ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הולנד – אזורים להימנע עקב "אי אהדת ישראלים"

פורום אירופה
    הולנד אמסטרדם
    5
    9
    731
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

שוקלים טיול משפחתי להולנד בקיץ. אני מניח שכמו כל מדינה אירופאית יש אזורים שבהם פחות אוהבים ישראלים/יהודים (בעיקר שכונות מהגרים בפרברים), והנושא חזק יותר השנה לאור המלחמה. אין לי כמובן מושג מה יהיה עד הקיץ, אבל נניח שללא שינוי ניכר.

תהיתי מאיזה איזורים כדאי במיוחד להימנע בהולנד. שכונות באמסטרדם או בערים אחרות, עיירות או דברים אחרים.

אשמח לייעוץ

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Gal209
        Gal209 נערך לאחרונה על ידי

רוטרדם עיר עם אחוז מהגרים מאד גבוה. לטעמי לא נעים להסתובב במצב הזה. יש שיחלקו עלי.

• אנשיםטובים

תודה האם נראה שכל רוטרדם לא מומלצת? או רק איזורים מסויימים? מודה שרוטרדם לא הייתה על הכוונת, אבל גם עוד לא ישבתי תלכנן את הטיול.

• Gal209
            Gal209 נערך לאחרונה על ידי

לא מכירה אותה באופן יסודי והייתי לפני כמה שנים וגם אז זה היה מורגש. משפחה שגרה בהולנד אמרה שזה המקום הכי פחות נעים.

• יונית
              יונית נערך לאחרונה על ידי

בהכללה- להמנע ממרכזי הערים הגדולות .הערים בהן יש ריבוי אוכלוסיה מוסלמית-רוטרדם עם כמעט 15% אוכלוסיה של מוסלמים ,דן האג עם 14%, אמסטרדם עם 12% ואוטרכט עם 10%-- לשם השוואה בוינה 15% ובדבלין 2.1% (וכמה היא אנטישמית!) בעיקרון המוסלמים מהווים כ5% מהתושבים בהולנד. אבל כאמור זה לא אומר כלום על אירועים אנטישמיים או אנטי ישראלים. גם מה שקורה היום לא אומר כלום על הקיץ. מאנשים שגרים בהולנד (לא בערים האלו) ישראלים לשעבר, וגם כאלו שממש לא יהודים אפילו לא שמעתי על אירועים אנטי ישראלים/אנטישמיים. היה ב2023 (לפני המלחמה) אירוע שקשור לקריאות במשחק כדורגל, טופל בחומרה ונעצרו מעל 150 אנשים. אזורים של תחנות מרכזיות בד"כ מהווים איזור פחות בטוח,אבל באמת בקטנה.

• סמדרולה
                סמדרולה נערך לאחרונה על ידי סמדרולה

ביולי 2022 טיילנו עם הילדים בהולנד.

בין היתר היינו 3 ימים באמסטרדם.

בכיכר המרכזית היו הפגנות של פרו-פלשתינים נגד מדיניות ישראל וצהל, עם תמונות של קורבנות פלשתינאים.

היתה תחושה לא נעימה להסתובב שם.

באופן כללי, היו דברים שלא אהבנו באמסטרדם בקיץ (הצפיפות, ריח הWEED) לעומת הזכרונות מהביקור הקודם בקיץ 2003.

ברוטרדם הלכנו בעקבות מסלול אמנות רחוב מהבלוג של רחלי דגן ואח"כ לשוק האוכל. לא הבחנו בנוכחות מוסלמים גבוהה, היה נעים וטוב להסתובב שם.

מציעה לכם להחליט עם הילדים איזה דברים מעניינים אתכם בהולנד ולפי זה לבנות תכנית טיול.

כמו כן, לשקול האם הדברים האלה מאפיינים ספציפית את הולנד או שאפשר למצוא אותם גם בארצות אחרות.

למשל: פארק חבלים, רכיבה על אופניים...

אנו טסנו עם 3 מתבגרים, וקשה היה להגיע להסכמות על כל האתרים והאטרקציות בהן נבקר בחופשה.

אז היו החלטות שהרוב קבע, ואז אחד המתבגרים נאלץ לבוא עם כולם (למשל, מוזיאון אשר בהאג).

והיו מקומות שהתפצלנו. למשל, ביקרנו בריקסמוזיאום עם 2 הקטנים (11, 14) והגדול (בן 16 וחצי) נשאר בדירה. אח"כ קבענו להיפגש בבית אנה פרנק.

• אנשיםטובים

תודה רבה

בכללי יצא לי בעבר להיתקל בהפגנות פרו-פלסטיניות (אם כי לא הרבה). תמיד הלכתי לצד השני של הכביש והשתדלתי להתרחק מהמקום כמה שיותר מהר. לא מחפש עימותים. אבל מעולם לא הייתה לי תחושת אי נעימות וודאי שלא חשש לביטחון האישי. יחד עם זאת, מעולם לא טיילתי בתקופת מבצע צבאי שלא לאמר מלחמה ברמה שיש היום.

אני אף פעם לא ישן ולא מסתובב באיזורי תחנה מרכזית (אם כי כמובן שעובר שם בשלבים בלי הרכב). אם נאלץ לוותר על הכיכרות המרכזיות של העיר זה עשוי להיות חבל (כי זה האיזורים הכי תיירותים), אבל אם צריך, נעשה את זה.

אין לי שום דבר מיוחד דווקא בהולנד. אבל גם לא במקום אחר. מזמן לא היינו שם (מעל עשור), מצאתי טיסות בשילוב תאריכים/שעות/מחיר יחסית טוב לי, ובאופן כללי לא ידוע לי שבהולנד יש יותר אוירה "אנטי ישראלית" מאשר בשאר מערב אירופה. כרגע לא בתקציב יבשת שאינה אירופה, ועל מזרח אירופה לא בא לי כרגע. אז למה לא הולנד?

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • יונית
                    יונית @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

שום סיבה למה לא הולנד?

היא כמו כל מדינה אירופאית אחרת.

אם לא תלך להפגנות עם חולצת מסלול גולני,אז באמת שזה חסר משמעות.

האזרח ההולנדי מתעניין במה שקורה בישראל ,כמו שאתה מתעניין במה שקורה באוקריאנה.

• תומר
                      תומר נערך לאחרונה על ידי

*ראוי לציין - ראש הממשלה החדש של הולנד שנבחר לאחרונה הוא הכי אנטי-איסלמיסטי שיש

• נעול על ידי  Whale- Hello There There Whale- Hello There There 
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון