החזרת רכב בונקובר
-
הי
אנחנו צריכים להחיזיר רכב באווי בשדה"ת של ונקובר.
בגלל שינויים בטיסות של אייר קנדה, הטיסה נדחתה מ- 6:00 ל- 13:00.
ניסיתי לשנות את שעת ההחזרה באתר של אוויס (לא מדובר בתוספת ימים להשכרה, רק כמה שעות) והמחיר קפץ ב- 400$ (כי זו הזמנה חדשה)..
מה עושים?
האם אפשר בזמן האיסוף לעדכן את שעת ההחזרה?
אם נחזיר את הרכב באיחור של 3 שעות בלי להודיע - האם ייקנסו אותנו, או שיש קנס רק אם מוסיפים ימים?
תודה
ניר
-
בהסכם השכירות שלכם יש התייחסות לאיחור בשעת ההחזרה. יש כמובן קנס, השאלה כמה.
-
-
זה מה שכתוב באתר של אוויס
Vehicles are rented on a daily (24-hour) basis. There is a 29-minute grace period for returns. After 30 minutes late, a 3/4-day late charge + $.01 + taxes apply. After 90 minutes late, full-day late charges + taxes apply. There is no grace period for rental fees, surcharges and optional equipment or protections charges, so full-day late charges will apply for
these items.אבל זה מדבר על איחור בימים, לא בשעות..
פניתי לשירות לקוחות שלהם, אבל מנסיון - הם מצטטים את התנאים ולא מפרשים אותם
ניר
-
לדעתי זה ברור, לא מדבר על ימים, מציין שהעלות של ההשכרה נחשבת לפי מחזורים של 24 שעות. כתוב שאחרי 90 דקות איחור או יותר, יש לשלם יום שלם נוסף + מסים
After 90 minutes late, full-day late charges + taxes apply
מה שאני לא יודע, זה אם היום הנוסף ייחשב לפי מה ששילמתם כבר או לפי המחיר שהם יקבעו כאשר אתם מחזירים את הרכב בכמה שעות איחור
להערכתי (לפי ניסיוני של פעם אחת שאיחרתי בכמה שעות) יכול להגיע לאיזה 100 דולר (הערכה ממש גסה)
צריך לשמור על קבלות ובסיום הטיול לבקש החזר מאייר קנדה, אולי, אולי תצליחו לקבל
-
אבל זה, להבנתי, מדבר על חריגה מ- 24 שעות.
אני אוסף את הרכב ב- 15:00 ורוצה להחזיר ב- 11:00 במקום ב- 8:00 בבוקר
גם אחרי השינוי אני לא חורג ממגבלת 24 השעות
ניר
-
There is a 29-minute grace period for returns. After 30 minutes late, a 3/4-day late charge + $.01 + taxes apply. After זה ברור לגמרי. 29 דקות הם מוכנים לספוג. אחרי 30 דקות יתחילו לחייב. וזה יקרה. קנדים לא גמישים בכלל.
-
אני מבין, קבעתם שעה מסוימת להחזרת הרכב שהיא פחות מ-24 שעות ביום האחרון.
יכול להיות שלא תהיה לכם בעיה ולא ידרשו תשלום נוסף, מכיוון ואני חוזר על כך שדמי השכירות משולמים לפי מחזורים של 24 שעות, בקשו בזמן לקיחת הרכב שיציינו בחוזה את השעה החדשה, מקווה שייענו
-
@ludar, אני מניח שאתם כבר באמצע הטיול (שכן אחרת אפשר היה לשנות את ההזמנה או לבטלה ולעשות המנה חדשה). יש תוספת לעלות בהחזרה מאוחרת. כלומר, בחוזה שנמצא בידיכם רשום מחיר של extra hours ושל extra days. אפשר לקרוא לזה קנס ואפשר לקרוא לזה תוספת מחיר. בכל מקרה, אני מציע לצלצל לסניף חברת ההשכרה ולהודיע להם על האיחור הצפוי. התוספת לא תגיע, לדעתי, ל- $400. כנראה כמה עשרות דולארים.
-
קודם כל, תודה על העצות
אנחנו עוד בארץ אבל במערכת הממוחשבת של אוויס יש בעיה (וכבר הערתי להם על זה) שאם מנסים לשנות הזמנה קיימת המערכת פותחת הזמנה חדשה - ועכשיו המחירים הרבה יותר יקרים. מכאן ההפרש במחיר, לא בגלל השעות (זה אותו דבר גם אם מנסים לקצר את ההשכרה).
אני אבדוק מה אפשר לעשות כשנאסוף את הרכב (ומה תהיה התוספת בפועל).
ניר
-
תהיה - מה תכננת לעשות עם האוטו לטיסה ב-6 בבוקר? אני משערת שמדובר על לינה בשדה או קרוב לשדה, בהתחשב בזה שב-4 בבוקר לכל המאוחר אתם צריכים להיות בטרמינל. כשהטיסה ב-13:00 זה נותן עוד כמה שעות בבוקר, אבל אם לשפוט לפי איך שאני נוהגת, זה בעיקר נותן לילה לישון בו, פחות בוקר לפעילות. כלומר, בכל מקרה צריך להיות בטרמינל בין 10 ל-11, זה לא שיש את כל הבוקר לטייל. אני חושבת שמה שאני חותרת אליו זה שנראה לי שבכל מקרה הדבר הכי פשוט הוא להחזיר את האוטו ערב קודם. או שתשנו בשדה ותקומו ותתארגנו ברוגע או שתשנו בעיר ואז אולי יש מצב לאיזה סיבוב קצר אחרון לפני שתצאו לשדה ברכבת או במונית. ככה או ככה, נראה לי שהשעות שהשתנו אלה השעות שבין 2 בלילה ל-8 בבוקר, מבחינתי אלה שעות שאני ישנה בהן, לא שעות שאני צריכה בהן אוטו. גם אם לא תשנה את ההזמנה, קשה לי להאמין שהם יסרבו לקבל את הרכב קודם. אבל אולי אני לא מבינה נכון את הסיטואציה ובעצם כן יש פה משמעות לעוד כמה שעות של אוטו.
-
האמת שאחרי התלבטות החלטנו לישון במרכז העיר ולא ליד השדה, כך שדווקא יצא לנו טוב (הרווחחנו עוד ערב בעיר).
בינתיים חזרו אלי מאוויס ואמרו שלדעתם לא צריכה להיות תוספת עלות למעט, אולי, 15$ בגלל החזרה מאוחרת.
תודה לכולם על העזרה והעצות!
ניר