לא נפתר מדריך סקי דובר עברית בזולדן
-
שלום רב,
אני בשבוע הבא בזולדן, האם מישהו כאן מכיר מדריך סקי דובר עברית בזולדן?
רב תודות
-
כנראה משנים כיוון לשבוע הבא לאישגיל, שטובאי או הינטרטוקס.
את שטובאי אני לא מכיר... מישהו היה שם לומר אם הקרחון מתאים למתחילים? אני מגיע עם שלושה ילדים שלא גלשו מעולם.
בגדול, הקרחון של זולדן מתאים מאוד לדעתי, אבל כרגע אני לא מוצא שם בתי ספר שפתוחים וגם מתקשה עם חנויות השכרת ציוד.
-
הייתי בשטוביי ובהינטרטוקס במאי 2013. שטוביי זכורה לי ממש לטובה ולדעתי מתאימה למתחילים/בינוניים. זכור לי גם כי היו בעיקר מעליות רגילות.
הינטרטוקס היתה מאד מעצבנת עם מעליות הכפתור והטי, שייגעו את רגליי, אבל בשניהם השלג היה ברמה גבוהה מאד יחסית לתקופה.
צריך להתכונן לכך שהעמק חם ממש, כל השוקולדים שקופאים יופי בחורף נמסו מצויין. כמו כן על ההר עצמו היה יחסית חם כך שלא צריך יותר מדיי שכבות (אלא אם מזג האוויר יפתיע. יכול לרדת שלג גם באוגוסט).
באותה שנה רכשתי לעצמי מגלשיים לראשונה כך שהייתי מוכנה עם כל הציוד, אבל סביר להניח שיהיו חנויות ציוד כלשהן זמינות אם יש עדיין גלישה במקום.
-
מניח שכבר בחרת, רצוי כמובן שתתיחס למזג האוויר הקיצוני הצפוי באזור. החורף חזר ובגדול, כמויות השלג והטמפרטורות שצפויות לקרחונים שציינת במקביל לwhiteout המסתמן, מרמזים על תקופה פחות אידאלית למתחילים/ילדים/שילוב.
-
אכן ראיתי שהחורף חוזר. אמנם אנחנו מתחילים לגלוש בשלישי שזה יחסית בקצה התחזית, אבל ממה שאני רואה, אין רוחות חזקות ויש שלג קל, לא חושב שזאת טרגדיה. בכל מקרה סגרתי כבר מלון בנוישטיפט והדרכה לילדים על הקרחון. מעדיף קור ושלג קל על סלאש נוראי של סוף אפריל. זאת לא ממש נסיעה בה אני מתכנן לגלוש המון, אלא בעיקר אהיה בקרבת הילדים אשר ממש מתחילים מאפס.
-
@rozmar דווקא הולך להיות שבוע חורפי, השוקולדים כנראה לא יימסו
שטובאי הוא מהבודדים בהם לא ביקרתי עדיין באוסטריה ואני שמח על שינוי הכיוון מזולדן היקרה והטובה.
היטקטורקס לדעתי לא אידאלי למתחילים, לכן לא בחרתי בו.
תודה על שיתוף המידע -
אני חושש דווקא במקרה הזה שעורך דין גירושין בנהריה לא יוכל לעזור לכם...