שאלה פתוחה לקהל - האם לדעתכם זה מתאים לטוס לחו"ל (אירופה) בתקופה זו?
-
הכוונה לטיסה למטרות פנאי/התרעננות (אשר הוזמנה מראש).
קודם כל, ברור לי שזה די אישי, ויכולות להיות כאן דעות שונות ומגוונות.
מצד אחד, יש אנשים שכלל לא מבינים מדוע אני מעלה את השאלה. לגישתם, כל עוד אני לא במילואים והטיסה מתקיימת כסדרה, אין סיבה לבטלה ולשאת בעלויות... ושזה לא ממש משנה אם אני יוצא להתרעננות ברחובות ההומים של תל אביב או באירופה. ואולי אף דווקא לאור המצב, צריך לנסות "בכח" לשמור על שפיות ועל שגרת חיים עד כמה שניתן.
מצד שני, פקד את ישראל אסון. רבים מהחטופים עדיין בעזה. המלחמה בעזה עדיין נמשכת, גם אם לא בשיא העצימות. ישובי הגבול הצפוני פונו. ואחרי צפייה של רבע שעה בחדשות, נוצר דחף בלתי נשלט להתחיל לאגור קופסאות שימורים, בקבוקי מים ונייר טואלט. והעובדה שתושבי המרכז מצליחים לקיים שגרת חיים תקינה יחסית (בין אזעקה לאזעקה) זה בכלל נס, ולכן זה לא הזמן לצאת לחופש. מקסימום לראות משהו בטלוויזיה.
אשמח לשמוע את חוכמת ההמונים.
תודה ושבוע רגוע
-
איך שאתה מרגיש. אף אחד לא יכול להחליט במקומך מצד אחד, יש כאלה שקשה להם לעזוב את הארץ והמשפחה כרגע. מצד שני, יש כאלה שזקוקים להתאווררות, לניקוי ראש.
-
אישית אני חושב שכל עוד זה מתאפשר, לדעתי זה טוב לטוס לחו"ל ולהתאוורר קצת מאווירת הנכאים פה במדינה (כמו גם לבלות פה בארץ פה ושם ולעזור לעסקים המקומיים להתאושש). רק יש לקחת בחשבון שלא מומלץ להזמין טיסה בחברה לא ישראלית כי יש סיכוי די גבוה שהיא תתבטל. כמו כן, בגלל שיש מעט מאוד חברות שטסות, כרטיסי הטיסה, במיוחד באל על, יקרים מאוד לרוב אירופה. למשל, פראג: מחיר מופקע של כ-2500 ש"ח לטיסה באל על במסלול קלאסיק כולל מזוודה. ישראייר קצת יותר זולים לפראג אבל לא בהרבה. אופציות יחסית זולות לטיסה הן לרנקה ואתונה, באזור ה-1000 שקל כולל מזוודה בישראייר.
-
זו לחלוטין לא החלטה תיירותית, אלא אישית מאד. כל אחד איך שהוא מרגיש. תביא בחשבון שיעדי הטיסות כיום עם החברות הישראליות מצומצמים למדי, גם טיסות שהוזמנו מראש שלא בחברה ישראלית- עלולות להתבטל (הם כל פעם מבטלים לשבועיים הקרובים, לא תמיד לטווח רחוק). השיקול הוא כל כך אישי, האם אתה מסוגל להיות ב.... ולהינות? לא להיות מחובר 24/7 לתקשורת ישראלית... וכן הלאה.
-
ולגבי האנטישמיות שגואה עכשיו באירופה, יש טעם לחשוש? יש בי פחד שמא בטעות יציץ דרכוני הישראלי, או תיפלט מפי מילה בעברית ותגיע לאוזני האנשים הלא נכונים ואופס... קיים חשש כזה או שזה מינורי?
-
תודה רבה לכולם על התגובות !!
ברור לי שזה אישי ושאף אחד לא יכול להגיד לאחר איך "נכון" או "צריך" להרגיש לגבי המצב.
אך עדיין רציתי לשמוע מה אתם חושבים ואיך אתם רואים את הדברים.
אגב, קראתי שבנתב"ג עברו (ויעברו) היום כ-20 אלף נוסעים. מספר הגבוה פי כמה וכמה מהניחוש הכי פרוע שלי..
שוב תודה וערב טוב.
-
@נווד67542 אפתח במובן מאליו: זה אישי מאוד.
אני אישית לא הייתי נהנית בימים אלה מבילוי בחו"ל, אני כל לילה חולמת על התינוקות הג'ינג'ים של שירי וירדן, ופשוט אין לי מצברוח

אבל אני בשום אופן לא אשפוט את מי שכן נוסע, לכל מקום, לכל פרק זמן.
