שאלות לגבי טיול בנורווגיה
-
שלום חברים
אנחנו בשלבי תכנון טיול לנורווגיה ביולי הקרוב. הטיול ל 15 יום (נטו) 2 מבוגרים ו 2 מתבגרים עם רכב שכור. מגיעים בטיסה לברגן וטסים חזרה מאוסלו. חושבים להקדיש כיומיים לאוסלו ויומיים לברגן ובשאר להתמקד בטבע בפיורדים בחוף המערבי. עולות כמה שאלות בסיסיות לגבי התכנון שרצינו עזרה לגביהן.
1. האם כדאי להגיע בסוף המסלול שנעשה בחוף המערבי לאוסלו מברגן ברכבת, שקראנו שהנסיעה בה היא עם נופים מאוד יפים, או לנסוע עם האוטו עד אוסלו (תלוי גם בעלות של החזרה במקום אחר)?
2האם כדאי לנסוע מברגן דרומה עד סטוונגר ולטייל באזור הזה, או מבחינת ניצול הזמן להסתפק במה שמצפון לברגן עד Alesund או עד הדרך האטלנטית ?
3. האם יש לכם המלצות על ערים כפרים עם גישה נוחה לנקודות עניין שמתאים ללון בהם ? נראה לי שנעדיף מלונות או צימרים על פני קמפינגים. נשמח במיוחד לדעת על מקומות ששווה להיות בהם יותר מלילה אחד מבחינת קירבה לאתרים. ( אני שואל עוד לפני שיש מסלול ברור כי יש לחץ זמן מבחינת הזמנת המקומות )תודה רבה על עזרתכם וחג שמח
-
- מכיוון שאתם יוצאים וחוזרים לאוסלו הייתי מדרים עד ברגן ומשם מתפנה לאוסלו לטובת עיבוי הטיול בצפון.
- רכבת או נהיגה. (לפי גוגל אותו הזמן כ 7 שעות. עלות החזרת הרכב עומדת מול עלות הרכבת והדלק. לא מכיר את מסלול הרכבת אז הייתי ממתין להמלצה נוספת.
ותצפינו עד הדרך האטלנטית. ללא ספק.
-
שלום אני אבא של פותח השרשור רוני תודה, בקיץ הקודם עזרת לנו גם עם תכנון טיול ליפן. (רק לודא שהבנת שאנחנו טסים בהלוך לברגן ובחזור מאוסלו כי כתבת "יוצאים וחוזרים לאוסלו") נשמח לעוד התייחסויות.
-
אכן לא שמתי לב. אז מה הבעיה? ברור שמברגן, אחרי החזרת הרכב ללא קנס לוקחים רכבת לאוסלו.
יוצאים לסיבוב מעגלי מברגן.
אפשר לבנות סבוב כזה כמעט מבלי לחזור על עקבותיכם ולהצפין עד הדרך האטלנטית.
טיול של 10-11 ימים לקטע הזה אידיאלי ורגוע.
(הלינק הוא רק להמחשה שבניתי חפיף)
-
רוני תודה על עזרה כה מושקעת !!! האם יש עוד דעות, הצעות, אולי גם התייחסות לשאתלינו השלישית על מקומות שמתאים לחפש בהם לינה בקרבת אתרים ?
-
היי, לטעמי עדיף לקבוע מסלול ואז לחפש לינות. בכל אופן כדאי להזדרז לחיפוש לינות לינות ליולי, כי רוב המקומות הטובים מתמלאים מהר. ממליצה ללון בגיירנגר כמובן, אולי שני לילות, באזור גודוונגן -פלום, אזור הקרחונים -אולדן-לואן. אישית הייתי לנה גם באזור הניגרדסברין-אם תרצו ללכת עליו ואולי ליד אולסון-ממליצה משם להגיע לרונדה האי עם הציפורים ובעיקר פאפינים. אב כדי לקבוע תאיריכים אתם צריכים מסלול, או שאני מפספסת משהו?
-
נורית תודה על התייחסותך המסלול הוא כאמור סביב החוף המערבי מצפון לברגן והארדנפיורדן ועד הדרך האטלנטית בצפון. וגם אוסלו. המקומות העיקריים שנרצה להיות בהם : פיורד הארדינגר, סרף פיורד (שמורת הרדינגר ?) אידפיורד,פלום כולל נסיעת הרכבת למירדל, תצפית סגסטין, סוגנפיורד, כנסיית אורנס, (אולי משהו מפארק יוטהימן ?) לום , ירינגר, פיורד ירינגר כולל שיט בפיורד, מפל 7 האחיות, דרך הטרולים, הדרך האטלנטית, (קריסטיאנסנד ?) אולסנד, בריקסברין או קרחון אחר ליד סיטרין, (הפיורד הצפוני ?) , (גודונגן ?), תצפית ממלון סטלהימן, ברגן (מחזירים רכב) אוסלו ( מגיעים ברכבת). מקומות לינה, הזמנו כבר חלק (עם אפשרות ביטול) 2 לילות באידפורד, 2 לילות בסוגנדל-( קופבגר), 2 לילות באנדלסנס, 2 לילות באולסנד, 1 לילה בסטירין, חושבים על עוד מקום לינה בדרך בין אזור סטירין לברגן אולי voss, ורוצים להזמין עוד 2 לילות בברגן ו 3 לילות באוסלו. אציין שלא מצאנו מקומות לינה בגארינגר ובפלום במחירים סבירים. אם יש עוד הצעות או התייחסויות נשמח לשמוע.
-
נראה סביר, לגבי ה2 לילות באנדלסנס -תסעו לגיירנגר ותחזרו ללון שם? זו חתיכת נסיעה...פעמיים דרך הטרולים-נשר או מסביב?הייתי שוקלת בכל זאת ללון בגיירנגר...וגם הייתי ממירה לילה באולסון תמורת עוןד לילה באזור סטרין-אולדן-לואן. אזור מקסים ובהחחלט שווה כמה שאפשר להקדיש לו...
-
נורית תודה על התייחסותך, אם אצליח להחליף את הלינה באנדלסנס בגריינגר אז זה יאריך את הנסיעה לדרך האטלנטית לא ? או שהתכוונת להחליף רק ללילה אחד ? או שזה כי יותר יפה ללון בגיירינגר ? יש במסלול ימים שנוסעים בהם 4-5 שעות , אפשר ליעל את זה ? ( אולי ללון כל יום במקום אחר אבל גם להיכנס ולצאת ממלון לוקח זמן ..) מה דעתך דעתכם ?
-
המסלול שבניתם נראה יפה והגיוני. יש מי שיגידו לכם שכדי למצות טוב יותר את הזמן, כדאי ללון כל לילה במקום אחר בהתאם להתקדמות המסלול, אבל אני חסידת הורדת הילוך, ושני לילות במקום אחד מאפשרים טיול איטי יותר מצד אחד, ו"משחק" עם מזג האוויר - אם ירד גשם או יהיה ערפל יש לכם יום נוסף באזור לנסות את מזלכם.
אני בעד לינה בגיירינגר. נכון, זו היתה הלינה היקרה ביותר שלנו בטיול כולו, אבל גם הקסומה ביותר - אז ממליצה. לינקים למסלול וללינות בפנים:
רבקה
-
לטעמי-אין תשובה חד משמעית והכל תלוי בהעדפות. אישית, מעדיפה להחליף לינה ואנחנו כבר עושים את זה ביעילות. אבל אם למשל מתכנן הייקינג רציני-אז לנים באותו מקום. אפשר ללון בגיירנגר לילה אחד ואת הלילךה השני בדרך לדרך האטלנטית? האישית, מארגנת את הנאתרים על המפה ואז עושה מסלול שכולל את מרביתן...ובטיול אחד בנורווגיה אי אפשר לראות הכל וצריך לוותר על משהו וכל אחד מוותר על פי שיקוליו. אני למשל-אין לי בעיה לוותר על אולסון ובטיול הראשון ויתרנו גם על הדרך האטלנטית...ואכן בגיירנגר מחירים גבוהים. אנחנו לנו בבקתה הכי פשוטה עם שירותים משותפים.
-
תודה רבה לכן , רבקה קראתי עוד קודם את הבלוג היפה שלך "נורווגיה אהובתי " ונעזרתי בו בתכנון. ואקרא את שאר הדברים שכתבת !!! אם אצליח למצוא מקום בגיירינגר (אולי מחוץ ל booking ?) מתאים שזה יהיה במקום אנדלסנס ? וגם, בדרך חזרה מאולסונד לברגן יש מקום לינה מתאים נוסף , חשבתי על voss ? ( יש לילה שנשאר לנו פנוי והדרך מאולסנד לברגן ארוכה) (אני מקנא בכל האנשים המאורגנים שעושים תכנון מדויק ואז מזמינים הכל, אנחנו קצת מפוזרים ותכננו ברגע האחרון אז מזמינים ומתכננים "תוך כדי תנועה..." כן יש לנו בנק אתרים שכתבתי למעלה ומנסים להתאים לינות ודרך הגיונית להגיע..
-
אם אולסון זה כבר "סוף הטיול" אז הייתי חוזרת על הE39 ולנה באמע או עושה מאמץ ונוסעת ישירות.
קראתי שוב את ההודעה הראשונה וראיתי שהטיול עם מתבגרים. ממליצה (גם אנחנו נסענו פעם ראשונה עם מתבגר) לא לוותר על הליכה על קרחון (אלא אם עשיתם כבר ביעד אחר) הקרחון המקובל ביותר ניגרדסברין והוא לא רחוק כל כך מאורנס. -הרכבת בפלום-רק אם משלבים ירידה באופניים ורצוי באומגה, לשלב את הספארי בנרופיורד בפלום, בגיירנגר לעשות מסלול למפלים ולא רק שייט ועדיף אולי לשכור סירה ולשוט עצמאית עד כמה שניתן. המתבגר שלנו לפחות העדיף לעשות פעילויות מאשר לשבת הרבה באוטו ולהתפעל מהנופים...ואז באמת עדיף ללון יומיים באותו מקום ולצמצם את טווח הטיול. לשיקולכם, אתם מכירים את "המתבגרים" שלכם.
-
תודה, אולסון לא סוף הטיול, משם מגיעים לברגן ומטיילים שם בלי רכב, ומשם לוקחים רכבת לאוסלו מטיילים שם ואז חוזרים לארץ.
-
@zvi-k , כתבתי לא מספיק ברור, התכוונתי שאחרי אולסון אתם נוסעים לברגן ברכב אחרי כל היעדים שהזכרת למעלה בטיול. לכן או שנוסעים ישירות או כל נקודה באמצע על ה E39 מתאימה ללינה. לדעתי ווס כבר קרוב למדי לברגן.Førde ?
-
שמחתי צבי!
החלפת לינה באנדלסנס עם גיירינר תלויה בכמה נסעתם באותו יום ןאם עדיין יהיה לכם כח להגיע עד לשם.
ומצד שני, זה גם אומר שאתם מוותרים על הטיולים סביב גיירינר?
הצעה - בגיירינגר יש שני קמפים, עם מגוון סוגי לינות. לא נורא פעם בטיול לחוות לינה כזו, להיפך - אפילו מעניין. שווה בדיקה.
רבקה
-
תודה לכן, רבקה לא הבנתי את כוונתך, את וגם נורית המלצתם על לינה בגריינגר שכרגע לא מוזמן לי . אם אצליח למצוא ( לא פוסל camp) אז השינוי שאת מציעה הוא לינה בגריינגר במקום 2 הלילות )או לילה אחד ?) שהזמנתי באנדלסנס ?
-
אני מציעה לינה בגיירנגר, לא התייחסתי במקום משהו אחר.
האם טעיתי וגיירינגר לא היתה כוונתך מלכתחילה? ורק בגלל יוקר הלינה אתה מחפש חלופה?
רבקה
-
בודאי תכננו להגיע לגיירינגר, אבל לא ידעתי שמשמעותי ללון שם וראיתי שכמעט אין מקומות ומה שיש מאד יקר. אפשר להגיע לשם או בדרך מאזור סוגנדול לאנדלסנס ששם הזמננו יומיים לינה, או מאנדלסנס ואז לחזור לאנדלסנס באותו היום. אם כן נצליח למצוא לינה בגיירינגר אז נראה לי הגיוני שזה יהיה במקום אנדלסנס אבל אולי יש הצעה אחרת.
תיקון לגבי מה שעניתי קודם לנורית, אחרי אולסון ולפני שמגיעים לברגן הזמנו גם לילה בסיטרין כדי לטייל באחד הקרחונים.באזור תודה על עזרתכם שבת שלום.
-
@zvi-k שווה להגיע מאזור סוגנדל . הדרך מכביש 63 הדרומי, נהדרת וחבל לפספס!! כמובן אפשר לנצל את ההזדמנות לדלסניבה וביום הזה מתבקש ללון בגיינגר ולהמשיך בדרך הטרולים למחרת או אחרי עוד יום בגיירנגר.