
ענבר. סיימתי לקרוא הכל עכשיו. שאפו ענק את טרקרית על, לא מפונקת יודעת ללכת לפלטר לבשל להירטב ולישון בשטח. מעורר קנאה הערצה אפילו שבקטעים מסויימים כשנשרפת בשמש קצת ריחמתי עלייך ושאלתי את עצמי למה בחרת או חילקת כך את המסלול. אני הרבה יותר מפונק וגם אם אני יכול בתיאוריה לטייל כמוך, מעדיף בחירות יותר קלות. אהבתי לראות את הנופים היפים כולל אלו שטריים לי בזיכרון. הטרק עצמו נראה מאוד יפה אבל כנראה קשוח מידי עבורי אם המטרה שלי היא להנות. שוב שאפו ותודה על התיעוד.
-
תודה דרור
אני לא מאמינה שיש מקום להשוואה כלשהי בין אנשים... ״hike your own hike״
או טייטלים מסוג ״טרקרית על״ (תודה על המחמאה
אם הבנתי זה נאמר כמחמאה). כל הגדרה תהיה סובייקטיבית לחלוטין ויחסית (יש לי מכר שסיים לא מזמן את ה- CDT הפראי - מעל 4100 ק״מ!!!) וכל תווית היא בעיני המתבונן. זה די מיותר ולא באמת חשוב.אני פשוט אני!
(ואני אפילו ״מרשה״ לעצמי להשתנות כל הזמן)לגבי החלוקה שלי: למעשה לא בחרתי חלוקה כלשהי...
הלכתי עם אוהל ולא הזמנתי לינות מראש, פרט ל- 2 לילות בהם היה צפי לגשם (בראשון הזמנתי בדרך, בשני - בערב לפני).
כך שהלכתי כפי שהתאים לי!
בסופו של דבר אני יכולה לסכם לעצמי ולומר - שהאתגר התאים לי מאוד! כן, גם ברגעים בהם התקשתי. הקושי אף פעם לא קילקל לי את ההנאה במבט של שנייה וחצי אחרי. וגם לא נמשך זמן רב מידי (אתה שם לב כמה יחסיים וסובייקטיביים הביטויים הללו?). יותר מזה: אני אוהבת לעצור ברגעי הקושי ולחשוב עם עצמי ״איך אני יכולה לעזור לעצמי עכשיו״. זה סיפוק גדול למצוא את עצמי מסוגלת למצוא דברים קטנים (אלו תמיד יהיו דברים קטנים!) שעושים הבדל גדול ברגעים הללו!
אם כבר, בנוגע לחלוקה... אז ימי ההליכה שלי היו קצת קצרים מידי (מבחינת השעה בה סיימתי ללכת). תמיד הגעתי למקום הלינה מוקדם או מוקדם מאוד. אבל גם מהיבט זה - בכל פעם הייתה סיבה שבגללה החלטתי לעצור.
המסלול יפה מאוד (!) ומהנה מאוד וכל אחד יכול לתכנן אותו באופן שמתאים לרצון וליכולת. ייתכן מאוד שזה גם לא מסלול שמתאים לכולם (וכמה נהדר שכך!).
מבחינת מגבלות: זה לא מסלול שמתאים לדילוגים בעיני. אין כמעט רכבלים, קשה לקפץ בתחב״צ ממקטע למקטע וכו׳.
לגבי חום ושמש - נגעת בנקודה כואבת מבחינתי...
וגם כזו שקשה לשלוט בה. אני מנסה להתמודד אבל אכן רגישה מאוד לתנאים הללו. בסהכ הצלחתי לשמור על עצמי בטרק הזה (בלי כוויות שמש, בלי מכות חום חחח).פעמיים החום (והשמש) ממש פגעו לי בהנאה במסלול הזה:
בפעם הראשונה כאשר תכננתי לעצמי חצי יום כיף ב- Samoens ובסופו של דבר ביליתי את רוב הזמן בצל באתר הקמפינג כי לא נהנתי להסתובב בחום
(כנראה שהיה בכל זאת ערך ליום הזה, כי נחתי טוב 
בפעם השנייה במקטע בין Col du Brevent ל- le Brevent (תחנת הרכבל)... זה מקטע שנהנתי ממנו מאוד (!) לפני 13 שנים (במזג אוויר שונה מאוד). אבל הפעם רק רציתי לסיים כי היה לי חם ורציתי צל...