פקד את ישראל אסון נורא. הוא עדיין ממשיך ופוקד - זה אירוע מתגלגל.
בהנחה שאנחנו לא נמנים על כוחות הבטחון או נותני שירותים חיוניים, מדינת ישראל לא תפגע אם נעדר ממנה לשבוע-שבועיים.
יש שיגידו שהצמדות לשגרה, ניסיון לצאת לבלות ולהנות יחזק את רוחנו ואת חוסננו כחברה - לא ישברו אותנו!
מה שבטוח - אנשים שחוו וחווים את הטרגדיה בצורה הקיצונית ביותר, בהנחה שלא נמצאים במעגל הראשון שלנו, לא ירוויחו דבר אם נשאר בארץ, ולא יפסידו אם ניסע. רוצה לומר - רגשות האשם שלנו בגין נסיעה, או לחילופין "הקרבת" הנסיעה אם אנחנו מעוניינים בה - לא יועילו להם בשום צורה.
לסיכום גישתי: אנחנו רקמה אנושית אחת גדולה, המלחמה הזכירה את זה לכולנו. מה שנוכל לעשות למען זולתנו - מבורך. מה שנוכל לעשות למען עצמנו (ולא על חשבון אחרים) - מבורך לא פחות!
אמן שישוב השקט, וישובו כל החטופות והחטופים, החיילות והחיילים - לביתם בהקדם.
-
@נווד67542 בשבוע שעבר טסתי לקפריסין ליממה אחת לצורכי עבודה. היתה שקט מאוד בשדה גם בהלוך וגם בחזור.
-
אני מאלה שחושבים שהחזרה לשגרה שלנו כעורף (וגם אצלי אחרי חודש ומשהו מילואים), חשובה מאוד כחברה וקריטים לחוסן הלאומי. אני לא רואה בשום עין לא יפה אנשים שיוצאים למסעדות או טסים לחו"ל. אני רק מנסה להגיע להכרה הזו על עצמי , שאוכל לתכנן טיול כלשהוא. בינתים עוד לא ממש מצליח לאזור את מצב הרוח בשבי ל זה
-
קודם כל אתה מעלה שאלה מצויינת, שכל מי שמתכנן נסיעה מאז אותה שבת שחורה באוקטובר מתחבט בה. אתה גם לא צריך להתנצל. לגבי התשובה: צריך לחלק אותה לשניים. החלק הראשון מתייחס ליכולת להנות מהטיול על רקע מה שקרה וקורה בארץ. פה זה תלוי ביכולת שלך להתנתק ולא להסתכל כל הזמן בסמארטפון כדי להתעדכן או לחוש רגשות אשמה וייסורי מצפון. אם אתה סבור שתוכל לספוג את חווית הטיול עד הסוף או אפילו קרוב לזה, אז אני לא רואה כאן בעייה. החלק השני מתייחס לביטחון האישי כישראלי בחו"ל. אני לא מחדש כלום בזה שזו תקופה לא טובה מהבחינה הזו. אתמול הוצאה אזהרת מסע ע"י המועצה לביטחון לאומי. בהרבה מדינות במערב ומרכז אירופה לא מומלץ לבקר. יש הפגנות והאווירה לא טובה ויש סיכוי סביר שתיתקל בתגובות לא נעימות כשיבחינו שאתה ישראלי ( אגב, קורה גם ב"זמנים רגועים" ). במדינות מזרח אירופה המצב יותר טוב. לערים כמו לונדון או פאריס לא בטוח שהייתי נוסע. לערים כמו ורשה או קרקוב זה סיפור אחר.שורה תחתונה- צריך לקחת בחשבון את כל השיקולים ואין כאן שחור ולבן, נכון או לא נכון. החלטה אישית לגמרי.
-
אני לא הייתי טס עכשיו למערב אירופה או לאפריקה, אבל לא רואה בעיה ממזרח אירופה, או המזרח הרחוק.
-
אני אישית חושב שאין מניעה לטוס. לא מהבחינה הבטחונית - מערב אירופה זה לא מה שמראים בתקשורת, ב 99% מהמקומות אין שום בעיה להסתוב גם אם תדבר עברית ברחוב. מובן שאם מתוכננת הפגנה בעיר גדולה אז לא לעבור דווקא באמצע ההפגנה.
מהבחינה האישית - גם חושב שאין בעיה. מה לעשות שתמיד יהיו מגיפות, מלחמות ומי יודע מה עוד מחכה לנו. וזה רק בפן הלאומי/עולמי. לפעמים יש בעיות ואסונות גם בפן המשפחתי והאישי. לדעתי כל עוד אפשר נוסעים.
-
אם לא היו לי ילדים בצבא כנראה שהייתי מתכננת טיול התאווררות.. אולי לצ'כיה או לבולגריה שהם בעד היהודים לא למקום עם הפגנות המוניות. הרעיון הוא אסקפיזם ולא לחיות כיהודיה נרדפת בחו"ל ולהסתיר את זהותי.
-
יש לי כמה דברים להגיד בתור מי שלא חיה בארץ כרגע: א. לאנשים לא באמת כזה אכפת. יש אנשים שהנושא מאוד בוער בהם, אבל לרוב המוחלט של האנשים לא כזה אכפת. הם עסוקים בענייני הפנים שלהם ובשאר הדברים שקורים כרגע בעולם. כרגע כולם עסוקים בכריסטמס והמצב בעזה לא ממש מעניין אותם. לצורך המחשה, היום בארוחת צהריים בעבודה (יחסית חדשה, לא יחסים אישיים קרובים) אנשים דיברו על טיסות למשפחה לחג. שאלו גם אותי אם אני נוסעת, אמרתי להם שלא כי הטיסות נורא יקרות (רק אלעל טסה עכשיו), הייתה לי טיסה שבוטלה ואני נשארת. הם אפילו לא קישרו שבוטלה טיסה כי יש מלחמה. מאוד מהר המשיכו לדבר על הטיסות היקרות לרומניה ועל איך מישהי מתניידת בתוך ספרד. אם אתם חושבים שמישהו מהם הולך להפגין אתם טועים. ב. נקודה שהיא קצת מורכבת - הפגנה זה לא דבר שהוא מסוכן אם אתם לא ממש בתוכה. אנשים מפגינים. זה לא אומר שהם רוצים לפגוע בכם, בטח אם אתם לא שם פיזית. לכו למקום שאין בו הפגנה באותו הרגע והבעיה שלכם נפתרת. גם אם אנשים יושבים ברכת עם שלטים - אז מה? זה אולי לא נעים לראות אבל זה לא מסוכן. אל תפנו אליהם ואל תסתכלו עליהם. אל תחפשו עימותים. הם בסך הכל מפגינים. יכול להיות שיש פה ושם באמת אנשים שגם מתכננים פיגועים. זה יכול להיות. אבל זה ממש לא כל מי שמפגין. כרגע יורים פגזים וטילים על רוב האזורים בארץ, הסכנה קצת יותר ממשית מהסיכוי התאורטי שמישהו אולי ינסה לפגוע בכם. ג. ההסתכלות כאילו יש מדינות של טובים ומדינות של רעים היא ילדתותית ופשטנית. בכל המקומות יש אנשים שתומכים במה שישראל עושה יש אנשים שמתנגדים למה שישראל עושה. כאמור, לרובם הגדול לא כזה אכפת בכל מקרה. נסו שניה לחשוב על זה בהגיון, אם בעיר מסוימת יש 10,000 אנשים שמתכנסים כדי לצעוק ״הפסקת אש״ זה הופך אותם או את המדינה ל״רעים״? אולי לטועים, גם על זה אפשר להתווכח, אבל לחשוב ״טוב, הם נגדנו, זה מסוכן״ זה ילדותי. עוד דבר, קחו בחשבון שאתם יודעים על מה שהתקשורת בישראל מדווחת, וזה בדרך כלל על מקומות שבהם יש להם כתבים. לא אתם ולא הכתב יודעים על כל הפגנה שמתקיימת בכל עיר ועיר.
עם כל זה, בשורה התחתונה, המחיר שמשלמים על לא לנסוע לחופשה הוא מחיר קטן ולא מאוד משמעותי. מי שמאוד חושש ו/או לא מסוגל להכיל את זה שיש אנשים שלא מסכימים עם עמדתו - שלא יסע. כשגרים במדינה אחרת צריך להכיל את אי ההסכמה הזו, כשלא, אז לא חייבים להתמודד עם זה. התקשורת בארץ מאוד מאוד מנפחת את המציאות, מוציאה דברים מהקשר וגם עושה הרבה השלכות שהן לא בהכרח אחוזות במציאות. אני לא יודעת אם במציאות יש התרעות על איומים קונקרטיים , אבל אני בטוחה ש״הפגנה״ לא שווה ״איום״.
-
@שקד כמו שאמרו זה אינדבדואלי.
מבחינתי, אם צועקים שמהנהר עד הים פלסטין תהיה חופשית, אין מדובר באי הסכמה אלא בקריאה לרצח העם שלנו.
אולי הם לא מבינים מה הם אומרים, אולי הם אנשים טובים לשכנים שלהם. זה לא מעניין אותי.
