ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

האיים הקנריים / מדיירה / אזוריים לירח דבש? (או כל יעד דומה אחר שאני לא מכיר)

פורום אירופה
    האיים האזוריים
    9
    19
    562
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • maoraver
      maoraver נערך לאחרונה על ידי

אהלן אנשים

אוכל את עצמי על מה יהיה היעד שלנו לירח דבש.

אוכל את עצמי על אמת!

כל כך הרבה אופציות, אבל גם לא רוצה לבזבז כל כך הרבה כסף.

בדקתי על תאילנד, על ארה"ב, מבחינתי אלו יעדים שווים אבל הכסף לדעתי לא שווה את זה, לפחות לא ישירות אחרי החתונה.

חשבתי על משהו באירופה כמו האיים הקנריים, מדיירה, טנריף, אזוריים.

כל היעדים האלה, שלעולם לא שמעתי עליהם אבל קיבלתי עליהם המלצות.

מי שיודע, אשמח שתרחיבו לי את הידע לגביהם והאם הם מומלצים ליעד ירח דבש?

אנחנו רוצים משהו כמו בין שבועיים לחודש, בטן גב באיזור ספטמבר/אוקטובר ואוכל טוב. כל השאר זה בונוס מבחינתי.

מבחינת תקציב, משהו כמו 20K שקלים לדעתי זה המקסימום עבורי(אפשר להגיד שלא כולל טיסות)

כמובן חשוב לי לציין, אני לא נעול על אף יעד ואם יש לכם המלצות למשהו נוסף שיכול להתאים, אשמח לקבל המלצות.

שאלת בונוס(בשבילי)

האם אפשרי לשלב כמה יעדים במקביל? זאת אומרת לטוס לשבוע לקנריים, לקחת משם אחרי שבוע טיסה למדיירה לשבוע וכו'?

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תומר
        תומר נערך לאחרונה על ידי

טנריף זה האי הגדול באיים הקנריים. אפשר להגיע בטיסה מטנריף למדיירה. לדעתי לתקופה של חודש, אין סיבה לפסול את תאילנד. היא מאוד נוחה ומפנקת תיירותית ומאוד מגוונת. איזה אופי טיול אתה מחפש, מעבר לבטן גב? (האזוריים לדעתי פחות מתאים לבטן גב).

maoraver תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • maoraver
          maoraver @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

טנריף זה האי הגדול באיים הקנריים. אפשר להגיע בטיסה מטנריף למדיירה. לדעתי לתקופה של חודש, אין סיבה לפסול את תאילנד. היא מאוד נוחה ומפנקת תיירותית ומאוד מגוונת. איזה אופי טיול אתה מחפש, מעבר לבטן גב? (האזוריים לדעתי פחות מתאים לבטן גב).

אני חשבתי על תאילנד וגם פרסמתי פוסט בפורום שם, אבל תגובות על כך שזה יעלה לי הון תועפות בשילוב מחשבה על כך שתקופת הזמן שאנחנו רוצים היא פחות תיירותית ויותר חורפית + נדרשת ספונטניות במיטבה וכמובן לא להכיר שם כלום - כל זה קצת מלחיץ אותי.

כאילו אני שואל את עצמי, איך לעזאזל סוגרים טיול של חודש במקום שבשביל לנצל את המיטב ממנו צריך לעבור ממקום למקום... כל הטיסות שביצעתי בחיי היו לאירופה בלבד, ובשום מקום לא הייתי יותר משבוע פלוס אז אולי בגלל זה קצת הלחץ

מעבר לבטן גב אני מחפש אוכל טוב ואם אפשר לשלב שופינג אז מעולה, אבל פחות קריטי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

הדרך הבסיסית הראשונית לראות אם 20.000 ש"ח (כ5000€) הוא סכום שמספיק לכם אחרי קיזוז הטיסות זה לבדוק עלויות. עלות לינה ממוצעת ליום- סוג של מלון,ריזורט בתאריכי חורף שלכם- מה העלות הממוצעת כפול מספר הימים. השכרת רכב- עלות ממוצעת או ללא רכב- טיולים קנוים במקום-עלות ממוצעת. מחיר כלכלה- כנסו למסעדה אקראית (כמה כאלו) ותראו מחירים. מחירי פעילות אז תוכל לראות את התקציב שהצגת ריאלי למתוה הטיול

• יונה וקשת
              יונה וקשת @maoraver נערך לאחרונה על ידי

@maoraver מעלה עוד אופציה, שהיא לכאורה "מתחת לאף" אבל עשויה להתאים לכם: יוון!

