ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טורינו או מילאנו

פורום אירופה
    מילאנו
    11
    19
    623
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

מתחילה לחשוב על לנסוע בקיץ לשבוע לעמק אאוסטה, אם יסיימו פה מילואים והמלחמה תסתיים סוף סוף..😢

טיסות לטורינו יש רק פעם בשבוע, ביום רביעי,עם רנאייר ואילו טיסות למילאנו יש כל יום עם לא מעט חברות.

מנגד, הבנתי שנמל התעופה של מילאנו ענק ולא נוח ואפשר להתברבר בו שעות עם לקיחת הרכב וכו'.

האם נכון ועדיף לנחות בטורינו למרות הימים הפחות מתאימים?

nuritd עודד ronitzaw rozmar 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תומר
        תומר נערך לאחרונה על ידי

לטורינו יש יתרון גיאוגרפי, אבל תכניסי לשיקולים גם שעת נחיתה -אם זוכר נכון, בטורינו היא אחרי שתים עשרה בלילה, שבשבילי זה היה פחות נוח.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • nuritd
          nuritd @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

ערב טוב, קודם מצטרפת לתקווה שבתחילת ההודעה.

שנית, לקחנו מספר פעמים רכב במילאנו, לא כזה נורא. טסנו עם אלעל בבוקר ולקחנו את הרכב בלי עיכובים מיותרים. כמובן שטורינו יותר קרובה לעמק אאוסטה אבל גם ממילאנו זה לא נורא רחוק.

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

שעת הנחיתה וההמראה ו/או פתרון לינה ללילה ראשון אחרון נראים לי שיקולים הרבה יותר דרמטיים מעוד חצי שעה בזבוז זמן על לקיחת רכב או שדה גדול

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • עודד
              עודד @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

השאלה אם את רוצה גם לבקר בעיר שבא את נוחתת. אם כן אז מילנו עדיפה. אני לא חושב

שתתברברי עם האוטו המושכר בנמל התעופה של מילנו. יש רק ענין של מילוי דלק בהחזרה שאפשרי רק בכיוון מהנמל החוצה אבל

זה רק סיבוב של כמה ק"מ וכן שעות פתיחה מוגבלות של סוכנויות ההשכרה ואז את פשוט מחזירה את האוטו בלי שיש אנשים.

לגבי עמק אאוסטה יש לי סיכום של טיול שעשינו שם וכולל גם את טורינו. אם תצטרכי תגידי ואשלח לך קישור. לטעמי עמק אאוסטה שווה 5 ימים.

• שמחת הפרטים הקטנים

אשמח לראות סיכום, תודה

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • dregev03
                  dregev03 נערך לאחרונה על ידי

ז׳נבה לא אופציה?

• עודד
                    עודד @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

בבקשה

רשמים מטיול בעיקר בחבלי אאוסטה ופיאמונטה באיטליה | פורום למטייל (lametayel.co.il)

רק שאין תמונות בגלל הבעיות שהיו בפורום.

• יונית
                      יונית נערך לאחרונה על ידי

השיקולים המרכזיים לדעתי :

1. שעת נחיתה והאפשרות לשכור רכב בצמוד לנחיתה.
                      2. הסיכון שהטיסה תתבטל וחלופות אפשריות (לטובת מילאנו כמובן). 3.האם בכוונתך לטייל גם בעיר הסמוכה לשדה מילאנו/טורינו ?בהתחלה/סיום הטיול.
                      3. מחיר---במקום אחרון, כי עדיף טיסה "מובטחת" במחיר יקר יותר מאשר "טיסה בספק" זולה יותר -ל ד ע ת י.
                      • שמחת הפרטים הקטנים

כשאת אומרת טיסה מובטחת את מתכוונת במצבנו לאלעל לעומת רנאייר לצורך העניין?

יונה וקשת יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • יונה וקשת
                          יונה וקשת @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים לא עונה בשם יונית, אלא בשמי:

במצב של חוסר וודאות, או וודאות חסרה... יש בעיני יתרון עצום ליעד שקיימות בו יותר אופציות - מילאנו כמובן. זה יכול להיות (חלילה, והלוואי שהמצב ישתנה עד הקיץ, אבל...) מה שיעשה לך את ההבדל בין טיול שהתבטל לבין טיול ש"התעדכן" בתוספת של עלות כספית מסויימת ואולי גם פגיעה בלו"ז ובנוחות - אבל לא הלך הטיול.

לגבי השכרת הרכב - מילאנו מלפנסה היה השדה הראשון שלנו אי-פעם בו נחתנו כמשפחה מטיילת ושכרנו רכב, היינו ירוקים וקלולסים עם ילדה ותאומים בני 4, ובכל זאת לא זכורים לי קשיים מיוחדים באיסוף הרכב בשדה וביציאה ממנו.

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

ברור שאין פה נכון ולא נכון, ואפילו לאותו אדם/משפחה משהו יכול להיות נכון בטיול אחד ופחות נכון בטיול שני. אבל אני פחות מתחבר לאפשרות של יעד שיש אליו הרבה טיסות למקרה שאחת מהן תתבטל.

יש לנו נטייה (ברורה) "להתאהב" בטיול שלנו. וגם השקענו בו כמות לא מבוטלת של זמן בתכנון, ואולי גם כסף שלא בהכרח יחזור. ולכן כשטיסה משתנה (או מבוטלת) הנטייה שלנו היא לחפש טיסה אחרת שתחזיר אותנו קרוב מאד לתוכנית המקורית. אז לא עם ריינאיר אלא עם אלעל, אז לא ביום רביעי אלא ביום חמישי, לא בבוקר אלא בערב וכו'.

אבל לא תמיד זה נכון. שינוי תאריך ביום מאד מקשה אלינו בעבודה/חיים? אולי זה משפיע עלינו ביעד כי נגיע גבולי מדי (שלא לאמר נפספס) הופעה או פסטיבל שתכננו עליהם. אולי שינוי השעה גורם לזה שבזבזנו יום, ומטיול של 5 ימים זה הפך ל-4 ואולי כבר לא שווה. או שבדיוק מתחלף תעריף במלון/השכרת רכב והמחיר עולה משמעותית.

כמו בוויז - כשאנחנו טיפה סוטים לו מהמסלול, הנטייה שלו להציע לנו תיקון שיחסיר אותנו כמה שיותר מהר למסלול המקורי. אבל לפעמים עדיף "לתכנן מסלול מחדש".

בכל מקרה לעצם העניין של המקרה הזה - גם אם הטיסה לטורינו תבוטל, ויוחלט על טיסה חלופית בממילאנו בחברה אחרת - זה לא נראה לי סוף העולם בקטגורית "תיקון המסלול". ואפילו טיסה לברגמו (שיש לרינאיר) זה רק עוד חצי שעה נוספת (כל כיוון).

• oa2015
                              oa2015 נערך לאחרונה על ידי

היינו באאוסטה בקיץ שעבר. נחתנו במילאנו (מלפנסה) עם איזיג'ט.

נחתנו בטרמינל אחד וההשכרה היתה בטרמינל השני (לא זוכרת את המספרים), אבל יש שאטל נוח (צריך לבדוק שעות, אנחנו נחתנו אחה"צ).

לא היתה שום בעיה. גם ההחזרה של הרכב באמצע הלילה היתה בסדר גמור (החזרנו באותו טרמינל ממנו המראנו).

הנסיעה לאאוסטה לקחה לנו שעתיים וקצת. ממש לא נורא. 

זה הסיכום שלנו:

https://community.lametayel.co.il/topic/165923/%D7%97%D7%96%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%97%D7%91%D7%9C-%D7%90%D7%90%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%A2%D7%9E%D7%A7-%D7%90%D7%95%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%90%D7%92%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%94

• יונית
                                יונית @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי יונית

@שמחת-הפרטים-הקטנים

בדיוק.

לטורינו רק חברה אחת טסה (אולי, לכי תדעי מה יהיה בהמשך) פעם אחת בשבוע.

• ronitzaw
                                  ronitzaw @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

אנחנו שכרנו לאחרונה רכב במילאנו, לא שונה בהיבט זה מכל שזה אחר.

אגב, ז'נווה יותר קרובה לעמק אאוסטה ממילאנו אז זה גם אופציה ששווה לשקול, לא יודעת איך מחירי השכרת הרכב בז'נווה לעומת מילאנו.

יונה וקשת יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • יונה וקשת
                                    יונה וקשת @ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

@ronitzaw בז'נבה אפשר לשכור רכב גם מהצד הצרפתי וגם השוייצרי, מה שמגדיל את המבחר (ובניגוד לדיעה רווחת, לא *תמיד* הצד השוייצרי יקר יותר! כך שתמיד כדאי לבדוק את הכל).

• יונית
                                      יונית @ronitzaw נערך לאחרונה על ידי יונית

@ronitzaw

שתי נקודות שצריך להביא בחשבון

עד יולי-אין טיסות ישירות של אל על לג'נבה רק דרך ציריך וקונקשיין.

איזי ג'ט לא החזירה את הטיסות לג'נבה.

כדי להגיע מג'נבה לאאוסטה-עוברים במנהרת מונט בלאן (ונפרדים מכמה עשרות יורו בהזדמנות זו)

• rozmar
                                        rozmar @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי rozmar

@שמחת-הפרטים-הקטנים

אני מגיעה למילאנו לפחות אחת לשנה (לפעמים פעמיים) לחופשת סקי בעמק אאוסטה, כך שיש לי המון "זמן" מלפנסה ואאוסטה ברזומה. ראשית, שדה התעופה אינו ענק. הוא סביר בגודלו. הנחיתה הינה בטרמינל 1 והיציאה קלה לחלק החיצוני של הטרמינל. משם צריך ללכת קצת ולרדת קומה אחת בלבד לחברות השכרת הרכב- יש מדרגות נעות או מעלית. נמצאות שם יורופקאר, אוויס, מג'ורה ועוד. אחרי החתימה על המסמכים, מקבלים את המפתח עם הרכב הספציפי שיכול להיות או בחניה A או בחניה B לפי החברה. חברות השכרת הרכב יודעות באיזו טיסה אתם מגיעים ומחכים לכם למרות ששעת קבלת הקהל המקסימלית היא חצות, היו מקרים שהם חיכו גם אחרי כן לנוסעים. אם נתקעתם, יש מלונות בסמיכות לשדה התעופה ואפשר להתארח בהם.