בסהכ - גם מבחינה זו המסלול היה בסדר גמור! אולי אני צריכה לחשוב למתוח עוד קצת את העונה.
לגבי פינוק - טוב זה ממש מצחיק ! כי... אני מחשיבה מסלול כמו זה שעשיתי לדי מפנק
בשבילי להגיע לבקתת פלאן-מיה למשל (שהיתה הבקתה הכי בסיסית) - היה פינוק גדול ממש.
וואו אני פשוט מרגישה כמו מלכה במקומות האלו
דואגים לי ל-ה-כ-ל , אני רק צריכה לנוח... מקבלים אותי בכזה חום וכזו לבביות ! באמת שמותרות הן חסרות כל ערך בעיני מול כל הטוב הזה.לסיכום: שנמשיך לטייל ולהנות ! (המטרה היא תמיד להנות, רק להנות)
תודה לכל מי שטייל איתי
ולא חשוב אם אתם.ן מטיילים אפילו טיפה ״כמוני״. -
אגב - היום השמיני (שבו הלכתי בגשם כמעט כל היום) הוא פספוס בעיני ! במיוחד מכיוון שהיה בידיי יום ספייר (במיוחד לימים שכאלו). סמכתי על תחזיות מזג האוויר ומכיוון שאני יכולה ללכת בקצב מהיר, הייתי בטוחה שאגיע לבקתה לפני הגשם... זה לא קרה! הגשם לא התחיל ״אחהצ״ (בהתאם לתחזית) - הוא ירד לסרוגין מ- 8 או 8:30 בבוקר בערך !!!
אני יכולה ללכת בגשם - הפספוס הוא הנוף! הראות היתה ממש גרועה וחבל.
אבל יש גם ימים כאלו, אני לא לוקחת את זה קשה.
-
סיכמת את זה יפה לדעתי. גם לנו היה יום גשם שלא ראינו בו כמעט כלום ועוד יום חצי גשום בדרך ללה פולי שראינו בו נוף רק בסוף היום. גם ביום מסוף עמק פררט לקורמאיור דרך בונאטי, הפסגות היו רוב הזמן מכוסות בעננים וחבל כי זה אמור להיות הרבה יותר יפה מאיך שראינו את זה אבל זה חלק מהטרק. זה טרק בטבע ולא בקטלוג..
-
*הטבע הוא הקטלוג....
-
דיברנו על קושי בטרקים אבל שכחנו מהחלק הכי קשה:
החזרה

-
תמונה מאוד יפה ואכן לא קל לחזור. לא יודע איך זה אצלך אבל מעבר לכל ״החזרה לקרקע״ אצלי יש רצון להתמיד ולאכול כמו שאכלתי גם כשאני רוב היום מול המחשב אפילו שהטלפון שלי שולח לי הודעות ״שינויים בפעילות הגופנית בשבוע האחרון״. מנסה קצת לרפא את גיד האכילס שלי שיצאתי איתו כואב לסיבוב שלנו וכאב לי כמעט כל יום בעיקר בעליות ובבקרים. מצד שני אם לא הייתה לנו שגרה אז אולי הטרקים והטיולים היו פחות מרגשים?
-
כן, אתה כמובן צודק... צריך להעריך את הטרק ובשביל זה... צריך את ה״חיים הלא חשובים כלל שמסביב״
קרה לי משהו מוזר במסלול הזה... הוא נגמר מאוד מהר! כנראה ש- 10 ימים כבר לא מזיזים לי
הרגיש כאילו הלכתי גג 6 ימים והגוף עדיין לא ביקש מנוחה. אני עדיין מנסה להבין להיכן כל הימים הללו ברחו , אולי אעשה סיכומון ימים עם נתונים...
ובינתיים... התרופה הכי טובה (היחידה...) היא להתחיל לתכנן את המסלול הבא
-
ענבר. סליחה על הבורות. איך את מעלה תמונות עם רווח ביניהן? זה עולה בLIFO או FIFO?
-
בכלל לא בורות!
עבודה קשה...
האתר לא מצטיין בממשק המשתמש שלו.פשוט מעלה אותן אחת , אחת - ודואגת לרווח לפני כל תמונה
כן...