שאלה מערב ארה"ב
-
לגבי שיט באגם פאוול - אם מדובר על השכרה של סירה פרטית למשך יום שלם בוודאי שיש צורך להזמין מראש - אני מקווה שבטווח הזמן הזה תמצאו
לגבי דיסני אם הייתם כבר בדיסני באורלנדו אז הייתי הולך לאדוונצר
לגבי מואב - אם מחפשים אטרקציות מעבר לטיול בפארקים - יש שיט עם ספיד בוט על הנהר חוויה ממש כיפית ויש גם נסיעה עם רנג'רים בטיול שנקרא Hell's Revenge Trail
הרחבה על כך יכול לקרוא בבלוג שרשמתי "ארה"ב (קולורדו - יוטה - אריזונה - וויאיומינג) 2019" תחת שם משתמש שלי
-
25/07 ה ילוסטון Tower Roosevelt +Lamar valley לינה בעיירה ויקטור ויומינג
26/07 ו גראנד טיטון סיור בגראנט טיטון + ביקור בעיירה ג'קסון לינה בעיירה ויקטור ויומינג
שים לב :
בדיוק היום ראיתי שכביש 22 (שמחבר את ויקטור עם ג׳קסון) קרס באיזור Teton Pass. נכון להיום הוא סגור - מה שמחייב עיקוף גדול בנסיעה בין שתי העיירות. אין לי מושג מתי הכביש צפוי להפתח שוב - כדאי לך לעקוב...
גם בלי המכשול הנ״ל, כדאי מאוד לטעמי, אם אתה יכול, לשנות את הלינה מויקטור (שהיא אגב באיידהו) לג׳קסון עצמה. לנתי גם בויקטור (וגם בג׳קסון. היו לי יותר ימים מאשר לכם), היא ״בצד הלא נכון״ של הטיטונס מבחינת נוחות/קירבת הביקור בפארק. לא משמעותי כשהכביש פתוח ויש כמה ימים. משמעותי לטעמי בביקור קצר כמו שלכם.
עוד נקודה: אולי אני טועה אבל נראה לי שבמסלול שלכם, אתם כנראה מוותרים על כביש 191 בין ג׳קסון לכניסה הדרומית של Yellowstone. זה כביש נהדר שחוצה את כל הפארק (Grand Teton). בוודאי בביקור קצר כשלכם - הוא יכול להוות חלק מהטיול (אתם כנראה לא תגיעו אחרת לחלקים הצפוניים של Grand Teton). כדאי לטעמי לעשות את המעבר בין הפארקים דרך הכביש הזה באחד הכיוונים ואם תישנו ב- Jackson זה בכלל עושה שכל. אם רוצים לבקר בעיירה Jackson עצמה בערב - זה עוד יותר נכון.
13/08 ג יוסימיטי נטייל באזור גליישר פוינט ונעשה את מסלול Sentinel Dome אם יישאר זמן נעשה גם את המסלול TAFT Point ליינה בעיירה פיש קאמפ קליפורניה
בחיי, אני מבינה אותך- הכל ככ יפה ומושך , מאוד קשה לבחור (אגב, ברוב האתרים שלכם לא הייתי) אבל : איך הגעת למצב שיש לך רק יום אחד ביוסמיטי? think again...
-
@eli-a בהמשך לקריסת כביש 22 בין ג'קסון לויקטור, אני ממליץ על השינוי הבא:
ב- 25.7 השארו ללון בווסט ילוסטון.
ב- 26.7 צאו מווסט ילוסטון ודרך פארק ילוסטון סעו דרומה לכוון גרנד טטון, טיילו בפארק וסיימו בלינה בג'קסון.
ב- 27.7 סעו דרומה על כביש 89 לכוון יוטה וסולט לייק סיטי
ב- 28.7 קחו בחשבון שמדובר בנסיעה ארוכה. אני מבין שאתם מתכננים לבקר בפארק הלאומי Canyonlands, אגף Islands in the sky. הביקור שם (עבורי לפחות) הוא יחסית קצר, ללא קטעי הליכה ארוכים, ויכול להתאים לאותו יום.
ה- 29.7 ה- Dead Horse Point נמצא ממש ליד Canyonlands שם ביקרתם אתמול. נראה לי קצת חבל לחזור את כל הדרך לשם רק בשבילו. סך הכל, יום פנוי כמעט ללא פעילות.
ה- 31/7 לדעתי, לינה ב- Cedar City היא בלתי סבירה. יש לכם המון לנהוג עד לשם ואחר כך שוב נהיגה ארוכה עד לברייס קניון. המלצתי היא ללון ב- Escalante, או אפילו ב- Tropic או בכניסה ללברייס קניון (ברייס סיטי). אחרת, לא יהיה לכם זמן לקפיטול ריף.
ה- 1/8 אם קיבלתם את עצתי באשר ללינה, יתכן ובסוף אותו היום, תוכלו להמשיך דרומה וללון באיזור פארק ציון. קחו בחשבון כשעה וחצי של נסיעה עד לפארק מברייס קניון. גם אם תלונו בסוף אותו יום עדיין בברייס סיטי או בסביבה (למשל, ב- Panguitch), תוכלו למחרת לצאת בבוקר לביקור בפארק ציון.
ה- 2/8 לא ברור לי האם אתם מתכננים מסלול הליכה ארוך בפארק ציון, כאשר אני מתכוון למסלול ה- Narrows,בו נכנסים לנהר והולכים בו החל מאיזור סוף ה- river walk, או לעליה למעלה לכוון Angel's Landing או למסלול ההליכה למעלה (שאת שמו שכחתי). ממה שכתבתם, אני מניח שאין כוונה למסלול הליכה ארוך, ולכן קחו בחשבון שבחצי יום תסיימו את הביקור בפארק ציון. בסוף יום זה בהחלט ניתן לנסוע ללינה ב- Cedar City.
ה- 4/8 קחו בחשבון זמן הנסיעה עד לפייג'. להערכתי לפחות שעתיים.
ה- 6/8 קחו בחשבון זמני נסיעה. לא עשיתי את הדרך הזאת ברכב, אבל זה לא קרוב. בכל מקרה, שימו לב שה- Forest Gump Point נמצאת ביוטה ולא בדיוק על בדרך ה"טבעית" שלכם באותו יום. לגבי פרסת הסוס - אולי כדאי ב- 5/8. זו לא תוספת גדולה על קניון אנטילופ. אחרת, ניתן לעצור שם בדרך לגרנד קניון.
ה- 7/8 - למה לחזור ללינה בפייג'. זה מטורף. אתם מתכננים להמשיך ללאס וגאס, אז למה לנסוע לכוון ההפוך ללינה, וזו נסיעה של שעה וחצי לפחות. מציע לחפש לינה בדרך ללאס וגאס, החל מוויליאמס, המשך ב- Kingman או בעירות אחרות בדרך.
ה- 11/8 - ממליץ ללון קרוב יותר לפארק סקוויה וקינגס קניון. למה לרוץ עד לפיש קמפ ואחר כך לחזור דרומה לפארק?
בכלל, אם היעד שלכם לאחר הפארקים הוא לוס אנג'לס, שווה לבדוק מסלול חלופי שח סיעה ממזרח לרכס ההרים ליוסמיטי, ביקור ביוסימיטי ואחר כך לרדת דרומה לכוון סקוויה וקינגס קניון ומשם להמשיך ללוס אנג'לס.
-
כמעט שבת שלום לכולם, תודה רבה על התובנות הכל כך חשובות שננתתם , אכן שינינו חלק מהמלונות שלנו בהמלצותיכם עקב הסגירה של כביש 22 עם תאריך לא יידוע לפתיחתו החלטנו ללון בעיירה ג'קסון כפי שהמלצתם בתאריך 07/08 - שינינו את הלינה כך שאכן תהיה בדרך מגראנד קניון לוגאס בעיירה קינגס מן בתאריך 11/08 נלון בעיירה בייקרספילד (הטיול שלנו גם ככה מלא בנסיעות ארוכות אז לעשות לקראת הסוף נסיעה של 7 שעות נראה לי מטורף אז נסתפק ב-4 - נטו כי ברור לי שברוטו זה יהיה יותר) בתאריכים 12+13/08 נשנה את הלינה לכיון פרסנו שנמצאת בידיוק באמצע בין סקויה ליוסימיטי
בנוסף הזמנו טיול רינג'רים במואב וכביש 191 אכן נכנס לנו לרשימה
בטיול הזה בשונה מטיולים אחרים החלטנו לשים ימי הפוגה ערב העומס שיש לנו בטיול עצמו לכן היה לנו חשוב לפחות אחת לשבוע לשים יום שהוא יום בריכה ו/או יום סיור בעיירות בלי תכנון מדוקדק (כמובן שיש תוכניות מגירה לכל דבר)
שוב אלפי תודות על כל העצות והטיפים ובבקשה אם יש דברים נוספים הארות והערות תרגישו חופשי לכתוב
-
יקירי שלום לכולם, הטיסה מתקרב בצעדי ענק.... במהלך שיחה היום בעבודה המליצו לי להגיע לפארק גליישר (מרוחק 6 שעות נסיעה מילסטון) נאמר לי שזה הפרק הכי יפה ומיוחד שקיים אשמח לחוות דעתכם, האם נכון להקדיש לילוסטון (יומיים בתאריכים 21-23/07 ואז ולהתקדם צפונה לכיון גליישר פוינט לעוד יומיים מלאים ומשם לרדת לגרנד טייטון?
- תזכורת להלן הלו"ז המקורי:
- 20/07 - טיסה לסולט לייק סיטי טיסת אחה"צ ונחיתה בערב לינה בסולט לייק
- 21/07 - נסיעה לילוסטון עם עצירה בדרך ב- IDHOO FALLS snake river לינה בווסט ילוסטון
- 22/07 - ילוסטון מתחילים ב – WEST THUMB משם ממשיכים ל- Haydden valey ולMud valccano הסמוך ומשם ממשיכים לגראנד קניון של ילוסטון
- 23/07 - ילוסטון מתחילים ב- Mammoth hot springs + NURRIS
- 24/07 - ילוסטון Old faithful + אגן הגייזר העליון האמצעי והתחתון
- 25/07 - ילוסטון Tower Roosevelt +Lamar valley
- 26/07 - גראנד טיטון סיור בגראנט טיטון + ביקור בעיירה ג'קסון
- 27/07 - נסעיה לכיון סולט לייק סייטי ולינה בסולט לייק
-
אלי הי. אני נכנס פה אחרי שטובי המומחים כתבו בהשקעה ובפירוט שאני מעריץ אבל לא עושה בעצמי. לא מכיר את כל התוכנית וגליישר מאוד יפה וגם מאוד גרנד טיטון אבל מספר הימים שאתה חושב להקדיש לשלושת הפארקים היפיפיים האלו שיהיו מאוד פקוקים ביולי הוא זעום. כתבו לך כבר לפני כן שהתוכנית לחוצה קצת אבל ה״תוספת״ של גליישר ממש מלחיצה לדעתי כמובן
-
תודה רבה לאחר מחשב אכן החלטנו לוותר על הנסיעה לכיון גליישר
-
@eli-a לפארק גליישר יש להזמין כניסות מראש לחלקיו השונים, אם כי כנראה שיש גם אפשרויות ביקור מצומצמות שלא דורשות זאת. בהתחשב בלוח הזמנים הקצר עד לטיול, יש סיכוי שגם אם הייתם מחליטים לבקר בפארק גליישר, לא הייתם מצליחים להזמין מקום לימים המתאימים לכם, כך שההחלטה מתחזקת גם בשל כך.
-
שלום לכולם, אז הטיול התחיל ואחרי שלושה ימים בניו יורק כולל מפגש עם הכדורסלן , הגענו לשדה תעופה בניוארק כדי לטוס ליוטה, עשינו צק אין זריז ואז שנכנסו ללונג קיבלנו הודעה שהטיסה שלנו בוטלה:-( הטיול שלנו מקבל תפנית, כעת אני בעד לעשות רוד טריפ עד ילוסטון והח'ברה קצת פחות אבל זה כנראה הכיון אני מבטיח לעדכן בהתפתחויות וכמובן כותב סיפור טיול מפורט. מה שמתסמן זה שנעשה רוד טריפ של שלושה ארבעה ימים ברכב(איזה כייף שיש המון זמן) ונוריד יום מאחד מהאתרים בהמשך... נשמח כמובן להמלצות על נקודות צין בדרך מניו יורק לווסט ילוסטון (כל הטיסות מלאות) וככל שתוכלו לתת המלצות הרי זה משובח.. מבטיח לעדכן על ההתקדמות שלנו.. שבת שלום לכולם:-) "כל עכבה לטובה"
-
cbcבנתיים עד שנקבל החלטה בלו הצצה(קלה מניו יורק)

-
@eli-a הבהרה שהבנתי. אתם בניו יורק ורוצים לנהוג לילוסטון? על פי גוגל מפס מדובר ב- 2,143 מיילים ו- 32 שעות נהיגה. לדעתי זה 5 ימי נהיגה (או 4 כאשר הימים ארוכים) בלי עצירות תיירותיות. האם יש אפשרות לטוס לקולוראדו (דנבר) או אפילו ללאס וגאס, אם אין אפשרות טיסה לסולט לייק סיטי? זה יכול להוריד את ימי הנסיעה ל- 2-3 ימים.
בכל מקרה, בשנה שעברה עשיתי טיול משיקאגו לילוסטון. סיכום הטיול נמצא בפורום. זה היה טיול ולקח הרבה יותר ממספר ימים, כמובן. אם זה מעניין אתכם, הסיכום נמצא כאן
-
@dhz היי תודה, כן כרגע זה התכנון אני יודע שזה כמות שעות מטורפת לגמריי אבל כל הטיסות או שבוטלו או מלאות ... הטיסה הבאה היחידה שיש להם פנויה היא בשני בערב
-
הייתי מנסה לקצר טווחים בטיסה, כפי שהציעו- לדנבר או לאס וגאס, או כל עיר באזור שיש אליה טיסות. גם מדנבר ולאס וגאס הנסיעה ארוכה ומייגעת, עשיתי את שתי הנסיעות הללו אישית. מניו יורק זה יהיה מאוד מעייף ומשעמם עם מלא קטעים סתמיים. בנוסף- דמי השכרה חד כיוונית גבוהים מאוד במרחק כזה.
-
@eli-a ראיתי שהמסלול המהיר (אגב, על כבישי אגרה בחלק מהדרך בחציה המזרחי) הוא על I-80 ועל I-90. הדרך עוברת בחציה המערבי (משיקגו מערבה) בחלקה באיזורים בהם טיילתי בשנה שעברה ולפיכך צירפתי את סיכום הטיול בהודעה הקודמת.
-
עדכון מהדרכים( אני כמובן עורך ומכין בלוג טיול ) אבל לבנתיים קצת מהימים האחרונים :
יום שבת 20/08 -יום הטיסה ליוטה (או לפחות ככה חשבנו…)
קמים מוקדם בבוקר (3:30) ועושים צ׳ק אאוט זריז מהמלון ההסעה מחכה לנו בחוץ ותוך חצי שעה אנחנו מגיעים לניוארק אחרי בידוק מהיר עולים לאונג׳ מתישבים ואז מקבלים הודעה שהטיסה שלנו בוטלה עקב תקלה במטוס …. אני יישר מתחיל לחשוב ולתכנן על החלופה : Road trip (משהו שחשבתי עליו כבר מזמן), יישר פותח מחשב ומצליח לחשב מרחקים ועצירות בדרך במקביל סיגל עם יונייטד על הקו מנסה להבין מה ניתן לעשות ואם יש טיסות אחרות אבל ה-כ-ל מלא !! אז אחרי שלוש שעות שבה ניסינו עוד לבדוק המון אופציות מקבלים החלטה והולכים לקחת את המזוודות, חשבתם שפה הכל נגמר? אז זהו שלא! מגיעים לאיסוף המזוודות ואז נאמר לנו שהמזוודות נשלחו לסולט לייק ואין אפשרות להביא אותם אלינו,…. (מה?!?!??) שוב שינוי בתוכנית וכעת נצטרך להעביר שלושה ימים בלי מזוודות ובמקום לנסוע ישירות לילוסטון נצטרך לעצור בסולט לייק לקחת את המזוודות ההמתנה לרכב מייגעת יש מלא אנשים לפנינו ….ורק אחרי המתנה של שעתיים מקבלים את הרכב (הכל בגלל תקלת ה-IT שקרתה בעולם יום לפני) אז יוצאים לדרך בשעה טובה בשעה 14:00 כאשר שמנו ייעד ראשוני - שיקאגו אילינוי שזה בערך כ-11 שעות מניו יורק… הבנו שזה קצת שאפתני אז עצרנו בדרך לקניות והצטיידות בוול מארט, ביקור של חצי שעה הפך במהרה לשעתיים אבל אין מה לעשות זה וואל מארט ואנחנו בלי כלום איתנו אז גם עשינו קניות של בגדים שיהיה לנו . אחרי מחשבה החלטנו לעצור היום בקליבלנד אוהיו ולעשות את הלילה שם לקראת יום נסיעה משמעותי למחרת
יום ראשון 21/08 - ממשיכים בחציית הייבשת
התחלנו את הנסיעה והפעם היעד הוא Kearney שנמצא במדינת נברסקה סך הכל נסיעה של 14 שעות… שבדרך חוצים את מדינות אינדיאנה, אילינוי ו-Iowa וגם השעון זז שעה אחורה שזה לטובתנו כי אור היום מתארך לנו בחרתי בנקודה זו כי רציתי מאוד להגיע בשני לסולט לייק אז אחרי נסיעה של 16 שעות עם עצירות הגענו למלון ואוו איזה מסע מטורף שעברנו בגבורה עם המון משחקים, שיחות צחוקים ושירים ברקע עם רפרטואר משתנה שהזכות וטו הייתה של נהג משמע שלי הגענו למלון ב-23:30 ויישר הלכנו לישון לקראת עוד יום נסיעה מחר והפעם לייעד הסופי שלנו - סולר לייק יוטההיום מתוכנן עוד יום נסיעה אעדכן בהגעה ליעד בע"ה
-
אתם מדהימים פשוט לא יאומן
הצלחה בהמשך ושמור על קשר!
אני מנסה להיזכר על מקרה דומה בעבר בדפי הפורום, ופשוט אין דומה!
ידוע לי ממקור ראשון שהגולשת mirinv בעלה והכלב יצאו לפני שבועיים בנסיעה מביתם בניו ג'רסי עם טנדר וקרוואן נגרר
לדרום דקוטה(25 שעות הגה) משם יעשו את הרצועה השנייה של מערב ארה"ב
מוני
-
-

תודה לכולם
אכן זה היה מסע מטורף אבל עשינו את זה והגענו בשעה טובה לסולט לייק סיטי אחרי יומיים של נסיעה
מצרף פה מספר תמונות מהדרך, מחר מתכוננים לעלות ולהתחיל את ילוסטון מבטיח להמשיך לעדכן מהדרך תודה רבה על הכל
-
איזה כיף! חוויית חיים.
-
ילוסטון בעיניי הוא הפארק הלאומי הכי הכי!!!
מקווה שאתם לא מוותרים על הגרנד טיטון.
נילי