ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול תרמילאים באירופה

פורום אירופה
    סיפור טיול
    5
    5
    206
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4231055 0
      מטייל_4231055 0 נערך לאחרונה על ידי

היי, אני בת 18 לפני צבא.

הייתי רוצה לנצל את הזמן שלפני הגיוס שלי לצאת לטיול של בערך חודש באירופה כי השירות הצבאי שלי הולך להיות ארוך.

זה משהו שממש הייתי רוצה לעשות ואני לא כל כך יודעת איך להתחיל, והאם זה הזמן הנכון לעשות את זה בכלל עם כל האנטישמיות שבאירופה

הייתי שמחה לשמוע אם למישהו יש איך לעזור לי והאם זה משהו שאפשר בכלל לעשות לבד או שכדי לי למצוא עוד אנשים לעשות את זה איתם ואם כן מאיפה אני יכולה למצוא כאלה.

אני לא כל כך בטוחה איך אני רוצה שמהטיול יראה ואם מישהו עשה אני אשמח לשמוע על החוויות שלו

הצועד בנעליו IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הצועד בנעליו
        הצועד בנעליו @מטייל_4231055 0 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4231055-0

לגבי אנטישמיות, מדובר בעניין אישי.

תכלס את צריכה להחליט אם מבחינתך טיול כזה בא בחשבון תוך שמירה על כללי התנהלות בסיסיים להקטנת סיכון או שטיול בכלל לא בא בחשבון.

בגדול אם את לא הולכת עם סממנים ישראלים או יהודים מי בכלל יוכל לדעת מאיפה את?

יש החרגה, במקומות לינה כנראה כן ידעו מאיפה את, כנראה שכרגע כדאי להימנע ממקומות לינה בבעלות מוסלמית מובהקת או באזורים עם ריכוז מוסלמים גבוה.

את יכולה אולי לשנות כיוון. ככל שאני רואה בתקשורת במזרח למשל פחות רגישים לקונפליקט שלנו עכשיו.

חודש אולי נשמע לך הרבה אבל אירופה מאוד גדולה, לדעתי כדאי לך למקד מה את רוצה לראות ולעשות.

קודם כל את בטח צריכה להתחשב בתקציב

את צריכה להחליט מה תחומי העניין שלך, ערים גדולות? טיול טבע? מה מעניין אותך לראות ולעשות?

באיזו עונה את בכלל רוצה לטייל?

מה הניסיון שלך בטיולים? בארץ? בחו"ל?

אפשרי לטייל לבד. לנשים טיול בודד יותר רגיש מגברים, יש יותר סיכונים, כך שאני לא יכול לדבר מניסיון אישי אבל אני מכיר לא מעט נשים שנוהגות לטייל לבד.

יש פה באתר מדור של "מחפשים שותפים", את יכולה לנסות לפרסם שם הודעה.

וגם חיילות וחיילים יוצאים לחו"ל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • IO.
          IO. @מטייל_4231055 0 נערך לאחרונה על ידי IO.

אני לא כל כך בטוחה איך אני רוצה שמהטיול יראה ואם מישהו עשה אני אשמח לשמוע על החוויות שלו

היי,

ראשית תודה לך על שאת מתכננת שרות משמעותי 🤗

אני הרבה יותר מבוגרת ממך אבל יכולה להעיד שאפשרי לגמרי, גם לאישה, לטייל לבד. באירופה ובכלל. כמובן שצריך להפעיל תמיד שיקול דעת. לגבי המקומות בהם את מסתובבת, השעות, עם מי את נמצאת, הסיטואציות שאת ״מכניסה״ את עצמך אליהן, דרכי התניידות וכו׳. לא רוצה לבאס - למען האמת אלו ״חוקים״ ממש בסיסיים, ברמת ההגיון הבריא ורוב הזמן אני בכלל לא חושבת עליהם. אבל כן חשוב לשים לב אליהם.

השאלה היותר גדולה היא: האם זה מתאים לך באופן אישי...

לא לכל אחד.ת נעים לבלות כל כך הרבה שעות/ימים לבד. בין אם זה בגלל שאין ככ עם מי לחלוק את החוויות, או מי שמוצאת שקשה לה להסתדר לבד במדינה זרה. זה משהו שאת צריכה לחשוב עליו לפני שאת יוצאת, במיוחד לטיול ארוך. בוסופו של דבר, אם תחליטי לטוס לבד, ייתכן שגם תגלי שזה קצת שונה ממה שחשבת - יותר או פחות קשה או פשוט ... שונה. אבל תנסי לחשוב אם זה יכול בכלל להתאים לך.

לגבי העיתוי הנוכחי. אוף! איזה מבאס שאת צריכה להתמודד עם זה.

אבל, ואני אומרת את זה ממש בזהירות, כנראה שרוב הזמן ברוב המקומות לא ממש תרגישי את המצב.

לאחרונה חזרתי מגיחה קצרה לשוויץ עם האחיין שלי (קצת עיר, קצת כפר) ולא הרגשנו משהו שונה. במקומות הלינה כשעלתה ארץ המוצא שלנו - לא הרגשנו כל עויינות. התקבלנו תמיד במאור פנים. בבית קפה אחד כשנשאלתי בקופה מאיפה אני - עניתי (קצת בחשש, אני מודה; היו מסביב הרבה אנשים) ׳מתל אביב׳ ונתקלתי בתגובה מאוד אוהדת. זה יכול כמובן להיות גם הפוך... בשדה התעופה נחתה איתנו טיסה טורקית. כשעמדנו בתור להגירה, מישהו (גבר די מבוגר, טורקי) שאל את האחיין שלי אם הוא טורקי והוא ענה שלא. כשנשאל ׳מאיפה אנחנו׳ התערבתי והמצאתי ארץ כלשהי... היו סביבנו הרבה ישראלים, האדם השואל לא נראה לי עויין בכלל ולא באמת חששתי - אבל זה היה האינסטינקט שלי באותו רגע.

לדעתי כדאי מאוד להתרחק מכל הפגנה אנטי-ישראלית נקודתית שאת יודעת שמתארגנת/צפוייה לקרות או נתקלת בה במקרה. כנ״ל לגבי ערים/איזורים שמזוהים באופן מובהק עם קהילות מוסלמיות/ערביות. וכן הייתי נמנעת מסימנים חזותיים בולטים שמזהים אותי כישראלית (חולצות ׳גולני׳ וכו׳).

בנוסף, את שוב נדרשת פה לשבת עם עצמך ולחשוב, איך את מרגישה לגבי טיול לבד בתקופה כזו? בסופו של דבר, לא חשוב רק מה המצב בשטח - אלא גם התחושות שלך כלפיו. אם תרגישי כל הזמן מאויימת או תתהלכי עם חששות - אני חוששת שזה יפגע מאוד בהנאה שלך.

לגבי ״איך הטיול יראה״ ... טוב זה כבר ממש נתון לפרשנות שלך. כל אחת ותחומי העניין שלה, ההעדפות. אירופה גדולה ומגוונת מאוד. גם העונה בה תטיילי תשפיע.

אבל הכי ישפיע האופי שלך ! 🙂

מה מעניין אותך? מה את אוהבת לעשות? מה את מחפשת לחוות/לראות? מה ׳בא לך כרגע׳?

הטיולים שלי בדכ מבוססים מסלולים רגליים - אבל אני מאוד אוהבת גם ערים. אירופה מצטיינת בשניהם.

המסלולים הרגליים יכולים להיות הרריים, נידחים, לאורך חופים, בין בקתות הרים, עם אוהל, בין כפרים... וכמובן באורכים שונים (בין שעות לשבועות...)

בערים יש שווקים, מוזיאונים, ארכיטקטורה מעניינת, פארקים, גינות, כנסיות, בתי קפה ומסעדות...

אני פחות מתחברת אבל יש מי שאוהבים בעיקר קניות, חופי רחצה, ספא...

אפשר לעשות מסלולי טבע קצרים (יומיים) בסביבות כפריות/חצי-עירוניות/פארקי טבע נגישים (אני מניחה שאת ללא רכב, כמובן, מפאת גילך)...

באמת שאין לזה סוף 🙂 ואפשר לשלב הכל !

לסיכום: ברור שמה שאת מחפשת אפשרי. כן, גם לאישה, אפילו בחורה צעירה שכמוך - ולבד. אבל זה הטיול שלך ורק שלך... (איזה כיף!)

(אם את רוצה יותר הכוונה ספציפית, כדאי שתתחילי ב: 1. מתי הטיול. 2. מה מעניין אותך - תני כמה שיותר פרטים. 3. על איזה מדינות חשבת? ואולי כדאי להוסיף: איפה כבר טיילת ומה אהבת/פחות אהבת; תקציב)

בהצלחה !

רבקה.ק. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • רבקה.ק.
            רבקה.ק. @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io

בהמשך לכל העצות הטובות, כדאי להתחיל מקריאת הבלוג "אמא מטיילת לבד" יש בו הרבה סיפורים ועצות טובות.

אח"כ, כדאי לעשות רשימה של מה את רוצה לראות - אירופה ענקית ולכן כדאי שתתני שמות לרצונות שלך.

אחרי שתהיה רשימה בסיסית אפשר יהיה לעבות אותה או לצמצם בהתאם לצורך, אפשר יהיה להתכנס לזמנים, תקציב, דרכי התניידות ומקומות לינה.

רבקה

• תומר
              תומר נערך לאחרונה על ידי

פעם הייתי ענה ש'בטח לטייל לבד, מה הבעיה'. באיזה שלב הבנתי שיש לי כגבר פחות דילמות בנושא... בכל מקרה, כל עוד באים עם מספיק גמישות ולא נעולים אז כשבאים לבד התקשורת עם אנשים יותר 'אמיתית' מאשר כשבאים בקבוצה. שתי הצעות שיכולות לעשות טיול כזה מעניין יותר (תצטרכי להכניס שיקולים מגדריים): blablacar - מיזם של נסיעות שיתופיות עם 'החזר הוצאות' שלפעמים זהה למחיר תחב'צ הפלוס פה הוא היכרות עם מקומיים האירופיים. בקיץ האחרון נסעתי ככה מקורמאיור למילאנו עם זוג צרפתי שבאו לטיול אופניים באיטליה (קצת חששתי כשידעתי שהמכונ שתאסוף אותי תהיה suv מרצדס וואני עם תיק שאולי מלכלך את האוטו. כשראיתי אופניים נרגעתי 😏). דבר שני הוא couchsurfing - מיזם באותו קונספט רק בקטע של לינה ובחינם. העקרון הוא מפגש עם מקומיים, אפשר להפגש גם בלי לינה לאיזה סיבוב בעיר/פאב או מה שיוצא, ויש לפעמים גם אירועים 'קהילתיים'. מאז הקורונה האתר מכריח לשלם כסף כדי להשתמש בו, ומאז אני די מחרים אותו, אבל יכול להיות שווה את זה למי שמטייל לבד

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון