יעד מומלץ לכריסמס לונדון, פראג, אמסטרדם
-
שלום
אנחנו מתלבטים בין שלושה יעדים מומלצים לכריסמס:
לונדון
פראג
אמסטרדם
מה המלצתכם לנסיעה של ראשון עד חמישי, וכן ביעד לאן הולכים?
אנו רוצים ללכת לקצת קניות ולשווקי חג המולד,
תודה רבה
-
מקווה שאתם מבינים שמדובר ב"טרום חג מולד" ולא בחג עצמו!
וינה, פראג, לונדון לפי הסדר,הזה
-
מה הכוונה טרום?
24-25 זה החג עצמו לא?
הראשון לינואר זה סילבסטר,
לאור זה מה מצב פתיחת החנויות שם?
ווינה לא ברשימה עכשיו

-
וינה היא מספר אחת בתקופת טרום חג המולד 6כדאי לקחת אותה בחשבון.
ו, חשוב יותר זה לא )!( לנסוע בדיוק בחג המולד , הכול יהיה סגור ומת. נוסעים בשבועות שלפניו. מתחילת דצמבר פחות או יותר
-
תודה רבה, ב 24- 25 לא יהיה פתוח כלום?
-
@imeshy2 הופתעתי שלונדון אחרונה ברשימה שלך... בגלל הקור?
-
את וינה הוספתי אעפי שלא הייתה ברשימה ואז פראג לונדון אמסטרדם
-
-
יש בחלק מהמקומות קצת פעילות. הרבה פחות יפה ומרגשת. מה שכן, לקניות זה שבוע מוצלח
-
-
בפראג יש "שווקי חג מולד" מסוף נובמבר/תחילת דצמבר
-
ומה לגבי ינואר בהקשר הזה?
-
היינו בבודפשט לפני 4 שנים - מכיוון שאני יכולה לנסוע רק בחופשת חנוכה, בשנה ההיא היא נפלה על סוף דצמבר, תחילת ינואר. קצת התבאסתי, אבל בדקתי אם יש בכלל שווקים אחרי 25 לדצמבר. הסתבר שכן, נסענו ב 26/12 והיה נפלא! בכלל לא הרגשנו שזה אחרי החג עצמו. כל השווקים פעלו כרגיל, הכל היה מואר, ומזג האויר היה נפלא.
ממליצה בחום על בודפשט.
אנקדוטה באותו עניין - שלא מתוך כוונה תחילה, "נתקעתי" בבודפשט בשבוע שעבר, לאחר שטיסתי מרומניה לארץ הוחזרה לרומניה באותה שבת ארורה, ועברנו לבודפשט לנסות את מזלינו לחזור משם לארץ. רק לאחר 6 ימים שם חזרנו בטיסת חילוץ. אבל מה שרציתי לומר, שבודפשט פשוט נהדרת , אפילו בפעם השלישית, היא משתבחת מפעם לפעם, עדיין מאד זולה מבחינת לינה ואוכל.
-
@i7210i כדי להיות בטוחים מומלץ לבדוק באתרי תיירות של פראג.
ככלל ינואר הוא כבר לא חודש לשווקי חג מולד, אבל בהחלט חודש לסיילים מצויינים באירופה, אם אתם בקטע. בינואר האחרון "חגגנו" במילאנו בקניות.
מעבר לזה, ינואר הוא לא חודש מומלץ בעיני לחופשה אירופאית. קר, אפור, מחשיך מוקדם, אין הרבה פעילויות. בגלל זה הטיסות והלינות זולות יחסית.
החורף הזה אין לי בכלל ראש לטיולים, ואין לי מושג מתי שוב יהיה לי