לא חושבת שמסוכן להסתובב שם כשצועקים את זה (כיום לפחות), כנראה גם לא יחשבו שאני יהודיה או ישראלית, אז זה לא חייב להיות "איום".
אבל זו לא חופשה עבורי לראות אנשים שקוראים לשואה ביהודי הארץ. גם אם הם לא מבינים זאת הם מקדמים את הלגיטימציה לכך.
כנראה שזה לא צריך להפריע לטיול מבחינה בטחונית אם לא מדגישים בחוצות שאנחנו ישראלים, אבל כן מפריע מבחינת ההנאה מהטיול. כך זה אצלי לפחות.
-
משעשע. אולי מבחינתך זה קריאה לרצח העם, אבל מבדיקות שנעשו (לפחות בארה"ב) - מעל ל 80% שנשאלו, לא ידעו איזה על איזה נהר ועל איזה ים מדובר. כך שאין להם מושג מה הם צועקים. קריאה לרצח עם? שטויות. סלוגן מוצלח, זה כן.
ולכן ההגדרה של לראות אנשים שצועקים "שואה ליהודים" מבחינתך - היא פרשנות אישית שלך, שפשוט מבוססת על טעות. ולכן היא אמנם סובייקטיבית אבל שגויה ולא רלוונטית לקבלת ההחלטה.
-
אני בכלל לא חושבת שזה סבבה לצעוק ״מהירדן ועד הים״, זו לא דעה לגיטימית בעיני. אבל - א. רוב האנשים לא מבינים את זה כמו שאנחנו מבינים את זה, אם בכלל הם מודעים לזה שמדובר בנהר ספציפי ובים ספציפי ולא בקריאות אמורפיות. ב. ההפגנות שיש כרגע הן באופן די מוחלט קריאה להפסקת אש. אני לא באה לשכנע אף אחד. לא מתאים? לא כיף? אל תסעו. זה מחיר מאוד נמוך לשלם. הדבר היחיד שאני אומרת זה שכדאי לקחת בערבון מוגבל את התמונה שהתקשורת מנסה לצייר סביב אווירה ציבורית במקומות שונים.
-
@שקד שקד תודה לך על תובנות חשובות.
אישית כרגע לא בא לי לסוע בעיקר כי אני לא במצברוח לבילויים, באותה מידה גם אין לי חשק לסוע לצימר בגליל לדוגמא. הייתי בקפריסין לפני כחודש לצורכי עבודה ולא הרגשתי דבר (אבל זה גם היה ביקור קצרצר). דווקא בכניסה לניקוסיה היו תמונות של חטופים לצד הכביש המהיר שמאוד ריגשו אותנו
-
נכון, גם אנחנו עושים לפעמים מיצגים והפגנות. היו כמה פעמים שתלינו שלטים עם תמונות החטופים במרכז העיר, במחלקות באוניברסיטה ועוד. גם ארגנו הפגנות מול משרדי ארגונים שנשארו עם שתיקה רועמת. אנחנו בתיאום עם המשטרה ועם שירותי הביטחון של האוניברסיטה כשצריך.
אגב, מדי פעם אנחנו גם מקבלים תמיכה חמה מ״שכנים״ מהמזרח התיכון. לא רוצה לרמוז שמדובר בהכרח בתופעה נפוצה במיוחד, אבל בהחלט היו בעלי עסקים ממדינות ערב שיזמו איתנו שיחות השתתפות בצער, וזה הגיע וגם מגורמים רשמיים נוספים. אני לא חושבת שבטיול קצר בחו״ל כדאי ללכת לחפש את האינטרקציות האלה, אבל תדעו שזה קיים.
-
לנסוע לטייל בחו"ל זה תמיד זמן טוב.
באם אין הגבלות מסע מדינתיות על האזור המיועד לטיול , באם ביטוח מכסה את הוצאות ביטול הטיסה, מלונות , רכב וכד'.
בנוסף להצניע זהות ישראלית כגון :
אם יש דרכון זר - הכי טוב.
לבוש וסמני יהדות / ישראל / עברית.
לא לדבר עברית בקרבת אנשים לא מוכרים.
לא לנדב מידע לא חיוני.
יש רשימת הנחיות שמפורסמות באחריות הגורם המשרדי הממונה בנושא.
ובלי קשר לתקופה תמיד צריך להתנהג בזהירות ולהיות במודעות עצמית וסביבתית לסובב הן בהיבט הבטחוני והן הפלילי.
ולא לשכוח מחסנית או כדורים בטרול בטעות בנתב"ג ..... קורה לפעמים
טיסה נעימה
-
נעול על ידי
Whale- Hello There There