בתחילת ספטמבר עוד אפשר להנות מ"בטן-גב" בכיף.

אפשר להתחיל למשל בשבוע באי קורפו, האי הירוק והיפה עם ההשפעה האיטלקית, שיש בו חופים שלפחות בתמונות מזכירים מאוד את תאילנד (הייתי בתאילנד ועדיין לא בקורפו, כרגע מתכננת לשם אז חוקרת על המקום).

אח"כ אפשר לטייל בצפון ההררי של יוון, בכפרים צומרקה וזגוריה, במטאורה יואנינה ובאולימפוס.

ואז לרדת לאחד החופים הדרומיים לעוד בטן-גב (ככל שאתה יורד דרומה יש לך אפשרות לבטן-גב בחלק היותר מאוחר של ספטמבר).

שלושה שבועות של כיף.

בזכות העלות הנמוכה משמעותית יותר מאופציות אחרות שהעלת, תוכלו להרשות לעצמכם מלונות מפנקים (לדעתי שיקול חשוב בירח דבש).

אוכל אמור להיות מעולה.

טברנות שמחות.

המון גיוון ומבחר.

• maoraver
                maoraver @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

יוון הייתה אופציה עבורנו אבל בגלל שאנחנו רוצים לגלוש יותר לכיוון אוקטובר היא קצת ירדה מהפרק בגלל החורף שיגיע אליה.

קצת סיכון לטוס בחודשים כאלו ליוון, לא?

imeshy2 יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • imeshy2
                  imeshy2 @maoraver נערך לאחרונה על ידי

@maoraver

היא הסבירה - בחצי השני של ספטמבר תהיו במקום של בטן גב באחד האיים ובחצי הראשון של אוקטובר תעשו טיול הייקינג בהרים ובמקמות אחרים (אתונה, זגוריה, צומרקה, מטאורה, אולימפוס וכדומה)

• תומר
                    תומר נערך לאחרונה על ידי

מסכים שיוון יכולה להתאים, אמנם נוף אחר אבל יש בה גיוון דומה לתאילנד מבחינת סגנונות טיול אפשריים ומבחר אטרקציות. לגבי תאילנד - תבדוק בעצמך עלויות (בצורה מדגמית). כשאומרים לך 'הון תועפות' סביר להניח שזה יחסי לשאר המדינות בסביבתה. הצעתי אותה כי היא מאוד נוחה תיירותית ויש לה 'ווייב' מאוד חזק של כיף באיזור האיים. לגבי הספונטניות שקצת מפחידה אותך - האיזורים התיירותיים מלאים בנתוני שירות שרק מחכים לספק לך את מה שאתה רוצה, גם מעכשיו לעכשיו.

• יונה וקשת
                      יונה וקשת @maoraver נערך לאחרונה על ידי

@maoraver זה לא סיכון אם רוצים רק לטייל, אומרים שאפילו יש שם שלכת מהממת (בצפון), אבל לבטן גב לא הייתי נוסעת לשם באוקטובר.

• dregev03
                        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

מצטרף ליוון זה היה הטיול המשותף הראשון של אשתי ושלי וזה היה חודש כשהיינו סטודנטים וזה בטוח גלש לאוקטובר כי משם חזרנו ישר ללימודים. אז כמו שאמרו 2-3 שבועות באיים ואז ליבשה. אגב לא חייבים לעלות צפונה כי גם הפלופונז נפלא ודי דרומי ואולי עדיין אפשר לשחות שם באוקטובר. בכריתים נראה לי שאפשר לשחות גם באוקטובר. אני שחיתי השנה בארץ ב18 לנובמבר ואני לא משהו בשחיה או עמידות לקור.

רגע

אני רוצה להפוך כיוון…. למה לא הודו? מפת התיירות העולמית השתנתה קצת מאז שהייתי סטודנט. הודו מנצחת. לא כולם מעזים, גם אני הייתי כזה ומזל שהעזתי. אני מתכנן ומבצע לא מעט טיולים אבל הודו זו קטגוריה בפני עצמה וכמעט ללא תחרות.

• תומר
                          תומר נערך לאחרונה על ידי

היית בהודו מעבר לצפון? אמנם באחד הטרקים פגשתי זוג שהטרק היה ירח הדבש שלו, אבל אתה בטוח שהודו מתאימה לירח דבש/בטן-גב?

• dregev03

בשנה שעברה הייתי שבוע בקוצ׳ין. גם שם פגשתי לא מעט זוגות ישראלים ומשפחות. הודו יעד ידוע לירח דבש של מי שהיו שם לבד בטיול הגדול לבד ורצו לחזור יחד.

אגב צפון הודו זה משהו די גדול עם אפשרויות רבות לפי הטעם ובטח מתאים לירח דבש. ועוד אגב, המלון הכי מפואר שהייתי בו בחיים ובסדרי גודל היה בדלהי בחזרה הראשונה שלי מלדאק כאשר עדיין פחדתי מהודו. נדמה לי ששילמנו אז משהו כמו 250 דולר ללילה כאשר בתקציב הזה מהעבודה הייתי צריך בבוסטון לצאת מהמרכז ולשכור רכב.
                            אבל דלהי כנראה לא מקום לירח דבש

• הצועד בנעליו
                              הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

לפי התיאור שלך הגורם המגביל הוא התקציב (לדעתי ההחלטה להגביל תקציב נכונה), ביקשת המלצות אז בהתאם ההמלצה הראשונית שלי היא צרכנית. אתה צריך להחליט מה המוצר שאתה רוצה לקנות, חופשה שנמצאת רחוק, 10-12 שעות טיסה, עם מחירי כרטיסי טיסה בהתאם ואז לקצץ במשך החופשה ואולי גם בתנאים, או לחלופין לקבוע מה תרצו לחוות בחופשה ואז לחפש איזה יעד יענה על הצורך במינימום תקציב. לו הייתי במקומכם הייתי בוחר באופציה השניה אבל אתם במקומכם ואתם צריכים להחליט. אם תלכו על האופציה השניה ואתם מדברים על ספטמבר/אוקטובר (נניח עד סוכות) הייתי הולך על טיסה זולה ליעד קרוב כמו יוון, היבשת או איים או שילוב (יש המון אופציות), ואת הזמן והכסף משקיע בבילויים ולא בטיסה. אם אתם רוצים תאריכים מאוחרים יותר ממליץ לשקול את סיישל, לא מאוד רחוק, לא מסובך והים והג'ונגלים רלוונטים כל השנה

• תומר
                                תומר נערך לאחרונה על ידי

אולי הנחת המוצא היא נכונה - להתלות על שיקול צרכני, אבל המסקנות הן שגויות מכיוון שהן נתלות על מחיר הטיסה בלבד בהנחה שביעדים עצמם מחירי הלינה/תחבורה/אוכל ועוד הם דומים, ולא כך הדבר. דבר ראשון, מחירי הטיסות למזרח ירדו בשנים האחרונות בעקבות ההסכמים עם האמירויות ובחריין. שנית, מחירי החןפשה עצמה ביעדי המזרח (תאילנד שכנותיה, וכן הודו ונפאל) נמוכים בצורה ניכרת, וזה מקזז בצורה מסויימת את מחיר הטיסה. בהרבה מקרים אנשים מרשים לעצמם במזרח לעשות חופשות שהם לא היו מאפשרים לעצמם באירופה (כן, גם בהשוואה ליעדים אירופאיים זולים באופן יחסי), מבחינת רמת המלונות ומסעדות. כשאומרים בהודו/תאילנד 'יקר' זה דבר סובייקטיבי ובהשוואה איזורית. בקטמנדו למשל לפני שנתיים שילמתי 20 דולר על חדר שביוון היה עולה לי 60-80 דולר.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • אילן_3001928
                                  אילן_3001928 נערך לאחרונה על ידי

שלום, ממליץ בחום על מדיירה והאיים האזוריים. לדעתי אפשרי לירח דבש שם. אנחנו טיילנו שם עם ילדים לפני שלוש שנים בעלות של 25k לשלושה שבועות. אגב , טיסה ישירה מליסבון למדיירה וטיסה ישירה ממדיירה לסן מיגל, זהו האי המרכזי של האיים האזוריים ומשם בחזרה לליסבון.

• יונה וקשת
                                    יונה וקשת @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר למשפחה שלנו חופשה בתאילנד היתה יקרה מאוד (וזה היה מזמן, ב-2015). אז נכון שדי התפנקנו במלונות 4-5 כוכבים עם חוף פרטי בקוסמוי, והיה אפשר למצוא שם מלונות זולים מהם, אבל אם הרעיון בירח דבש הוא להתפנק אז זול בתאילנד זה לא. בצפון (צ'יאנג מאי, צ'יאנג ראי) משמעותית יותר זול, אבל זו חופשה מסוג אחר, יותר טבע פראי ובלי חופים אקזוטיים.

• maoraver
                                      maoraver @אילן_3001928 נערך לאחרונה על ידי maoraver

אם אפשר לשאול, איך בדקתם על היעדים שאליהם טסתם? זאת אומרת, איך ידעתם לתכנן את הטיול שלכם בהתאם למה שאתם אוהבים?

• dregev03

שאלה קצת קשה. אתה יכול לקרוא, לשמוע חוויות מאחרים, לראות תמונות שמדברות אליך או פחות, לחפש סרטונים ביוטיוב.

למרות שאני עושה את כל מה שכתבתי וזה עוזר להתאהב בטיול עוד טרם יצאתי, יש בעיקר חוסר ידיעה כי שום דבר מההכנות לא משתווה לטיול עצמו. אני אחד שנהנה מאוד גם מהדברים שלא התכוננתי אליהם ולא ידעתי שאפגוש, מהבילתי צפוי. אצלי הרבה פעמים ההפתעות והאנשים שאני פוגש בדרך עושים חלק גדול מהטיול.

• dyarok
                                          dyarok נערך לאחרונה על ידי

אוסיף את 2 הגרוש שלי בקשר לקנאריים- מבחינתנו זה יעד שאנחנו חזרנו אליו לא פעם. מבחינת עונת השנה - ספטמבר-אוקטובר - מתאים מאד. הבעיה היחידה זה הגעה בקונקשיין שעלול להיות מתיש או חניית ביניים באירופה. כפי שנאמר - טנריף הוא האי הגדול ויש המון מה לעשות שם - בצפון - טיול ביער טרופי, בדרום בתי מלון לבטן-גב. גראן קנאריה - בדרום - המון ריזורטים למנוחה וכף. בכללי - האיים הקנאריים הם בין היעדים הזולים באירופה לתיירים - השכרת רכב במחיר מגוחך, מסעדות שוות לכל כיס ובתי מלון שנותנים תמורה טובה מאד לכסף. טיסות בין האיים הקנאריים - זמינות, קלות לביצוע ובמחירים מאד נמוכים. לגבי האזוריים - אפשר להקדיש זמן גם להם רק לקחת בחשבון 2 דברים - המעבר בין הקנאריים לאזוריים מיקר לכם את הטיול, לא יודע לגבי עלויות באזוריים.

• נעול על ידי  Whale- Hello There There Whale- Hello There There 
                                          • 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון