טיול קראוון בארה"ב
-
הי,
אנחנו משפחה, זוג עם 4 ילדים בגילאי 8-13. מתכננים טיול קראוון באוקטובר במערב ארה"ב של 26 יום. מתכננים לנחות בלוס אנגלס ורוצים לראות את הפארקים השווים, נקודות עניין ואתרים בטבע ובעיר. - אשמח להמלצות חובה
(בתכנון העיקרי חשבנו על לוס אנגלס, שמורות טבע בדרך לסן פרנסיסקו, לאס וגאס טיולים באיזור וחזרה ללוס אנגלס.)השאלה העיקרית שלי ממה מתחילים בתכנון הטיול..הכל כל כך מבלבל
אשמח לכל טיפ בתכנון הטיול..למה כדאי לשים לב, מה חובה לארגן מראש וכו'..
תודה רבה.
-
שלום
וברוכים הבאים לפורום צפון אמריקה
נשאלת השאלה אם אתם כבר מנוסים בטיול קרוואנים.
בכל מקרה ,אם לא נחשפתם לדיווח של רינת ,אחת מבכירות משתמשי
הקרוואנים בטיולים באה"ב ,אז קבלו לינק לדיווח שלה -
מוני
-
תודה! קראתי את זה ובהחלט נתן אינפורמציה חשובה. אני שואלת יותר ממה כדאי להתחיל.. מבחינת טיסות, האם כדאי להזמין טיסות קונקשיין ובכך להוזיל את הטיסה? בעיקר בהתחשב במצב היום.. חשבנו אל על מפה לאירופה ומשם טיסת המשך זולה יותר. מבחינת קראוון, להזמין דרך חברה ישראלית או עדיף חברה ישירות משם?
-
שאלה – יא לכם ניסיון בקרוואן? מותר לשאול למה בחרתם דווקא בו?
קודם כל גילוי נאות – אין לי ניסיון בקרוואן. ומאד ברור לי שזה לא מתאים למשפחה שלי ולכן גם לא חקרתי את הנושא בצורה רצינית.
קרוואן זה לא כלי תחבורה. וזה גם לא פתרון דווקא לבישול עצמי או לשומרי כשרות. קרוואן זה בראש וראשונה אופי של טיול. קרוואן מתאים מאד לטיול טבע שבו ישנים ממש בתוך השמורה. קרוואן מתאים מאד למי שנהנה לבלות מחוץ לקרוון בשעות הערב, ואולי לפגוש את השכנים. קרוואן מתאים להחלפת מקום לינה כל לילה (כי גם ככה בפועל הקרוואן יוצא מהחניה, אז עד כמה זה משנה אם הוא חוזר לאותו קמפ או לאחר). קרוואן פחות מתאים לטיול עירוני שהגודל מקשה על תנועה וחניה. קרוואן פחות מתאים למי שקשה לו עם הצפיפות. וקרוואן לא באמת חוסך עלויות בהשוואה לאוטו ומלון.
הזכרתם: "רוצים לראות את הפארקים השווים, נקודות עניין ואתרים בטבע ובעיר. - אשמח להמלצות חובה (בתכנון העיקרי חשבנו על לוס אנג'לס, שמורות טבע בדרך לסן פרנסיסקו, לאס וגאס טיולים באזור וחזרה ללוס אנג'לס.)"
לוס אנג'לס זו עיר גדולה ופקוקה. קרוואן יהיה באופן מהותי פחות נח בה. גם סן פרנסיסקו באופן דומה (לא ברור אם תכננתם לבקר בה או רק לעבור בה). בסן פרנסיסקו ספציפית יש חשש גדול מפריצות, ומומלץ לא להשאיר שום דבר בתוך הרכב אם אתם חונים בעיר. לאס וגאס כמובן שזו גם עיר על כל המשמעות, אבל מעבר לכך בלאס וגאס חלק מהחוויה זה המלונות הגדולים. נכון שאפשר רק לטייל בהם ועדיין לישון בקמפ. אבל זה לא בדיוק אותו דבר. לא יודע אם "הפארקים השווים" זה טבע או שעשועים. אבל בגדול ברוב פארקי שעשועים קרוואן לא מאד מקשה (כי יש חניה גם לקרוונים), אבל בוודאי שלא עוזר.
לקרוואן יש תקורה בזמן – קודם כל ביום ההשכרה. מקובל לא לשכור אותו ביום הנחיתה מהטיסה אלא רק למחרת בבוקר, יש הצטיידות ראשונית שלוקחת זמן, וגם עקומת למידה ביום/יומיים הראשונים. וגם בהחזרה יש תקורה מסויימת כי לא מחזירים אותו בשדה. אז במינימום צריך להגיע מנקודת ההחזרה אל שדה התעופה. וכשמגיעים בלילה לקמפ ועוזבים בבוקר – באופן מעשי בזבוז הזמן דומה לזה של מוטל.
ולקרוואן יש מגבלויות על טיול לא מעגלי (נחיתה והמראה ממקומות שונים). לא בהכרח אי אפשר, אבל עשוי להיות מורכב יותר ויקר יותר.
אז בהחלט אפשר לעשות טיול קרוואן. אבל חשוב לעשות אותו מהסיבה הנכונה, ולהבין למה נכנסים.
-
תודה רבה על המענה. לא עשינו אף פעם טיול בקראוון אבל תמיד יש פעם ראשונה
אנחנו רוצים טיולי טבע מאד וזו בגדול מטרת הטיול. לקחנו בחשבון בערים לישון במלונות.
תודה -
אני שואלת יותר ממה כדאי להתחיל..
מבחינת טיסות, האם כדאי להזמין טיסות קונקשיין ובכך להוזיל את הטיסה? בעיקר בהתחשב במצב היום.. חשבנו אל על מפה לאירופה ומשם טיסת המשך זולה יותר.לפני כל התחייבות כספית שלא ניתנת לביטול אני ממליץ בחום לדאוג לאשרת כניסה לארה"ב.
שיקולים לגבי טיסה:
א. לא ממליץ להתחיל טיול מהזמנת כרטיסי טיסה, במיוחד כשמדובר בטיסה ארוכה ויקרה.
יכול להיות שאחרי שתחליטו על מסלול הטיול ומנהלות כמו הקראוון תגלו שהטיסה לא מתאימה, למשל
אולי תתאים לכם נחיתה בעיר אחת וחזרה בכלל מעיר אחרת?
אולי תחליטו שאתם אוהבים טבע ודווקא הפעם LA בעדיפות נמוכה ולכן עדיף לכם המראה/נחיתה בשדה אחר?
אולי תאריכי קבלת והחזרת הקרוואן האפשריים לא מתאימים לטיסה? אולי נוח יותר לקבל/להחזיר קרוואן ביעד אחר?
ב. גם אם טסים עם חניית ביניים אני ממליץ לא לפצל את הטיסה לכמה הזמנות.
במידה ויש בעיה עם המקטע מישראל,
למשל הטיסה איחרה לטיסת ההמשך אז אם רכשתם את המקטעים יחד לא נעים אבל עדיין חייבים להביא אתכם ליעד הסופי.
אם רכשתם בנפרד אז במידה ואיחרתם החברה השניה לא חייבת לכם כלום, יכולים לעשות לכם טובה ולהעלות אתכם על הטיסה הבאה אבל הם גם יכולים להתעלם מכם.
יש גם אופציה להתדרדרות המצב הבטחוני בישראל וביטול המראות. אם רכשתם הכל יחד אז אתם אמורים לקבל החזר על הכל, אם רכשתם לחוד אז אין החזר על המקטע השני, אתם יכולים לדבר עם הלמפה.
אם תחליטו בכל זאת לרכוש מקטעים בנפרד תבדקו את התנאים כמו מטען לבטן המטוס. יכול להיות שמקטע אחד כולל מזוודה לנוסע ומקטע אחר אפילו לא טרולי.
ג. פעמים רבות טיסה עם חנית ביניים זולה יותר אבל לפעמים לא או לא באופן משמעותי.
ממליץ לכם לבדוק בפועל.
שימו לב שבטיסה עם חניית ביניים מבחר השדות לנחיתה והמראה הרבה יותר גדול מ LA ו-SF, יכול להיות ששדות אחרים יתאימו יותר לטיול שלכם.
ו
-
תודה! שאלה נוספת, לגבי קראוונים. מתלבטים בין 2 חברות שראינו. מוטורהום או בנדנה אם מישהו התנסה באחד מהם..או המלצה נוספת אם יש. מה עדיף, השכרה מחברה בארץ או ישירות מחברה בארהב?
-
אני מאד מתחבר לדברים שמעלי - כדאי לכם לתכנן יותר את המסלול
אני מבין את הרצון לקדם את הלוגיסטיקה - טיסה, קרוואן וכדומה. להקדמת ההזמנה יכולות להיות השלכות לא זניחות על העלות. ולכאורה נראה שבסוף נסתדר ומקסימום נזיז יום לפה או יום לשם. אבל תכנון נכון של טיסה (מעלגית או לא) ושל מסלול (ומכאן גם הטיסה) יכול להיות דרמטי ולהשפיע הרבה יותר. כולל אולי "בזבוז" או "חסכון" של יום או יותר על נסיעות וכדומה שגם לזה השפעה דרמטית. ובכלל מסלול טוב ותכנון טוב יסב לכם הרבה יותר הנאה ממסלול "בסדר"
26 ימים נשמע כמו הרבה זמן. זה אכן הרבה, אבל פחות ממה שזה נשמע. באופו גס, הטיסות הבינלאומיות יעלו לכם 2-3 ימים. אולי עוד יום מושקע בלוגיסטיקה של הקרוואן. 4-6 חצאי ימים (או 2-3 ימים) שמושקעים במעברים ועוד. כלומר רבע לפחות מהזמן כבר נעלם בלי שטיילתם יום אחד. בנוסף ותלוי בכם אבל אולי תרצו יום מנוחה או שניים באמצע הטיול (קשה לטייל כל כך הרבה זמן בלי מנוחה). אולי תרצו ללכת לאירוע מיוחד (הופעה, ספורט שבוע הצי או כל דבר אחר) שגוזל לא מעט זמן.
אז בהחלט יש לכם מספיק זמן לעשות טיול מאד יפה. אבל ככל שתצללו לפרטים תגלו שתהיו חייבים לוותר על דברים. כתלות בסוג הדברים שחשובים לכם יותר או פחות, תוכלו לבנות מסלול שמתאים הכי הרבה לצרכים שלכם.
למשל ציינתם טיול טבע. אבל עיר מה שהזכרתם ברשימה שלכם זה ערים. אם למשל תקצו יומיים לכל אחת מהערים שהזכרתם זה כבר 6 ימים שירדו מהמכסה. אם גם תבחרו ללכת לדיסני (יש שני פארקים) או יוניברסל, זה עוד יום או יותר.
כל זה לא אומר שצריך להתעלם מהלוגיסטיקה (טיסות קרוואן, קמפים ועוד). צריך להבין אפשרויות ועלויות. אבל עוד לא לרוץ להזמין. אז כרגע נראה לי פחות משנה בנדנה או מוטורהום ויותר משנה האם יש אפשרות להשכרה לא מעגלית ומה המשמעות.
ולגבי קוי/מעגלי:
במשולש הקלאסי של דרום מערב כולל את לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו ולאס וגאס, כאשר בדרך מלוס אנג'לס לסן פרנסיסקו עוברים בכביש 1, ומסן פרנסיסקו ללאס וגאס אפשר לעברו ביוסמיטי. האתרים המדבריים הם לרוב מסלול מעגלי מלאס וגאס. אם למשל נחשוב על מסלול נגד כיוון השעון שמתחיל בלוס אנג'לס הוא בעצם מסתיים בלאס וגאס. מלאס וגאס ללוס אנג'לס זו נסיעה "ריקה". נכון שזה רק חצי יום. אבל כתלות בשעת הטיסה ולוגיסטיקת החזרת הקרוואן זה בקלות יכול להפוך ליום שלם.
אבל זו רק חצי צרה - מיוסמיטי ללאס וגאס זה יום שלם ומשעמם למדי. סתם נסיעה על כביש ישר באמצע המדבר.
אז למשל מסלול קוי שמתחיל בלאס וגאס ומסתיים בסן פרנסיסקו יכול להתאים יותר, כאשר ליוסמיטי מגיעים בין כביש 1 לסן פרנסיסקו. מסלול כזה יכול לחסוך יום שלם ויותר.
ואולי בעצם תכנון לעומק יעלה שאתם רוצים יותר את האתרים המדבריים, ואולי בכלל לוותר על לוס אנג'ס? או לוותר על סן פרנסיסקו וכביש 1?
ובלי קשר לכל אלה - שימו לב לחגים המקומיים. ב-14 באוקטובר זה קולומבוס דיי. כלל זו לא חגיגיה גדולה בחוף המערבי, אבל זה כן חופש בחלק מארה"ב ויכול להשפיע על עומסים במקומות מסויימים. בסוף החודש זה ליל כל הקדושים. אם אתם עוד שם אז שווה לחשוב על משמעויות. ובכל מקרה לקראת החג יש כל מיני אירועים והכנות. בשבוע השני של אוקטובר זה שבוע הצי בסן פרנסיסקו. אם אתם לא רוצים אותו - כדאי לשמור מרחק ביחוד בסופ"ש.
-
ועוד דבר - אם יש איזושהי משמעות לחגים העבריים, החל מארוחת ערב חגיגית לראש השנה, דרך לא נוסעים בכיפור ועד כל מצוות החג - שווה לחשוב איך זה יכול להשתלב לכם בטיול. למשל בערב ראש השנה להיות במקום עם מסעדה טובה ולא בחור, או בכיפור במקום שהחלק שלא צם במשפחה יכול להסתובב באיזור, או כל דבר אחר.
כמובן שאם זה לא מעניין אתכם אז לא
-
ונזכרתי בעוד משהו - תבדקו שעות חשיכה ותחשוב איך זה משפיע עליכם. באיזור החוף השמש שוקעת בסביבות 18:15 עד 18:30 כתלות בתאריך בחודש. בלאס וגאס (מזרחית יותר) רבע שעה קודם (וככל שתתרחקו מזרחה עוד קודם). ככלל שעות הדימדומים זה עוד כחצי שעה ואחרי זה חושך.
בגדול עדיף לצמצם נסיעות באיזורים לא עירונים בחושך. אי אפשר להמנע, אבל לצמצם. ובלי קשר, בטיול טבע וקראוון יש לשעות האור והחושך השפעה גדולה. לטוב ולרע.
-
ממש תודה על עזרה. ניקח בחשבון את כל הנכתב. עוזר לנו מאד.
-
לגבי בנדנה או מוורהום אולי תוכלי להקיש מהתגובות של מיטב הקרואניסטים בפורום
https://community.lametayel.co.il/search?term=%D7%91%D7%A0%D7%93%D7%A0%D7%94%20%D7%90%D7%95%20%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%94%D7%95%D7%9D&in=titlesposts&matchWords=all&categories[]=17&sortBy=relevance&sortDirection=desc&showAs=posts
מוני -
@liloat לאור המצב עם חברות התעופה הזרות, אני מצטרף לרעיון של טיסת אל על לאירופה וטיסה נפרדת (אולי ביום למחרת) לארה"ב, וההיפך בדרך חזרה.
-
לאור המצב אני מנסה לשמור על כמה שיותר גמישות, וכמה שפחות התחייבויות. אני מאמין שיש סיכוי לא זניח שהטיול יבוטל או ישתבש, הן בגללי (אחליט שלא מתאים לטוס) והן בגלל ספק כזה או אחר שביטל את השירות.
ברור שאי אפשר להימנע בכלל מהתחייבויות. טיסה למשל לרוב היא עם דמי ביטול כאלה או אחרים. יש כרטיסים ללא דמי ביטול אבל הם לרוב מאד יקרים (לפעמים יותר מפי 2 מכרטיס פחות גמיש). אבל במידת האפשר אני מנסה לצמצם, ובכל מקרה להבין למה אני נכנס.
בגדול אני חושב שיש לי 4 "שיבושים" אפשריים:
הראשון – אני אחליט לא לטוס. כי המצב הבטחוני מדרדר, בגלל חשש מאנטישמיות, בגלל שינויים כאלה או אחרים בעבודה או בכל מקום אחר. הסיכוי הזה קיים גם בלי קשר למלחמה כמובן, אבל המלחמה העצימה אותו בסדרי גודל.
השני – חברת התעופה תחליט לבטל את הטיסה. או את כל הטיסות לארץ, או רק את הטיסה שלי. כמו שאנחנו יודעים זה קרה כבר כמה פעמים, כולל לחברות ישראליות (למשל אלעל ביטלה טיסות לדרום אפריקה). סביר שאלעל לא תבטל את הטיסות לארה"ב, אבל אני לא נביא. בכזה מקרה יש לנו אפשרות לנסות למצוא טיסה חלופית או לוותר. טיסה חלופית תביא אותנו לקטגוריה השלישית שתיכף נדבר. אם נחליט לוותר, זה אומר לבטל אל כל חלק הטיול, כולל טיסות נוספות אם יש, מלונות, רכב, הופעות וכו'.
השלישי – שינוי – היינו אמורים לטוס ביום רביעי ב-9 בבוקר. חברת התעופה שינתה את הטיסה או ביטלה את הטיסה המסוימת הזאת. ועכשיו אנחנו טסים ביום רביעי בלילה, או בכלל ביום חמישי. זה אומר לבנות מחדש חלק כזה או אחר מהטיול. אולי לשנות את השכרת הרכב, לבטל או להוסיף מלון וכו'.
הרביעי – אני ארצה לשנות את הטיול, ובעיקר להתרחק ממקומות שבהם אני כישראלי ויהודי ארגיש לא בנוח או גרוע מזה. אני תוהה אם טיול טבע / קרוואן הוא יותר טוב או פחות טוב. מחד – ככל שמתרחקים ממרכזי אוכלוסייה (או מהקמפוסים של האוניברסיטאות) צפוי להיות פחות לא נעים. מאידך דווקא בטבע לפעמים יכולה להיווצר קרבה יתרה לזרים. אולי השכנים שלנו בקמפ. אולי מישהו שמטייל טיול רגלי במסלול שלנו וכל רבע שעה נתקלים בו שוב (עוקף אותנו ואנחנו עוקפים אותו) ועוד. דווקא בעיר קל יחסית להימנע מקרבה כשלא רוצים, ולשנות תוכניות כשצריך.
לאור המצב אני חושב שאפשרות 2 ו-3 הן לא זניחות. המזל הוא שבמקרה כזה אנחנו יכולים לוותר על הטיול ולקבל החזר מלא מחברת התעופה. זה לא אומר שנקבל החזר על דברים אחרים.
מה זה אומר באופן מעשי מבחינתי:
לבחור את יעד הטיול ואופי הטיול שיהיה פחות באזורים שאני ארגיש בהם לא בנוח. למשל באירופה אני נזהר יותר ממדינות שקלטו הרבה מהגרים מסוריה והאיזור, בודק מיקום של מסגדים בהשוואה למקום לינה או אטרקציות, ובהחלט מוותר על מקומות שעשויים להיות לא נעימים. עוד הרבה לפני חשש מעשי לביטחון אישי, אני רוצה להמנע מתחושות לא נעימות שלי.
בעבר בהחלט הזמנתי מקומות לינה ללא אפשרות ביטול, או עם החזר חלקי, או גמישות רק עד חודש או אפילו 4 ימים לפני. היום אני משדל מאד לגמישות עד 24 שעות לפני. כמובן שתלוי בעלות המדויקת, אבל משתדל מאד.
מה שאפשר להזמין רק כשכבר נחתנו ביעד (או סמוך לפני) עדיף. כולל למשל כרטיסים לאטרקציות, הופעות, רכבת או כל דבר אחר. לא תמיד זה אפשרי, ובחלק מהמקרים זה עשוי להשפיע מאד על העלות. אבל בוחן לעומק כל דבר.
לא להזמין טיסות המורכבות משני כרטיסי טיסה שונים. לנסות להימנע מטיסת פנים נוספת (כל כרטיס נפרד).
להעדיף טיסות ישירות (כשמעשי). קונקשין שנראה טוב על הנייר (2-3 שעות המתנה) עשוי להפוך לסיוט (למשל 22 שעות) במקרה של שינוי באחת הרגליים של הטיסה
לחשוב איך זה משפיע על אופי הטיול שלי – טיול עם רכב יחיד לכל התקופה בשביל גמישות מקסימלית, וויתור על סיורים מודרכים קבוצתיים (כי לא בא לי שיהיה איתי מישהו בקבוצה שאני לא בא לו בטוב), מלונות גדולים ואנונימיים (ועם אפשרות ביטול) ולא מלונות אינטימיים או דירות.
וכמובן להכין את עצמי (ואת בני המשפחה) לאפשרות שהטיול לא יצא לפועל.
-
@dhz זה בדיוק התוכננית, תודה רבה
-
הי,
אולי לא תאהבי את התשובה, אבל לפי מספר ימי הטיול (26 ימים), ולפי התוכנית הכללית שהצגת, הייתי מוותרת על קרוואן.
אני מבינה שאתם מחפשים טבע, אבל המשולש "לוס-אנג'לס - סן-פרנסיסקו - לאס-וגאס" הוא אזור עירוני במהותו. נכון... יש המון טבע, אבל עדיין רוב הטיול יהיה עירוני. בשביל פעם ראשונה, וכל כך מעט ימי טיול, הייתי מוותרת. ואת זה אני אומרת כחסידה גדולה של טיולי קרוואנים (כעשרה טיולים רק בארה"ב).
בכל אופן, אם תחליטו ללכת על זה (שיהיה בהצלחה!), שתי החברות הישראליות מאוד דומות ועובדות עם אותם סוכנים אמריקאים. לשכור ישירות מהסוכנות המקומית יוצא יותר יקר. ממליצה לא לקחת קרוואן של "קרוז אמריקה".
תהנו
-
ממשיכים לתכנן... אנחנו מתמקדים בפארקים באיזור יוטה. מתחילים מג'ושוע טרי והלאה אל ברייס, ציון, הלאה לגראנד קניון, אנטילופ וכו'. מבחינת לינה בפראק קראוונים מה הכי נכון? גם מבחינת נוחות וגם מבחינת מחיר? יש לנו קראוון גדול יחסית (30-32). מסתכלים גם על פארקים בתוך השמורות וגם מסביב. אם יש עוד פראקים לאומיים ושל המדינה ששווה ביקור אשמח לשמוע. כל טיפ יתקבל בברכה:)
-
רק עכשיו קראתי כי הייתי בנסיעה ל....ארה"ב.
אוסיף את השני גרוש שלי לעצותיהם של שלושת התותחים לעיל.
ראשית לגבי הטיסה.
בדר"כ אני לא טס אל על כי הם תמיד הכי יקרים. הפעם, בגלל "המצב" החלטתי הפעם על טיסה ישירה באל על לניו יורק ומשם בטיסות פנים.
אפשר גם ישיר לל.א. או למקום אחר שלאל על טסה בארה"ב. והסיבה היא שאל על יציבה ולא מבטלת טיסות, וכל עוד המלחמה נמשכת זה יהיה המצב.
לגבי קרוואן בעד ונגד.
ליבי ליבי לכם. יהיה קשוח לטיל בקרוואן עם 4 ילדים בגילאים האלה.
כמה שהקרוואן גדול עדיין הצפיפות והדריכה אחד על אצבעות כף רגלו של האחר מטרידה. ואתם תחיו על מלא ברכב.
מאידך גם במוטלים ו/או במלונות לא יהיה פשוט.
מצאתי (פעמיים ניסיון בקרוואן מהן פעם בארה"ב) שמבחינת המחיר אין הבדל גדול בין צורות ההתניידות
והשיקול הכספי לא צריך להוות עילה להחלטה לכאן או לכאן.
ההתניידות בקרוואן איטית יותר. יש צריכת זמן לא מבוטלת להתארגנות - חניה, שירותים, מקלחות, פריסה (חוץ ופנים) וקיפול, בישול וקניות.
אבל יש בזה לא מעט כיף והיחד מוסיף להנאה. אבל הכל איטי יותר וזה זמן שצריך לקחת בחשבון בתכנון.
אין לי המלצה על חברת השכרה. את הקראוון שלי בארה"ב קניתי מיד שניה כי טיילנו חודשיים - 5 נפשות וההשכרה היתה יקרה להחריד.
-
גם אנחנו עשינו טיול קראוון ראשון לאזור הזה לתקופת זמן דומה. בעיקרון שכרנו דרך בנדנה והיינו בגדול מרוצים. לקחנו את הקראוון לחצי מהזמן, רק לאזור של הפארקים (מלוס אנגלס עד לסן פרנסיסקו, ומשם כבר לקחנו אוטו ומלונות) הנה הסיפור שלנו: https://community.lametayel.co.il/topic/154600/%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%90%D7%A8%D7%94-%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D-2019/7?page=1
-
גם אנחנו עשינו טיול קראוון ראשון לאזור הזה לתקופת זמן דומה. בעיקרון שכרנו דרך בנדנה והיינו בגדול מרוצים. לקחנו את הקראוון לחצי מהזמן, רק לאזור של הפארקים (מלוס אנגלס עד לסן פרנסיסקו, ומשם כבר לקחנו אוטו ומלונות) הנה הסיפור שלנו: https://community.lametayel.co.il/topic/154600/%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%90%D7%A8%D7%94-%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D-2019/7?page=1