פיצוי על פספוס קונקשן- איך?
-
טיסת לופטהנזה עם קונקשן במינכן המריאה מהארץ בשעתיים וחצי איחור בגלל תקלה ברכב הגרר של המטוס. העיכוב היה בהמתנה בתוך המטוס כמה מטרים אחרי שהתנתקנו מהגייט. במקום לנחות בערב נחתנו בלילה וכמובן שפספסנו את הקונקשן. לופטהנזה ארגנו לנו (ולרוב נוסעי המטוס) לינה בשדה במינכן, וטסנו את טיסת ההמשך למחרת בבוקר. איחור כולל של 13 שעות.
המלון (N-H) היה בסדר גמור וערוך לדברים האלה. הקבלה יחסית זרמה (למרות כמות הנוסעים הגדולה), לא דרשו מאיתנו כרטיס אשראי לביטחון, ועל פי בקשה הם נתנו מברשות שיניים וסכין גילוח. ואפשר גם לרכוש במלון (במחיר גבוהה) מוצרי טואלטיקה נוספים.
היחס של לופטהנזה היה בסדר מינוס, אבל לא גרוע.
הטוב - במהלך ההמתנה הקפטן עדכנה אותנו מדי פעם. כבר בטיסה הודיעו לחלק מהנוסעים על שיבוץ חדש שלהם לטיסה למחרת (לא לנו). ולאחר הנחיתה ולאחר הדרכונים חיכו לנו אנשים עם שוברים למלון הסמוך (שאלו אותנו כמה חדרים אנחנו צרכים). וברגע שהיה לי אינטרנט ראיתי שכבר שובצנו לטיסה חלופית.
מה לא היה בסדר – במהלך ההמתנה בתוך המטוס להמראה לא ניסו להציע שתייה או משהו אחר לרענון. לאחר הנחיתה הנציגים רק נתנו לנו שוברים למלון. לא אוכל לא שתייה, לא ידעו על הזכויות. כלום. ולגבי שיבוץ לטיסה הם הפנו אותנו לאפליקציה ולא שום דבר אחר. הטיסה ששובצנו אליה הייתה טיסת ערב ממינכן למרות שהייתה גם טיסת בוקר. באפליקציה לא הצלחתי לשנות את הטיסה ורק שיחת טלפון ארוכה עם המוקד העבירה אותנו לטיסה של הבוקר. הטיסה הייתה מלאה ולא היה לנו מקומות צמודים. והכי קריטי – לא מסרו לנו את המזוודות שנשארו בלילה בשדה. כך שנאלצנו להעביר את הלילה רק עם הטרולי.
בכל מקרה – השאלה היא על פיצוי. כן, אני יודע שזה לא פורום משפטי והמשתתפים אינם עורכי דין. אבל אני מניח שיש כבר נסיון.
הטיסה הוזמנה באתר של אוסטריאן. לאחר שאוסטריאן שינו את הטיסות העבירו אותנו לטיסה של לופטהנזה, עם קוד טיסה של לופטהנזה. (LH) – מי הגורם האחראי (לצורך פיצוי) לופטהנזה או אוסטריאן?
טיסת הקונקשין הייתה אמורה להתבצע עם איר בלטיק (Operated by: Air Baltic) עם קוד טיסה של לופטהנזה. זה משפיע על משהו?
הטיסה שלנו הייתה למרחק של כ-3000 ק"מ (המרחק בין שתי הערים). לכאורה אם אני זכאי לפיצוי מלא אזי על פי החוק הישראלי מגיע לי כ-2000 ש"ח לאדם, ועל פי החוק האירופאי 400 אירו לאדם. כלומר החוק הישראלי יותר טוב לי.
החוק הישראלי (חוק טיבי) מתייחס לאיחור בהמראה. ההמראה מישראל הייתה באיחור של שעתיים וחצי. רק ההמראה ממינכן הייתה בפועל באיחור של 13 שעות. האם החוק הישראלי רלוונטי?
שני החוקים כוללים נסיבות מיוחדות שבגינן לא מגיע פיצוי. להבנתי תקלה טכנית במטוס לא נכללת בנסיבות מיוחדות. אבל מה בעניין תקלה טכנית ברכב הגרר? הוא הרי לא שייך לחברת התעופה. האם זה עשוי להיחשב כנסיבות מיוחדות?
איך מומלץ לפנות / לממש פיצוי? יש פשוט לינק באתר של לופטהנזה – להשתמש בו? מכתב לחברת התעופה? חברה מתמחה? עורך דין? תביעות קטנות? אני מניח שהחברות (וגם עורכי הדין) עובדים לרוב תמורת עמלה/אחוזים. ידוע מה הם?
האם יש הבדל באופן הפניה/מימוש בין החוק הישראלי לחוק האירופאי?
משהו קל יותר למימוש?
צריך להשיג איזו הוכחה?
שילמנו סתם על לילה במלון ביעד בחדר שעמד ריק. לכאורה לא נגרם לי נזק כלכלי ישיר כי שילמתי על לילה במלון ואכן ישנתי בלילה במלון. רק לא באותו מלון. האם מגיע על זה פיצוי מעבר / במקום הפיצוי הקבוע?
-
אני רק מקווה שזה אחרי הטיול, ושזה לא מה שאתה מתעסק איתו תוך כדי הטיול....
-
בהחלט חזרתי. במהלך הטיול רק עשיתי קריאה ראשונית על הפיצויים. למרות שאני תוהה האם יש משהו שהייתי צריך לעשות במהלך הטיול ו/או במהלך העיכוב. צילומי מסך, לרשום פרטים מדוייקים של שעות המראה/נחיתה וכו'. אפילו קבלות לא טרחתי לשמור (שום דבר דרמטי, משחת שיניים ובקבוק מים בשדה). במהלך האירוע כל מה שחשבתי עליו זה איך לגמור את זה כבר. עד המראה קיוויתי שבדרך נס נספיק. ואחרי הנחיתה עיקר מה שעניין אותי זה לשנות את השיבוץ של הטיסה לטיסת בוקר. לא השקעתי מחשבה בכלל על אוכל או דברים אחרים. בפועל רק אחרי חצות במלון קלטתי שלא אכלנו ובקושי שתינו. אבל אולי אם הייתי יותר מודע לזכויות שלי, ו/או עד כמה קל לממש אותם (האומנם) הייתי יכול להתעקש יותר במקום, ו/או להרשות לעצמי לבזבז קצת יותר כסף על חשבון חברת התעופה על ארוחה בשדה, חולצה להחלפה או דברים אחרים. כאמור גם לא רשמתי שעות מדוייקות של המראה / נחיתה חדשה. השתמשתי ביומן השיחות של הטלפון לנסות להבין פרטים.
אגב, סתם נתון משעשע - יומן השיחות מראה את השעה לפי שעון הזמן הנוכחי. כלומר אם למשל שלחתי הודעת ווטסאפ ממינכן בשעה חצות, עכשיו בישראל כתוב לי שהיא הייתה ב-1 לפנות בוקר. לקח לי רגע להבין את זה
-
מנסה את כוחי, וכמו שאמרת אנחנו לא משפטנים:
- חוק טיבי אכן מקנה פיצוי גבוה יותר ולהבנתי הוא מתייחס לכל המקטעים (שנרכשו ביחד),אבל
אם חברת התעופה מערימה קשיים אתה צריך לבקש סעד בבית משפט (לתביעות קטנות אבל בית משפט).
לעומת זאת
הדיקרטיבה האירופאית אומנם מפצה אותך בסכום נמוך יותר אבל
אם חברת התעופה מערימה קשיים אתה שולח פניה מסודרת דרך האינטרנט ואם הפקיד רואה שהפרטים נכונים הוא מחליט, לא צריך בית משפט.
תשקול בהתאם, פשטות הליכיםמול גובה פיצוי ותחליט
2. לא נראה לי שתקלה טכנית בשדה נחשבת מקרה מוחרג,
בכל מקרה נראה לי שכדאי להגיש.
3. אתה צריך להחליט מהו המסלול התביעה שלך.
כרגע אתה מדבר על מסלול ללא הוכחת נזק. החברה לא מילאה התחייבות ואתה מקבל פיצוי בלי קשר לנזק שכן או לא נגרם לך, ולכן הלילה שהפסדת במלון לא רלוונטי
אתה יכול להגיש תביעה (בבית משפט) שלא דרך החוקים האלה ולבקש פיצוי בהתאם לנזק. מכיוון שאמרת שאפילו לא שמרת קבלות לא נראה לי שזה המסלול שלך.
4. ככל שאני זוכר את הכרטיסים שלי בקבוצת לופטהנזה הם רושמים מיהו ה main carrier או איזו מילה נרדפת,
תכנס לאתר האינטרנט לדף של הטיסות שלכם ותראה מי היה שלכם ונראה לי שזו הכתובת לפנות אליה.
5. אתה צריך את ההוכחה המובנת מאיליה ביותר, תנסה את המקסימום להשיג את המידע
מה היתה אמורה להיות טיסת הקונקשן שלכם, מתי היתה אמורה לנחות, אמור להיות לך itinerary, אני מניח שאפילו קיבלתם כרטיסי עליה למטוס
באיזו טיסה טסתם בפועל, מתי נחתתם בפועל, בטח יש לכם כרטיסי עליה למטוס.
6. אני הייתי קודם כל מתחיל בטוב, פונה ללופטהנזה דרך הלינק עם הפרטים הפשוטים.
פרטי הטיסות, שעת הנחיתה המתוכננת ביעד הסופי, שעת הנחיתה בפועל ומבקש את הפיצוי המגיע. לא נכנס לסיפורים על רכב גרר קבלת מלון וכו', רק האיחור.
בפניה הראשונית אני הייתי מבקש את "מה שמגיע" לפי
Passenger Rights Israel | Lufthansa
ונותן להם למדוד לבד את הקילומטרים ולעשות לבד את המכפלות.
אתה כמובן תחליט מה טוב לך, אולי תעדיף את הדרך האירופאית, לא יודע לייעץ, יודע רק להגיד מה אני הייתי עושה.
אם מצליח אז יופי, אם לא מצליח אפשר יהיה לדון בצעדים הבאים
-
בארוע דומה שהיה לנו עם בריטיש - איחור של 4 שעות בקונקשן מלונדון לסיאטל שגרם להפסד טיסה לאנקורג', היה נראה כי יש להם הוראות מחמירות להתנער מכל אחריות. החל מכך שפנינו לסניף הישראלי וקיבלנו מענה באנגלית גבוהה ומפונפנת מנציגה עם שם ישראלי בעליל (זה בסדר, יש לנו אנגלית טובה לא פחות ולא נבהלנו) וכלה בכך שבשלב מסוים הפסיקו להגיב לנו. אנחנו פנינו בסוף לחברה מתווכת שהשיגה לנו פיצוי מאוד מהר, אך עם עמלה לא מבוטלת.
-
תודה. מותר לשאול מה העמלה? 10 אחוז או 50 אחוז? והאם תבעתם לפי החוק האירופאי או הישראלי?
בינתיים דיברתי עם הסניף הישראלי שהפנה אותי ללינק כללי באתר שלהם. מילאתי פרטים. נראה אם ומתי יחזרו אלי ובייחוד עם איזו תשובה.
-
@אנשיםטובים מוסיפה כמה נקודות מעבר למה שנכתב לפני:
- אוסטרייאן, לופטהנזה, בראסלס וסוויס שייכות לאותה קבוצה (אני לא זוכרת מה המינוח המדויק, רק שבשנה שעברה הזמנתי כרטיסים מלופטהנזה לטיסה שהיתה בבראסלס לאדינברו). אני לא בטוחה שאני צודקת, אבל ההגיון אומר לי שאם הזמנת מאוסטרייאן אתה צריך לפנות לקבלת פיצוי לאוסטריין.
- לגבי הפער בין הפיצוי ע"פ דין אירופאי לישראלי: דווקא עם בריטיש היתה לי הפתעה נעימה בהקשר זה לפני כמה שנים: היה עיכוב שגרם לפיספוס קונקשן שגרם לעיכוב גדול ממש עם לינה בדרך, פניתי אליהם ישירות דרך טופס הגשת בקשה לפיצוי באתר לפי הדין האירופאי (זה היה לפני הברקזיט), ואחרי התכתבות קצרה קיבלתי את הכסף. וכאן חיכתה לי הפתעה נעימה: נציגי בריטיש בארץ הודיעו לי שאקבל את הסכום המוגדל, קרי לפי חוק טיבי ולא לפי התקנה האירופאית. לא התווכחתי... אני חושבת שבמקרה שלך הם ילכו לפי התקנה האירופאית, תוכל לטעון שמגיע לך פיצוי מוגדל על פי חוק טיבי, ואז להחליט אם אתה מעדיף לקבל קצת פחות כסף עכשיו ובלי כאב ראש, או ללכת על זה לתביעות קטנות (הייתי בוחרת באופציה הראשונה).
- לגבי הסיבה לעיכוב: לפי פסיקה לגבי התקנה האירופאית, אני מעתיקה לך כאן פיסקה שאני קיבלתי וצירפתי למכתבי בקשת הפיצויים שלי מלפני כמה שנים, אני לא סגורה על זה שהפסיקה הזאת עדיין רלוונטית אבל שווה להוסיף אותה לבקשת הפיצוי שלך:
- For your information, and for the avoidance of doubt only, please note that the decisions made in the Wallentin-Hermann vs Alitalia case 2009 and Jet2 vs Huzar case 2014 have confirmed that routine technical difficulties are not considered as “extraordinary circumstances” as they are referred to in the Regulation**.
-
תנסה להיעזר בשרות של Airhelp. הבדיקה שלהם לזכאות בחינם ובמידה ויש צורך הם מטפלים בנושא שלך כולל הגשת תביעה ואז יש לשרות שלהם מחיר.
אני בדקתי אותם וקבלתי מענה שבמקרה שלי לא היתי זכאי לפיצוי, אבל קראתי כאן באחד הפורומים על כאלה שקיבלו החזר.
-
airhelp לקחו מאיתנו 25%.
-
תודה רבה. מודה שלא בא לי לשלם 25%. אבל אם צריך, נשלם.
-
מעיר את השרשור לעדכן שקיבלנו עכשיו פיצוי לפי החוק הישראלי, עד השקל האחרון וללא מתווכים / איומים / הליכים משפטיים
הפרטים: כאמור הכרטיס נרכש מאוסטריאן לטיסה של לופטהאנזה.
הנציגים של אוסטריאן/לופטהנזה בארץ אמרו שהם לא מטפלים בנושא, והפנו אותי לאתר האינטרנט לקטגוריית "feedback".
פניתי לאוסטריאן. אחרי כשבוע קיבלתי תשובה שזה לופטהנזה והם מעבירים את הפניה.
אחרי שבוע נוסף פניתי ללופטהנזה
אחרי כשבועיים לופטהנזה הודו שמגיע לי פיצוי לפי החוק האירופאי (400 אירו) וביקשו פרטי בנק (לא אשראי)
עניתי שאני מבקש פיצוי לפי החוק הישראלי
עוד שבועיים ואישרו פיצוי לפי החוק הישראלי.
ואז לקח חודשיים עד שהכסף נכנס לחשבון. ללא משחקים (מצידם) או קיזוזים ועמלות (לא יודע לגבי הבנק שלי).
סך הכל –כ- 4 חודשים.
לא היה שום ויכוח מצידם, ואני לא יודע האם לסווג את ההצעה לפיצוי על פי החוק האירופאי לאי הבנה של מישהו אירופאי, או לשיטת מצליח.
הקטע המתסכל זה שאין עם מי לדבר. אין טלפון/צ'אט, ואין אזור אישי באתר שלהם שאפשר לראות את מצב הפניה. רק מדי פעם לשלוח שוב הודעה של "מה קורה" ולחכות לתשובה שלוקחת ימים ושבועות.