טראק זוגי בקוטסוולדס - תכנון ועוד
-
לבקשתו של imeshy, אני פותחת הודעה חדשה על הטראק המתוכנן שלנו בקוטסוולדס, איזור כפרי באנגליה, כדי לחלוק עמכם את שלבי התכנון והשיקולים, לעזור ואולי גם להעזר מכל מי שכבר היה וירצה לתרום לי תובנות
מי המטיילים?
זוג בני 50+, מתחילים פרק חדש של טיולים אחרי שהילדים גדלו וסיימנו את שלב הטיולים המשפחתיים עם ה"אטרקציות" (עד שיגיעו הנכדים), וגילינו "אטרקציה" חדשה משלנו - טראקים, אבל עדיין "מתחילים" יחסית.
למה הקוטסוולדס?
במאי האחרון עשיתי עם בני בן ה-18 את טראק ה-WHW בסקוטלנד, והתאהבתי באי הבריטי ובנופיו המיוחדים, שהם שונים מאוד מהדרמטיות של הנופים האלפיניים שכבשו את לבי בעבר, אבל קסומים לא פחות, בדרכם.
הקוטסוולדס צפוי להיות שונה מסקוטלנד - איזור יותר כפרי וירוק, עם שדות ובתי אבן - בונבוניירה. עוד סוג של פסטרוליה שטרם טיילתי בה.
האהבה היא הכי חשובה, אבל יש גם היבטים פרקטיים: קודם כל, הכושר שלי, בשלב הנוכחי לפחות (ואני עובדת על זה), לא מספיק גבוה כדי לספק לי הנאה במסלולים אלפיניים תלולים. אני כנראה אעמוד בהם (לפחות בחלקם), אבל פחות אהנה. בקוטסוולדס ההליכה היא, כמו שאני קוראת לה, יותר "אופקית" ופחות "אנכית", כלומר אם בטראק "אנכי" הולכים 12-15 ק"מ ביום עם עליות וירידות של +1000 מ', בטראק "אופקי" הולכים 18-23 ק"מ ביום עם עליות וירידות של עד 400 מ' בערך.
עוד היבטים של נוחות במסלולים באיזור הזה הם: א. לינות ב-B&B וכיו"ב, לי חשוב חדר עם שירוקלחת פרטית שלנו, שלא תמיד יש בנמצא בבקתות הרים; ב. שירותי העברת תיקים זמינים וזולים שמאפשרים הליכה עם תרמיל יום במקום לסחוב את הכל על הגב, ו-ג. שפע של מקומות לאכול ולשתות בכפרים שבדרך.
עוד שיקול היה הקרבה והנגישות לעיר שיש אליה טיסה ישירה מישראל (לונדון או מנצ'סטר), וזאת מכיוון ששנינו לא יכולים להעדר להרבה זמן מהעבודה ולכן אני מעדיפה שמתוך "תקציב ימי החופש" שלנו פחות ימים יתבזבזו על העברות לנקודות הסוף וההתחלה של המסלול. הקוטסוולדס נמצאים במרחק של כשעתיים נסיעה בתחב"צ מלונדון (בתנאי שמתכננים בהתאם).
המסלול
הקוטסוולדס הוא איזור מלא בכפרים יפים ובמסלולי הליכה. ישנו טראק רשמי שנקרא The Cotswold Way, וישנם עוד המון מסלולים נוספים שאינם חלק ממנו אך נמצאים באיזור, כך שניתן לתפור מסלול אישי כל אחד בהתאם לשיקוליו, וזה מה שעשינו. בפוסט הבא אפרט...

-
@יונה-וקשת מעניין מאד לשמוע תודה ששיתפת!
אם אתם עוד מתלבטים ופתוחים לשנות תוכניות אני רוצה לשתף בחוויה של טרק שעשינו בטוסקנה לפני יותר מ 10 שנים. המטרה היתה אכן לעשות מסלול יותר ב"איזי" לעומת הטרק בדולומיטים (חלקים מ alta via 1) שעשינו לפניו באותו טיול, אבל בדיעבד הרגשתי שהיה בו משהו מפוספס, שנראה לי שיכול להיות רלוונטי גם לקוטסוולדס.
הדמיון בעיני בין טוסקנה והקוטסוולדס הוא שהם הם לא אתרי טבע, אלא יותר איזורים של עיירות ציוריות בנוף פסטורלי (כמובן שסגנון הפסטורליה שונה ביניהם ...). כשעשינו את הטרק הרגשתי שאנחנו מפספסים את החוויה של השיטוט הנינוח בעיירות, ואת האפשרות לבחור בספונטניות איפה להשתהות, לאן ללכת וכו' שהיא יותר חשובה באיזור כזה בעיני. בנוסף, היה יום שירד בו גשם והגענו לעיירה רטובים עד לשד עצמותינו ולא היינו במצב לשוטט בניחותא. זה מצב שונה מלהגיע לבקתה בהרים שבה כולם רטובים ומלוכלכים כמוך ויש אחוות מטיילים בבקתה החמה. מכיוון שגם האי הבריטי הוא גשום ואולי אפילו יותר מאיטליה (בקיץ האחרון היינו בלונדון ובויילס ולא היה יום שבו לא ירד גשם בשלב כלשהו), זה משהו שכדאי להביא בחשבון.
אני כן אציין שיש שתי "טעויות" שאנחנו עשינו ונראה שאתם נמנעים מהן והן: א. אנחנו טיילנו עם תיקים גדולים, מה שעוד יתור הפריע לשוטטות בעיירות, וכתבת שאתם תטיילו עם תיקי יום. ב. אנחנו טיילנו לפני יותר מ 10 שנים כשההזמנות באינטרנט היו פחות מפותחות, ולכן היה לנו לפעמים קשה יותר למצוא מקומות לינה ולא היה לנו אוטו שיאפשר גמישות בחיפושים.
-
עוד הבדל הוא שהחברים מנוסים בהליכה במקום רטוב (עשו את ה WHW בשנה שעברה)
ובכלל. כל מי שעושה טיול באנגליה, חייב להכיר בעובדה שיירד גשם. ולעיתים הרבה. ולכן מגיעים מוכנים - מעיל גשם טוב, רצוי לקנות גם גייטרז טובים, כיסוי תיק
עדיין נרטבים אבל משמעותית פחות.
אגב, אני גם עושה טרקים מדי פעם, ושמתי לב לנקודה שציינת כבר מספר פעמים. פעמים רבות, הטרק עובר רק "ליד" המקומות היפים באמת, כי מה לעשות, צריך להמשיך וללכת. כלומר לפעמים הטרק ממש מפספס את המקומות הכי יפים / מעניינים. אני משתדל לזהות את המקומות האלה במידה ויש בטרקים שלי ולפעמים לסטות כדי לא לפספס. ולפעמים, בוחר לוותר על הטרק באותו המקום כדי לא לפספס את המקומות הללו.
אני מחכה לפירוט המסלול שינתן בקרוב, ואז אוכל לנסות ולזהות האם יש פספוס כלשהוא בחלק מן הימים ואולי לתת את העצה שלי. אבל בגדול - זו הערה נכונה מאוד
-
דרך אגב לעניין התיקים - יש תיקים מתקפלים (דקאטלון ומותגים נוספים), כשאני בטרק עם תיק 'מלא' על הגב חלק מהציוד זה תיק מקובצ'ץ' של 10 ליטר, בדיוק בשביל מקרים שאני מגיע ליעד ורוצה להסתובב 'בקטנה'
-
@לילך-מרחובות תודה רבה על התגובה המושקעת לילך!
העלית נקודה מעניינת. מאוחר לי "לחשב מסלול מחדש" מכיוון שכבר הזמנתי את הטיסות (וגם הלינות אבל הן ניתנות לביטול), ומה שיותר חשוב - די "ננעלתי" על הטיול הזה בחלום שלי... אבל אולי זה בכל זאת יהיה שונה ממה שתארת בכמה נקודות:
ראשית, לגבי חווית השיטוט בעיירות - אנחנו נגיע לחדר שלנו עם תרמיל היום, המזוודות יחכו לנו, נתקלח, נחליף בגדים בניחותא ונצא לשוטט ככל שנחפוץ נטולי מטען וזיעת הדרך. זו בהחלט חוויה שונה מטראק בקתות ואני מודעת לזה ונערכת לזה, מבחינתי זה גם די יתרון למען האמת. אולי אני קצת מפונקת, אבל פחות התחברתי להווי הבקתות והלינה המשותפת... יכול להיות שבמקרה שלכם אולי הרגשת פספוס כי אחרי הטראק בדולומיטים היתה לך ציפייה אחרת שלא התגשמה? מנסיוני בטיולים לחו"ל, אחד הפרמטרים הכי משמעותיים בקביעת ההנאה מהטיול הוא תיאום ציפיות - לפעמים נפתח פער בין מה שדמיינת למה שקיבלת, לטובה או לרעה, והוא משפיע על מידת ההנאה שלך יותר מנתונים אובייקטיביים של המקום.
מבחינת אפשרות לבחור בספונטניות איפה לשהות - אם להאמין לאדון הנחמד שמולו סגרתי את נושא העברת התיקים (ואין לי שום סיבה שלא) - הרי שהאפשרות הזו לא קיימת בקוטסוולדס במאי, שזה לדבריו שיא העונה ונדרש להזמין לינות המון זמן מראש (כבר באוגוסט הוא הציע לי להזדרז ולהזמין). בכל מקרה, אני לא מהספונטנים שמזמינים לינות במהלך הטיול, מעדיפה לסיים את כל סידורי הלוגיסטיקה עוד מהארץ כדי שבטיול עצמו נתמקד רק בלטייל.
בנוגע לגשם איימשי ענה כבר במקומי - בסקוטלנד נרטבנו כהוגן (כולל ברד) וזה לא הפריע בכלל... היה לנו מעיל גשם קל ומכנסיים מצויינים מדקטלון (ב-70 שקל) שנרטבו אבל התייבשו במהירות תוך כדי הליכה. אגב הבאתי לנו גם גייטרז אבל לא נזקקנו להם בכלל.
-
@imeshy2 אשמח מאוד להראות לך את המסלול שלי כדי שתבדוק אם פספסתי משהו חשוב... בפוסט הבא כשתיהיה לי התוכנית זמינה.
-
@תומר זה היתרון בשירותי העברת ציוד איפה שהם ישנם - כשמישהו אחר סוחב במקומך מזוודה מלינה ללינה אתה אפילו לא צריך תיק מקובצ'ץ', אפשר לקחת תיק עירוני יפה
-
כל אחד ודרכו, הדבר החשוב הוא להתארגן בצורה שתמקסם את ההנאה מהמסלול וההליכה, ולא 'כי ככה אחרים'. כנראה שאת מתאימה את המסלול למה שטוב לך. (ואני הרבה פעמים בכלל שם דברים בכיסים בהסתובבות כזאת)
-
זו באמת שאלה מעניינת מה משפיע על ההנאה מהטיול.
במקרה שלנו התכוונתי לא שדווקא ציפיתי להווי בבקתות (היו חלקים שאהבתי כמו להכיר אנשים ממקומות שונים, וחלקים שאהבתי פחות כמו הנחירות בלילה בלינה בחדרים המשותפים
) אלא שאם אני רטובה, או לפחות מלוכלכת מבוץ גם אחרי שהבגדים התייבשו, מותשת מהליכה ולבושה בבגדי טיולים אני מרגישה יותר בנוח בחברת אנשים שנראים ומרגישים כמוני לעומת חברת אנשים לבושים במיטב האופנה האיטלקית, נקיים ומאופרים 
עצירה למקלחת והחלפת בגדים לפני שיוצאים בהחלט יכולה לשפר מצבים כאלה

כשאני מנסה לחשוב למה לא תמיד יצא לנו לעשות את זה כנראה שזה כי לפעמים עברנו בעיירות חמודות באמצע יום הטיול, ולפעמים להפך, הגענו לעיירות שביום יש מה לראות בהן אבל בערב כשמסיימים את המסלול רוב החנויות כבר סגורות ופתוחות רק מסעדה או שתיים. בנוסף, חלק מהלילות ישנו בארגיטוריסמו בחוות שאינן בתוך העיירה עצמה ואז העדר האוטו הפריע ליישם רעיונות כמו מקלחת לפני שיוצאים להסתובב.
-
@imeshy2 סופסוף הגעתי לפירוט הטיול המובטח
אבל אתחיל רגע מהסוף:
קיבלתי שלשום מייל מאיזיג'ט שטיסת החזור שלנו התבטלה, והם הזמינו אותי לבחור טיסה אחרת במקומה (ללא הפרשי תשלום). די מבאס כי הטיסה חזור שבחרתי היתה בצהריים, והטיסות האחרות שזמינות באותו יום או בסמוך לו ממריאות מלוטון בשעה השנואה 7:15 בבוקר. טיסת צהריים יש להם עכשיו רק בשבת, שזה אומר דחייה של 3 ימים מה שמבחינתנו לא בא בחשבון (גם אם מאוד מתחשק...).
המשמעות: דחיתי את החזרה ביום אחד ואז יש לי 2 אפשרויות:
- להוסיף עוד יום אחד לטראק בסופו;
- להשאיר את הטראק על כנו ולהוסיף יום בלונדון לפני החזרה ארצה.
ועכשיו לפירוט הימים - אשמל לכל הערה והארה

-
קראתי את הרשום... נראה נחמד וכיפי מאוד
הסתכלתי שוב, ולא זיהיתי את התקופה שאתם הולכים לטייל בה. מתי?
אין לי הרבה הערות לגבי המסלול, אבל:
- כדאי מאוד לא לפספס ביקור במגדל ברוודווי. הוא ממש על המסלול. כדאי מאוד להקיף אותו מכל הכיוונים , מכיוון שהוא ציורי ופוטוגני להפליא. אז ממש תעשו סיבוב מסביבו, מקרוב ומרחוק. כדאי גם לעלות למעלה, אם כי יכול להיות שזה יהיה מסובך בשל שעות הפתיחה שלו. לא להרוג את עצמכם בשביל זה. אבל טיילו מסביב.
- ליד ווינצ'קומב יש את טירת סודלי. סטייה ממש קטנה. לטעמי, אחוזה מהחמודות ביותר שהייתי בהן. הבית עצמו לא גדול ולא מפואר במיוחד, אב להגנים שלו וההריסות של הכנסייה שם, ציוריים מאוד ושווים טיול. אגב, קבורה בו מלכה אמיתית. אשתו האחרונה והיחידה ששרדה את הנרי השמיני. במקום גם גדלה אליזבת' השנייה לתקופה מסויימת. בכלל, ממליץ לקרוא קצת על הנרי השמיני טרום הנסיעה. יוסיף לכם. בניגוד למגדל ברודווי, ממליץ מאוד כן להתאמץ ולהיכנס לטירה ולבלות שם שעתיים לפחות. זה יוסיף לכם לאותו יום , אבל כדאי מאוד לטעמי.
- אין לי המון מידע על שאר הימים שלכם. לא יודע לייעץ. אבל, שואל את עצמי האם להוריד יום אחד מהטיול כדי להגיע למקומות אחרים באיזור , כגון באת'. עיר קטנה , קומפקטית ומהנה מאוד ליום טיול (ויש בה גם מעיינות חמים ...). אולי כדאי להוריד יום אחד בשביל זה. לשיקולכם.
-
פרופיל המרחק/עליות עושה רושם די נוח. אהבתי את יום ההגעה לסרטון - הגעה לנקודת ההתחלה בלי לחץ ומאפשר להתחיל ללכת עם ראש רגוע, אני מתאר לעצמי שבדקתי חלופות הגעה, אם הרכבת/אוטובוס שבנית עליהם מתפספסים. אני בעד יום לונדון (או מקום אחר) בסוף, כדי לתת לגוף להרגע קצת אחרי ימי ההליכה ולםני החזרה לארץ.
-
@imeshy2 תודה רבה! אני רושמת בפני את כל הצעותיך.
במגדל ברודוויי בטוח נהיה. בטירה אני אשמח לבלות, אני בספק שלאיש שאיתי תהיה סבלנות, אבל עוד חזון למועד.
נהיה שם במאי.
לגבי היום האחרון, אני משלבת המלצה שלך ושל @תומר, ושוקלת להמיר את היום האחרון שנוסף לנו עקב ביטול הטיסה של איזיג'ט מלונדון לבאת'. ממילא שמתי עליה עין, היא רק לא הסתדרה לי במסלול. אבל עכשיו אולי באמת ניסע אליה. לונדון תמיד נהדרת, אבל תמיד מגיעים אליה הרי שוב ושוב. עיירה עם מעיינות חמים לסיום הטראק יכולה להיות ממש במקום.
-
@תומר תודה רבה!
הקדשתי יום לנסיעה הלוך וגם חזור מלונדון לטראק, בדיוק בגלל זה שאני מסתמכת על תחב"צ.
כמו כן, הקפדתי שאף אחד מהימים הללו לא יהיו בסופ"ש, שאז התחב"צ קיימת אבל דלילה יותר משמעותית.
בימי חול, התחב"צ בקווים האלה פעילה בכמה נקודות לאורך היום, כך שלא צפויה תקלה מהותית.
-
היי יונה, אם יש לכם זמן, אני מציעה לך להשקיע טיפה זמן בכפר ברודוויי עצמו. יש בו כמה בתי קפה ומעדניות ברמה גבוהה. אישית פחות נתקלתי בזה בהרבה מהכפרים האחרים וברודוויי הפתיע אותי לטובה. זה כנראה יצטרך להיות בעיקר בבוקר, כי עסקים כאלה סוגרים ב-5 בדרך כלל. אני גם חושבת שבאת׳ יכולה להיות יעד נחמד. בעיקרון זה יעד שמתאים למשהו בין חצי יום ליום, תלוי כמה את נכנסת לאתרים. עיר יפה ושונה מאוד מלונדון, היא נראית יותר דומה למרכז / מערב אירופה. מה שכן, ״המעיינות החמים״ המקוריים זה מוזאון, אי אפשר להכנס שם למים. כן אפשר ללכת לאחד מאתרי הספא / מלונות הספא שיש בעיר. אם אתם בעניין, יש שם מסעדת פיין דיינינג צמחונית שנקראת OAK Restaurant, וכשהייתי בה בעבר היא הייתה מצוינת. לגלגול הקודם שלה היה כוכב מישלן. לדעתי אתם יכולים להגיע לבאת׳ בערב, להעביר שם עוד חצי יום ואז לנסוע בנחת ללוטון.
דבר אחרון, בימי שבת בתחב״צ בדרך כלל בתדירות טובה. ביום יש תדירות נמוכה יותר.
-
תודה על ההבהרה של שקד. אכן אי אפשר להיכנס למעיינות הרומאיים, אבל ממש,בסמוך להם יש אתר ספא שמנצל את אותם המים. יש לו קומה עליונה בחוץ וקומה פנימית. נחמד מאוד (אם כי נאמר לי שהתרמות המזרח ומרכז אירופאיות מפנקות יותר). שילוב של הכנסייה, סיבוב בעיירה עם הבניינים הגורגיאנים המרשימים (הקרקס, חצי הסהר). אפשר גם להגיע לתצפית בפארק אלכסנדרה ועוד טיול בפארק פריור ובגשר פולטני. אכן חצי יום עד יום.
טירת סודלי יפה בעיקר בגנים שלה. מניחה שיהיה לכם בסדר

-
האזור נמצא אצלי ברמת רעיון כבר תקופה תהנו לכם אני מחכה לשמוע עוד פרטים
-
איזה יופי ששלוש שורות נכנסות להן יחד בשורה אחת ...
-
נעול על ידי
Whale- Hello There There