היציאה מהטרמינל לכיוון אאוסטה- קלי קלות- ממשיכים מעט ועושים פרסה בכיכר ומשם מחפשים את הכביש ל milano-novara, ומשם אחרי כ 30 ק"מ יורדים לכיוון טורינו. נחתתי פעם אחת גם בטורינו בדרך לחופשה, אבל זה כלל החלפת מטוס (ס"ה 2 טיסות), והקרבה לא היתה מהותית, אז תמיד עדיף להגיע ממלפנסה לדעתי. חשוב להשתמש באוטוסטרדות כי הן מצויינות, מתוחזקות היטב ומהירות מאד. לשים לב אחרי הירידה לכיוון טורינו להמשיך ולרדת לאאוסטה (כיוון ivrea). אף פעם לא השתמשתי ב GPS באיזור, הנהיגה ממש קלה וגם היציאה לאוטוסטרדות ברורה (שילוט ירוק).

החזרת הרכב קלה אף היא- בדיוק לאותו מקום שלקחתם. במידה ואתם חוזרים בשעות היום- יש מי שיקח את הרכב ויבדוק את שעת החזרה ומצב הרכב. במידה ואחרי תשע- משאירים את המפתח בקופסא. תוודאו שאתם מבוטחים היטב להכל. בגלל שאני נוסעת בחורף אני לדוג' צריכה לוודא שיש צמיגי חורף או שרשראות שלג. אצלכם אין בעיה כזו וזה יתרון. מילוי דלק אני תמיד ממלאת בתחנת רענון שהינה כ 40 ק"מ ממאלפנסה, אני ממלאת קצת יותר, ומגיעה עם טנק דלק מלא לגמרי. היתרון- אני לא יורדת מהכביש ומשתלבת מייד. בימי ראשון בלילה יכולים להיות פקקים לכיוון הערים הגדולות מילאנו או טורינו (חשוב ממש בתקופת החורף בעונת הסקי, לכם לדעתי הרבה פחות רלוונטי).

תצטיידו במזון בbennet ב IVREA, בקארפור באאוסטה באוטופורטו, יש שם גם cidac ו lidl- 2 חנויות מצויינות.

יש לי ניסיון רע עם אחת החברות, שחייבו אותי פעם על החזרת רכב באיחור, למרות שהחזרתי אותו בזמן בדיוק. זה קרה אחרי תשע ולכן. לא הצלחתי לקבל מהם את הכסף חזרה, אבל אופרן פיצו אותי בהנחה על ההזמנה הבאה. לא שכרתי דרכם שוב, ומאז בד"כ אני שוכרת ביורופקאר או באויס- 2 חברות שהיתה לי איתן חוויה טובה. ואני לוקחת אוטומט ולכן המכוניות קצת יותר יקרות.

בסוף השבוע הזה אני במילאנו לחופשה, אם יהיו עדכונים, אכתוב.

זמני נהיגה- מילאנו-סינט וינסנט- כשעה ועשרים. מילאנו- אאוסטה כשעה וחצי. לא הייתי מגיעה לג'נבה. האוטוסטרדות באמת קלות לנהיגה.

יש לי כמה פוסטים על אאוסטה בבלוג שלי, בעיקר בנושאי סקי, אבל יש גם קצת מידע על האיזור.

כגולשת, גלשתי בכל חמשת הגדולים של אאוסטה- צ'רביניה- צרמאט, מונטה רוסה, פילה, לה טוויל-לה רוזייר וקורמאיור. כולם יפים והמון בלאן יפה במיוחד, גם המאטרהורן. אם יש שאלות על האתרים עצמם- בשמחה (אף פעם לא הייתי באאוסטה בקיץ- אבל הבנתי שיש מה לעשות בכל אתר). יש לי גם מלונות מומלצים- לדוג' ביז'ו בסינט וינסנט שהוא מלון משפחתי מעולה ובמחירים טובים. אני ישנה שם גם בסופש הקרוב.

אגב, אחרי הירידה ל ivrea והנהיגה לכיוון אאוסטה עצמה, אם יתמזל מזלכם ותראו את הפסגות המושלגים- זכיתם. אחד המראות המדהימים והיפים.

• שמחת הפרטים הקטנים

וואו, ממש תודה על התגובה המפורטת!!

• נעול על ידי  Whale- Hello There There Whale- Hello There There 
                                          • 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון