ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון מסלול מקסיקו, בליז וגואטמלה

פורום מרכז אמריקה
    גווטאמלה מקסיקו בליז קנקון צלילה הרי געש מרכז אמריקה סמוק שמפיי
    3
    10
    199
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • R0RSCHACH
      R0RSCHACH נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם!

אנחנו קבוצת חברים שמתכננים טיול של 19 ימים למקסיקו, בליז וגואטמלה, ונשמח לקבל את העצות שלכם לגבי המסלול שלנו. אנחנו 7 חבר'ה (גברים) בגילאי 39-40, שמחפשים לשלב בין חופים לטיולי טבע, ואפילו טרק קטן. התכנון הוא לינואר-פברואר הקרובים. 

הנה המסלול הנוכחי שלנו (גילוי נאות - נבנה בסיוע AI). וכמה שאלות בסוף😊 :

יום 1: הגעה לקנקון, מקסיקו

- נוחתים בקנקון בצהריים.

- נוסעים לטולום (נסיעה של שעתיים מקנקון). 

יום 2-4: טולום, מקסיקו

- חופים ומסיבות בעיקר.

יום 5-6: לגונה בקאלאר, מקסיקו

- נוסעים מטולום לבקאלאר (בערך שעתיים נסיעה).

- מבלים יומיים בלגונה, שייט בקאייקים, סאפ וכו'.

יום 7-10: קיי קולקר, בליז

- נוסעים מבקאלאר לבליז סיטי (אוטובוס לצ'טומאל ואז מעבורת מים לקיי קולקר).

- מנוחה בחוף, צלילות, חיי לילה שקטים.

יום 11-12: סן איגנסיו, בליז

- מעבורת מים לבליז סיטי, ואז אוטובוס או שאטל לסן איגנסיו.

- ביקור במקדשי מאיה (כמו זונאנטוניץ') ופעילויות כמו שייט במערות או סיורי ג'ונגל.

יום 13-14: פלורס וטיקאל, גואטמלה

- נוסעים מסן איגנסיו לפלורס, גואטמלה.

- מטיילים בפלורס ואגם פטן איצה, מבקרים בפארק הלאומי טיקאל ומקדשי המאיה.

יום 15-17: טרקים בצפון גואטמלה

- אפשרות 1: טרק מאוקסאקטון לטיקאל (3 ימים)

יום 1: נוסעים מפלורס לאוקסאקטון, מתחילים את הטרק.

יום 2: ממשיכים בטרק, ישנים בשטח.

יום 3: מגיעים לטיקאל והמקדשים, חוזרים לפלורס.

- אפשרות 2: טרק באזור פטקסבטון (3 ימים)

יום 1: נוסעים לדוס פילאס, מתחילים את הטרק.

יום 2: מטיילים באגואטקה, ממשיכים בטרק.

יום 3: מבקרים בצבאל, חוזרים לפלורס.

יום 18: מנוחה בפלורס וחזרה לקנקון

- בוקר רגוע בפלורס אחרי הטרק, ובהמשך היום טיסה מפלורס לקנקון. 

- ערב אחרון בקנקון.

יום 19: חזרה הביתה

טסים מקנקון הביתה בצהריים.

שאלות:

1. האם לדעתכם המסלול הזה סביר במסגרת הזמן שיש לנו?

2. המלצות או שינויים כדי להפוך את הטיול למהנה יותר?

3. האם כדאי לשקול ביקור בסמוק שאמפיי או אגם אטיטלן בשביל הצד של הטבע, כמובן עם התאמות ללו"ז כדי לאכלס את זה, או שזה יותר מדי טרחה בהתחשב במסלול ובמגבלות הגיאוגרפיות שלנו? 

4. טיפים מיוחדים למקומות שאנחנו מתכננים לבקר בהם, במיוחד לטרקים בצפון גואטמלה?

תודה מראש על העזרה וההמלצות!

karnielr גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr @R0RSCHACH נערך לאחרונה על ידי

@r0rschach

ההתנהלות במקסיקו ברכב שכור? מוניות? אוטובוס?

(בשאר המקומות לא הייתי, לכן שואלת רק על מקסיקו)

R0RSCHACH תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין @R0RSCHACH נערך לאחרונה על ידי

@r0rschach

בדרך כלל מישהו ששולח לי מסלול עם בינה מלאכותית, אני שולח אותו לשאול את הבינה המלאכותית להגיד אם הוא נהנה. 🙂

בכל מקרה רציתם מסיבות - טולום זה המקום ששולחים אליו את האנשים שרוצים פחות אוירת מסיבות- אם כבר פלאיה או קנקון עצמה.

כשאתם רושמים פעילויות ליום- לא ברור אם זה רשימה שתבחרו ממנה כשאתם שם או ניסיון לדחוס הכל ביום,מאחר שמדובר ב-3 מדינות רכב לא תוכלו לשכור ולעבור ביניהן- אז הטיול שלכם הופך יותר איטי ולכן אפשר לבחור משהו אחד ליום ואולי לדחוס עוד אחד.

בגלל שיצרתם את זה דיגיטלית- אני מנחש שביקשתם דברים מיוחדים וכו'- והאם זה מתאים לכם?- יש לכם פה מסלולים שהכי מרוחקים משביל החומוס, ויעדים שהמטיילים הישראלים לא ממש פוקדים ( לא שאני נגד, נהפוך הוא- אבל תדעו מה נבחר פה בשבילכם, כי אולי זה לא אתם)

אם אתם בוחרים בטרק שנגמר בטיקל- אני מניח שזה עם חברה מסוימת, כי אלו לא בדיוק המקומות שמסתובבים בהם לבד ( בפטן יש מסלולי הברחות סמים)- רוב הסיכויים שטיקל כבר כלול בביקור בסוף המסלול. אחרי שנסגרתם על אחד משני המסלולים- תמצאו מי מפעיל את זה ותראו עם מי אתם בוחרים לעבוד ומה הוא מציע.

במסלול שלכם יש די הרבה אתרי עתיקות מאיה- תוודאו שאתם בעניין ( אני מאוד אהבתי גם את הקטנים שבהם- אבל אתם 7 אנשים ולא בטוח לכמה מכם זה מתאים).

למסלול שלכם לא מתאים להוסיף עוד חלקים בגווטמאלה- פשוט אין לכם את הימים.

תוודאו שיש טיסות מפלורס לקנקון- זה היה ובוטל ואולי יש שוב- חשוב לוודא

• R0RSCHACH
            R0RSCHACH @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr אשמח גם להמלצות בהקשר הזה, לא חשבנו על זה עד הסוף וזה אחד הדברים שנצטרך להחליט לגביהם. תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • R0RSCHACH
              R0RSCHACH @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין היי, קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת!

מתייחס בקצרה לנקודות שהעלית:

1. אנחנו מחפשים גם חופים יפים ואווירה יחסית רגועה במהלך היום אבל גם קצת שוקק ולייב בלילה. זה לא חייב להיות מסיבות מופרעות אבל כן היינו שמחים לחיי לילה ואנשים. האם אין את זה בטולום? לגבי פלאיה נאמר לי שזה פחות מתאים לנו ותעשייתי מדי, בגלל זה זה לא ברשימה ההתחלתית...
              2. אין צ'ק ליסט ואין נסיון לדחוף פעילויות ביום. זה סתם לדעת מה יש שם. ואז זורמים לפי מה שבא באותו רגע ולפי מה שהזמן מאפשר... אז מהבחינה הזו זה טוב לדעתי.
              3. כן ביקשתי דברים אבל לא הייתי מאוד ספציפי וזה קצת קשה כי אני לא יודע מה יש למקום להציע. בהקשר הזה, אם יש לך הצעות בסגנון "במקום להיות בבאקלר כדאי לכם ללכת ל-X כי זה יותר יפה ועיקוף לא ארוך ותוכלו ליהנות מכך וכך" - אז אני מאוד אשמח לשמוע!
              4. החלק של הטרקים שם הוא הנעלם הגדול ביותר. אני לא באמת יודע מה המשמעות של כל טרק. חלק מאיתנו טיילנים ועשינו טרקים בכמה וכמה מקומות ברחבי העולם אבל יש פה קהל יותר הטרוגני אז אנחנו מחפשים טרק יותר "מיינסטרימי" שיהיה יפה מצד אחד אבל גם לא מוקצן למטיילי הרים מקצוענים (כולנו די פיט ואין לנו לדעתי בעיה ללכת 15-20 ק"מ ביום, כתלות בתוואי). בקיצור אם יש לך המלצות כאן ממש נשמח.
              5. עכשיו בדקתי בעקבות מה שכתבת - ואכן אין טיסות מפלורס לקנקון! קראתי איפשהו שיש אבל זה כנראה היה מידע ישן וכפי שכתבת, בוטל. ונראה שלא חזר. יש לך רעיון מה כדאי לעשות אם זה המצב?

שוב תודה!

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין @R0RSCHACH נערך לאחרונה על ידי

@r0rschach

לגבי טולום- אולי הסצנה שם כן תספק אתכם, ככה שלכו על זה ואם לא עובד- תתארגנו בהתאם במקום. לגבי הפעילויות- אין שום בעיה עם החלטות בשטח. קבוצה של 7 זה גם כח מיקוח- רק שבכל מקום יצטרכו להשיג לכם רכב מיוחד. המסלול מבחינת סדר הוא בסדר ושוב- תוכלו ביום לפני לארגן משהו. ככה למשל בטולום תוכלו לארגן רכב שיקח אתכם ביום למחרת לביקור בסנוטה כלשהיא להעביר את שעות הצהריים למשל וכו'.
                לגבי הטרקים. ביקרתי בטיקל אבל לא באואקטון- אז בדקתי והאמת טיול של 3 ימים 2 לילות אחרי חיפוש די ארוך מצאתי אחד כזה- שבעיקרו הציע נסיעה לאואקטון וביקור שם ואז הסיע לטיקל לביקור. לא ממש כלל טרק ( ושני המקומות לא כאלו רחוקים אחד מהשני, ואואקטון אפילו מבוצע כטיול יום מפלורס). ככה שאם יש חברה ספציפית בפלורס/סנטה הלנה שמארגנת לכם משהו- זה משהו אחד , אם מחפשים בקיים הוא לא כ"כ נראה קיים או נפוץ במתכונת שכתבתם. יש טיולים של 4 ימים 3 לילות שכוללים עוד מקומות... לגבי ההצעה השנייה- אני ביקרתי בסייבל, על אגווטקה ויתרתי בגלל עלות בזמנו (ואז הייתי הרבה יותר צעיר)- אבל זה משהו שמבוצע בשייט- מאוד מיוחד , אבל לא כולל הרבה טרק של הליכה, אם לזה הכוונה. ככה שהחיפוש שלכם צריך להיות לטרק שימצא חן בעינכם למסגרת הזמן שיש לכם.
                הנה דוגמא למסגרת הזמן שלכם שמצאתי ( לא מניסיון, ולא מכיר את החברה)- משהו לראות אם זה משהו שכלם רוצים/מוכנים הן מבחינת קושי, הן מבחינת מחיר וכו':
                https://www.etnicatravel.com/maya-trek-zotz-tikal-guatemala
                גם מה שאני מביא פה למעלה הוא אופציה שכוללת ביקור בטיקל בסוף ככה שמוריד לכם יום בתוכנית של לפני- שיש בו יתרון כי כנראה תצטרכו את היום הזה להגיע למקום עם טיסה לקנקון.
                וכאן מגיע החלק הכי בעייתי כרגע במסלו שלכם- מאיפה חוזרים: אופציה 1- כל התוכנית בוצעה כמתוכנן- ויום 18 לא רגוע אלא כולו נסיעה דרך בליז חזרה לקנקון ( ואם בחרתם בטיול שנגמר בטיקל אז כן קיבלתם את יום המנוחה במקום היום שחשבתם לבלות בטיקל). אופציה 2- הורדתם את 3 ימי הטרק או לחילופין משהו אחר במסלול ( כנראה סן איגנסיו ויום מקי קולקר) ונסעתם במהלך היום לסמוק שמפיי, עשיתם יום ביקור שם, וביום ה-3 נסעתם לגווטמאלה סיטי לטיסה לפלורס. אופציה 3- ויתרתם על הטרק- במקום זה יום חצייה לסן קריסטובל ואז אולי טרק של יומיים שם ( למשל לאס נובאס)- שיהיה אכן יותר מיינסטרים. או 2 טיולי יום בטבע- ומשם טיסת פנים לקנקון.

כמובן שאפשר להרכיב עוד אופציות, והן כוללות עוד הגמשה של המסלול כדי לבצע אותן- נראה לי שבשלב הזה הכי חשוב- לפתור את איך מגיעים חזרה לקנקון. מאיפה, מה זמינות של טיסות ( ולא הייתי מחפש משהו שממש יתחבר לטיסה לישראל) ואז ללכת אחורה ולתכנן איך מגיעים לשם- מה צריך לשנות ובמקביל לבדוק את נושא הטרק- איך ומה זמין בשבילכם למסגרת הזמן שתישאר אחרי מציאת טיסה.

• R0RSCHACH

@גדליהו-מהגרעין תודה מלך!

אחרי קריאה של ההמלצות שלך, כולל קריאה מרובה נוספת ברחבי האינטרנט, אני מתחיל לחשוב שהסיפור של גואטמלה מסבך אותנו ואולי לא צריך להתעקש לשלב אותה בטיול הזה, ולהתמקד במקסיקו עם גיחה ל-caye caulker בבליז. אני חייב להודות גם שהקריאה קצת "הורידה לי" מבליז בטענות שהאוכלוסייה שם לא נחמדה לישראלים בפרט ושתחושות המטיילים שם היו לא נעימות. לא יודע כמה זה מדויק אבל זה כן חוזר על עצמו די הרבה.

אנחנו בסוף מאוד הרפתקנים וחקרנים ורצינו לראות עוד. אבל זה נכון שגם יש איזון - ואנחנו לא מחפשים לבלות מתוך ה-19 יום כמה ימים טובים בנסיעות אוטובוס מעיקות. זה לא טיול אחרי צבא שכל הזמן עומד לרשותך. כולנו לוקחים חופש מוגבל ויקר מאוד מהעבודה והמשפחות ואנחנו רוצים לנצל את הזמן בצורה המיטבית.

מה דעתך על זה? והאם במקרה כזה יש לך המלצה על אזורים נוספים באזור yucatan על הציר שלנו דרומה מקנקון, שנוכל לחקור ו/או אפילו לייצר בהם טרק של 3 ימים?

מחיפוש קל נתקלתי במקומות הבאים:

Sian Ka'an Biosphere Reserve

Calakmul Biosphere Reserve

Punta Laguna and Coba Trek

Uxmal and Ruta Puuc

Ek Balam and Cenote Trek

• גדליהו מהגרעין
                    גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

כמה דברים-1. לגבי אוכלוסיות מקומיות והיחס שלהם לישראלים- לא אחת מה שהשלטון אומר/עושה לא עולה בקנה מידה אחד עם מה שהתושבים מביעים ( או הרבה מהם) במיוחד באזורים המרוחקים. אתם קבוצה גדולה, אם תהיו רועשים ולא מכבדים יש מצב שיהיו עוינים אליכם בהרבה מקומות ולא בגלל הארץ שבאתם ממנה בהכרח. 2. ב-19 יום במיוחד אם אתם לא מחפשים טיול שעיקרו נופש (=חופשה) אלא גם מקומות פחות פופלרים- נסיעות להגיע יהיו חלק ממנו- כולל ימי נסיעות ארוכים ולכן אתם צריכים להחליט מה אופי הטיול, מה אתם מוכנים להקריב בשבילו ומה החלופות 3. לעניין מה שציינת- כלם מקומות יפים וכלם כמעט גם מקומות זמינים ( לא הייתי בכלם אבל בדקתי מתוך סקרנות)- אבל מדובר בסגנון טיול די סטנדרטי של מה שיש בחוף הקריבי של מכסיקו- המפעילי תיירות רגילים לנופשי חוף שרוצים טיולי יום ונותנים להם טיולי יום שמשלבים אתר מאיה ( גדול או קטן יותר לאול שרוצים יותר לגלות), לעיתים זה משולב בהליכה בשמורה ולעיתים ברחצה בסנוטה. וכל אלו שציינת פה מכל מה שחיפשתי זה היה כטיול יום. אויל רק הראשון, בגלל הריחוק שלו ישנים לילה קודם בכפר סמוך... אם תפנו למפעילי תיירות שם יכול להיות שמישהו יתפור לכם משהו עם הליכה. לא בטוח שזה הליכה מוסדרת מאוד של שבילים וכו.. 4. ובכל זאת- הנה הצעה לעדכון המסלול המקורי שלכם שכן כוללת גוווטמאלה כי בצפון שלה היא מציעה טרקים יותר מאתגרים. אז זה לא ממש מה שרציתם- אבל בואו תחשבו על משהו כזה: יום 7- יום נסיעה ארוך מבקלר לפלורס. יום 8- התחלה של טרק אל מירדור- טרק מיינסטרים מאתגר של 5 ימים ו-4 לילות ( ישראלים לא ממש עושים אותו, אבל אירופאים כן. סגנונות טיולים שונים של תרמילאים, אבל זה נושא אחר להתפלסף עליו). אתם יכולים סביר להניח לעבוד לבד עם מפעיל בטיול פרטי שעלותו לא אמורה להיות שונה מהרגיל- רק יתן לכם אפשרות לבחור את יום ההתחלה. זה כבר לא טרק קל יום 13- מנוחה בפלורס יום 14- טיקל יום 15-17 קי קוקלר יום 18- מעבר לקנקון לפני יום הטיסה. עשיתי לכם פה קומבינציה של מעבר לגווטמאלה לטרק קשה יותר, תראו אתרי מאיה קטנים לפני שתראו את אחד הגדולים ביותר, ואת קי קולקר תעשו כמנוחה אחרי וסגירת מרחקים בחזור. המחיר- יום נסיעה אחד ארוך יותר , טרק ארוך יותר ממה שביקשתם וכנראה גם קשה יותר.. עדיין כניסה לגווטמאלה ולחזור את כל הדרך חזרה לקנקון ( גם אם שוברים את הדרך באמצע)

• R0RSCHACH

@גדליהו-מהגרעין שוב המון תודה. שלחת אותי לעוד קצת שיעורי בית. השאלה שנותרתי איתה היא: מה המשמעויות מבחינת הנסיעות.

לפי גוגל הנסיעה מבקלר לפלורס היא אירוע של 10 שעות באוטובוסים. נניח נשכור וואן עם נהג כי אנחנו קבוצה אחרי הכל - כמה זמן זה ייקח? אתה מכיר את הדרכים שם? כי למעשה המרחק בק"מ לא אומר כלום כשאתה לא מכיר את תוואי הדרך....

אני מוטרד מכך שמתוך 17 יום נטו שיש לנו שם, אנחנו "חותכים" בכך יומיים שלמים על נסיעות - פעם אחת מבקלר לפלורס ופעם שנייה מפלורס לקיי קולקר.

אופציה נוספת שחשבתי עליה, היא לקחת טיסה מקנקון (בסמוך אחרי שנוחתים שם) לגואטמלה סיטי (או למקום אחר קרוב שיש בו טבע לטרקים?) ולעשות שבוע (ברוטו) באזור של אטיטלן, כולל טרק, ואז לחזור לקנקון ולתכנית המקורית של טולום, בקלר וקיי קולקר.

מה דעתך?

• גדליהו מהגרעין
                        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

מצטער על התשןבה המאוחרת, הייתי בחופש... נסיעה עם נהג או פנייה לחברת שאטל ושהיא תיקח את כולכם- יקצר במשהו את החילופים- אבל לא ממש. לראות יותר גם ב-17 יום בד"כ מחייב להקריב יום או שניים על נסיעות ארוכות וצריך להשלים עם זה על מנת לכסות אזורים יותר גדולים. טכנית אפשר לטוס לאן שרוצים אתם יכולים גם לטוס לסן קריסטובל בטיסת פנים ולעשות שם טבע.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון