טיסות ללונדון - שאלה בעקבות השרשור על ריינאיר
-
אפשר התייעצות טיסות ללונדון? אני בהתלבטות קשה:
קניתי כרטיסים לי ולתאומים להופעה של פול מקרטני בלונדון בדצמבר. בדקתי טיסות לתאריכים הרלוונטיים לנו. המצב כרגע הוא כזה:
- וויזאייר - 445$ לאדם לגטוויק עם טיסת הלוך בשעה לא סבירה (נוחתים ב-1:30 בלילה);
- איזיג'ט - 552$ ללוטון עם טיסת חזור מוקדמת בבוקר;
- אל על - 567$ עם טיסת הלוך בשעה קשה (המראה ב-3 לפנות בוקר) וללוטון (יש עוד טיסה הלוך להית'רו בשעה נורמלית שמייקרת מאוד),
- בריטיש - 491$ להית'רו בשעות נוחות לשני הכיוונים. ההעדפה הברורה היא לבריטיש, כאשר החשש הוא כמובן מביטולים עקב המלחמה. האם מישהו יודע כיצד התנהלה בריטיש בחודשים האחרונים? לנו היה ביטול של איזיג'ט לטיסת מאי. האם גם בריטיש ביטלו? אם כן מתי הודיעו ואיך התנהלו עם ההחזרים?
מה הייתם עושים במקומי? תודה!
-
בפערים מחיר לא משמעותיים כאלה ברור לי שהייתי בוחרת אלעל.. לא נראה שהמלחמה הזאת בדרך להיגמר ולעניין ביטולים אני מניחה שעם אל על אפשר להיות יותר רגועים מאחרים...
אנחנו אמורים לטוס בחודש הבא למילאנו, ורק בגלל שאל על עלו פי 3 (!!) מוויז, בחרתי וויז כי הרגיש לי לא הגיוני הפער הזה.. אבל מודה שבהחלט לא רגועה מביטולים/ דחיות
-
מעבר לתאריך, הבדיקות היו גם עם תנאי מזוודות זהים?
-
שמחת…. את טסה למילנו? מתי? מתי הזמנת אם מותר לשאול? עשית לי חשק לחופשה משפחתית באאוסטה בחגים.
-
@תומר זהים לגמרי לא היה אפשרי מטבע הדברים, אבל השתדלתי להשוות תפוחים לתפוחים.
בבדיקה קפדנית יותר גיליתי שהמחיר של בריטיש שציינתי למעלה כולל תיק עליה למטוס (קטן, כמו ג'אנספורט) פלוס מזוודה 23 קילו, ושהכרטיס הבסיסי יותר כולל תיק עליה קטן למטוס וגם טרולי שעולה למטוס - וזה מספיק לנו, כך שהוזלתי את הכרטיס ל-432$. וזה מבחינתי גם מחיר מנצח. גם הכי נמוך מכולם, גם בשעות הכי נוחות וגם חברה רצינית ואמינה.
כדי לטפל בנושא הטיסות במלחמה, עניין אותי לדעת מה קרה איתם "בגל השני" של הביטולים מאז מלחמת חרבות ברזל: כזכור, בגל הראשון, קרי מיד עם פרוץ המלחמה, כל החברות (או כמעט כולן, אל תתפסו אותי במילה) למעט הישראליות הפסיקו לטוס. במהלך החורף ולקראת האביב התחילה חזרה הדרגתית של חברות, אבל חלקן (כמו איזיג'ט) ביטלו שוב לקראת אפריל כשהחלו הדיבורים על ההתקפה האיראנית.
דר' גוגל עזר לי לקבל החלטה.
תודה לכל מי שעזר!
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים את צודקת, ורק הזמן יגיד אם קיבלתי החלטה נכונה כשהלכתי בסוף על בריטיש ולא אל על.
הרציונל הוא שהמחיר של אל על לכרטיס טיסה בשעות הנוחות של בריטיש הוא 707$, שזה כבר יותר יקר אפילו ממה שאני שילמתי ברגע האחרון לטיסה במאי אחרי שאיזיג'ט ביטלו לי וקניתי כרטיסים מאל על במקומם.
כך שמבחינתי אין שום הגיון לשלם כזה מחיר לאל על כבר מעכשיו, כשהאלטרנטיבה היא בריטיש באותם תנאים ב-432$.
אם חלילה בריטיש יבטלו, אני סומכת עליהם שיחזירו לי את הכסף, ואני מהמרת על זה שכרטיסים באל על לא יעלו לי הרבה יותר מ-707$ שזה מחיר מופקע ממש... מה גם שלמזלי ההופעה של פול מקרטני לא נופלת על השבוע חופש חנוכה.
-
נשאר רק להנות ממקרטני. "התאומים" יודעים מי הוא, או שהולכים בגלל אמא?
-
לשאלתך דרור, הטיסה מתוכננת לשבוע באמצע יולי, לנחות במילאנו עם wizz, ומשם לאאוסטה . הכל כל כך שברירי בעולמנו, שמקווה שאכן יצא לפועל ויהיה מוצלח.
מבטיחה לעדכן
-
תודה מאחל לכם יציאה וחזרה ברגוע. לגבי התוכנית שם סומך לגמרי על ההכנות שלך
-
@תומר תודה תומר!
מי שמכיר אותי יודע מה יחסי לביטלס, כך שאין אפשרות להיות צאצא שלי מבלי להכיר את מקרטני
לפני כמה שנים כשהתאומים היו עוד בביה"ס היסודי, לקחתי אחד מהם לתור אצל הרופא, ובנסיעה הביתה הוא ביקש ממני לחבר את מערכת השמע של האוטו לטלפון שלו כדי לשמוע את הפלייליסט שלו. הכנתי את עצמי נפשית לזוועות, כשלפתע בקעו מהרמקולים קולותיהם של... דיוויד בואי, פרדי מרקיורי וג'ורג' הריסון (זצ"ל כולם
) אז אני רגועה. -
כיף לכם היינו בהופעה הזאת לפני שנתיים וההנאה שלכם מובטחת תכיני את המצלמה לפני Live and let die גם הביטלס בעצמם נשמעו זוועות להורים שלנו אז לא צריך להיות שיפוטיים לגבי הילדים שלנו
-
@eladw חחח צודק
Live and Let Die - אני זוכרת בהופעה שלו בתל אביב ב-2008 שהוא עשה בשיר הזה מופע זיקוקים מרשים!